Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4247 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן!

הרכב: פיג'ו 205 פוראבר ידנית 1400 97'.

הבעיה: ראשון ורוורס מעצבנים

פירוט הבעיה:

הרוורס לפעמים לא נכנס ואז אני מחזיר לניוטרל עוזב קלאצ' ואז מכניס בחזרה והוא נכנס.

הראשון נכנס רק כשהרכב במצב עצירה מוחלטת או קרוב לעצירה עם רגל על הברקס.

השמן שנמצא כרגע בגיר הוא תערובת של

שמן ישן (שהוחלף לפני כמה שנים ע"י המוסך של הבעלים הקודם) עם שמן 80w90 (של חברה פשוטה) ששמתי לפני כשנה בערך.

יש לציין שלמיטב ידיעתי לא השתנה שום דבר לאחר "ההתעסקות" שלי עם השמן, לפחות לא משהו קיצוני...

האם החלפת שמן גיר תפטור את הבעיה?

לאחר חיפוש ארוך בפורום ראיתי שיש מחלוקת בעניין הצמיגות שהכי מתאימה, הדעות הן: 75w80, 75w90, 80w90.

אז אבקש מהמומחים להכריע איזה שמן הכי מתאים לרכב שלי (צמיגות וחברה)?

אם החלפת שמן לא תעזור מה כן יכול לעזור?

תודה מראש!!

:-P
פורסם

לפני התעסקות עם שמן ודברים. תנסה להכניס להילוך שלישי ואז לראשון, כנל על הרוורס, אמור לפתור את זה.

ב205 שהייתה לי זה עבד מצויין.

פורסם

אני מתכוון לגובה הדוושה בנקודה שבה משולב הכח (מורי נהיגה מלמדים איך לזהות את הנקודה ע"י הרמה איטית של הקלאץ' ללא גז, בנקודה מתחילים להרגיש רעידות) בקלאץ' גמור למשל הנקודה מאוד גבוהה. אם הנקודה מאוד נמוכה, יתכן ואין הפרדה מלאה. אני לא יודע איך מכוונים את הקלאץ' ברכב הספציפי שלך, יש רכבים שהכוון נעשה אוטומטית.

פורסם

אם צריך להרים הרבה קלאץ' עד שמרגישים את נקודת החיכוך זה נחשב נקודה גבוה?

אם כן אז נראה לי שאצלי הנקודה קצת גבוהה, אבל לא נראה לי שהקלאץ' בסוף ימיו, איך אדע אם צריך לכוון את הקלאץ' ואיך עושים את זה?

תודה!

:-P
פורסם

בשלב ראשון צריך לוודא שהשמן מתאים, רק אח"כ תוכל לבצע את הבדיקות שוב וללכת לכיוון בדיקה מכאנית וכיוצ"ב.

מאחר והוספת בשלב כלשהו שמן לא מתאים (80W90 שגורם לבעיות בכניסה לראשון ברכבים שצריכים שמן דליל יותר), אני מציע לרוקן את השמן לחלוטין ולמלא את השמן המתאים.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם
אם צריך להרים הרבה קלאץ' עד שמרגישים את נקודת החיכוך זה נחשב נקודה גבוה?

אם כן אז נראה לי שאצלי הנקודה קצת גבוהה, אבל לא נראה לי שהקלאץ' בסוף ימיו, איך אדע אם צריך לכוון את הקלאץ' ואיך עושים את זה?

תודה!

לפי מה שאתה מתאר אצלך הקלאץ' גבוה (או: הנקודה גבוהה) כך שאין חשש שההפרדה לא מלאה (כלומר שהקלאץ' מפריד חלקית).

כשנהגתי בידני, אני אהבתי נקודה נמוכה, שמאפשרת שליטה קלה יותר, הכי נמוכה כך שההפרדה תהיה מלאה. אני לא יודע איך מכוונים את הקלאץ' ברכב שלך.

כשהקלאץ' יגיע לסוף ימיו תרגיש החלקות (ניתן לבדוק בשיפוע).

כל זה בלי קשר להמלצה של איציק להחלפת השמן.

פורסם

בנוסף למה שנכתב מעליי ומניסיוני (הדל) עם קלאץ' גמור בשתי צרפתיות שונות (306 ומגאן I), אם דוושת הקלאץ' קשה זה גם סימן שהקלאץ בסוף חייו. לא בהכרח מת אבל דיי קרוב.

ב-306 1.4 שהיתה לי היה צריך להחליף גיר, ובמוסך הראו לי שהקלאץ' היה גמור והמליצו להחליף מאחר והגיר למטה. פירוק והרכבה זה חלק מאד נכבד בעלות ההחלפה אז החלפתי. עם הקלאץ' החדש ההבדל היה מורגש מאד, הדוושה הפרידה הרבה יותר נמוך (לקח לי כמה ימים להסתגל בצורה מלאה לשינוי) ומהלך הדוושה נהיה רך ונעים כמו חמאה.

בלי קשר, גם אצלי היתה את אותה התופעה שאתה מתאר, אבל רק עם רוורס. הכנסה ל-3 ואז חזרה לרוורס ברוב המוחץ של המקרים נתן להילוך להכנס חלק.

בכל מקרה תחליף לשמן גיר מתאים, כי שמן לא מתאים בטוח לא ישפיע על הגיר לטובה, בעיקר בטווח הרחוק.

פורסם

יש לי אותה בעיה הרוורס לפעמים לא נכנס ואז אני מחזיר לניוטרל עוזב קלאצ' ואז מכניס בחזרה והוא נכנס.

הרכב מיצובישי סופר לנסר 97 ידני.

אני משתמש בשמן 90. לא יודע אם אני מחליף לשמן מתאים יפתור תהבעיה או רק בזבוז כסף כרגיל.

פורסם

בלי קשר לסוגי השמן, ברכב הנ"ל יש איזו חסימה שלא נותנת לשלב להילוך ראשון כשהרכב בתזוזה. עם הזמן הבנתי שיש דרך מסויימת לשלב ראשון גם בתזוזה, אני לא יודע איך להסביר בדיוק. זה מבלי להפעיל כח, פשוט לשלב בזוית מסויימת. עם השיטה שלי הצלחתי לשלב לראשון כשהרכב נסע על 40 קמ"ש (כמובן שלא הרמתי קלאץ, זה היה רק לצורך הבדיקה)

בעניין הרוורס, זה לא נראה לי בעיה. נתקלתי בתופעה הזו בכל כך הרבה רכבים חדשים וישנים וכמו שm.l אמר, שילוב לשלישי וחזרה לרוורס פותרים את העניין בשניה.

• תוכן חדש...