Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4331 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

הצילום הוא לא לצרכים מקצועים. בכלל. ציינתי שאיכות התמונה שמצלמת P&S טובה נותנת זה מספיק, אבל למצלמות P&S חסרים מאפיינים שאני צריך.

טל, מצב bulb הוא מה שאני מדבר עליו, זה לא משנה אם זה דרך שלט או עם טיימר, התוצאה בפועל היא שאפשר לבצע חשיפות לאיזה פרק זמן שרק תרצה.

עדשות- בהתחלה לפחות אני לא עומד לקנות עדשות מעבר לעדשת קיט בסיסית כלשהי, כיוון שיש לי גישה לרוב העדשות שידרשו במידת הצורך.

העניין קצת מתוסבך, אני יודע שבמצלמה עם עדשות מתחלפות אי אפשר להפריד את ההמלצה על בודי מהמלצה על עדשה כלשהי שתלווה, אבל הפעם זה המקרה...

כרגע אני מתמקד בניקון D3100 שנראית כמו אופציה טובה, אשמח אם כל מי שמכיר את המצלמה יוכל לתת חוות דעת

פורסם

לחברה שלי יש אותה - יצא לי לשחק איתה מעט מאוד (עם המצלמה, כן?) ועם עדשת הקיט בלבד.

התרשמות ראשונית - התמונה עולה בכל פרמטר על ה400D שלי. איכות תמונה, גודל תמונה, התמודדות עם ISO גבוה.

מצד שני, השליטה בה פחות נעימה לי/ אולי מחוסר נסיון.

אתה אומר שיש לך גישה לרוב העדשות - אני מסיק שגם לניקון וגם לקנון? כמובן שלא ניתן להעביר עדשה ממותג אחד לשני בלי מתאם שמוריד איכות.

אם אתה רוצה צילומים מסויימים איתה - רק תגיד. היא כאן בהישג יד.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם
כל מה שכתוב כאן, מהתחלה ועד הסוף, לא מדוייק, במקרה הטוב.

קודם כל, אי אפשר לעשות הכללות על "מירורלס". הדבר היחיד שמשותף לכולן זה שאין להן עינית אופטית (מנגנון מראה) ויש להן עדשות מתחלפות.

מעבר לזה, יש מירורלס שמתפעלים כמו P&S ממוצעת ויש כאלו עם יותר שליטה ידנית מכל DSLR שתמצא בשוק (וכל פיתרון אפשרי באמצע). יש מירורלס באלפייה פלוס (כולל עדשות) ויש מירורלס FF ב-8.5K ש"ח לגוף בלבד.

כל משפט שמכליל שמירורלס זה ככה או אחרת, בהשוואה ל-DSLR, לא יכול להיות נכון.

אשמח אם תוכל להרחיב, אני ארחיב על מה שכתבתי:

1) מערכת הפוקוס פחות טובה מכיוון שבDSLR ישנו חיישן אוטופוקוס נפרד שמתמש בטכנולוגיה "phase detection" בניגוד לטכנולוגית המירורלס שהיא הרבה יותר איטית אשר נקראת "קונטרסט דיטקשן".

2) מסכי חיווי - בניקון וקנון מהדגמים המתקדמים בנוסף למסך הLCD ישנו צג חיווי עליון עם פרמטרים קריטיים שאני אישית לא יכול בלעדיו (ISO,apr,shutter speed, focus mode, output mode).

3) לעינית דיגיטלית כיום טובה ככל שתהיה יש "לאג" קטן כשמזיזים מהר את המצלמה, זה נובע מהזמן שלוקח למידע לעבור לצג בניגוד למראה שבה הכל אינסטנקטיבי.

4) ארגונומיקה נחותה - מפאת גודלן הקטן של המירורלס לרוב אנשים מוצאים את הDSLR כיותר נוחה לאחיזה ושימוש מקצועי.

כל מה שכתבתי כאן תקף לכל הDSLR וכן לכל המירורלס, מאלו שעולות 300$ ועד אלו שעולות 2000$ ללא יוצא מן הכלל.

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

1. לא לכל רפלקס יש מערכת Phase detection, בעיקר לא במחירים האלו.

2. לא נכנס לו אף דגם עם שני מסכים/שתי גלגלות. למעט אולי ניקון D70, אבל אפשר לשים אותה במוזיאון.

3. שמעתי טענות שהיום כבר אפשר להחליף עינית אופטית בדיגיטאלית בלי לשלם על זה בפרקטיות. לא ניסיתי מעולם.

4) נכון לחלוטין.

מה חתימה? תתפשטי!

פורסם

1. זה בתיאוריה. מעשית מערכות מבוססת קונטרסט מפקסות היום לא פחות מהר (תלוי באיזה דגם). בנוסף, יש גם מירורלס עם מערכות הייבריד (גם וגם).

2. זה בתיאוריה. מעשית במסך של המירורלס אתה יכול לקבל את כל החיווי שאתה רוצה + להטות אותו + לראות את מצב החשיפה בפועל (כמו גם בעינית). כלומר, אתה לא קורא פרמטרים, אתה רואה שהתמונה חשוכה/מוארת, היכן היא שרופה וכו'.

במצלמות של פוג'י אתה לא צריך מסך, אתה רואה את השנתות על הפקדים.

3. זה בתאוריה. מעשית אין כבר לאג. מה שנשאר זה היתרון הענק של העינית הדיגיטאלית, היכולת לראות משהו שקרוב הרבה יותר לתוצאה שתוציא המצלמה (אם אתה מצלם בש"ל, אתה רואה ש"ל, רואה את החשיפה, היסטוגרמה, פוקוס פיקינג... מה שתבחר).

4. נוחות לאחיזה זה עניין של הרגל. יש מירורלס גדולות עם גריפ או בלי... מה שתבחר. מה שכן נוח זה שלסחוב רבע מהמשקל, זה יתרון תמיד.

כל מה שכתבת שגוי מהתחלה ועד הסוף, כי אתה פשוט לא מכיר את מוצרי המירורלס.

יש קטנות וגדולות, שנראות ועובדות כמו DSLR, שנראות ועובדות כמו ריינג'פיינדר, כמו P&S... רק לבחור את הכלי המתאים.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
לחברה שלי יש אותה - יצא לי לשחק איתה מעט מאוד (עם המצלמה, כן?) ועם עדשת הקיט בלבד.

התרשמות ראשונית - התמונה עולה בכל פרמטר על ה400D שלי. איכות תמונה, גודל תמונה, התמודדות עם ISO גבוה.

מצד שני, השליטה בה פחות נעימה לי/ אולי מחוסר נסיון.

אתה אומר שיש לך גישה לרוב העדשות - אני מסיק שגם לניקון וגם לקנון? כמובן שלא ניתן להעביר עדשה ממותג אחד לשני בלי מתאם שמוריד איכות.

אם אתה רוצה צילומים מסויימים איתה - רק תגיד. היא כאן בהישג יד.

או, כמה נוח. מודה לך על ההצעה הנדיבה, אבקש 2 תמונות פשוטות-

1- חדר בתאורה רגילה, רצוי חדר לא מואר במיוחד. כלומר, תאורת בית חלשה יחסית.

2- תמונה של הרחוב בלילה, עם תאורת רחוב. אני רוצה לראות איך ההתמודדות עם תנאי אור גרועים.

מאוד לא דחוף, גם ככה אני צריך שמצלמת הוידאו תימכר לפני שאוכל לקנות את זו....

תודה רבה!

פורסם

אם אתה רוצה לדעת יכולות ISO, אתה יכול לבדוק פה: http://www.dxomark.com/Cameras/Nikon/D3100

אם אתה רוצה לראות ביצועי ISO, אתה יכול לבדוק פה: http://www.dpreview.com/reviews/nikond3100/17

צריך לזכור שהתוצאה המתקבלת מצילום זה או אחר ניתנת הרבה פעמים לתיקון/שינוי אצל מי שמיומן להגדיר במצלמה ו/או בעיבוד את הפרמטרים שמתאימים לו (ולצילום הספיציפי).

לקחת את ברירות המחדל של המצלמה, לצלם איתם ב-ISO גבוה ולשפוט את התוצאה, זו טעות.

תיקח את הקישור השני שהבאתי, שמראה השווה לקנון המקבילה. יכול להיות שההבדל הוא תוצאה של חידוד (sharpening) וניגודיות שונים, שזה עניין של בחירה, לא של יכולת.

כשרואים השוואה של החיישנים ב-DXO (הקישור הראשון) באמת רואים שמבחינת יכולת חיישן ב-ISO גבוה, ההבדל מזערי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

• תוכן חדש...