Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4229 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא רוצה להפוך דיון ידידות לוויכוח עויין.

בדיוק בשביל זה יש הקלטות רפרנס - הקלטות שבהן רשום בדיוק איפה כל כלי צריך להיות ממוקם בשדה.

בדיוק בשביל זה יש טרקים שאתה יודע טוב מאוד איפה המרכז ואיפה הימין ואיפה השמאל בהן - אתה לא צריך מערכת מכוונת כשאתה שומע טרק של 7 תופים כשאתה יודע שמכת התוף הרביעית צריכה להיות בול במרכז השדה ושתי הקיצוניות צריכות להגדיר את רוחב השדה.

כשאתה מכוון TA לכל רמקול להגיע בול באותו הזמן לראש שלך - אתה מאפשר למוח שלך ליצור את התמונה שההקלטה אמורה להעביר - תיקח את כל זה ביחד עם הכלים שיש לך למעלה ואתה מבין שיש לך מספיק מידע בכדי ליצור שחזור בעצמך.

יש לי בבית מערכת עם רמקולים שהם סורס פויינט - אין שום בעיה להפעיל הקלטה עליהם, לשבת באמצע ולדעת בדיוק איך אמורה להיות התמונה שאותה אני מנסה לשחזר - פשוט מכבה את הסאב וופר ואת הסנטר והאחוריים ואז מעתיק את הזכרון הזה כשאני הולך לכוון ברכב אבל שוב - אני לא צריך את זה אם אני מכוון לפי טרקים שהמיקומים בהם מוגדרים מראש.

זה לא משתנה ממערכת אחת לאחרת - בזה אתה צודק, בשאר - קצת פחות.

עכשיו אני אשאל אותך שאלה אוהד - בכמה השיטה המדוברת לכוון מערכת משתמשת ולוקחת גם בחשבון נתונים שהם לחלוטין פסיכו-אקסוטיים?

כי אתה יודע טוב מאוד ש:

1. כשאתה משנה את הסלופ לרמקול או הופך לו פאזה - הרמקול לא באמת משנה את המיקום שלו - אתה בסה"כ מסיט את הפאזה בקפיצות של רבעי אורך גל ואתה משנה את תחום התדר הכולל שהרמקול מנגן.

זה כמובן משפיע גם על זווית ההקרנה של הרמקול ועל הרול אוף שלו וכך הלאה.

אבל בסופו של דבר הממברנה של הרמקול זזה קדימה-אחורה והמיקום שהוא מנגן אליו הוא בדיוק אותו המיקום.

אז איך זה שהמוח שלנו מתרגם את זה כשינוי במיקום בחלל הרכב?

2. לTA יש השפעה עיקרית בתחום תדרים מסויים ולהבדלי עוצמות יש השפעה עיקרית בתחום תדרים מסויים ואיפשהו באמצע השניים נפגשים.

איפה זה קורה? איפשהו עד 1200 הרץ לTA יש השפעה מאוד חזקה בגלל אורכי גל ארוכים - באזור 1200 עד 1400 הרץ להבדלי עוצמות ולTA יש השפעה ברמה משותפתת על איך שאנחנו שומעים ומעל 1400 הרץ משחקי הנחתות ואיקולציות הם דווקא אלו שעושים את ההבדל העיקרי.

ככה אנחנו שומעים - זה ידוע.

אם אתה רוצה לדעת איך רוב הגורמים הכי רציניים היום בחו"ל מכוונים את המערכות שלהם אתה פשוט תלך לאיבוד כי:

1. הם משאירים את כל הפאזות החשמליות ישרות אפילו לא טורחים לבדוק אם הן ישרות או לא - פשוט משתמשים בDSP בכדי להפוך את הפאזה אם הסלופ קפץ ב12 דיבי למשל.

2. הם בוחרים את הסלופים לפי התוצאה הנשמעת הטובה ביותר לאוזן.

3. הם עושים TA - לא כלפי הסאב וופר ואז צד שמאל כלפי צד ימין - אלא הם עושים TA לכל רמקול (למעט הרחוק ביותר) כלפי הראש!

4. הם משווים עוצמות בין האלמנטים.

5. מאותו הרגע - עבודת EQ מטורפת! על כל רמקול בנפרד בכדי לקבל היענות כוח כמה שיותר טובה בתוך הרכב.

בכלל אם אתה רוצה לדעת מה הטענה הכללית של האנשים הכי חזקים בתחום הזה בחו"ל היום כלפי כוון מערכות - אחרי שכוונת TA אתה צריך לתת את כל היחס שלך לדבר אחד בלבד - POWER RESPONSE

אז הנה עוד משהו שאתה צריך לחשוב עליו טוב טוב - האם אנחנו מאמנים את עצמנו לשמוע בדרך מסויימת? או האם אנחנו צריכים להשתחרר מכל השפעה פסיכולוגית שקשורה לאיך אנחנו שומעים ורק לדאוג שכל רמקול מגיע בול באותו הזמן לראש שלנו ושלכל הרמקולים תהיה היענות מירבית?

באופן מפתיע שתי השיטות עובדות בצורה מעולה - רק שאחת מהן מסתמכת על פסיכו אקוסטיקה ועל איך שאנחנו מפרשים את זה ובעצם מה שעושה את התיקונים הנדרשים - זה המוח שלנו.

והשיטה השניה מדברת על כך שאנחנו צריכים ליצור את התנאים הנכונים בכדי לאפשר למוח לעבוד נכון מבלי שנצטרך לאמן את עצמנו לשמוע בצורה מסויימת ומבלי שנצטרך לעשות תיקונים (שאנחנו לא מודעים לכך שהם נעשים).

בשביל להעביר את זה בצורה ברורה יותר - הקטע הזה שאתה יושב ברכב ואתה משנה לאלמנט בודד (מידבאס ימין למשל) את הקטביות ואת הסלופ והוא משנה את המיקום (בעיקר) הגובה שאתה מרגיש אותו - זה פסיכואקוסטי.

אתה בסה"כ שינית לרמקול את תחום התדר שהוא מנגן ונתת לו הסטה של הפאזה שהיא שוות ערך להשהייה בזמן.

אבל בגלל שנתת לרמקול גם השפעה על תחום התדר - ניגון של יותר מהתחום הגבוה או פחות ממנו והבדלי העוצמות גורם למוח שלך באופן ישיר לתרגם את גובה האלמנט ולהזיז אותו! כמו גם פחות תחום נמוך או יותר תחום נמוך ימשוך את תשומת הלב של ה"מוח" או האוזן שלך לכוון הרמקול עצמו.

אתה יכול באותה המידה בדיוק לתזמן את כל הרמקולים שיגיעו לראש שלך בדיוק בו זמנית והתמונה תיווצר בגלל שאתה מאפשר למוח שלך לקבל מידע נכון.

בזמן שאתה יכול לא לעשות את זה אבל להסתמך על כך שמשחקים בפאזות ובסלופים יגרמו למוח למקם את פחות או יותר כל רמקול במיקום הנכון שלו ואז בעזרת TA לתקן את הדברים שהמוח או הסטה "גסה" של פאזות וסלופים לא יכולים וזה TA בין הסאב לסט הקדמי וTA בין שמאל לימין.

שתי השיטות עובדות והאמת היא שאני מאוד אוהב את זה שאני יכול לקחת משתיהן וליצור משהו שפשוט עובד.

אוהד - אם אתה חושב שאתה צריך אולפן או מערכת ביתית מכוונת היטב בשביל להבין מה זה ימין, מה זה מרכז ומה זה שמאל - מה זה למעלה ומה זה למטה - בזמן שיש לך טרק מוזיקלי שמגדיר את זה - אז יש כאן בעיה.

אם אתה מנסה לשחזר הקלטה שאין לך מושג מה היו המיקומים הנכונים בה מלחתכילה - כן, רק נקודת ייחוס של מערכת מכוונת היטב ומידע לגבי ההקלטה עצמה ברגע שהיא בוצעה באולפן - יעזרו לך לשחזר.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

(תקראו את ההודעה האחרונה עמוד אחד אחורה)

תסלחו לי על הקפצה מהירה מידי של שרשור - אני בעצמי שולח לעצמי התראה ומכניס את עצמי למעקב!

זה יהיה קצר -

שיטה אחת משתמשת בין אם בכוונה או לא - בהרבה גורמים שהם פסיכו אקוסטיים והמוח בעצם הוא זה שמייצר את המימד ולא הרמקולים.

שיטה אחת משתמשת במדע מודרני שאומרת שצריך לשדר למוח את התמונה נכון מלחתכילה.

בשיטה המודרנית שהיא המקובלת כיום יש בעיה אחת - שכנראה אף אחד לא לקח בחשבון - כל הקלטה שונה מאחרת ולכן, אם לא נותנים למוח לייצר את התמונה בעצמו - הוא לא ייצר אותה נכון!

אם לוקחים את השיטה הראשונה ומיישמים את הבסיס שלה ואז עליה מלבישים את המדע המודרני להמשך כוון הדוק של היענות הכוח של כל הרמקולים אחד כלפי השני והתזמון שלהם - התוצאה שצריכה להתקבל היא מערכת שמתבססת על כך שהמוח מייצר תמונה ובו זמנית - משדרים אליו תמונה מוכנה מראש.

אני מת על רונן! וברגע שהבנתי בגדול מה הוא עושה - הבנתי שגם פסיכו-אקוסטיקה זה מדע ושזה לא דבר רע לנצל את זה אלא דבר טוב!

ועדיין - כמות התרגילים והשיטות שיש לו בשרוול, אני יותר מבטוח שהוא תמיד יפתיע אותי מחדש.

B4 2010 - ANY-PHONE + MOSCONI AMAS96 + Pico DSP 8-12 + Stetsom HI.8004 + ScanSpeak D2004 + AlphaSonic 275 + Morel Hybrid602 + Morel CCWR254 + Audison TH10 +

Pioneer TS-X150

C5Aircross - Audsion BitHD + Bcon + Match 2.1amp *2 + Torotech MR2 + Sony XS-162-ES + JL 12TW3

פורסם

אדי אם זה פסיכולוגי כמו שאתה טוען איך זה שכל מי שנכנס לפולו של רונן במפגש חשב שיש שם רמקול סנטר?

מה כולם חושבים בצורה פסיכולוגית זהה?

כשיש לך דאבל וופר 8 אינצ' בכל דלת אתה מתחיל לחשוב פעמיים,

אם בכלל אתה צריך לשים סאב.

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?t=455879

פורסם

אוהד, פסיכו אקוסטי לא אומר שאנחנו פסיכיים, אתה יכול להרגע.

זה אומר שיש תופעות בסאונד שנגרמות כתוצאה מהצורה בה בני אדם שומעים.

רמקול לא משנה את המיקום שלו בחלל נתון אם לא תזיז אותו פיזית, המוח שלנו לעומת זאת כן.

אוהד, אם סאונד לא היה נתון לפסיכו אקוסטיקה, אתה היית חייב להתקין ברכב שלך רמקול סנטר. המוח סוכם את מה שהאזניים שומעות.

השיטה של משחקי פאזות וסלופים עובדת כי אנחנו אלה שממקמים נכון את התמונה וזה עובד, זה עובד בגלל שככה אנחנו שומעים, אלא אם כן מישהו כאן טוען שהוא על אנוש וכבר ראיתי כמה כאלה, במקרה הכי טוב, הם צריכים היו להשתגע ממשרוקית כלבים, עדיף כבר פשוט להודות שאנחנו בני אדם.

וזה ממש לא משנה לי אם התמונה שהמערכת יוצרת לי היא מניצול פסיכולוגי של איך אני שומע או אם זה מתזמון מדוייק ועבודת איקולציה חזקה מאוד שמשדרים לי תמונה נכונה מראש.

Pioneer TS-X150

פורסם

ועכשיו תסלחו לי חברים אבל אני נועל מהסיבה הפשוטה שאם הדיון הזה ימשיך, בעל מקצוע שאני מאוד אוהב יפגע ומסיבות לא נכונות.

מדובר במקצוען אמיתי שיודע מה הוא עושה והשיטה שלו לא קונבנציונלית ונוגדת בחלקה את השיטה המקובלת היום ולהסביר את ההבדלים שוב ושוב, אין לי כוח.

חבל שמי שעושה לו את הנזק הכי גדול התחיל בלתקוף אותו בטענה לפרסום סמוי בזמן שהיה מדובר בספונסר

ועכשיו עושה לו את אותו הנזק בפרסום סמוי באמת.

מספיק!

Pioneer TS-X150

פורסם

שלום לכולם,

בעקבות סטיית שרשור כוון הTA מנושאו (שבקרוב יוחזר למסלול התקין ויפתח מחדש) - מדובר על השרשור הנ"ל

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?526183-%D7%9B%D7%99%D7%A6%D7%93-%D7%9C%D7%91%D7%A6%D7%A2-%D7%9E%D7%93%D7%99%D7%93%D7%AA-TA-TC-%D7%91%D7%A6%D7%95%D7%A8%D7%94-%D7%9E%D7%93%D7%95%D7%99%D7%99%D7%A7%D7%AA-%D7%91%D7%A2%D7%96%D7%A8%D7%AA-%D7%9E%D7%9B%D7%A9%D7%95%D7%A8-%D7%99%D7%99%D7%A2%D7%95%D7%93%D7%99

החלטתי להרים את הכפפה ולפתוח כאן דיון בנושא "יצירת במה" ובנושא "מיצוי מירבי של הסאונד במערכת" אם כי אני עדיין צריך לחשוב על הנושא - אני לא בטוח שאני מדייק כאן.

אתחיל בלהזיז לכאן את ההודעות הרלוונטיות מאותו השרשור (בתקווה שאצליח) ואחרי זה אפתח את הנושא לדיון כללי (וגם אתחיל להפציץ כאן במידע שיכול להועיל למי שינצל אותו)

Pioneer TS-X150

פורסם

טוב - בעצם השרשור הזה יתחיל כאן - בתגובה מספר 22

נתחיל בלשאול את השאלות -

האם אנו יודעים כיצד נשמעת מערכת מכוונת?

בואו נצא מתוך נקודת הנחה שכן, יש לנו כבר מערכת מכוונת בבית - זוג רמקולים בודד, סה"כ ימין ושמאל - HU דיגיטלי שמנגן ישירות למגבר שיוצא ישירות לרמקולים. הכל מכוון וטוב.

אבל עכשיו נשאלת השאלה שבלעדיה - גם אם אנו יודעים לקיים במה - האם המערכת נשמעת טוב או רע?

שאלת השאלות

האם אנו יודעים להאזין?

תתחילו כאן - בלהוריד תכנה יפה מאוד מבית הרמן קרדון - כיצד להאזין!

תורידו את ספר ההוראות ותתחיל להתנסות - חוויה מדהימה ומטמטמת.

http://harmanhowtolisten.blogspot.in

בואו נאמר שעשינו את הבסיס - יצרנו את הבמה - בין אם בשיטה אחת שבעזרת משחקי פאזות וקטביות ואחרי זה תיקונים מינוריים של TA גורמת למוח שלנו לזהות מיקום נכון לכל רמקול.

בין אם יצרנו את הבמה בעזרת תיזמון מדוייק ונכון של כל רמקול ורמקול כלפי הראש שלנו לאחר שבחרנו סלופים ונקודות חיתוך מיטביים לרמקולים.

האם אנו יודעים לזהות בעיות בצורה בה המערכת נשמעת?

האם אנו יודעים מתי אנו מקבלים צליל מלא ועשיר לעומת צליל דל?

האם אנו יודעים לזהות תחושה של צר\רזה לעומת רחב או פשוט מנופח?

תבדקו את התכנה הזו - שיעור מטמטם שמקנה יכולת טובה מאוד לזהות מה נשמע לא נכון, לא בסדר בצליל - ומדובר על אחרי שכבר עשינו את הבסיס, אחרי שכבר יצרנו את הבמה - מכאן והלאה, איך אנחנו מתקנים או מכוונים את המערכת יותר לטעם האישי ולציפיות שלנו.

תהנו - אני מתרגל עם התכנה הזו כבר יומיים ואוהב כל רגע.

Pioneer TS-X150

• תוכן חדש...