Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

כדאיות כלכלית לרכב חברה

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4193 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

כיוון שעברתי למקום עבודה הקרוב משמעותית למקום מגורי, הנסועה השנתית שלי תרד לרמה של כ 15,000 בשנה , הנ"ל למיטב הבנתי מעמיד את הנושא של רכב צמוד לכמעט ולא כדאי.

כיום אני מצמד לקיה פורטה אך אני יכוללבקש לרדת ברמתהרכב ולקחת למשל סירון ולשלם פות ברמה של 1000 ש"ח ברוטו לחודש שווי שימוש...

מה דעתם ?

האיש מחשבון ברשת אשר ניתן העזר בו ?

אשמח לכל עצה\ הכוונה בנושא.

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

פורסם

אני נמצא באותו מצב כמוך. יש איזה קובץ אקסל שמחשב את כל העליות של ליסינג לעומת רכב פרטי. חפש בגוגל CCALCS.

אני חושב שהתמונה מאוד משתנה בהתאם לשאלות הבאות:

האם יש לך כסף לקנות רכב או שתצטרך לקחת הלוואה ואם כן באיזה תנאים?

האם זה הרכב היחיד או שתצטרך להחזיק עוד אחד?

אם זה רכב נוסף - האם הוא יכול להיות הרכב הקטן או שהוא הרכב המשפחתי?

כמה אתה מוכן לשלם על הנוחות של החזקת ליסינג?

אני החלטתי לא להמשיך בליסינ (החוזה שלי מסתיים עוד מעט).

פורסם (נערך)

משתלם או לא , כל מקרה לגופו.

באופן כללי, הכי משתלם לקנות רכב ישן בן 4 שנים לפחות, משמעותית זול מליסינג.

לאנשים שמוכרחים רכב חדש, עדיף ללכת על ליסינג גם אם עולה קצת יותר, היתרונות שווים את זה.

מעבר לכך ישנם עוד פרמטרים:

1. נסועה גבוהה, שווה ליסינג.

2. הוצאות נסיעה בארגון שלך אותן אתה מאבד עם קבלת רכב הליסינג

3. מה הפחתת השכר עם קבלת רכב צמוד.

4. האם נפגעות הזכויות הפנסיוניות וקרן ההשתלמות.

בדר"כ קבלת רכב צמוד פוגעת בשכר בנטו בסכום של בין 3000 ל 3500 ש"ח לחודש.

עכשיו תחשב כמה תעלה לך אחזקת רכב פרטי ותקבל החלטה, תשקלל:

1. דלק.

2. טיפולים ותיקונים- לא לשכוח צמיגים ומצבר, יש נטייה לשכוח אותם.

3. ירידת ערך.

4. מחיר ההון- בערך 5%.

5. עלות ביטוח ואגרת רישוי.

עכשיו סכם 1-5 בהתאם לנסועה שלך ולסוג הרכב אותו אתה מעוניין לרכוש ותבצע השוואה. אם יוצא יותר מ 3,000 לחודש לך על ליסינג.

לגביך, עלות אחזקת רכב פרטי שנקנה בסכום של 70,000 ש"ח ונוסע 15,000 ק"מ בשנה נאמדת בסך של כ 2,400 ש"ח לחודש.

לסיכום

עלות ליסינג- בין 3000 ל 3500, ש"ח לחודש.

עלות רכב פרטי- כ 2400 ש"ח לחודש.

יוצא שליסינג יקר יותר אבל אתה מקבל רכב חדש וללא דאגות, תחליט!!!

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

עלות ליסינג כגון פוקוס או מזדה-3 או I30 זה יותר מ-3500 לבעלי שכר גבוה כי המדרגת מס משפיעה על העלות. בנוסף, מפסידים גם יותר בסוציאליות (ביטוח מנהלים, פיצויי פיטורין, קרן השתלמות).

פורסם (נערך)
עלות ליסינג כגון פוקוס או מזדה-3 או I30 זה יותר מ-3500 לבעלי שכר גבוה כי המדרגת מס משפיעה על העלות. בנוסף, מפסידים גם יותר בסוציאליות (ביטוח מנהלים, פיצויי פיטורין, קרן השתלמות).

כפי שאמרתי כל מקרה לגופו, אל תשכח שלבעלי שכר גבוה, מס שולי גבוה כלומר הפסד ההוצאה בשכר משפיעה פחות על הנטו. דוגמא: אם מורידים לך 2000 בברוטו והמס השולי שלך הוא 50% אתה מפסיד רק 1000 ש"ח בנטו. לעומת זאת אם המס השלי שלך הוא 20% אתה מפסיד 1600 ש"ח בנטו.

לעניין זקיפת השווי, כאן זה הפוך, כלל שהמס השולי גבוה יותר (שכר גבוה יותר) הפגיעה תהיה גבוהה יותר.

אתה רוצה חישוב מדוייק, תן לי שלושה נתונים: את הדגם בו אתה מעוניין לקבל מהליסינג, ההפחתה בשכר בעקבות קבלת רכב צמוד והמס השולי שלך ואתן לך סכום מדוייק.

לדעתי, פגיעה בנטו של יותר מ 3500 ש"ח היא לא סבירה, תן לי את הפרטים שביקשתי ואחשב לך.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

פורסם

הפגיעה היא לא רק בנטו אלא גם בסוציאליות.

הורדה של3500 עבור רכב צד המעביד, גורמת גם להפסד של:

- 290 ש"ח בחודש בפיצויים

- 175 ש"ח בחודש בביטוח מנהלים (פנסיה)

- 262 ש"ח בהפרשות לקרן השתלמות

רק אלו הן 8725 ש"ח בשנה. (הרוב פטור ממס)

פורסם

בדר"כ קבלת רכב צמוד פוגעת בשכר בנטו בסכום של בין 3000 ל 3500 ש"ח לחודש.

בחלק מהמקומות אם מחזירים רכב ליסינג מתחילים לקבל החזר הוצאות נסיעה, 500-700 ש"ח לחודש כך שעליה בשכר נטו יותר קרובה ל 4000 ש"ח.

בחישובים שאני עשיתי, עד איזור 25000 ק"מ בשנה ליסינג לא היה משתלם.

פורסם

במיוחד מי שמבין ברכב ומוכן לנסוע ברכב משומש - משתלם להחזיר את הליסינג גם בנסועה גבוהה יותר.

לפני כ-7 שנים נגמלתי מהליסינג ואינני מצטער לרגע, את הקורולה 2004 שהחזרתי לליסינג החליפה שברולט קוואלייר בת 11 שעלתה לי 12000 ש"ח ובלתה אתנו 5 שנים ו-120000 ק"מ כמעט ללא תקלות. החסכון בבתקוה זאת הגיע להרבה מעל ל-100000 ש"ח נטו(!)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

מחזק את מה שאמרו מעלי - בנסועה שלך, אפילו רכישת מכונית חדשה (בייחוד אם מנצלים את כל המבצעים למינהם - לדוגמא קיה סיד ב-120K ש"ח) תשתלם יותר מלקיחת רכב חברה. הרבה אנשים לא מפנימים את הפגיעה בהפקדות הסוציאליות אשר גורעת לאורך זמן הרבה מאד כסף!

אני הגעתי למסקנה דומה לזאת של בוקי שמעל 25K ק"מ יש לשקול מחדש את ההחלטה, אך גם אז רכישת מכונית משומשת וחסכונית (כמו מגאן דיזל) צפויה להיות אופציה עדיפה ברמה הכלכלית.

אני החזרתי את רכב החברה שלי כבר לפני 6 שנים שבמהלכן חסכתי עשרות אלפי ש"ח (וגם בחרתי מכונית בהתאמה אישית לצרכיי, מה שלרב לא מתאפשר ברכב צמוד).

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

• תוכן חדש...