Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4282 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אפשר לשאול למה פסלת את הסובארו XV?

אמנם אני מכיר את הגירסא 2.0 פרימיום ולא ה1.6 שבתקציב אבל אולי כדאי שתבדוק. אותי הוא מאוד הפתיע

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
  • תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

בהחלט אפשר לשאול :)

הXV אכן קסם לי מאוד, אבל.. כשעליתי עליו (לא בסוכנות..ועל ה2.0) הוא הרגיש במעט גבוה יותר מכל משפחתית ממוצעת. מתוך סקרנות קראתי איזשהו מבחן דרך ושם אמרו בדיוק את אותו הדבר (כתבו שם 'תנוחת ישיבה נמוכה' שזה בדיוק מה שהרגשתי שנכנסתי אליו. מבחינתי זה big no no)

אם המושבים של הנהג והנוסע היו גבוהים ב5 ס"מ נגיד--אני בהחלט הייתי ממקם אותו גבוה מאוד ברשימה! גובה המושב של הנוסע ליד הנהג הוא 64 ס"מ. מושב הנהג 69. אם גובה המושב של הנוסע ליד הנהג היה 69 לצורך העניין - זה היה מצוין!

בכל אופן ממש תודה על ההתייחסות :) ומקווה שאתה נהנה מהXV שלך :)

פורסם

תוותר על הטראקס,רכב מגושם מאוד,ממבחני דרך ומנסיעת מבחן על האוטו,לא מומלץ...שומעים יותר מדי את האספלט כשאתה נוסע,המנוע לא הכי חדש יחסית (גם הגיר כמו שכבר צוין),ובנוסף הבנתי שההתנהגות כביש שלו לא הכי מדהימה..

אני אישית הייתי ממליץ לך דווקא על הספורטאז' (אולי בגלל שיש לאחי אחת כזאת חחח),בגדול,הג'יפ עצמו מעולה,גבוה,מרווח,איכות נסיעה מעולה,מה לא...

מבחינת שדה הראייה ברכב,כמו בכל רכב,הקורות צד מקדימה קצת מפריעים,מאחורה השדה ראייה הוא סביר,אומנם השמשה יחסית קטנה אבל עדיין ניתן לראות טוב יחסית...אמרת שאתה מתכנן להתקין בכל מקרה מצלמת רוורס אז זה גם יעזור לך

מבחינת הדלק,הקיה עושה לנו בערך בין 1:10 ל-1:11,תמיד זה משחק ככה...

בית"ר נורדיה ירושלים !

פורסם

תודה רבה :)

טראקס- על איזה מנוע עשית את הנסיעה?1.8 או ה1.4 טורבו? אני התכווננתי אם וכאשר-על ה1.8 אבל ממה שאני קורא כאן וגם במבחני דרך שקראתי ה1.4 עדיף משמעותית על ה1.8. אבדוק את זה כנראה :) מבחינת העניין שהוא מגושם.. יש בזה משהו אבל זה נכון לדעתי כשאני מסתכל עליו מול הסוזוקי או הסקודה.. מול הקיה הוא נראה לי אפילו פחות מגושם ויותר 'עדין' אם אפשר לקרוא לזה ככה. קצר יותר,צר יותר, וגבוה קצת יותר...

לגבי הספורטג' - איזה שנה הרכב? כי הם שינו מספר דברים בurban החדשה-זו שעולה 150 אלף. אני פסלתי את הקודמת בגלל נוחות נסיעה נוראית (אי נוחות אפשר לומר), וממה שקראתי תיקנו בחדשה את העניין הזה ולכן לא פסלתי אותה לחלוטין. שמתי את הספורטג' במקום האחרון דווקא בגלל שהיא הכי גדולה(מישהו אחר כאן קרא לה מגושמת ויש בזה משהו) וגם כי היא הכי יקרה - אמנם מול השברולט 1.4 או היטי ההפרש הוא 'אפסי'=7 אלף שח , אבל עדיין.. ובגלל שרציתי לשמוע חוות דעת ממישהו כמוך -השארתי אותה לדיון ואני שמח על כך.

לגבי השדה ראייה - זה כן מאוד חשוב, ועכשיו (ממש עכשיו האמת) אחרי שקראתי מבחני דרך על הספורטג' הבנתי שזה בעיה. לצורך העניין ביטי (אמנם של לפני 4 שנים..קצת פחות) אני זוכר שהשדה ראיה היה פשוט מצוין-קדימה ואחורה. בספורטג' מספר אנשים ציינו זאת היכן שקראתי..אבל אני חושב שעד שלא אבדוק בעצמי - לא אוכל לדעת. אולי אם יהיו כאן עוד בעלי ספורטג' אוכל לגבש דעה גם בלי ללכת לסוכנות אבל לפי איך שזה נראה השבוע הזה הולך להיות גדוש בביקורים בסוכנויות ;-)

מי שיכול לחוות דעתו- מצוין. כמה שיותר דעות=הרי זה משובח :)

תודה :)

פורסם

הי,

יצא לי לעשות נסיעת מבחן על היטי על הקרוסאובר.

מבחינת חווית נהיגה הייטי אוטו מצויין וכייפי יותר לנהיגה. מבחינת מחיר הוא פחות אטרקטיבי (בכותרת רשמת שהמחיר הוא פקטור פחות חשוב).

בנוסף הישיבה בייטי היא יותר גבוהה (או לפחות ככה זה מרגיש) והחומרים בתא הנוסעים מרגישים טוב יותר. זה הכל בסוף מתרגם לתג מחיר שאני אישית חושב שהוא גבוה מדי, אבל אחלה אוטו.

פורסם

ערן היקר, תודה רבה לך על התגובה :)

הישיבה ביטי בהחלט גבוהה מאוד והשדה ראיה (שהוא פרמטר חשוב) מצוין.

המחיר לא משחק תפקיד מרכזי בכלל, זה נכון..אבל הוא כן נכנס לשיקולים הכלליים בבחירה (ולכן אגב-לא רק בגלל זה- כנראה שהספורטג' יורדת,אלא אם אשמע חוות דעת נוספות כאן)

מעניין אותי לשמוע, באיזה רכב בחרת בסופו של דבר ?

פורסם

שלום!! עידכון!

ביצעתי היום נסיעת מבחן על היטי. אני רגיל לקבל נסיעת מבחן ברגע שאני מגיע לסוכנות בלי יותר מדי חארטות, אבל הם ציינו שיש לי מזל ובמקרה היטי נמצאת ופנויה. מזל או לא מזל,כנראה שיש משהו בדבריהם כי בסוזוקי ובשברולט המצב פחות טוב ולא היה להם אותה פנויה להיום, ונקבעו (דרך הטלפון) נסיעות להמשך השבוע,כך שאחזור לעדכן.

אלה הם רשמיי מהיטי - - - קצת ארוך, אבל בהחלט אפשר לעמוד בזה :)

יטי 1.2 טורבו elegance - מחיר 145 אלף :

בעד -

שדה ראיה (מצוין גם קדימה וגם אחורה), מנוע (זריז מאוד), אבזור (המון אבזור+איכות הרכבה מרגישה טובה), מדהים איך היא משככת באמפרים(אף פעם לא ניסיתי לעלות על באמפר מעל 25 קמש. הנציג אמר תנסה ותגיד את דעתך. ת'כלס-מדהים. ביטי של לפני 4 שנים זה לא היה דומה לזה)

נגד -

*הרגשה לא נוחה על המושבים (בכולם) אחרי מספר דקות. כנהג זה גרם לאי נוחות מסוימת. באוטו הנוכחי שלי גם במושב הנהג וגם ליד הנהג יש ד"ר גב כל הזמן, ולכן חשבתי לעצמי שאולי זה לא נורא.. אם זה יהיה הדבר היחיד שיכריע-אבקש נסיעה נוספת כשאביא מהאוטו שלי את הד"ר גב.

*לא משמעותי,ואני חושב שאפשר להתרגל- האצות(עקיפה) = יש השהייה מסוימת בהורדת הילוך. פחות טוב ממה שאני רגיל ורוצה,אבל אני חושב שאפשר להתרגל (במידה ואבחר בה). בנוסף מורגש שיפור בדבר שהפריע לי מאוד ביטי הישנה - השהייה מעמידה ברמזור או פקק,זה כבר לא קיים. יש איזה היסוסון אבל זה ממש לא מורגש בשבילי.

*הכי נורא - אמינות. כאן אני מרשה לעצמי לפרט קצת יותר ואשמח לדעותיכם -- DSG בשילוב עם המנוע 1.2 טורבו היה שיקול מכריע לפני קצת פחות מ4 שנים לגבי למה לא לרכוש אותה. מספר אנשים כאן שבו וכתבו אתמול את אותו הדבר. מעט מלחיץ העניין הזה+שנתיים אחריות. היום היה לי מעט זמן לקרוא קצת כתבות על הגיר הבעייתי הזה. עד היום לא הייתי מודע שהיו מספר ריקולים לרכבים עם DSG 7 בכל הקונצרן!והיו גם בעיות של שתיית שמן. מה ש'משמח' אותי זה העובדה שהיבואן לקח אחריות והוסיף אחריות לעד 5 שנים מיום הקנייה, שזה מעט מרגיע. האם מחלות הילדות נגמרו?אני יודע שאי אפשר לומר 'כן' או 'לא' אבל מישהו כאן מכיר מקרוב את הבעיות שהיו ואת התיקונים שעשו ויכול לומר שהתקלות שספציפית קרו-לא יחזרו?

בנוסף-אני לא מכיר את הקונצרן,ולצערי לא שאלתי את הנציג אבל אשאל כאן- האם יש דבר כזה הארכת אחריות מראש?נגיד 3 שנים במקום שנתיים או שזה סתם משאת נפש שלי?

**** חשוב - לכל מי שיש לו דעה לגבי הטראקס 1.8 או הקרוסאובר -- אנא, שתפו אותי כי בימים הקרובים אני אעשה נסיעת מבחן על שניהם. כל דבר שלדעתכם כדאי לי לשים אליו לב בבדיקה - אני אודה לכם מאוד.

*שוב - תודה לכולכם! אתם אחלה של אנשים ח'ברה! אחד אחד! אחלה של סיעור מוחות עברתי היום בזכותכם. קראתי שוב מה כתבתם ואני מאמין שלאט לאט נגיע יחד למסקנות :)

פורסם

בנוסף לשנתיים אחריות מלאות יש שנה נוספת של אחריות של רצון טוב המותנית בטיפול במוסכי הרשת.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם
מה ש'משמח' אותי זה העובדה שהיבואן לקח אחריות והוסיף אחריות לעד 5 שנים מיום הקנייה, שזה מעט מרגיע. האם מחלות הילדות נגמרו?אני יודע שאי אפשר לומר 'כן' או 'לא' אבל מישהו כאן מכיר מקרוב את הבעיות שהיו ואת התיקונים שעשו ויכול לומר שהתקלות שספציפית קרו-לא יחזרו?

1. האחריות הועלתה ל 5 שנים והורדה חזרה לשנתיים מאחר ו"הבעיות נפתרו".

2. יש שרשור יעודי בפורום שדן בנושא, אתה מוזמן לקרוא אותו ולהבין איך אתה מחשק את עצמך אם אתה קונה DSG עם אחריות לשנתיים.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

לגבי נסיעת המבחן, בסוכנויות המשנה של סוזוקי (יפו ורשל"צ) יש קרוסאובר זמין מיידי לנסיעת מבחן (רכב הדגמה של הסוכנות עצמה).

מעניין לדעת על מה אתה נוהג היום, לא חייב לספר, סתם סקרנות.

בעבר:205 1400 95׳, אקסנט 00׳,לאנסר 04׳,סוזוקי קרוסאובר 14'

kia sportage 2000 top '17

היום corolla cross 2022

פורסם
ערן היקר, תודה רבה לך על התגובה :)

הישיבה ביטי בהחלט גבוהה מאוד והשדה ראיה (שהוא פרמטר חשוב) מצוין.

המחיר לא משחק תפקיד מרכזי בכלל, זה נכון..אבל הוא כן נכנס לשיקולים הכלליים בבחירה (ולכן אגב-לא רק בגלל זה- כנראה שהספורטג' יורדת,אלא אם אשמע חוות דעת נוספות כאן)

מעניין אותי לשמוע, באיזה רכב בחרת בסופו של דבר ?

הי דוד,

לשאלתך, אני כנדאה אקנה את הקרוסאובר בזמן הקרוב, אבל השיקול המרכזי שלי הוא פרקטיות (אמינות ותמורה לכסף).

למרות שמדי פעם מתגנבות לי מחשבות לחכות לקשקאי החדשה (וכמובן לפשוט את הרגל בדרך).

אני מאד אהב את הייטי, אבל לדעתי המחיר שלה פשוט גבוה מדי.

פורסם
בנוסף לשנתיים אחריות מלאות יש שנה נוספת של אחריות של רצון טוב המותנית בטיפול במוסכי הרשת.

מה זאת אומרת שנת אחריות נוספת של רצון טוב? אפשר לבקש את זה מהסוכן מכירות?אצטרך להתחייב לטפל במרכזי? אני אשמח לשמוע על כך עוד פרטים :) תודה!

1. האחריות הועלתה ל 5 שנים והורדה חזרה לשנתיים מאחר ו"הבעיות נפתרו".

2. יש שרשור יעודי בפורום שדן בנושא, אתה מוזמן לקרוא אותו ולהבין איך אתה מחשק את עצמך אם אתה קונה DSG עם אחריות לשנתיים.

1. ממה שקראתי הרכבים שנקראו לריקול קיבלו מהיבואן תוספת לאחריות של עד 5 שנים מיום הקנייה. אתה גם התכוונת לזה? כי אפשר להבין ממה שכתבת שהיה מצב כזה שרכבים נמכרו מלכתחילה עם 5 שנים..? אם כן - שיחזירו את זה, אני מזמין את היטי ;)

2. אוקיי!! ממש תודה!! קראתי. מחר אמצא יותר זמן כדי לקרוא שוב, ואולי גם להגיב שם. באמת שאני מודה לך על הבאת השרשור הזה. יותר ויותר מתגבשת הדעה שעם שנתיים אחריות אני לא אקנה אותה... זה יותר מדי הימור ואני לצערי כנראה נותן ללב יותר מדי לפעול..שזה דבר שאף פעם לא עשיתי ברכישת רכב. תמיד שילבתי בין המוח לרגש.. הפעם היטי פשוט מוצאת חן בעיניי, במיוחד אחרי הנסיעה היום, והשירשור הזה ממש החזיר אותי לקרקע המציאות! אז שוב תודה!

לגבי נסיעת המבחן, בסוכנויות המשנה של סוזוקי (יפו ורשל"צ) יש קרוסאובר זמין מיידי לנסיעת מבחן (רכב הדגמה של הסוכנות עצמה).

מעניין לדעת על מה אתה נוהג היום, לא חייב לספר, סתם סקרנות.

אני לא בכיוון של יפו ולא ראשל"צ אבל באמת שטוב לדעת לגבי עניין סוכניות המשנה. לא חשבתי בכיוון. תודה!

אשמח לענות לך על יצר הסקרנות! בכיף :) סיוויק הצ'בק ! יש לי דברים טובים לומר על האוטו,בהחלו! אבל דבר אחד לרעתו-נמוך מאוד (כמובן שידעתי את העובדה הזו כשרכשתי אותו אבל בזמנו לא היה לי קריטי מדי עניין הכניסה והיציאה. בחנתי מספר רכבים גבוהים אבל במכלול הנסיבות הסיוויק נבחר :)

הי דוד,

לשאלתך, אני כנדאה אקנה את הקרוסאובר בזמן הקרוב, אבל השיקול המרכזי שלי הוא פרקטיות (אמינות ותמורה לכסף).

למרות שמדי פעם מתגנבות לי מחשבות לחכות לקשקאי החדשה (וכמובן לפשוט את הרגל בדרך).

אני מאד אהב את הייטי, אבל לדעתי המחיר שלה פשוט גבוה מדי.

סיקרנת אותי... התחלתי לקרוא לגביו. יודע במקרה מתי הקשקאי המדובר יגיע?ממה שאני קורא אני רואה רק דיווחים מ2013 שהוא אמור להגיע מאמצע 2014..אנחנו כבר באוגוסט, יש צפי?

עכשיו..רק לי הוא מזכיר את הCX5 ?ממש אחד לאחד מבחוץ.. רשימת האיבזור (בחו"ל) מכובדת וגם הנתונים על הנייר נשמעים טוב אבל היבואנים בארץ אוהבים לקצץ לקצץ(על משקל לפנק לפנק,רק הפוך)..אז אני לא אתפלא אם נקבל רכב עירום לחלוטין שיכינו אותו רק בשבילנו ויימכר ב150 אש"ח ואם נרצה להתכבד ברשימה המכובדת אז בכיף, רק צריך להיפרד מ170 אש"ח . הלוואי הלוואי שאני טועה.

לגבי היטי - אחרי נסיעה עליה, כמו שכתבתי לחברנו המכובד bagira - אני מאוד מרוצה, והיא כרגע עולה על כל הציפיות שלי מבחינת רכב נטו. אבל אמינות הרכב למס' שנים הבאות (לא הרבה אגב..) זה דבר חשוב מאוד בשבילי - וממה שאני קורא ביממה האחרונה , לצערי היא לאט לאט מתרחקת ממני בצעדי ענק. אחרי שאנהג על הקרוסאובר והטראקס בהחלט אהיה חכם יותר.

ושוב אני קורא כאן לחברים היקרים - בעלי קרוסאובר\טראקס, וגם אנשים שמבינים קצת יותר ממני - מה צריך להתייחס במיוחד כשאגיע לנסיעה עליהם?

אסיים בתודה! תודה רבה לכם :)

פורסם
מה זאת אומרת שנת אחריות נוספת של רצון טוב? אפשר לבקש את זה מהסוכן מכירות?אצטרך להתחייב לטפל במרכזי? אני אשמח לשמוע על כך עוד פרטים :) תודה!

שנה שלישית של רצון טוב היא קודם כל אך ורק אם טיפלת בזמן ובמוסכים מורשי יבואן בלבד!

אפילו טיפול 15,000 שביצעת ב 15,117 יכול לשמש להם תירוץ לא לתת את האחריות תחת "אי שמירה על מרווח טיפולים עפ"י הוראות היצרן.

1. ממה שקראתי הרכבים שנקראו לריקול קיבלו מהיבואן תוספת לאחריות של עד 5 שנים מיום הקנייה. אתה גם התכוונת לזה? כי אפשר להבין ממה שכתבת שהיה מצב כזה שרכבים נמכרו מלכתחילה עם 5 שנים..? אם כן - שיחזירו את זה, אני מזמין את היטי ;)

מרגע הרחבת האחריות ועד שהוא הורד חזרה לשנתיים, כל הרכבים שנמכרו היו באופן אוטומטי עם אחריות ל DSG של 5 שנים. ותאמין לי (ולעשרות השרשורים שנפתחו כאן), הלקוחות השתמשו ועדיין משתמשים לא מעט בהרחבה הזו ל 5 שנים.

2. אוקיי!! ממש תודה!! קראתי. מחר אמצא יותר זמן כדי לקרוא שוב, ואולי גם להגיב שם. באמת שאני מודה לך על הבאת השרשור הזה. יותר ויותר מתגבשת הדעה שעם שנתיים אחריות אני לא אקנה אותה... זה יותר מדי הימור ואני לצערי כנראה נותן ללב יותר מדי לפעול..שזה דבר שאף פעם לא עשיתי ברכישת רכב. תמיד שילבתי בין המוח לרגש.. הפעם היטי פשוט מוצאת חן בעיניי, במיוחד אחרי הנסיעה היום, והשירשור הזה ממש החזיר אותי לקרקע המציאות! אז שוב תודה!

תראה, בהחלט נראה ש VAG (או בעצם מהנדסי בורג-וורנר)הצליחו להתגבר על התקלה בגיר בצורה כזו או אחרת.

ללא ספק צומצמו הדיווחים על תקלות ברכבי 2013-2014 אבל מצד שני, הן עדיין קיימות.

ובפינת הנרד היומית, אפרופו בורג, איזה גדול זה היה אם בנסיון הורדת הילוך נמוך מידי הוא היה כותב לך :

resistant is futile, prepare to be assimilated

בזה תמה פינת החנון היומית! :shock:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

*שנה שלישית של רצון טוב היא קודם כל אך ורק אם טיפלת בזמן ובמוסכים מורשי יבואן בלבד!

אפילו טיפול 15,000 שביצעת ב 15,117 יכול לשמש להם תירוץ לא לתת את האחריות תחת "אי שמירה על מרווח טיפולים עפ"י הוראות היצרן.

*מרגע הרחבת האחריות ועד שהוא הורד חזרה לשנתיים, כל הרכבים שנמכרו היו באופן אוטומטי עם אחריות ל DSG של 5 שנים. ותאמין לי (ולעשרות השרשורים שנפתחו כאן), הלקוחות השתמשו ועדיין משתמשים לא מעט בהרחבה הזו ל 5 שנים.

*תראה, בהחלט נראה ש VAG הצליחו להתגבר על התקלה בגיר בצורה כזו או אחרת.

ללא ספק צומצמו הדיווחים על תקלות ברכבי 2013-2014 אבל מצד שני, הן עדיין קיימות.

אוקיי. לגבי הטיפולים - נניח ואני עושה בזמן (אני עושה בזמן) האם אני צריך לציין שאני רוצה את התוספת הזו?עולה כסף? האם יש מה לדבר על אחריות לגיר ל5 שנים או שזה אבוד לחלוטין? אגב, מה שאמרו בשירשור שהפנת אותי אליו - הנציגים בסקודה שאומרים "אין בעיות ולכן האחריות היא שנתיים"- זה כל כך נכון. 2 נציגים שונים אמרו לי את זה היום . זה מחשיד ;)

תודה על תגובתיך :) אתה עוזר מאוד :)

האופציה הכי אמינה זה סוברו xv

בין יפניים אמיתיים היחידים שנשארו. וגם טיפולים זולים

כפי שאמרתי קודם,הXV קרצה לי אבל היא מאוד נמוכה. הכניסה והיציאה גבוהה במעט מהרכב שלי היום=זה לבד אומר דרשני.. אני מעוניין לעלות בגובה ולא להישאר באותו מקום :)

בכל אופן - תודה רבה :)

• תוכן חדש...