Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

שחיתויות במעצ

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 7889 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

מסכים עם חנרו 100% .

אם אתה גר בבית מזכוכית - אל תזרוק אבנים על אחרים.

אם אדם שאחראי למותם של 250 איש בשנה (50% מהתאונות נגרמות בגלל תשתית לקויה לפי הכתבה)

בא בטענות לכתב שאולי בעקיפין גרם להתאבדותו של אדם אחד אז מגיעה לו תגובה כמו של חנרו.

מה שאני לא מבין בכל סיפור מחדלי מע"צ זה איך אף אחד, מקרובי ההרוגים (או יותר נכון הנרצחים)

בתאונת ה"פנויים-פנויות" והתאונה בכ"ס, לא ניסה לתבוע אישית את ראשי מע"צ ובכללם את המהנדס הראשי בבג"צ. הרי אין שום בית-משפט בעולם שלא היה מאשים אותם אישית במחדלים הנ"ל ושום חוק, נגד תביעות אישיות בגופים כאלה, לא היה מונע את אישומם.

פוקוס 2002 2.0 אוט'

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

סוף סוף הטלויזיה התחילה ליפתוח לאנשים את העיניים..עכשיו העניינים יתחילו לזוז שמה!

כמובן חבל שזה היסתיים באיתבדות של אותו מהנדס...אבל אין עשן בלי אש:?

פורסם
סוף סוף הטלויזיה התחילה ליפתוח לאנשים את העיניים..עכשיו העניינים יתחילו לזוז שמה!

כמובן חבל שזה היסתיים באיתבדות של אותו מהנדס...אבל אין עשן בלי אש:?

צודק, אם היה לו למען מה להלחם. והוא ידע שהוא צודק, הוא לא היה מתאבד והיה יוצא להלחם על שמו הטוב.

אם הוכיחו שהמחדלים כה רבים (ואנו אישית עדים לתשתית הלקויה בכבישי ארצנו) אז כנראה שבאמת משהו שם היה מסריח.

אני רוצה להגיד שאולי הוא היה צדיק בנושא, ולא חיפף בעבודות תשתית תיקון ובניה. אבל אז אני צריך לצאת לכביש ולפגוש בכל הבורות, הגבהות, פתחי הביוב וסימני הדרך המטושטשים להחריד ואז אני אדע שאני פשוט משקר לעצמי.

יוסי.

I should win a fucking AWARD for being me

פורסם
צודק, אם היה לו למען מה להלחם. והוא ידע שהוא צודק, הוא לא היה מתאבד והיה יוצא להלחם על שמו הטוב.

אם הוכיחו שהמחדלים כה רבים (ואנו אישית עדים לתשתית הלקויה בכבישי ארצנו) אז כנראה שבאמת משהו שם היה מסריח.

אני רוצה להגיד שאולי הוא היה צדיק בנושא, ולא חיפף בעבודות תשתית תיקון ובניה. אבל אז אני צריך לצאת לכביש ולפגוש בכל הבורות, הגבהות, פתחי הביוב וסימני הדרך המטושטשים להחריד ואז אני אדע שאני פשוט משקר לעצמי.

יוסי.

scary!!!, i guess im dealing with 18 year old teeenagers who do not understand that sometimes its all driven by mafia and interest of certain parties, and if 5 poeple say that someone is guilty that doe snot mean he is.

anyhow i hope all of you will not learn ever what it feels like to have your name draged in mud.

gentelman this man had family and people who carred for him, dont judge him, thats what the courts are meant for!

rememebr that

elad

פורסם
scary!!!, i guess im dealing with 18 year old teeenagers who do not understand that sometimes its all driven by mafia and interest of certain parties, and if 5 poeple say that someone is guilty that doe snot mean he is.

anyhow i hope all of you will not learn ever what it feels like to have your name draged in mud.

gentelman this man had family and people who carred for him, dont judge him, thats what the courts are meant for!

rememebr that

elad

אלעד, כמובן שאני לא מאשים אותו בכל הליקוים, ובכל השחיתויות בארצנו.

אני מבין את זה שהוא מת הוא יחסר לכל כך הרבה אנשים. אנו כאן האנשים שלא הכירו אותו אישית, האחרונים שצריכים לשפוט אותו במיוחד לאחר מותו.

לכל בן אדם שמת בעולם היו רגשות, בני משפחה, חברים ומכרים אוהבים ואני מבין שזה כואב והוא יחסר להרבה מהם.

אבל עם זאת, זה לא צריך לעוור אותנו. אם הוא אחראי בעקיפין למותם של מאות בני אדם בשנה בכך שדאג לדלל את הצבע יותר משצריך, לבחור בסוג זול יותר של חומרים רק כדי להרוויח כסף ולאפשר לתשתית לקויה מאוד רק בגלל רווח כספי במרמה. מצטער אבל אם הוא אשם לא מגיע לו לחיות.

ההורים שלי משלמים מיסים, ובעתיד אני אשלם מיסים. ואני (כמה עצוב) צריך לסמוך על הממשלה בעיניים עצומות שכאשר מהשניה שאני מתניע את האוטו ועד שאני חוזר הביתה אני צריך להגיע בשלום אם נהגתי כמו שצריך. ולא להתחלק על אספלט לא ראוי לנהיגה וכמעט ללא סימנים מזהים בכביש בגלל שהם התטשטשו כ"כ מהר.

אני אתמול יכלתי לגמור את החיים שלי ושל עוד 3 אנשים שהייתי אחראי להם בכביש רק כי הטעות שלי הייתה שבלמתי בכביש באיכות חרא. והתחלקתי למרחק של לפחות 20 30 מטרים.

אתה לא חושב שגם אני הייתי חסר להורים\חברים\חברות\מכרים\בני משפחה אחרים כי הייתי נהרג אתמול על הכביש?

ומה כל הטעות שלי הייתה? שרציתי לחזור מהמפגש בר"ג כי רק רציתי להעביר את שישי אחר הצהרים עם החברים במפגש.

כאילו מה, אני נסעתי הייתי צריך לעצור, התחלקתי. ללא פעולות חריגות וללא עצירות פתע.

אמרו כאן ש50 אחוז מהתאונות שנגרמות אי שם בכבישים הם בגלל תשתית לקויה.

אני נהגתי כמו שצריך, לא היו נהגים אחרים מעורבים בנושא. אז זה היה כנראה רק אני מול הכביש ואמא טבע. בלמתי החלקתי וכמעט איבדתי את החיים. למה? כי התשתית לקויה, אני מאמין בתוכי שאם הכבישים בארצנו היו במצב מצוין הרבה הרבה פחות נהגים היו צריכים להקלע למצבים כאלו.

אני אשם? אולי. הכבישים במצב גרוע? בטוח.

אז אני פה כדי לספר את הסיפור על ההחלקה. הרבה אנשים אחרים שהתחלקו להם בכבישים לקוים, או איבדו את חייהם בגלל בור שגרם להם להתפכות לא נמצאים איתנו היום כדי לחלוק את סיפורם.

הם רק נכנסו לסטטיסטיקה, ואני באופן נדיר אתמול לא נכנסתי אליה ולא הייתי עוד אדם מבין ה435 (זרקתי מספר) של אנשים שנהרגים (בממוצע :evil: ) כל שנה בארצנו.

לכל מי שגרם למוות של אחרים בכבישים רק בגלל בצע כסף מגיע למות. ולא אני לא חושב שדעתי קיצונית מדיי.

רק צריך לראות את האמא הבוכה שאמרה שהבת שלה בסך הכל נסעה לבקר חברה ומסיבה בלתי ברורה נכנסה במעקה הבטיחות ואיבדה את חייה למרות שהייתה חגורה.

*הערה: לא צפיתי בכתבה, רק בפרומואים. אני מדבר כאן על המוות והליקויים בכבישים באופן כללי ואישי, ללא קשר ישיר לכתבה עצמה שפורסמה בערב שישי.

יוסי.

פורסם

אלעד,

יש משהו בדברים שאתה אומר בעניין השיפוט מחוץ לכותלי בית המשפט ותפקידה של התקשורת בהפעלת לחץ נפשי על אנשים , גם אם הם חפים מפשע (ואני לא מנסה לשפוט כאן את אותו מהנדס שהתאבד) - לא חסרות דוגמאות מן העבר - אברהם עופר ז"ל , יעקב לוינסון ז"ל , ועוד כמה שאיני מצליח לזכור כרגע - אשר התאבדו עקב לחץ תקשורתי והתברר לבסוף שהדברים שפורסמו לא תאמו את המציאות , או לפחות לא היו חמורים כפי שהוצגו בתקשורת.

אבל מצד שני - כולנו נתקלים מדי יום במחדלים של מע"צ בכבישים - מחדלים שעשויים לגרום מדי יום לתאונות והרוגים .

הזלזול והמחדלים בעבודתם נראים בכל עבודה שלהם.

נתקלת פעם במדרגת גירוד הכבישים שלהם ? אחת בסוף הסלילה ואחת בסוף הגירוד ? היכנס לפורום אופנועים ושאל אותם איך הם מרגישים בכל היתקלות עם המפגע הזה.

על הדרך שאל כמה מהם החליקו על צבע השמן בו משתמשים לסימון כבישים בעוד שבשאר העולם עברו מזמן לסוג צבע אחר.

כמה פעמים הגעת לעבודות בכביש בלילה וכל שילוט האזהרה היה מוצב במקום בו מתחילים את העבודה ?

השלט הגדול המואר עם החץ למעבר נתיב ? ראית פעם כזה בחו"ל ? הוא מוצב הרבה מאות מטרים לפני העבודות , ואז כל הנהגים עוברים לנתיב הנכון - אין פקקים בשתיים בלילה ואין בלימות חירום בדקה ה-90. אבל בארץ נהג הטנדר חייב להיות במקום העבודה כדי לפטפט עם חבריו ועם שוטר התנועה שנשכר בכסף רב ויושב בניידת בלי לעשות כלום :evil: .

מה עם שיפועים בסיבובים ? מי משגיח על זויות האספלט בסיבוב ? מה עם גובה הגדרות ? מי לדעתך תכנן וסלל את גשר בר אילן , שבו החליק רוכב אופנוע ובגלל גדר בגובה דשא אחרי כיסוח צנח אל מותו מהגשר אל כביש 4 במקום לגמור עם כמה שפשופים לאופנוע ולאגו ?

מי לדעתך הסיר את החיבורים סופגי האנרגיה מגדרות הבטיחות ושם במקומם חתיכות מתכת קשיחות , כי זה יותר זול למע"צ , ולעזאזל הנפגעים בתאונה ?

מי משאיר עשרות סימונים מקושקשים על כל אתר עבודה וגורם לנהגים להתבלבל ?

מי בונה נתיבי האצה/האטה בני 3 מטר שגורם להשתלבות לא נכונה ולעצירות פתאום של נהגים ?

מי משאיר מפגעים בטיחותיים כמו עמודי תאורה ללא הגנה מינימלית (כמו בחיפה , ליד נשר) כך שכל מכונית שתחליק תפגע בעמוד ?

מי תכנן ומסר לבנייה גשר שקודם בונים באוויר ואח"כ בונים את העמודים שלו , כמו בגשר שפירים ?

מי מעגל פינות ומשתמש באספלט מסוג ירוד שמתבלה תוך מספר חודשים ?

מי מחפף בסימון הכבישים , וצובע פסים לבנים במקומות בהם יש שדה ראייה מצויין , ולעומת זאת צובע קוים מקווקוים במקומות בלי טיפת ראות ? מי לא מקפיד על סימון נכון ומרווחים בין הקווים לפני קו לבן (ויש תקנים לכך), כך שאתה עוקף לא פעם ולא פעמיים - ופתאום אתה מגיע אל פס לבן בהפתעה ?

אל תגיד לי שהכתבה נגד מע"צ היא מגמתית - קרא ב-YNET על פרוייקט המפגעים של מע"צ - ראה את הכמות ואת חומרת המפגעים - עכשיו קח בחשבון שאלה רק אחוזים בודדים מהמפגעים , ותבין את עוצמת וגודל המחדלים של כנופיית מע"צ.:evil:

פורסם

אני לא יודע אם ישראל הרשקוביץ אחראי לאותם מחדלים או לא, אבל ללא קשר, היחס בשרשור הזה מטריד.

לגבי הטענות כאן, על גבי כך שלאיש כזה או אחר מגיע למות - קשקוש. החל מהציטוט של הכתבה

שמכילה בתוכה מספר משפטים מכתב האישום, משפטים שמוצגים בתור עובדות, אפילו שהן לא (הן

חלק מכתב אישום, שאין לו תוקף עובדתי, ואגב, היום בבוקר הופיעה כתבה בהארץ שהזכירה את זה),

ועד הקביעה שאנשים עם מצפון נקי לא מתאבדים אחרי פרסום כזה (שזה, לדעתי, פשוט לא נכון, ולא

ניתן לקבוע קביעה גורפת שכזאת בשום אופן). הטענות האלו מתלהמות וחסרות ערך אמיתי כאשר הן

באות מאנשים שביססו את דבריהם על כתבה שראו בערוץ 2, במיוחד לאור עמות המידה "הגבוהות"

שהתקשורת מציגה בשנים האחרונות.

מקיוסי - הסיפור שלך על ההחלקה קצת מצחיק אותי, כיוון ששמעתי איך דהרת אל תוך החניון בר"ג לא

מזמן, וכיוון שהוא מוכיח שהבעיה כאן היא לא רק התשתית (דפוקה עד כמה שהיא), אלא גם הנהגים.

הנהגים בארץ, ללא קשר לתשתית, הם פשוט מחרידים. לא נהגתי במדינות עולם שלישי אמיתיות

(ישראל נחשבת?), אבל ישראל זה המקום הכי גרוע לנהוג בו. רמת הנהגים, יחד עם התשתית,

והמשטרה שנוטה להתמקד בשטויות - אלה הבעיות האמיתיות. מדי פעם מישהו קופץ עם הבעיה

התורנית, אבל בד"כ מאשימים כל דבר חוץ מהגורם האנושי. איך מכל מה שכתבת, הגעת למסקנה

שהתשתית היא זאת שגרמה לך להחליק? (אולי התשתית החינוכית...).

שמר הזכיר הצבת תמרור החץ בלילה ליד מקום העבודה, במקום כמה מאות מטרים קודם. באמת בעיה

חמורה. א-ב-ל, בתאכלס - צריך להיות המום בצורה יוצאת דופן (רוב הנהגים בארץ נופלים להגדרה

הזאת) בשביל לא לשים לב לשלט הזה כמה מאות מטרים לפני כן ולעבור מסלול, אפילו שהוא ממוקם

בצורה לא תקינה (ואגב, ברור לי שנהלי מע"צ אומרים שהשלט צריך להיות מוצב כמה מאות קודם,

והעובדים בשטח עם אלו ששמים פס. גם בזה אשמים המהנדסים? אולי מהנדסים ראשיים בכך שהם לא

מפטרים את העובדים האלו, אבל תזכרו בדיוק איך עובדות חברות ממשלתיות...).

הכתבה בהארץ, למי שמעוניין:

http://www.haaretz.co.il/hasite/pages/ShArtPE.jhtml?itemNo=504207&contrassID=2&subContrassID=1&sbSubContrassID=0

עומר.

פורסם

אני לא מצדיק שם צד בעניין, אני רק חושב שמצב בו התקשורת "שופטת" בן אדם הוא מצב רע , תקשורת אמורה להיות כלי ביקורת אובייקטיבית על הרשויות השונות, לא יכול להיות מצב בעולם שבו התקשורת חורצת גורלו של בן אדם ואני לא מדבר על ההתאבדות שלו אלה על עצם העובדה שזה בכלל לא משנה מה בית המשפט יחליט , המהנדס הזה קיבל את גזר הדין בעת שידור הכתבה , כל העם וכל מי שראה את הכתבה יודע שהוא רוצח ואף אחד לא ייתן לעובדות לבלבל אותו.

היום כתב יעשה הכול בשביל להוציא כותרת שמוכרת.

הוא קצת ישנה את העובדות, קצת ימשוך אותם לכיוונו וקצת ישנה את האמת רק בשביל לכתוב משהו סנסציוני.

לא הייתי לוקח כמובן מאליו מה שרשום בעיתון או מה שאמרו בטלוויזיה , אני בטוח שזה רחוק מהאמת בערך אותו מרחק שזה רחוק משקר.

פורסם

שלומי, התגובה שלך מכילה הרבה מאוד זריקת בוץ ומעט מאוד עובדות. מה מתוך הכתבה היה המצאה של ערוץ 2? עם איזה עובדות הם שיחקו? על סמך מה אתה יוצא בכאלה האשמות?

להבדיל ממך, כרמל לוצאטי, כתב ערוץ 2, לא ירה מהמותן וכן הביא את העובדות. את תיאור התאונות מתוך חקירת המשטרה, את כתבי האישום שהוגשו נגד הרשקוביץ ז"ל ואת תיאור התאונה הידועה מראש ליד נווה ימין.

אני לא חושב שכרמל לוצאטי תיכנן להרוג מישהו. אבל לוצאטי כן רצה להעלות למודעות הציבור את העניין שאיש שנגדו עומדות כאלה האשמות חריפות (תזכורת: גרימת מוות ברשלנות, שיבוש והסתרת ראיות) ממשיך לתכנן כבישים ולפקח עליהם כאילו כלום.

וזה גם הנימוק מדוע אי אפשר היה לחכות עם הכתבה הזאת עד שבית המשפט יחליט לגבי שני האישומים. למרות חומרת ההאשמות נגדו, הרשקוביץ לא השעה את עצמו, ולא הושעה בידי מנהליו. וזה מצב בעייתי בלשון המעטה.

פורסם

כל סיפור הזה מאוד מדאיג מכמה סיבות:

א. מע"צ היה וימשיך לבינתיים להיות גוף אוטונומי חסר ביקורת חיצונית. עד שמע"צ, כמו שאר הגופים הציבוריים, לא יהיו חשופים לגמרי לציבור, חשיפה אשר תכלול פרסום מלא של דוחות כספיים, תחקירי תאונות מקיפים והכי חשוב - הקמת גוף ביקורת חיצוני מקצועי שיש לו יכולת גם להשפיע על הנעשה במע"צ עצמה.

ב. ההתאבדות של הרשקוביץ ז"ל תגרום לכך המע"צ תזעק לשמים בכל פעם שינסו להפיל על מישהו מבכיריה אחריות אישית למעשיו. אני מאוד מקוה שהתקשורת, שלעיתים פשוט "שוחטת" אנשים כדי לקבל כותרת, תמשיך לעסוק במע"צ כאילו שהרשקוביץ לא התאבד. אינני בקיא בפרטי כתב האישום שהוגש נגד הרשקוביץ, אבל אין לי ספק שעשרות העדויות במשפט נגדו יכלו לשפוך קצת אור על הנעשה במע"צ.

ג. לגבי הפורום - פתאום צצו פה פסיכולוגים קליניים, "אדם שמצפונו ישר לא ינסה להתאבד". אז יש לי חדשות בשבילכם: אנשים רגישים שמואשמים באשמות כבדות יכולים להתאבד!

בואו נתאר תסריט שיכול בהחלט להתרחש (חס ושלום): אדם ששיפר את רכבו בהתאם לעצה שניתנה לו בפורום, מתגרזן על עמוד חשמל יומיים לאחר מכן. הוא מחליט לתבוע את מנהלי הפורום ומזמין צוות של ערוץ 2 לצלם אותו מתעוות מכאבים בבית החולים, ושם הוא מאשים את הפורום בכך שאיפשר את פרסום המידע שגרם לו להפוך את הרכב לבלתי נשלט. וכל זה בפריים טיים, 20% רייטינג, מיליון איש צופים... אני לא רוצה להמשיך את זה.

אני עושה כאלפיים ק"מ בחודש ואני חייב לציין ש-90% מהמקרים שבהם הייתי מעורב ב"כמעט תאונות" היו כתוצאה משגיאות של נהגים. זה לא שאני תומך גדול של מע"צ, אבל מצב הכבישים, ברוב המקרים, הוא רק מרכיב מסייע לתאונות. הגורם לתאונות ברוב המקרים, להוציא מקרים כמו אלה בהם הוגשו כתבי אישום נגד הרשקוביץ, הוא הגורם האנושי.

פורסם

אני עושה כאלפיים ק"מ בחודש ואני חייב לציין ש-90% מהמקרים שבהם הייתי מעורב ב"כמעט תאונות" היו כתוצאה משגיאות של נהגים. זה לא שאני תומך גדול של מע"צ, אבל מצב הכבישים, ברוב המקרים, הוא רק מרכיב מסייע לתאונות. הגורם לתאונות ברוב המקרים, להוציא מקרים כמו אלה בהם הוגשו כתבי אישום נגד הרשקוביץ, הוא הגורם האנושי.

המחקר שבוצע בטכניון חולק על דעתך , ומציין שכ-50 אחוז מהתאונות הן באשמת , או בסיוע התשתיות הלקויות.

מעבר לזה - תשתית טובה , המתוכננת כראוי , תסייע בהפחתת הנזק או אף מניעת התאונה עקב טעותו של הנהג , ואילו התשתיות בארץ נבנות בצורה שלא רק אינן מועילות , אלא אף גורמות להחמרת התוצאות של התאונות.

פורסם

אין לי כוונה להגיד את דעתי על איש כזה או אחר ולנתח את המצב ואני אגיד רק מניסיון אישי של כמעט כל יום, כשיוצאים ממחלף מסובים לגהה לכיוון דרום, בקטע שמשתלבים שם בגהה, הסימונים על הכביש ממש על הפנים, כבר המון פעמים שכמעט ראיתי בעיניים שלי תאונות שרכבים דחפו אחד את השני כי הם עברו נתיבים בגלל סימון לקוי.

והיה גם אותו הרעיון ביציאה מגהה לכיוון פלמחים, עכשיו זה סודר אבל בשיפוצים שהיו גם שם היו הרבה של כמעט תאונות.

some people need a high five

in the face

with a chair

פורסם
אין לי כוונה להגיד את דעתי על איש כזה או אחר ולנתח את המצב ואני אגיד רק מניסיון אישי של כמעט כל יום, כשיוצאים ממחלף מסובים לגהה לכיוון דרום, בקטע שמשתלבים שם בגהה, הסימונים על הכביש ממש על הפנים, כבר המון פעמים שכמעט ראיתי בעיניים שלי תאונות שרכבים דחפו אחד את השני כי הם עברו נתיבים בגלל סימון לקוי.

והיה גם אותו הרעיון ביציאה מגהה לכיוון פלמחים, עכשיו זה סודר אבל בשיפוצים שהיו גם שם היו הרבה של כמעט תאונות.

אתה מדבר על זה שאם באים מכיוון יהוד\אור יהודה\רמת פנקס (כביש 461 אם אני לא טועה) ולוקחים ימינה לכיוון רמת גן\פתח תקווה?

באמת מפחיד.

פורסם
אתה מדבר על זה שאם באים מכיוון יהוד\אור יהודה\רמת פנקס (כביש 461 אם אני לא טועה) ולוקחים ימינה לכיוון רמת גן\פתח תקווה?

באמת מפחיד.

הפוך יוסי,

רמת גן/פ"ת נמצאות צפון עד צפון מערבית לכביש המגיע מיהוד/אור יהודה. אם אתה פונה ימינה זה צפונה.

• תוכן חדש...