Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3832 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אבל עדיין זאת לא תקלה משביתה, ולא חובה לעצור את הרכב בצד.

אני עדיין בדעה שלרכב שטופל בחברה מיום היוולדו מגיע התייחסות שונה.

"הסטטיסטיקה הרשמית חושפת כי נהגי מכוניות ותנאי כביש בעייתיים, הם הגורמים לחלק משמעותי מתאונות הדרכים הקטלניות ב-2010 בהן היו מעורבים רוכבי דו-גלגלי". ynet

• תגובות 118
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

חבל שאין נציג של היבואן בפורום הזה. היה יכול להועיל פה.

אלעד

צביעות היא נגע רע! היזהרו מאלו שיחייכו אליכם היום ומחר יתקעו לכם סכין בגב

מחפש רכב פיג'ו עם מנוע 1.5 דיזל תקול למכירה

פורסם

כמה ק"מ עבר הרכב? האם היו סימפטומים כמו רעש שונה בהתנעה קרה?

פיספסת אה הו, אה הו, פיספסת, אה הו. פיספסת, נפלת על פז'ו.

אתה רוצה להתאבד נסה ליפול על שברולט.

פיספסת, פיספסת אה הו.

פורסם

באמת חבל שלא הקשבת לסיפורים שלי בפורום על הטורבו 2010 שלי. אבל אני יכול לעזור לך קצת. תפנה ליבואן כי יש לך עילה מצויינת לתביעה ו/או הפחדה שלהם. למה? כי הם יודעים שיש בעיה בטיימינג אבל לא יוזמים מצידם פניה ללקוחות. אני החלפתי טיימינג כבר פעמיים והיד עוד נטויה. לא רק שיש תקלה, אלא שהיצרן בכבודו ובעצמו הוציא קיט חדש באזור 2011. תבין את האבסורד - הרצועה דרשה בעבר החלפה כל 90K ואנשים התבאסו מזה כי המחיר היה יותר מ- 1000 שקלים. אז עכשיו יש על הכביש מלא PSA טורבו עם שרשרת טיימינג שלפי היצרן לא זקוקה להחלפה. היית מצפה שזה יחזיק הרבה יותר מ- 90K של הרצועה, אבל בפועל השרשרת הולכת מהר - אצלי כל 35K-45K, גורמת לזיופים במנוע כבר הרבה לפני זה, ועולה עד 4,000 שקלים להחלפה. אני קיבלתי מהם אחריות על הפעם הראשונה, והשתתפות בפעם השניה אחרי המון מריבות איתם.

לדעתי עדיף לך לזרוק את האוטו לים או לבדוק משהו יצירתי כמו החלפה למנוע דיזל או ה- 2000 הפשוט של פעם. אני עכשיו נאלצתי להחליף טורבו אחרי 105K, למרות שעשיתי טיפולים מוקדם (20K במקום 30K) רק במוסכי הרשת. גם זה נורמלי, היבואן יודע, ולא מחליף מיוזמתו ולא משתתף בתיקון למרות שבמוסך הם כבר יודעים לפי האוזן להגיד שהשרשרת בדרך ו/או הטורבו הולך להכות אותך. אז תכין גם 9,000-13,000 להחלפת הטורבו. סיכוי טוב שזה אורב לך בהמשך. לא סתם פג'ו וסיטרואן לא נמצאים כיום אפילו בעשירייה הפותחת של המותגים בארץ. המנועים האלו מחזירים אותם לשנים האפלות שבנו להם את המוניטין השלילי.

דרך אגב, אני מאד נהנה מהאוטו כי המנוע הזה מדהים כשהוא עובד טוב. ועם המוניטין והמחירון הדפוק של לוי יצחק, כבר ויתרתי על מכירה שלו. כשמתקשרים אלייי לשאול עליו אני אומר דוגרי שהוא מדהים אבל לא מתאים למי שסתם מחפש אוטו לנסיעה לעבודה וחזרה.

פורסם

אוקי, חברים.

בתור בעל השמחה, אני רוצה לענות לכמה שאלות. ולתת עדכון למצב.

האוטו 125 אלף ק"מ. 5 אלף קילומטר אחרי האחריות בלבד!!!

אחרי שנדלקה הנורה שמצביעה על בעיה במנוע, האוטו לא שינה כלום בנסיעה. סחב קצת פחות. ממש קצת.

הוא נסע יופי, במשך השעה וחצי הנוספות, לא עשה שום רעש. ואז הרכב פשוט דמם. היה סטארטר ולא התניע. האוטו לא היה חם בכלל. לא עשן ולא כלום.

השאלה שלי : האם יכול להיות שכל הראש מנוע הלך מבלי ששמעתי רעש? ולו הקטן ביותר?

שהראש מנוע הלך מבלי שהאוטו התחמם, מבלי שהיה עשן?

האם זה הגיוני שהרכב עושה סימן של תקלת בקרת מנוע , הרכב נוסע רגיל, ואז ...פשוט הולך המנוע?

המוסך המטפל אומר שזה גרם לפגיעה בראש מנוע, ובמנוע עצמו. הוא אומר שצריך להחליף מנוע.

מפאת כבוד הפורום אני לא יגיד כאן את המחיר למנוע. בוא נגיד שהכליות שלי לא יספיקו.

וכל הזמן הזה אני מנסה לחשוב מה הסיבה לכך? מה גרם לזה?

המכונאי שכרגע אומר שצריך להחליף מנוע, לא רואה סיבה נראית לעין, למה זה קרה. זה פשוט קרה. ככה סתם.

לא יודע מה איתכם. זה לא הגיוני. לא הגיוני שמנוע הולך ככה, אחרי שמטפלים במוסך המורשה.

יש עצות נוספות?

פורסם

תראה,ענו לך כאן שני בעלים של מוסכים מאיזור המרכז שמומלצים מאוד בפורום.

אם אתה מהמרכז,בחר באחד מהם (הם לא מורשי היבואן אבל מתמחים במכוניות הללו).

עלות התיקון תהיה הרבה יותר זולה מלמכור כליות חלילה ובכלל תהיה שפוייה יותר.

אין איש בעולם שיוכל אותי למחוק אצלך אני קיים.

פורסם

אני לא חובב צרפתיות, אבל אני לא חושב שיש כרגע קשר לסטיגמה בגלל שנסעת שעתיים אחרי שקפצה התראת תקלה.

אתה מוכן לפרט על מה בדיוק הוצאת 12,000 ש"ח בשנה?

Just daily

07' Škoda Octavia 1.9 TDI DSG6 09' Toyota Avensis

HU: Alpine CDE-126BT AMP: Mac Audio ZX 4000 SUB: Hifonics HFI12D4

מצלמות תיעוד לרכב - המון מידע והמלצות מחברי הפורום

פורסם

לפותח השרשור - אין שום קשר בין חום המנוע לתקלה שקרתה אצלך. כשרואים נורת תקלה זה יכול להיות ממגוון גדול של סיבות. נורת התקלה שנדלקה אצלך, כמו שכתב בוקי, נבעה מקריאה של ערכים לא מתאימים מבחינת גזי הפליטה. התקלה אצלך, להבנתי וזהו הסבר על רגל אחת, הייתה כתוצאה ממנגנון תזמון תקול שגרם למפגש לא רצוני בין הבוכנות לשסתומים.

לכל שאלותיך - כן. בהחלט יכול להיות שתקלה כזו תגרום להרס כזה בזמן אפסי.

מעבר לכך, אני לא מבין למה אתה לא מוכן לרשום כמה ביקשו על מנוע, ועל מה הוצאת כספים באחזקת הרכב. מהו בדיוק "כבודו של הפורום" שאתה נמנע מלרשום פרטים משמעותיים כדי לא לחלל אותו? זהו פורום, משמע - אנשים באים לקרוא את מה שאתה כותב, ולהגיב על כך. אם לא רצית שיקראו יכלת לכתוב למגירה...

ציין כמה ביקשו, מה בדיוק זה כולל (חדש, משומש מפירוק, מייבוא? וכו'). אני חושב שתוכל למצוא כאן המלצות ואפילו התייחסויות של בעל מקצוע שייתחרה במחיר, ותוכל לסמוך עליו עקב ניסיונם של חברי הפורום.

מאחל לך שפתרון הבעיה יגיע במהרה, ושתשאר עם 2 כליותיך. בכל מקרה הומלץ לך לפנות ליבואן. תמשיך לנסות. ולנדנד. לא תפסיד מזה שום דבר.

פורסם

אני אשאל 2 שאלות:

לבעל האוטו,

מתי היה הטיפול האחרון באוטו? כמה ק"מ?

לבעלי המוסכים,

כל כמה זמן צריך לבדוק את התארכות השרשרת?

תבינו, אם הטיפול היה לא מזמן, אפשר לקשר בין 2 השאלות (בהנחה ולא בדקו את השרשרת).

בברכה,

אלעד

פורסם

מה הסיבה שהשרשרת מתארכת דווקא במנוע הזה?

(באופן קריטי כמו שבעלי הניסיון עם הרכב הזה אמרו פה)

יש מנועים, אמריקאים בעיקר, שהרכב מספיק להתכלות, אבל השרשרת נשארת מקורית.

משתתף בצערך פותח השרשור, בגלל זה אני פוחד מרכבי טורבו ומצרפתיות בכלל.

פורסם

סיבה להתארכות השרשרת היא בכך שמהדנסי BMW שאחראים לפיתוח המנוע הזה עשו אותה דקה וחלשה מידי, והיא לא מתמודדת טוב עם העומס המופעל עליה. (במנוע טורבו שהוא גם בעל הזרקת דלק ישירה משאבת הזרקה מוסיפה עומס נוסף).

פורסם

בדיוק כך, כמו שתיאר בוקי - השרשרת ברמה נמוכה. זהו כשל תכנוני, ובגלל זה אני מציע שתפנה ליבואן בכתב. מישהו פה יודע אם השרשרת שמתקינים כיום היא טובה יותר? לי אמר מנהל שירות שזה סתם היה חוסר מזל שלי שהלכה לי השרשרת פעמיים. אז אמרתי לו שיחסוך ממני את הסיפורים כי כבר עברתי במספיק מוסכים כדי לשמוע שזה קורה המון. ולובינסקי בכלל לא מוכנים לתקן אותה באחריות שנה רביעית פשוט כי ככה כתוב בתקנון שלהם.

אני אסביר קצת על בדיקת אורך השרשרת - זו בדיקה די יקרה וארוכה שכולה רעש וצלצולים. משחררים את המותחן, פותחים מכסה מלמעלה, ושמים בלוק מתכתי כבד שנועל את שני הגלים במקומם. אז רואים שהשרשרת שעוברת בין הגלים אינה מתוחה. בדיעבד, אני היום יודע לומר משמיעה בלבד מתי השרשרת מקרקשת ו/או המנוע סובל משרשרת שהתארכה. התלוננתי מספר פעמים במוסך שהרכב לא סוחב כמו בעבר, הטורים לא יציבים בסרק, ויש רעש קרקוש מוזר. אבל רק כאשר נדלקה התראת "זיהום אוויר" בדקו לי את השרשרת. סתם בדקו אותה, כי למעשה כל מי שעמד סביב האוטו ידע מה תהיה תוצאת הבדיקה. אבל זה הנוהל שמכתיב השירות למוסך, וככה פורמלית אתה מקבל דיאגנוזה מסודרת על התארכות השרשרת. אז נותנים לך לבחור לשלם 700 שקלים על בדיקה, או להחליף את הקיט ואז הבדיקה "בחינם".

פורסם

אתה מדבר על בדיקה כאשר כבר יש כבר תקלה.

אין צורך לבדיקה כזו כל ק"מ או זמן מסויים?

אלעד

פורסם
אוקי, חברים.

בתור בעל השמחה, אני רוצה לענות לכמה שאלות. ולתת עדכון למצב.

האוטו 125 אלף ק"מ. 5 אלף קילומטר אחרי האחריות בלבד!!!

אחרי שנדלקה הנורה שמצביעה על בעיה במנוע, האוטו לא שינה כלום בנסיעה. סחב קצת פחות. ממש קצת.

הוא נסע יופי, במשך השעה וחצי הנוספות, לא עשה שום רעש. ואז הרכב פשוט דמם. היה סטארטר ולא התניע. האוטו לא היה חם בכלל. לא עשן ולא כלום.

השאלה שלי : האם יכול להיות שכל הראש מנוע הלך מבלי ששמעתי רעש? ולו הקטן ביותר?

שהראש מנוע הלך מבלי שהאוטו התחמם, מבלי שהיה עשן?

האם זה הגיוני שהרכב עושה סימן של תקלת בקרת מנוע , הרכב נוסע רגיל, ואז ...פשוט הולך המנוע?

המוסך המטפל אומר שזה גרם לפגיעה בראש מנוע, ובמנוע עצמו. הוא אומר שצריך להחליף מנוע.

מפאת כבוד הפורום אני לא יגיד כאן את המחיר למנוע. בוא נגיד שהכליות שלי לא יספיקו.

וכל הזמן הזה אני מנסה לחשוב מה הסיבה לכך? מה גרם לזה?

המכונאי שכרגע אומר שצריך להחליף מנוע, לא רואה סיבה נראית לעין, למה זה קרה. זה פשוט קרה. ככה סתם.

לא יודע מה איתכם. זה לא הגיוני. לא הגיוני שמנוע הולך ככה, אחרי שמטפלים במוסך המורשה.

יש עצות נוספות?

לרכב היה לו 100000 קילומטרים אחריות או 3 שנים, מה שבא קודם; איך אתה קיבלת 120000 ???

פורסם

ובנוסף לעומס של משאבת ההזרקה, כפי שכתב בוקי, השכילו החכמים של BMW להרכיב משאבת ווקום המונעת ע"י גל הזיזים, המעמיסה עומס נוסף על השרשרת.

אין ספק שזהו כשל תיכנוני הזועק לשמיים.

• תוכן חדש...