Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4342 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

תקציב- 0 דרך מימון או הלוואה

באוקטובר אני אתחיל ללמוד ואני אצטרך לנסוע 40ק״מ לכיוון ארבעה פעמים בשבוע

עכשיו ההתלבטות שלי היא האם לקנות רכב חדש במימון מלא או יד שניה (שנתון גבוה) במימון מלא/כמעט מלא או לקחת הלוואה של 15k-20k ולקנות רכב בתקציב הזה.

עצות והמלצות יתקבלו בברכה, תודה :)

פורסם

יש לך עבודה? תהיה לך עבודה בזמן הלימודים? ואם כן...כמה היא תכניס לך?

ב-2 הדרכים תצטרך להחזיר סכום מסוים כל חודש.

אם זה דרך הלוואה של עד 20K בחודש תצטרך להחזיר סכום קטן בחודש או להחזיר סכום גדול כל חודש ולסיים עם ההלוואה כמה שיותר מהר.

אם זה דרך מימון ואתה רוצה רכב חדש, זה בדיוק אותה פרוצדורה רק ליותר זמן וכל חודש יותר כסף.

אל תשכח כמובן את ההוצאות הנלוות שיש לרכב: ביטוחים, דלק, תיקונים, טסט וכל מיני בלת"מים למיניהם.

עכשיו תעשה חישוב לאיזה כיוון אתה באמת רוצה ללכת.

עוד חודשיים היא מגיעה...IBANEZ S5521Q PRESTIGE :)

פורסם

התחלתי עבודה חדשה החודש הזה המשכורת היא בין 3500 ל-4000 לא הרבה אבל זה מסתדר לי עם הלימודים

דלק זה פקטור משמעותי כי אחרי הכל זה יצא משהו כמו 1400-1500 ק״מ בחודש

השאלה שלי היא מה יהיה יותר כלכלי לטווח הרחוק? רכב ישן יש לו עלות פחותה אבל הדלק והטיפולים יעלו הרבה יותר מאשר רכב חדש יותר אבל אני לא מתחייב לכמה שנים.

פורסם

לדעתי אם אתה יכול להסתדר עם גיר ידני - פיאט פונטו בתקציב של 15K תעשה את העבודה מצויין.

קח בחשבון שלא ניתו לשעבד רכב ישן ותצטרך למצוא ביטחונות אחרים להלוואה.

נכון שיהיו הוצאות תיקונים וכדומה, אך הן יהיו נמוכות הרבה יותר מירידת הערך של רכב חדש.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

למרות שאני נגד הלוואות לקניית רכב, תברר מול הבנק לגביי הלוואת סטודנט. בדרך כלל יש להם תנאים טובים ותחפש את הרכב השמור ביותר עם טסט הכי ארוך והיסטוריית טיפולים מלאה (ב 10-15 אלף ועם קצת סבלנות תוכל למצוא רכב כזה :) ).

פורסם

רכב חדש זה נחמד והכל, אבל התשלום החודשי שתשלם לחברה/למי שיתן לך הלוואה הוא גבוה.

קח אותי למשל...שעבדתי את הרכב שלי לחברת אשראי והריבית שהם לוקחים היא אפסית, על 70K הריבית לכל ה-3 שנים היא 1200 ש"ח.

אבל עדיין אני מחזיר כל חודש 2000 ש"ח.

תחשוב כמה אתה צריך כל חודש להוציא על רכב. לפי דעתי, קח רכב יד שניה במצב טוב, אפילו תעלה טיפה את התקציב ל-25K ותביא פונטו כמו שאמרו מעלי במצב שמור עד כמה שאפשר. התיקונים במידה ויהיו, יהיו נמוכים מאוד, הצריכת דלק טובה מאוד, טסט וביטוחים גם נמוכים...כדאי ביותר.

פורסם

קיבלתי הצעה לקנות סובארו אימפרזה 2002 עשתה 110k ק"מ טסט לחצי שנה מצב מכני מצוין מחירון 19k מוצעת ב 14k.

מישהו מכיר את האוטו? יודע אם זה שווה? תודה

פורסם

סובארו אימפרזה נחשבת בתור רכב אמין (שוב - אני אסתייג מעט מזה, כי תלוי מאוד איך הרכב טופל במהלך ימיו) אבל חסכונית בדלק היא לא כ"כ.

אם הרכב תקין (נבדק במוסך לפחות ויש הסטוריית טיפולים המעידים על טיפולים סדירים + ביצוע טיימינג במועדו) - לא הייתי פוסל.

alfa 156 2.5.

פורסם

כפי שרשמו מעלי, הרכב אמין ולא מועד לתקלות. אבל קצת בזבזן בדלק.

אני מניח שהיא לא תסע 40 ק"מ לכל כיוון וזהו, יהיו עוד נסיעות ויציאות וכאלה, לכן לפי דעתי היא צריכה רכב קצת יותר חסכוני.

פורסם

אז לטווח הארוך מה עדיף לי? מימון ולקנות רכב בשנתון גבוה או לקנות רכב עד 20k?

מה שחשוב לי זה בטווח הארוך מה יצא לי יותר זול ויותר משתלם בהתחשב בזה שאני הולך לעשות 1500 ק״מ כל חודש

פורסם

אל תיקח הלוואה גדולה בכדי לקנות רכב כאשר אין לך שקל על התחת.

תקנה רכב אמין, אפילו ממישהו מהפורום הזה שאתה יודע שהוא מוכר, תעשה לו בדיקה ותבדוק טיפולים.

מה שכן, אולי כדאי לך למתוח טיפה את התקציב ל-25K-30K. תמצא רכבים טובים יותר ומטופלים יותר.

פורסם

אני חושב שב- 15K אפשר למצוא רכב שטופל היטב עם טיפה סבלנות, בלי להשתעבד להלוואות יותר מדי. תקנה רכב שטופל כראוי ושיש בו כמה שפחות אלקטרוניקה.

הרכב הראשון שלי היה לאנסר 93' שקניתי מאישה מבוגרת בשנת 2009 עם 144000 ק"מ בלבד וטיפלה רק במוסך המורשה של מיצובישי מהיום שהרכב עלה לכביש. רכשתי את הרכב ב 1000 ש"ח מעל המחירון (המחירון היה 6000 ש"ח) אבל קיבלתי אותו עם טסט לשנה, 2 צמיגים חדשים מצבר חדש ואחרי טיפול גדול כולל טיימינג. הרכב שירת אותי כ- 40000 ק"מ במשך כמעט שנתיים ללא אף תקלה, נסעתי איתו לחיפה והוא עלה את העליות בלי שום בעיה, ומי שקנה אותו ממני בטוח מרוצה כי הכל היה מתוקתק הרכב (אפילו המזגן, מראות החשמל וחלונות החשמל עבדו כמו חדשים).

אז עם קצת סבלנות אפשר למצוא רכבים כאלו שמורים גם בסכומים נמוכים :).

פורסם (נערך)

הונדה סיוייק 2005, בחריגה קטנה מהתקציב שלך, רכב נעים לנסיעה ואומרים שהוא חסכוני יחסית למשפחטומטויות האחרות.

הרכב אמין מאוד, הלוואה קטנה שתיקח תחסוך לך את ריבוי התקלות אם תקנה רכב ממש ישן.

ראה בחתימה: אני מתנייע בסיוויק, 150 ק"מ ביום.

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...