Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מתלבט בין 107 לספארק

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4289 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

ה-107 שנת 2012 יד שנייה אחרי ליסינג ועשתה 14,000 ק"מ. עם אחריות יבואן לעוד שנה בדיוק. אני עושה טרייד על הרכב שלי ואצטרך להוסיף עוד 28,000.

הספארק שנת 2011, יד ראשונה מפרטי ועשתה 49,000 ק"מ. בטרייד על הרכב שלי אצטרך להוסיף עוד 26,000 ש"ח.

הרכב אמור בעיקר לשרת אותי בלבד, לעבודה וחזרה, כ-75 ק"מ. הדרך בחלקה הררית.

הגיוני שהמנוע החזק יותר של הספארק אמור להיות המומלץ יותר. מצד שני, להוריי יש את הרנו קליאו הידני וכשהם באים לבקר הם מספרים שגם הרכב שלהם מגלה קושי מסויים להתמודד עם העליות.

אם ה-107 יהיה סביר בעליות, כאשר סביר מבחינתי זה אומר שהמהירות תרד מ-100 ל-70 אז אני בסדר עם זה.

השיקול המרכזי שלי הוא החיסכון בדלק. כול השאר פחות חשוב.

פורסם

אם השיקול היחידי הוא דלק אז הפיגו,לדרישה של מ100 ל 70 זה בדיוק הפיגו בעליות רציניות,אתה יכול ליותר,אבל אתה סתם תבזבז יותר דלק,יותר רעש,מה שכן היא מאוד חיסכונית,אבא שלי מקבל בין מעלות לתפן,כביש הררי כ 1/18,אחזקה גם לא יקרה,טיפול 1+2 עלו כול אחד כ 500 שקל במורשה יבואן.

החיסרונות הם שמנוע מעט רועש ובעמידה יש רעידות כי זה 3 צילנדר,תא מטען קטן גם ביחס למיני.

אבל,דווקא הסיבובים היא די יציבה,אין זווית גילגול גדולה,בעיר אתה משלם ברכב מעט קשיח.

הספאר דווקא טובה בתחום העליה,אז מתבטא הכוח שלה,אבל אם אין לה בעיה לנסוע על 70,כמו שאני נסעתי בערך 3 שנים על פנדה בעליה למעלות מנהריה,הפיגו תחסוך לך הרבה כסף.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם השיקול היחידי הוא דלק אז הפיגו,לדרישה של מ100 ל 70 זה בדיוק הפיגו בעליות רציניות,אתה יכול ליותר,אבל אתה סתם תבזבז יותר דלק,יותר רעש,מה שכן היא מאוד חיסכונית,אבא שלי מקבל בין מעלות לתפן,כביש הררי כ 1/18,אחזקה גם לא יקרה,טיפול 1+2 עלו כול אחד כ 500 שקל במורשה יבואן.

החיסרונות הם שמנוע מעט רועש ובעמידה יש רעידות כי זה 3 צילנדר,תא מטען קטן גם ביחס למיני.

אבל,דווקא הסיבובים היא די יציבה,אין זווית גילגול גדולה,בעיר אתה משלם ברכב מעט קשיח.

הספאר דווקא טובה בתחום העליה,אז מתבטא הכוח שלה,אבל אם אין לה בעיה לנסוע על 70,כמו שאני נסעתי בערך 3 שנים על פנדה בעליה למעלות מנהריה,הפיגו תחסוך לך הרבה כסף.

תודה רבה על הפידבק.

חשבתי על זה שבמנועי בנזין ככול שאתה עולה בנפח אתה מקבל יותר כוח אבל גם יותר דלק נצרך. האם הספארק זה האיזון? אולי בכלל הגרנדה פונטו עם ה-1,400?

אם אין דבר כזה אז באמת כנראה שעדיף הפיג'ו 107 כי היא הכי חסכונית. לא?

פורסם

נכון,נפח גדול יותר מתורגם לרכב חזק יותר אבל פחות חיסכוני.

הספארק תהיה פחות חיסכונית,אבל יותר קל בעליות,לכן זאת שאלת עדיפות מהירות מול חיסכון.

הפונטו שלא תחשוב שזה טיל מדובר על 77 כ"ס,היתרון שלה שהיא חיסכונית ומרווחת ועם מנוע 1.4 גם בטיחותית יותר.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
נכון,נפח גדול יותר מתורגם לרכב חזק יותר אבל פחות חיסכוני.

הספארק תהיה פחות חיסכונית,אבל יותר קל בעליות,לכן זאת שאלת עדיפות מהירות מול חיסכון.

הפונטו שלא תחשוב שזה טיל מדובר על 77 כ"ס,היתרון שלה שהיא חיסכונית ומרווחת ועם מנוע 1.4 גם בטיחותית יותר.

כמה יותר קל יהיה לספארק בעליות? זה כזה משמעותי 1200 מול 1000?

לגבי הגרנד פונטו אני יודע. זה היה הרכב הקודם של הוריי ודיווחים עליה התקבלו כפי שציינת.

פורסם

קשה לי להגיד,לא נסעתי עליה באותם המסלולים כמו על הפנדה,אבל בעליות לבסיס ששירתתי,הייתה ספארק והוא היה מאיץ בעליה בצורה שאני לא יכולתי.

פורסם

אולי כדאי שתעשה קצת סדר.

איזה רכב יש לך שאתה בודק אפשרויות של טרייד? כדאי שתקח בחשבון שאם תמכור אותו באופן עצמאי ותגיע עם מזומן לרכוש את הרכב הבא לך, יהיה לך יותר קל לקבל הנחה וגם זה לא יגביל אותך לרכישה בסוכנות רכב בלבד. מה התקציב שלך לרכישה?

לגבי הספארק, ידיד טוב שלי קנה ספארק 2012 לפני חצי שנה והוא מדווח על צריכת דלק של 1:12 בחיפה (רוב הנסיעות שלו גם מאוד קצרות), הפונטו איבו שברשותי (1400 רובוטית) בתנאים עירוניים דומים מציגה צריכת דלק של 1:11.5 בדר"כ.

היתרון של הפונטו איבו זה שהיא בקטגוריה גבוהה יותר (סופר מיני, כאשר הספארק היא מיני) לכן מרווחת יותר, נוחה יותר, מאובזרת. מצד שני, מחיר הרכישה יהיה גבוה יותר\שנתון נמוך (במקרה של הגרנדה יכול להיות שהמחיר יהיה קרוב יותר אבל אז היתרון של האבזור והבטיחות מתבטלים כי אם אני לא טועה,ב 2011 היא שווקה בגרסת האקטיב בלבד).

ככה שאם כל מה שמעניין אותך זה צריכת הדלק בלבד, הייתי ממליצה לך כן להתמקד בסגמנט המיני.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אולי כדאי שתעשה קצת סדר.

איזה רכב יש לך שאתה בודק אפשרויות של טרייד? כדאי שתקח בחשבון שאם תמכור אותו באופן עצמאי ותגיע עם מזומן לרכוש את הרכב הבא לך, יהיה לך יותר קל לקבל הנחה וגם זה לא יגביל אותך לרכישה בסוכנות רכב בלבד. מה התקציב שלך לרכישה?

לגבי הספארק, ידיד טוב שלי קנה ספארק 2012 לפני חצי שנה והוא מדווח על צריכת דלק של 1:12 בחיפה (רוב הנסיעות שלו גם מאוד קצרות), הפונטו איבו שברשותי (1400 רובוטית) בתנאים עירוניים דומים מציגה צריכת דלק של 1:11.5 בדר"כ.

היתרון של הפונטו איבו זה שהיא בקטגוריה גבוהה יותר (סופר מיני, כאשר הספארק היא מיני) לכן מרווחת יותר, נוחה יותר, מאובזרת. מצד שני, מחיר הרכישה יהיה גבוה יותר\שנתון נמוך (במקרה של הגרנדה יכול להיות שהמחיר יהיה קרוב יותר אבל אז היתרון של האבזור והבטיחות מתבטלים כי אם אני לא טועה,ב 2011 היא שווקה בגרסת האקטיב בלבד).

ככה שאם כל מה שמעניין אותך זה צריכת הדלק בלבד, הייתי ממליצה לך כן להתמקד בסגמנט המיני.

נראה לי שהייתי די ברור בפירוט. התשובות הקודמות היו מתאימות לשאלות ששאלתי.

לגבי הרכב שלי, מדובר ב-C4 שנת 2007 עם 177 אלף ק"מ. לא שכיר עם ק"מ גבוה מדי. יכול להיות שאצליח למכור אותו אבל קרוב לוודאי שזה לא יקרה בחודש-חודשיים הקרובים וגם אז אצטרך להתפשר דרמטית במחיר עד שההפרש בין מה שהציעו לי יהיה רק כמה אלפים בודדים.

פורסם

אתה צודק בזה שהרכב שלך לא סחיר והוא עם ק"מ גבוה, מצד שני נראה שרוצים לזכות אותך ב15K עבור הרכב שלך ולבקש ממך מחירון על הרכב החדש.

בפועל-אני מאמינה שאתה יכול למכור את הרכב לבד באותם 15K (אולי אפילו קצת יותר) ואז תוכל לרכוש את הספארק\107 במחיר נמוך יותר וגם המבחר שלך יגדל.

אני לא מכירה אותך ולא יודעת כמה זמנך שווה, את החישובים האלה אתה צריך לעשות לבד. אני רק הצגתי דרך נוספת שבה אתה יכול לחסוך כמה אלפי שקלים, כי טרייד אין זה שרות שעולה כסף.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם
אתה צודק בזה שהרכב שלך לא סחיר והוא עם ק"מ גבוה, מצד שני נראה שרוצים לזכות אותך ב15K עבור הרכב שלך ולבקש ממך מחירון על הרכב החדש.

בפועל-אני מאמינה שאתה יכול למכור את הרכב לבד באותם 15K (אולי אפילו קצת יותר) ואז תוכל לרכוש את הספארק\107 במחיר נמוך יותר וגם המבחר שלך יגדל.

אני לא מכירה אותך ולא יודעת כמה זמנך שווה, את החישובים האלה אתה צריך לעשות לבד. אני רק הצגתי דרך נוספת שבה אתה יכול לחסוך כמה אלפי שקלים, כי טרייד אין זה שרות שעולה כסף.

כן. אני מודע לחסרונות הטרייד אין.

תאמיני לי שאם הייתי מרגיש שיש לי "בשר" אז הייתי מוכר אותו לבד. אכן מדובר בלא מעט זמן שאין לי. אני גם גר בפריפריה ועובד במרכז שגם מסבך את ההתעסקות עם זה.

בכול מקרה תודה רבה על הכוונה הטובה.:)

פורסם

אם לטענת הוריך הקליאו לא סוחבת היטב אז כיצד 107 תסחוב?

אגב, יש לי קליאו כזאת גם כן, והסחיבה שלה בסדר, זה לא טיל בליסטי, אבל יש בבאר שבע מספיק עליות והיא עולה אותן בצורה טובה.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם
אם לטענת הוריך הקליאו לא סוחבת היטב אז כיצד 107 תסחוב?

אגב, יש לי קליאו כזאת גם כן, והסחיבה שלה בסדר, זה לא טיל בליסטי, אבל יש בבאר שבע מספיק עליות והיא עולה אותן בצורה טובה.

ברור שה-107 לא תסחוב בעליות :)

ההתחבטות הייתה לגבי מה ייתן לי מנוע 1200 של השברולט מבחינת ההתמודדות בנסיעות. אם יגידו לי למשל שבנסיעה רגועה בעליות ב-107 המהירות תרד מ-100 ל-70 ובשברולט מ-100 ל-80 אז אני אגיד שזה לא שווה את הפרש צריכת הדלק בין הרכבים. כאמור אלו נתונים בשליפה, לא בדוקים. יכול להיות שבכלל ה-107 ירד ל-60 והשברולט רק ל-90 אז אולי יש יתרון לשברולט (לא בטוח אבל צריך יהיה לחשוב על זה).

האמת היא שממש לא מזמן חזרתי לאריאל עם הרכב הראשי שלנו, פלואנס דיזל, ובזמן שאני נוסע בכביש עם עלייה קלה על איזה 80-90 (אני מאוד רגוע על הגז) עוברת אותי 107 במהירות די מהירה. גרם לי ככה להתחזק יותר במחשבה שהרכב הזה כן יכול להתמודד עם העליות בלי שצריכת הדלק תרד ל- 1:5 :)

פורסם

אחרי 3 שנים שאני עם ה107 אני יכול להגיד לך כמה דברים, רכב מאוד חסכוני בתוך העיר אני עושה 1:16 בערך ובינעירוני סביבות 18-19 עם מזגן.

נכון שבעליות יש קצת כבדות, אני עולה לפחות פעם בשבוע את העליות של משגב בצפון אם אתה מכיר,, והרכב מסתדר די טוב, כמו שאמרת זה ירד מ100 ל70 אבל לא ל50 :) סה"כ אני מאוד ממליץ על הרכב, שקניתי אותו חיפשתי חיסכון ואכן מצאתי :)

פורסם

אתה יכול למכור את הרכב שלך לבד ב-15K, ולקנות שברולט ספארק מנוע 1000, חדשה, ב-47K.

חישוב זריז מראה שאתה מוסיף עוד 4K ומקבל רכב ברמה של הפיג'ו, אבל חדש לגמרי, עם אחריות ל-3 שנים נוספות במקום שנה וכמובן 0 ק"מ.

אם תצליח למכור ב-19K זה יוצא שאתה קונה רכב חדש תמורת אותו כסף שאתה מוסיף בעסקת הטרייד.

• תוכן חדש...