Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4281 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רחמים, סליחה שאני חוזר שוב לאותו תחום, פשוט בזה אני מתעסק...

עבודה בטיפול בקשישים- אחלה דרך לממן לימודים. עבודת משמרות, שכר קצת יותר גבוה מהמינימום.

כמו כן, ממליץ לך לעבור בבית החולים הקרוב, ולהשאיר פתקים עם הטלפון שלך, בייחוד בפנימית ובאורטופדית שבו אתה מציע להיות עם קשישים לילות במקום בני המשפחה שלהם.

בקלות תוכל לקבל 40 ש״ח לשעה, עבודה לא קשה שתביא לידי ביטוי את היתרונות הבינאישיים שלך ואת הניסיון שלך בטיפול.

• תגובות 117
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

היי צביקי,

אם כבר חבר, אני מבקש סליחה, אתה לא צריך להתנצל.

אתה כמו החברים היקרים פה, מקדיש מזמנך מגיב ועוזר לי. על כן התודה לכם.

הסליחה היא ממני מכל חברי הפורום.

אני אכן זוכר שאתה עוסק בתחום,

אם אינני טועה, אפילו יצא לנו לדבר בטלפון, אם אני זוכר נכון.

אתה יודע, כשכתבת שיש אנשים שמשלמים 40 שקלים לשעה, עבור אירוח חברה לקשישים בלילות במקום בני המשפחה,

מיד חשבתי שאיזה מין מעשה זה לקחת מקשישים, 40 שקלים, בכדי שהם "יזכו" לחברה ממני.

אני חושב שאם כבר, עדיף לעשות זאת בהתנדבות, בחינם, כשיש לאדם זמן.

מס' פעמים בשבוע, פעמיים, או אפילו פעם בחודש זה נפלא.

אבל לקחת כסף על דבר כזה, או לעבוד בזה, זה נראה לי משהו שאישית לא היה לי נעים לעשות.

תפיסת העולם שלי מאוד מוזרה, לכן זה יכול להיראות למישהו מוזר מה שכתבתי פה.

אני אנסה לפשט את זה עוד יותר, זה פשוט נראה לי שבגלל שאנשים הגיעו לגיל שבו הם קשישים,

הם צריכים להיענש, על ידי כך שאם הם רוצים מעט חברה - הם צריכים לשלם על כך. מרגיש לי לא יפה לעשות דבר כזה.

צביקי, תודה שאתה מנסה פעם נוספת לעזור, אני מעריך זאת מאוד חבר!

אני מחכה לבדוק מחר, תחילת שבוע, לברר אם יש מישהו בבית ספר בימים האלה(חופש סוכות). לבקש את גיליון הציונים שלי.

פורסם

רחמים,

אולי זה לא נראה לך העניין של לקחת תשלום על אירוח חברה לקשיש, אך זה די מקובל, וזה לא שהקשיש משלם על כך, אלא המשפחה שלו (לרוב).

יותר מזה, יש פרויקטים שבהם סטודנטים מקבלים חדר ומגורים בקרבת המכללה או האוניברסיטה בבית של קשיש בתמורה לחברה.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם

מי שאמר לך לעשות מקצועות כמו ספרות והיסטוריה 5 יחידות טועה ובגדול.

זה מקצועות שאם הציונים שלך בהם אינם גבוהים בקושי משפיעים על הממוצע ובעברית נופלים בכלל מהתחשיב.

מתמטיקה+אנגלית+פיזיקה ברמה של 5 יחידות זה התשובה בשבילך.

רצוי לגרד את הסף שדרוש ללימודים בבן גוריון,מכללות לא שוות הרבה אם בכלל במצב כיום.

וצר לי אבל אני הרבה פחות אופטימי ביחס למציאת העבודה.

אדם ללא שירות צבאי וללא בגרות פשוט נשמע לי כמעסיק כעצלן בצורה בלתי רגילה(למרות שזה ממש לא נכון).

אמרת שאחיך נכה,תרשום את זה כנסיון תעסוקתי!

ולקחת כסף זה משהו שצריך ללמוד לעשות ואם אתה נמצא בעמדה המתאימה(בעבודה,נותן שירות כלשהו) אז אפשר גם לסחוט קצת.

בסופו של דבר אתה צריך לחיות וזו הפרנסה שלךץ

חג שמח!

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

למה? למה אתה כותב שטויות בכזו ודאות?

כל מקצוע ליבה עם 5 יח' מזכה אותו בבונוס של 20 נק'. בחלק ממהאונ' [הטכניון ובן גוריון] למתמטיקה ופיסיקה יש בונוס גדול יותר. ועדיין, להיות עם 95 בתנך [המקצוע הכי קל ביקום] זה כמו להיות עם 90 בפיסיקה. מה יותר קל?

המתמטיקה והאנגלית זה לגמרי נכון. הייתי מתחיל איתם, אבל פיסיקה זה מקצוע בחירה, שעלול להזיק לו. אז למה לשלוח אותו לעשות את הבגרות מבלי לבדוק.

בנוסף, לא תמיד טוב להוסיף יח' נוספות. גם כימיה וביולוגיה מקנים בונוס יפה, אך זה לא בהכרח טוב להוסיף מקצועות אלו, כי שוב, אני מסביר את זה פשוט, הוספת יחידות נוספות לממוצע מחלק אותו ביותר יחידות.

רחמים, אני כותב שנית. כשתתחיל בשיפור הבגרויות, תעשה את זה רק אחרי שהתייעצת עם יועצת לימודים, ואתה יודע לאיזה מוסד [או לכל הפחות תואר] אתה מכוון.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

במקצועות ריאלים ל5 מוגבר הומני אין 20 נקודות בונוס 10-15 בלחץ וכמו שנאמר בחלק מהמקומות הם לא מחושבים / לא משפיעים.

הסכם ההנדסי אמנם רלוונטי בעיקר בבאר שבע (היה גם בטכניון אבל אני לא מעודכן בימינו) אבל אם זו האוניברסיטה שהוא גר לידה - זה מה שחשוב.

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ואגב - לדעתי פיסיקה היא בגרות שקשה בעיקר פסיכולוגית.

תכלס - מבחינת החומר היא פשוטה משמעותית ממתמטיקה 5 יחידות (תלויה בהבנה בעיקר)

If living is for learning

Then dying is forgetting

פורסם

ראשית, גילוי נאות - לא קראתי את כל הפוסט.

איש יקר, אין אדם שמבין אותך יותר ממני כרגע.

גם אני יצאתי מהלימודים ללא תעודת בגרות (היה חסר רק מתמטיקה שכרגע בתהליכי השלמה), הלכתי להכוונה וייעוץ תעסוקתי.

אני מאוד מאוד מאוד מאוד! ממליץ לך על זה, שווה את הכסף, בתור חייל משוחרר קיבלתי ואוצ'ר מהקרן ליחידה להכוונת חיילים משוחררים - 700 שקל.

מדובר בפגישה עם פסיכולוגית, יום מבחנים ואז פגישה נוספת שמסכמת היום, אם תקח את זה בשיא הרצינות תשב ותעשה את כל מה שתדרש מכל הלב, יוכלו לתת לך את הכוונה המדויקת ביותר.

אני לא אומר שזה מדע מדויק ואני לא אומר שמה שהיא תגיד היא תורה מסיני.

אני כן יכול לומר לך שאחי בעבר היה סגור על תחום מסוים, ניסה להתקבל שלוש פעמים ע"י מבחן קבלה אך נכשל, ויתר על המקצוע ואבד עצות, הלך להכוונה שאני מדבר עליה, קיבל המלצות למה שמתאים לו לאחר האיבחון, למד את מה שהומלץ לו בראש ובראשונה והיום הוא עוסק בזה ומאושר עד הגג, שמח ומסופק.

אני אישית קיבלתי תוצאות מהאיבחון שמאוד מאוד הפתיעו אותי, אני לא ראיתי את עצמי כאדם ריאלי, הסיבה היחידה שאין לי תעודת בגרות היא בגלל שאין לי מתמטיקה ומעולם לא התחברתי למתמטיקה, אך למעשה זה נבע מבור שגדל עוד מכיתה א' כאשר היה לי נוח יותר להיות בחוץ מאשר בכיתה בשיעורי מתמטיקה ואני היום מפצה על זה.

מתוך משהו כמו 30-40 יש שלושה מבחנים שאתה לא מודע להם, שבמידה ואתה מוציא ציון מסוים בשלושתם משווים את התוצאות שלך לא ל"כלל האוכלוסיה" אלא ל"אוכלוסיה האקדמאית", שאיכשהו אני הצלחתי להגיע לזה ומסתבר שהחלק הכי חזק במבחנים שהצלחתי היה מתמטיקה.

ומדבר בתור בנאדם שאין לו מושג במתמטיקה ולא למד שיעור בחייו.

שורה תחתונה, אם תצטרך עזרה, גש לפרטי... ממליץ בחום! אולי זה ייתן לך כיוון בחיים, לי זה כבר נתן.

Seat Mii 3Doors

פורסם (נערך)

הממוצע שלי 110 בערך. פיסיקה יוריד לי בודאות. אני לא ממציא. אני שוב אומר: שיבדוק, ואחר כך יעשה. זה הכל. פעם אחרונה שאני כותב את זה. אני מקווה שרחמים ישים לב.

בהצלחה.

נ.ב. - ליביור אתה צודק. ממוצע הנדסי קיים גם בטכניון.

עריכה אחרונה על ידי ניקו פ.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

השתחררתי, עשיתי מועדפת בבניין, אחרי שנה בבניין הבנתי שיש לי הרבה מאוד זמן פנוי בגלל שמתחילים לעבוד מוקדם, אז חיפשתי עבודה שנייה קלה וגמישה מבחינת משמרות. הלכתי לקולנוע, שאלתי אם מחפשים עובדים (תמיד מחפשים), והתחלתי לעבוד בקולנוע במקביל. העברתי ככה עוד חצי שנה. יום אחד בעבודה דיברתי עם מישהו על עבודות גובה, ביררתי לגבי הנושא, עברו כמה שבועות, עשיתי קורס סנפלינג והתחלתי לעבוד. לאט לאט כש"תפסתי" את העבודה והשכר עלה ועבדתי גם בימי שישי, עזבתי את הקולנוע.

פורסם

מגניב וולברין!

שמח בשבילך שאתה עוסק במשהו שאתה אוהב, תצליח.

נהניתי לקרוא איך התגלגלת לעבודה המגניבה הזאת. בהחלט משהו מיוחד.

החברים שהגיבו בקשר למקצועות שמוסיפים לממוצע, אני קורא הכל. אין לי כ"כ מה להגיד, כי אני לא מבין בזה כמוכם כמובן.

בנוסף אני עוד אכנס לנושא פעם אחר פעם, יש פה המון מידע חשוב ומועיל.

אני מבין כל מה שאתם כותבים, מנסה לעשות לי סיכומים בראש, החלטות, סדר.

יש פה המון המון עצות, טיפים, וניסיון חיים של אנשים שעברו את הדרך הזאת, ואפשר ללמוד מהם. מניסיונם בפועל.

אדירכ, אני שמח בשבילך שהצלחת למצוא מה מעניין אותך, ושמקום כזה עזר לך לבצע החלטה.

כנראה שיש גם היתרונות למקומות כאלה, אני גם חושב שמי שיכול - עדיף שילך.

החיסרון היחידי הוא שזה לא זול, וזה הרבה כסף. כל הכבוד לצה"ל שעוזרים לחיילים בסבסוד המבחנים בכדי שימצאו את כיוונם בחיים.

עכשיו נותר לך להשקיע, ולהצליח. בהצלחה.

בקשר למקום שמייעץ לך, אני לא כל כך יודע כמה אני אלך לזה, לפחות לא כרגע. כי פשוט אין לי כסף לזה.

אבל אם יהיה לי, וזה לא יהיה יקר מאוד, בהחלט אפשר לשקול, אין סיבה שלא.

צביקי, נהניתי להכיר חבר. תודה על השיחה ועל המספר של העמותה.

לא ידעתי שיש לנו עמותה כזאת מקסימה שדואגת לקשישים בעיר.

אם הכל יצא לפועל אחרי החג, אני אמור להגיע על תקן מתנדב, אפילו פעם בשבוע, בשביל לארח חבר'ה לקשישים ולעזור אם יש צורך.

בהמשך אני אשאל אם מדי פעם גם אחי יכול לבוא איתי, וגם לארח חבר'ה ולהיות קצת זמן איכות עם קשישים.

יש כנראה גם שירותי הסעות למען הקשיש בעיר, ופעילויות שלא הכרתי שעושים לקשישים. זה נפלא.

אם הייתי מעל גיל 24, הייתי יכול כנראה להתנדב בנוסף גם למערך ההסעות.

פורסם

רחמים גש לתנופה (ליד הבריכה העירונית) יש להם קורסים כאלה בחינם כל כמה חודשים. תבקש קורס הכוונה ללימודים או משהו כזה. ובכלל הם יעזרו לך עם המלצות על מלגות וכו. תברר שעות פעילות וסע לשם.

פורסם

פשוט להגיע לשם ולספר להם שאני מחפש עזרה במה לעסוק בעתיד?

אני אנסה, אם יהיה מה לעדכן אני אעדכן פה.

באתר שלהם כתוב שהם נמצאים בקניון, בקומה 4.

אני אתקשר מחר או אחרי החגים, כי משום מה הרבה מקומות לא עובדים בחג.

אולי צריך לקבוע פגישה לפני, בכדי שלא אגיע סתם ואז אחזור הביתה.

ראיתי שיש שם גם פרטי קשר, של מנהלת תנופה, עובדים סוציאלים וכו'.

אולי אני אשלח מייל ואספר בכמה שורות שאני בהתלבטות במה לעסוק, איך להתחיל. אני אכתוב אולי מחר משהו קצר.

תודה חבר.

• תוכן חדש...