Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

שלום חברים!

לכבוד יום הולדתי שנחגג לא מזמן חברתי החליטה להפתיע אותי. מכיוון שהיא יודעת שחובב רכב \ נהיגה אנוכי היא החליטה להפתיע אותי במתנה שקשורה איך לא, ל"הובי" שלי.

במשך כחודש היא שמרה את ממני את הסוד ורק הבטיחה לי שאני הולך להנות בגדול מהמתנה ופניה קרנו מאושר. האמת שעד 10 דקות לפני שהגענו למקום לא היה לי מושג במה מדובר, אם כי חשדתי מעט :twisted:. כמובן קצת לפני שהגענו למקום חברתי גילתה לי במה מדובר, קורס נהיגת ראלי של מסלולים ולדבריה הקורס כולל כל מיני שמות שאני נוטה להזכיר מידי פעם (רכבים או דברים אשר קשורים לכך). חברתי הכינה אותי לשעתיים מהנות במיוחד לפחות לפי מה שתיאר לה הנציג מכירות מחברת מסלולים.

בכל מיקרה, מגיעים למקום, אנחנו לא לבד ומצטרפים אלינו עוד 4 נהגים (חלקם כמובן מלווים גם בבת הזוג), אימפרזה GT מעט חבוטה עומדת במקום, ניראה כי היא מוסבת לרכב עם מספר אפור, כלוב התהפכות, באקטים וכו'. ניראה בהחלט מעניין. לידה עומד RZR שניראה סטנדרטי יחסית. מתחילים בהסבר קצר שאורך כחצי שעה על נהיגת בקווים נכונים, פיזיקה בסיסית של הרכב וכו'. להוטים למדי להתחיל ואז מסתבר שלפני שמקבלים את האימפרזה יש להכיר את המסלול ונדרשנו ל-3 הקפות חימום ב-RZR, מקובל. ,המסלול מתברר כקצר למדי ולוקח להקפיף אותו בערך דקה וגם על ה-RZR הוא מרגיש קצת קטן.

אז המתנו בסבלנות, למדנו קצת תאוריה על קווים וגם הכרנו את המסלול, עכשיו סוף סוף אפשר לעבור למנה העיקרית.

אך אבוי המנה העיקרית מתבררת כמאכזבת למדי, זוכרים שאנו לא לבד נכון ? אז בשעה שנותרה, יש לחלק את הזמן הזה בין כל הנהגים שהגיעו :shock::?. בשלב הזה קלטתי את חברה שלי זזה באי נוחות מסוימת לאחר שהתברר לה על גודלה העלוב משהו של אותה מנה עיקרית.

בסופו של דבר כל אחד קיבל 10 הקפות של המסלול הקצרצר אשר התחלקו לשתי מקצים (5 הקפות בכל פעם). המסלול כמו שציינתי קטן למדי ואת כולו עושים אך ורק בהילוך שני ולא ממש מספקים לחוות את הרכב בטח לא ב-6 דקות בממוצע שלוקח כל מקצה.

בדרך חזרה חברה שלי סיפרה לי כמה גודל האכזבה מהמתנה, היא ציפתה שאני אקבל הרבה יותר זמן נהיגה (חשבה שזה באמת שעה וחצי של נהיגה נטו - לא הוסבר לה כראוי בטלפון כנראה), כמובן שבגדול נהנתי אך כשהבנתי כמה היא שילמה על התענוג הזה החיוך התחלף במבט זועף, זה עדיין לא ניתפס 1000 ש"ח + 100 ש"ח עבור צילום החוויה, מה שאומר 1100 ש"ח בשביל רבע שעה נהיגה נטו!!!,שנינו בתקופה הסטודנטיאלית שלנו וזה לא סכום שקל להוציא אך אם כבר מוציאים לפחות שתהיה תמורה הולמת. אמנם היינו שם שעתיים אך מרבית הזמן פשוט מתבזבז בלחכות שיגיע תורך.

בקיצור חברים, חוויה לא נעימה בכלל, אין שום הצדקה למחיר המופרז בעליל של חברת מסלולים, ולכן לא הייתי ממליץ לאנשים שחשבו בכיוון הזה כמתנה או כסתם חוויה אישית. מבחינתי האכזבה הכי גדולה זה כמה שחברה שלי ציפתה לזה וכמה שהיא הייתה מוכנה לשלם עבור זה, היא מרגישה שהשקעה שלה פשוט ירדה לטמיון ובאיזה מקום מרגישה שהיא איכזבה אותי, למרות שמבחינתי כמובן זה העיקר הכוונה והמחשבה המקורית ועל כך אני מודה לה.

עריכה אחרונה על ידי PorSche-911
  • תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אנחנו לקחנו את היום כיף של מסלולים בנס הרים, בניגוד אליכם המתנה הייתה ממני אליה ולא להיפך. הסכום היה גבוה פי 2, אך התמורה הייתה גדולה עשרות מונים, אנחנו נשארנו עם טעם טוב בפה, אבל אני מכיר אנשים נוספים שבחרו ביום מסלול ואמרו שזה פשוט לא זה.

פורסם

נשמע הזוי.

זה מצחיק אבל לא פעם נשים שאלו אותי מה כדי לקנות לבעל חובב רכב כמתנה ותמיד הייתי ממליץ על בדיקה מול מסלולים.

נכון, שלרוב כשהן שמעו על המחיר הן ירדו מזה ולדעתי בצדק.

אך אם זה באמת מה שמקבלים בפועל אפסיק בכלל להעלות את השם.

אשמח לקרוא את תגובת מסלולים בנושא.

אני מכיר את ההרגשה שדפקו אותך ביום הולדת אבל את לא רוצה להתווכח כדי לא להרוס את היום או שפשוט לא מכיר את כל העובדות כי הבת זוג הזמינה (קרה לי עם ספא), מאחל לך מזל טוב וחוויות נעימות יותר בהמשך.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

שני קורסים לקחתי שם. בשניהם הרגשתי שיש תמורה, אם כי חלק העיוני היה קצת ארוך מדי לטעמי.

אבל האחרון שבהם היה בשנת 2006. דברים נוטים להשתנות עם הזמן.

פורסם (נערך)

חברה שלך קיבלה סטירה קטנה מול מה שאני קיבלתי מהם. עשיתי דרכם קורס "נהיגת מכוניות על בצרפת" 21000 שקל ל3 ימים. נהגנו על המכוניות אולי שעה וגם זה בהגזמה. מיותר לציין שכל הקבוצה התאכזבה קשות מה"קורס". אני וגם חברי נשבענו שיותר לא נעשה שום דבר בחברת מסלולים ובראשם ראם סמואל שליווה אותנו לקורס. לזה קוראים ביזיון. דרך אגב גם לי חברת מסלולים אמרו שלא יורדים מהמכוניות וכל היום נוהגים במסלול.

עריכה אחרונה על ידי niv

בעבר: אלפא GT 06, אלפא 159, אלפא GT 10, אינפיניטי EX37;אלפא גולייטה, לקסוס IS300H,lexus nx200t

בהווה:ALFA ROMEO STELVIO 280

פורסם

התמחור האגרסיבי של מסלולים לא חדש, וזו זכותם המלאה. אני כלקוח פוטנציאלי פשוט מצביע ברגליים.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

תמחור אגרסיבי זה בסדר גמור אבל 10 דקות נהיגה במקום שעתיים שמובטחים זו רמאות לשמה!!

הכל כאמור לפי הסברי פות"ש וללא ששמענו את הצד השני

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

לפני כשנה עשיתי הדרכת ראלי באמצעות "ראלי ארט" (עם המדריך סטס). מעבר לעובדה שאני לא חושב שאי-פעם נהניתי יותר על ההגה, זמן הנהיגה היה גדול משמעותית - בערך 3/4 שעה נהיגה נטו. התשלום היה אותו תשלום - 1000 ש"ח לשעה.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

תודה לפות"ש ול niv על המידע. ברצינות. חסכתם לי עוגמת נפש ועצבים.

www.car-pad.co.il - טיפים, חדשות, השקות, מבחנים, ועוד. על מכוניות. רק על מכוניות. 

כתב רכב וצרכנות רכב - אתר ומגזין 'אוטו'

לשעבר:

עורך פודקאסט הרכב 'דרייב' . מגיש יחד עם בועז קורפל וקינן כהן.

כתב הרכב של ביזפורטל, אתר הפיננסים. 

• אחראי פורום
פורסם
חברה שלך קיבלה סטירה קטנה מול מה שאני קיבלתי מהם. עשיתי דרכם קורס "נהיגת מכוניות על בצרפת" 21000 שקל ל3 ימים. נהגנו על המכוניות אולי שעה וגם זה בהגזמה. מיותר לציין שכל הקבוצה התאכזבה קשות מה"קורס". אני וגם חברי נשבענו שיותר לא נעשה שום דבר בחברת מסלולים ובראשם ראם סמואל שליווה אותנו לקורס. לזה קוראים ביזיון. דרך אגב גם לי חברת מסלולים אמרו שלא יורדים מהמכוניות וכל היום נוהגים במסלול.

מעצבן ומצער לשמוע. גם אני חשבתי לעשות דרכם.

ביררתי בכמה מקומות בחו"ל, הפרט הראשון שהם מציינים הוא זמן נהיגה נטו ואף אחד לא מייפייף אותו.

לחשוב שכולל טיסות ורכב, ב-8-9K אתה סוגר יום שלם בפאלמר ספורט על מכוניות שלא רק שאין בארץ אלא גם בחו"ל הן אטרקציות

וזמן המסלול נטו הוא 1:45-2 שעות.

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

זמן נהיגה נטו של 10 דקות הוא אכן בלתי מספק ואני מסכים עם איתמר שהדרך הראויה לנהוג במקרים מעין אלה היא פשוט להצביע בארנק. מאידך, יש לקחת בחשבון שנהיגת ראלי היא פעילות מתישה ביותר. אני לגמרי לא בטוח ששעתיים נהיגה, כמו בפעילות שאיתי מצא, מתאימה לכל אחד. זאת כמובן לא סיבה לזלזל בלקוחות ששילמו ממיטב כספם ולתת להם 10 דקות מאחורי ההגה, אבל יש להתבונן על העניין גם מהעבר האחר.

אגב, כידוע מקצה בקארטינג אורך 10 דקות. אז נכון שנהיגה בקארטינג, במיוחד למי שאינו מתורגל בה, היא מאמצת אפילו יותר מנהיגת ראלי, ולי באופן אישי יצא להיתקל באנשים שלא החזיקו מעמד אפילו במשך אותן 10 דקות וסיימו את המקצה לפני תום הזמן. בהתאמה, אם נניח שמסלולים היו מכפילים את זמן הנהיגה בקורס הראלי שלהם מ-10 ל-20 דקות, הסיכוי שבו יהיה לקוח שעבורו זה יהיה מעבר לנקודת האופטימום עולה. בכמה הוא יעלה? אין לי מושג אבל אני מניח שפחות ביחס לקארטינג.

ושוב: גם בהינתן ההנחה הזאת, 100 ש"ח לדקת נהיגה זהו סכום שלפחות בעיניי הוא אינו סביר. או שיפחיתו את העלות או שיתנו יותר לנהוג.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

אני גם מסכים שהתמחור של מסלולים מוגזם בגדול, אבל ספציפית לגבי ראלי צריך לעשות חשבון אמיתי :

ב-1000 ש"ח קיבלת 10 הקפות באימפרזה, כלומר 100 ש"ח להקפה. אתה אומר שהקפה לקחה בערך 1:20 (6 דקות ל-5 הקפות).

לפי המהירות שתארת, סביר להניח שאורך הקפה סביב קילומטר אחד, אולי קצת יותר.

כלומר שילמת בין 80 ל-100 ש"ח לקילומטר נהיגה. זה נשמע המווון. אבל זה לא כזה הרבה.

לפני כמה שנים הייתי עושה אימוני ראלי עם און יעקובסון (תותח על), על אימפרזה של יובל מלמד שהושכרה לאימונים.

הייתה מגיעה ונדורה שגררה את האימפרזה, בתוך הונדורה מוסך נייד, והנהג הוא מכונאי של יובל, כלומר יש מכונאי צמוד עם כל מה שצריך.

הרכב היה מגיע במיוחד מהמרכז לאיזור בית קמה. האימון היה אישי, שעתיים-שלוש בסה"כ, והיו לו 2-3 כמוני מקסימום.

התשלום היה לפי ק"מ, ועלה 75 ש"ח לק"מ, הייתי עושה סשנים של בין 30 ל-40 ק"מ, כלומר בין 2250 ל-3000 ש"ח בשעתיים-שלוש.

מיותר לציין שזה הרגיש מאאד קצר ומאאאד יקר, ואכן אחרי כמה פעמים מאד מהנות כאלה החלטתי להפסיק עם זה.

מצד שני - אם אני רוצה לנהוג 80 ק"מ נטו על רכב ראלי, זו כנראה האופציה הכי זולה שלי (אחרת צריך לטוס לחו"ל ויש הרבה עלויות נוספות, מה גם שלא בטוח שהעלות פר קילומטר תהיה נמוכה בהרבה).

צריך לזכור את העלויות של האופרציה - שינוע של הרכב, דלק לרכב עצמו ולרכב הגורר, בלאי ותקלות (תחזוקה מאד יקרה), שכר מדריך, מכונאי, כיבוד וכו'.

יכול להיות שמבחינת הלקוח תמחור כזה שמאפשר איזשהו רווח סביר לא מהווה תמורה טובה ובמקרה כזה עדיף שלא להציע בכלל קורס כזה, כדי לא לפגוע בשם של הבי"ס. כלומר אם המוצר עצמו לא מספק, עדיף לא למכור, מאשר למכור ולהתמודד עם לקוחות מאוכזבים.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם

אלעד מבחינתי שיעלה 1000 ש"ח לדקת נהיגה.

זאת ההצעה טובה לך, יופי לא טובה לך נישאר ידידים.

אבל להגיד שעתיים ולתת 10 דקות זו הרמיה

ישראל סבא בסבבא של 🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰🥰

😍😍😍

יששששש נבחרת כדורגל

סלע כתב " מתים רק פעם אחת , חיים כל יום מחדש

פורסם

אני בקו של אלעד,החוויה לפי דעתי הייתה בסדר גמור,אף אחד לא יקח סיכון ויושיב בן אדם לא מוכר בלי בדיקת רפואית לחצי שעה נטו נהיגת ראלי,אך עם זאת אני חושב שעלות 500-600 שקל הייתה יותר הוגנת לשיעור כזה וגם חברה שלך לא הייתה מתבאסת כל כך.

לגבי זה שלא הוסבר לה אני ממש לא מופתע,רוב מסחר בארץ מתנהל ככה:(אבל זה כבר נושא אחר.

פורסם (נערך)
אלעד מבחינתי שיעלה 1000 ש"ח לדקת נהיגה.

זאת ההצעה טובה לך, יופי לא טובה לך נישאר ידידים.

אבל להגיד שעתיים ולתת 10 דקות זו הרמיה

ישה, לפי מה שהבנתי מחברה שלי, הנציג טען בפניה שאורך הקורס הוא שעתיים, מתוכם חצי שעה הסבר תיאורטי (עד כאן מקובל) ושיש עוד 4-5 אנשים ביחד בקורס. הוא לא טען בפניה שכולם מחלקים את הזמן על רכב אחד ועל כן היא הבינה שיש נהיגה של בערך שעה וחצי. לא ציינתי זאת אך, זמן ההמתנה כמובן הוא תחת מקום מוצל אך בשטח כמובן, לסובלים מחום זאת חוויה לא מרנינה במיוחד.

אגב ראיתי את הסירטון המצולם ועשיתי חישוב מדויק של זמן הנהיגה של חמשת ההקפות, זה יוצא בדיוק 280 שניות!

זה פחות ממה שחשבתי, זה אומר 4 דקות ו-40 שניות לכל מיקצה נהיגה. סך הכל מעט יותר מ-9 דקות נטו של נהיגה על האימפרזה ועוד 3 דקות על ה-RZR.

החוויה עצמה לא רעה, אך הסכום פשוט לא ראלי עבור חוויה שכזאת.

misterb - לגבי עליות אחזקה, צריך לזכור שהרכב הנ"ל הוא אימפרזה GT סטנדרטית ולא משופרת או משהו בסגנון הזה וזה רכב די אמין בבסיסו, אין העברת הילוכים כלל במהלך הנהיגה - בלאי 0. השחיקה לצמיגים (הסיניים מקדימה, אליאנס מאחורה תודה ששאלתם) היא מינימלית עקב נסיעה על משטח עם מקדם חיכוך נמוך (הם גם במידה סטנדרטית לחלוטין). אין פה שום דבר כזה יוצא דופן מבחינת בלאי ובטח שלא מבחינת דלק. אני מניח שבמקצה 1 של 5 הקפות לא נישרף יותר מליטר דלק. השימוש בבלמים הוא מינימלי לחלוטין לאורך ההקפה עד לא קיים. בקיצור אני ממש לא חושב שיש כאן בלאי רציני לרכב בנסיעה שכזאת. השולי רכב שהם קוצרים על קורס שכזה הם אסטרונומיים זה כל הסיפור.

עריכה אחרונה על ידי PorSche-911
dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3999 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

Guest
הנושא הזה נעול לתגובות.

• תוכן חדש...