Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

    היי, היי אתה (או את) שם!

    אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

    אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

    אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.
     

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לילה טוב לכל יושבי הפורום

בזמן האחרון צרכי צילום הוידאו שלי ירדו לאפס, ובמקביל מצאתי את עצמי נזקק למצלמת סטילס טובה הרבה, הרבה יותר.

עקב התפתחות זו החלטתי (אחרי התלבטות לא קצרה) למכור את מצלמת הוידאו המוצלחת מאוד שלי ולקנות במקומה מצלמת סטילס.

חשוב לציין- אין לי שמץ בתחום.

 

הדרישות הן כדלהלן-

-המצלמה תהיה יד שניה. אני מוגבל בתקציב ומעדיף לרכוש מצלמה משומשת במחיר טוב במקום מוצר חדש אבל נחות.

-DSLR או mirrorless (אני יודע שלערב בין שתי הקטגוריות האלו זה לעשות סלט מגמבה וקוביות שוקולד. אזכיר שאין לי שמץ בתחום)

-רזולוציה של 10MP סף תחתון.

-אפשרות לכמה שיותר מרחב חופש, כלומר שליטה על מהירות צמצם, אפשרות לחשיפה ארוכה מאוד (5 דקות+),

-פעולה סבירה בתנאי תאורה נמוכים

-זמינות סבירה של עדשות בשוק, בכללי אני אצטרך רק 2, וזה עדשה למאקרו-טווח קרוב (10 ס"מ- 3 מטר) ועדשה לצילומי אובייקטים רחוקים ("באינסוף")

-פלאש מובנה טוב

-viewfinder לא חובה אבל בונוס

-לא P&S.

 

אני יודע שזה סט דרישות קצת כללי מדי, אבל מה האופציות המומלצות בהתבסס על מה שכתוב? ומה בעצם ההבדל עבורי, כמשתמש בסיסי למדי, בין mirrorless ל DSLR?

קצת דגמים שהעפתי עליהם מבט משיטוט מהיר ברשת-

Canon Rebel XSi/XTi, Panasonic Lumix GF3K, Nikon 1 J1, Nikon D3000, Pentax Q10

 

אודה לכם מאוד אם מישהו מוכן לספק קצת הכוונה ועצות

פורסם

תקציב?

אני בעד DSLR, למרות שישנם אפשרויות טובות במחלקת חסרי המראה. סביר להניח שבתקציב תוכל לרכוש אחת חדשה יחסית מאשר רפלקס מזדקנת.

M-TECH E46

פורסם

ראשית ציין תקציב לגוף ותקציב לעדשות על מנת שאוכל לעזור לך יותר טוב.

 

לגבי מירורלס VS דסלר, בגדול במירורלס אתה מתפשר על תפעול מקצועי למען קומפקטיות, מירורלס היא מערכת מאוד קטנה, בעיקר בגודל הגוף, וככזה הוא פחות מקצועי (מערכת פוקוס פחות טובה מDSLR, מסכי חיווי שלא קיימים, עינית דיגיטלית לעומת עינית אופטית, ארוגונומיקה נחותה ועוד) ככל הידוע לי לצילומי מקרו עדיף DSLR בשלב הזה ולא מירורלס מפאת חוסר היצע לז'אנר הנ"ל בשוק.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

קצת בעייתי לציין תקציב, כיוון שבטוח לא ארכוש אותה בארץ (אנשים פה לא נורמליים ביד"ש, המחירים של מצלמות בנות שנתיים נמוכים בקושי ב 300~ שקלים מהדגם המחליף חדש בחנות)

לכן נתתי דגמים שהסתכלתי עליהם, לטיווח מחירים. נגיד 120-200 דולר באיביי לבודי בלבד, למשל.

פורסם

מה שאתה אומר מעניין, מבדיקה ארוכה שלי באיביי תמיד המחירים בארץ היו נמוכים יותר לציוד יד 2 (וגם חדש) ציוד צילום הוא אחד התחומים היחידים בארץ בו המחירים אשכרה תחרותיים ביחס לעולם.

בתקציב הזה (700~ ש"ח) שהוא לצערי מאוד נמוך הגוף הכי טוב שתוכל לקנות הוא משהו כמו הקנון 450D.

אני ממליץ לך לחסוך קצת יותר, להכפיל את התקציב ולקנות משהו כמו ניקון D90 שנחשבת לאחת המצלמות הכי טובות שיוצרו אי פעם בתחום הקרופ ובהחלט מהווה בסיס לימוד מצויין.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

אולי זו טעות שלי בבדיקה בגלל שיד 2 כל כך מבולגן.

בשביל לאפשר טווח טיפל'ה יותר רחב- אז עד 250 דולר לבודי, 850 ש"ח בארץ.

לצערי לחכות ולחסוך זו לא כזו אופציה, אני סטודנט שלא ממש יכול להרשות לעצמו לעבוד (שנה א'), כל שקל שנכנס (מצב נדיר בפני עצמו) לחשבון יוצא מהר מאוד חזרה לטובת דלק/תחזוקה של הרכב ושאר הוצאות שוטפות.

 

איך הניקון D3100?

פורסם

ה3100 היא מצלמה מצויינת להשתפשף עליה.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

האמת, זו פחות או יותר תחנת הקצה. בעיקרון ביצועים של מצלמת P&S טובה מבחינת איכות תמונה די מספקים אותי.

הבעיה היא המחסור באפשרות לפוקוס ידני ראוי, זמני חשיפה מינימליים ארוכים מדי ומקסימליים קצרים מדי, וביצועי אור נמוך מזוויעים.

אנסה לצוד לי D3100 בינתיים, תודה על העזרה!

פורסם (נערך)

כבר כמה שנים טובות יש לי ניקון d60, היא אומנם קצת ישנה, אבל אחרי שהעקרונות מובנים (שזה לא קשור לגוף עצמו), ובשילוב עם עדשה חביבה אפשר להוציא אחלה תמונות.

 

והיא תכנס לך בתקציב.

עריכה אחרונה על ידי bengee

SCANSPEAK

פורסם

אין טעם לייעץ לך לפי הדרישות שאתה מעלה, כי הן לא מבוססות על הבנה.

 

למשל פוקוס ידני, זה שימושי במקרה קצה, ולגמרי אפשרי ב-P&S (ובוא נראה אותך מפקס ידנית על מסך בלי עינית... בלי מערכת Focus Picking).

הדרישה לחשיפה של חמש דק', כמה כבר שימושי זה יהיה?

זמן חשיפה מינימלי ארוך מדי ב-P&S, באיזו P&S זו בעיה?

אין כזה דבר "עדשה לאינסוף", על איזה מרחק/טווח אתה מתייחס? מה אתה מצלם בטווחים ארוכים?

צילום מאקרו הוא תחום ייעודי, מה אתה מתכנן לצלם במאקרו?

 

ולסיום, התקציב שלך ממש לא מאפשר בחירה.

 

אז נתחיל מהסוף, מה אתה רוצה לצלם?

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

לגבי מירורלס VS דסלר, בגדול במירורלס אתה מתפשר על תפעול מקצועי למען קומפקטיות, מירורלס היא מערכת מאוד קטנה, בעיקר בגודל הגוף, וככזה הוא פחות מקצועי (מערכת פוקוס פחות טובה מDSLR, מסכי חיווי שלא קיימים, עינית דיגיטלית לעומת עינית אופטית, ארוגונומיקה נחותה ועוד) ככל הידוע לי לצילומי מקרו עדיף DSLR בשלב הזה ולא מירורלס מפאת חוסר היצע לז'אנר הנ"ל בשוק.

 

כל מה שכתוב כאן, מהתחלה ועד הסוף, לא מדוייק, במקרה הטוב.

 

קודם כל, אי אפשר לעשות הכללות על "מירורלס". הדבר היחיד שמשותף לכולן זה שאין להן עינית אופטית (מנגנון מראה) ויש להן עדשות מתחלפות.

מעבר לזה, יש מירורלס שמתפעלים כמו P&S ממוצעת ויש כאלו עם יותר שליטה ידנית מכל DSLR שתמצא בשוק (וכל פיתרון אפשרי באמצע). יש מירורלס באלפייה פלוס (כולל עדשות) ויש מירורלס FF ב-8.5K ש"ח לגוף בלבד.

 

כל משפט שמכליל שמירורלס זה ככה או אחרת, בהשוואה ל-DSLR, לא יכול להיות נכון.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

 

אז נתחיל מהסוף, מה אתה רוצה לצלם?

1- נוף

2- צילום אסטרונומי בסיסי (לכן "אינסוף)

3- תמונות "freeze frame" של עצמים שנעים מהר יחסית (ולכן דרוש זמן חשיפה מינימלי נמוך)

3- עתיקות, ממרחקים של 10-80 ס"מ בעיקר. חלק מהעצמים מבריקים ומחרפנים את האוטופוקוס, לכן דרושה האפשרות לפוקוס ידני.

אני לא צלם דגול ולא מתיימר להיות. הצרכים שלי בסיסיים מאוד, והתוצאות שאני חותר אליהן לא אמורות לזכות בפרסים בדיוק. שום צילומים "אומנותיים" עם התחשבות בקומפוזיציה ושאר ירקות, צילום פרקטי נטו.

 

הפירוט הנ"ל עוזר יותר?

פורסם

הצרכים שלך מאוד ספיציפים אך מורכבים (להוציא נוף).

 

1. נוף. צריך עדשה רחבה. אולי ללמוד לצלם פנורמה גם תורם. הצילום קל טכנית, מה שחשוב זה להגיע ללוקיישן ו... אור. לדעת להבין את האור. להגיע בזמן הנכון וכו'. יש המון מידע ברשת.

 

2. לא מבין בזה כלום. אין לי מה להגיד. מה שבטוח, צריך חצובה.

 

3. צילום של עצמים מבריקים דורש מיומנות של צלם תכשיטים, וגם יכולת עיבוד בפוטושופ. צילום עצמים רפלקטיבים זה תמיד סיוט, כי הכל משתקף בהם (מצלמה, קיר וכו'). זה לא תחום שאני ממש בקיא, אבל יש הרבה ידע ומדריכים בנושא. לגבי פוקוס, כשאתה מצלם עצמים נייחים, יש לך את כל הזמן בעולם לפקס. זו לא בעיה.

לצילום כזה P&S זה טוב. יש להן יכולות מאקרו מספקות ויותר עומק שדה (בשל המרחק של העדשה מהחיישן וגודלו). מכיוון שעושים שימוש בתאורה מלאכותית, לא צריך יכולות באור נמוך. אם השימוש הוא ל-WEB, אז בכלל לא צריך יותר מזה.

אבל, שוב, היכולת לנהל את התאורה ולעבד את התמונה במקרים אלו חשובים עשרות מונים מהמצלמה.

 

מכיוון שאני לא מבין כלום בצילום אסטרונומי, אין לי כיוון להציע לך....

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

שים לב, אתה נכנס בדיוק לאן שציינתי שאינני נכנס בלבד.

1- שאני אומר "נוף" אני לא מתכוון "תמונה יפה של הנוף שראיתי" סטייל נשיונל ג'יאוגרפיק, ובטח שלא פנורמות.

 

2- יש חצובה, ובקרוב היא אפילו תהיה עוקבת. פה דרושה לי חשיפה ללא הגבלת זמן. זה לא קיים ב p&s. ובכללי- סמוך עלי שאני אומר, אתה לא יכול לעשות צילום אסטרונומי ב p&s. אולי ורק אולי עם דמויית dslr מוצלחת מאוד (אם אין הגבלת זמן חשיפה)

 

3- למזלי, העצמים שאני מצלם אינם קטנים כמו תכשיטים וגם לא מבריקים כמו זכוכית, הברק הוא בעיקר מתכתי, וגם לא בגימור מראה של ממש. זה עדיין די סיוט ומחרפן את הפוקוס, אבל עם ידני התוצאות יותר ממשביעות רצון וגם לא דורשות ממני שעה עד שהאוטופוקוס מצליח לתפוס נקודה.

 

לא סתם כתבתי שאני מכוון למצלמה שאינה p&s- כל נסיון לצלם עם אחת כזו עלה בתהו ובתוצאות גרועות, עד שבסופו של דבר כל פעם שאלתי מקרוביי T3i או T2i וסגרתי עניין. התוצאות היו בול מה שאני מחפש.

פורסם

התקציב שלך ממש מוגבל. אתה לא יכול למצוא גופים מתקדמים בתקציב הזה, ואם הצילום הוא לצרכים מקצועיים הייתי מציע להרחיב אותו.

בעולם הקנון, תוכל למצוא 400D, 450D ואולי גם 500D. אין לי מושג מה נכנס בניקון בתקציב הזה.

אתה צריך תקציב מכובד לעדשות. מאקרו זה עסק יקר.

מאקרו גם לא עובד לפי מרחק מהאובייקט, אלא יחס הגדלה. כלומר יחס בין מרחק האובייקט לבין אורך המוקד (אני לא מכיר עדשה עם מרחק פיקוס של 10 ס"מ. מצד שני, אתה מפצה על מרחק פיקוס גבוה באורך מוקד).

צילומי מאקרו דורשים סגירה של הצמצם (מה שדורש הרבה אור, יכולת עבודה בISO גבוה) או מסילה (תחום שאני לא מכיר בכלל - אתה ממקם את המצלמה על מסילה ומצלם כמה פריימים בהתקדמות של כמה מילימטרים כל פעם לצורך תפיסה של כל האובייקט בפוקוס).

 

דווקא פוקוס על אובייקטים עם ברק הוא לא נושא מורכב, כל עוד האור המוחזר לא חזק מדי (להתפקס על פנס רחוב זה קל, על השמש לא) - מערכות הפיקוס ברמות מחיר האלו פועלות ע"י זיהוי קונטרסט, לכן דווקא חלקים מבריקים יעזרו לך.

 

לאף מצלמה אין מצב תריס של 5 דקות. יש מצב BULB בה התריס פתוח כל עוד אתה לוחץ על המחשף. יש גם שלטים לצורך כך.

 

שוב, תגדיר תקציב לעדשות.

מה חתימה? תתפשטי!

×
×
  • תוכן חדש...