Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

בוקר אור,

אחי היקר עומד בפני החלפת רכב (ניסאן אלטימה 2.5), והוא שוקל קרוסאובר כמחליף (כמיטב המסורת בארה"ב).

הוא קיבל הצעות אטרקטיביות על האסקייפ (קוגה) ועל ה-CX5 2.0. בנוסף, קרא קצת ומצא ביקורות משבחות על הראב 4 וה-CRV.

הדרישות הן:

- מרחב פנים נאה (הוא 1.90).

- תא מטען גדול ונוח להטענה (עגלת תינוק ענקית).

- צריכת דלק שפויה (יחסית).

- בטיחות גבוה (בכל זאת, יש תינוק).

- נוחות נסיעה היגיונית (האלטימה נוחה להפליא).

- אמינות (הניסאן עם מעל 200K מיילים ורק בשנה האחרונה החלה להראות סימני זיקנה מוחשיים)

איבזור קיצוני והנאה מנהיגה פחות רלוונטיים, הרכב משמש בעיקר לנסיעות לעבודה (20 דק' כיוון לערך) וכשיש זמן פנוי (ולצערנו זה נדיר) אז גם למטרות טיולים.

אני הצעתי לו לבדוק את האקסייפ 1.6EB SE (שווה ערך ל"טרנד" שיש אצלנו) ואת ה-CX5 2.0 טורינג (שווה ערך לרמת הגימור הבסיסית אצלנו). לבינתיים ההצעות הטובות היו דווקא על האקסייפ 2.5S (שנמכר ברמת גימור שתעליב גם ציי רכב) ו-CX2.0 ספורט (כנ"ל).

אם ישנן המלצות נוספות, אשמח לשמוע. הוא חשב גם על הספורטאז'.

עריכה אחרונה על ידי RS

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

מבחינת פרקטיקה משפחתית, ה- CRV וה-ראב4 במדרגה מעל השניים האחרים. הם יותר מרווחים כאשר ה-CRV הכי מרווח ובמיוחד לנהג, לשנייהם שלושה עיגוני ISOFIX מאחור, ל-CRV מפתח דלתות מרשים מאחור מה שיקל על הכנסה והוצאה של תינוק. ל-CRV תא מטען ברמה אחת מעל כולם עם שפת הטענה נמוכה יחסית, מפתח רחב במיוחד ושטוח.

לא מכיר את הכיול האמריקאי של הדגמים אבל אם זה כמו בארץ, אז הראב 4 קשיח למדי ולא תמיד נוח, CRV רך ונעים כמו רכב אמריקאי קלאסי זאת כל עוד הכביש לא משובש מידי, במהירות עירונית הוא כבר מקפץ על שיבושים. השניים האחרים מציעים את השילוב הנכון יותר לדעתי בתחום זה - קשיח במידה הנכונה, נוח ומרוסן.

פורסם

בכל מבחני הג׳יפונים ההשוואתיים מארה״ב שקראתי המאזדה cx5 ניצחה (במבחן אחד הפורסטר ניצחה מאחר והמאזדה נבחנה בגירסת ה- 2 ליטר ולא ה- 2.5 ליטר).

אבל השיקולים של אחיך ספיציפיים ואני חושב שהמאזדה cx5 פחות תתאים לו וגם הפורד קוגה/ אסקייפ. מבחינת תא המטען והמרווח בתא הנוסעים יש טובים מהם.

ואני מתכוון להונדה crv, הטויוטה ראב 4 והסובארו פורסטר.

את ההונדה הייתה פוסל מכיוון שלאור בסיס גלגלים קצר במיוחד, המושב האחורי נדחק אחורה במיוחד, כולו ממש בין בתי הגלגלים.המרווח לרגליים יוצא נשכר מכך אבל רוחב המושב נפגע עד כדי ״כרסום״ במשענת הגב וחוסר נוחות כפועל יוצא מכך. מלבד זאת מנוע 2 ליטר בלבד וגיר 5 הילוכים בלבד, חבילה ביצועים פושרת במיוחד, בייחוד מוח הסטנדרט האמריקאי.

הטויוטה crv וגם הסובארו פורסטר נמכרות בארה״ב עם מנועי 2.5 ליטר. הטויוטה עם גיר 6 הילוכים פלנטרי והפורסטר עם גיר רציף וכאן זה עניין של העדפה.

הטויוטה בעל רמת חומרי פנים נמוכה אבל עיצוב פנים ייחודי והפורסטר בדיוק להיפך.

לטויוטה כיול מתלים נוקשה עד כדי חוסר נוחות ולסובארו כיול מתלים נוח יחסית.

בשורה התחתונה הייתי ממליץ לאחיך על הפורסטר.

אבל לאור מחירי הרכבים והדלק הנמוכים בארה״ב, לא עדיף להשתדרג לקטגורייה בכירה יותר? ההפרשים קטנים יחסית לא?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

הפער לקבוצה הבאה - גדול מידי והוא לא מוכן ומעוניין להשקיע (מעבר לעובדה שלא זקוק לרכב עצום ולגיסתי יהיה קשה עם המימדים).

הקוגה / CX5 הם בערך ברמת מימדי האלטימה ויש עליהם מבצעים נאים (דרך מקום עבודתו, בין היתר), והוא שקל (ושוקל) גם את הפורד פיוז'ן החדשה (המונדיאו החדשה) ב-1.5EB, למרות שהיא שוב משפחתית גדולה ולא קשורה לכאן במיוחד.

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם (נערך)

אם אני מבין נכון הרכב נרכש בארה"ב.

אם כך יש לבדוק ביחס לדגמים המוצעים שם.

אחרי חודש בארה"ב ועם כמעט 4000 מייל, המזדה הוא רכב נדיר שם, לא זכור לי שראיתי בכלל CX5.

רק לדוגמא

הראב 4 שם מגיעה עם מנוע 2.5 ליטר ולא 2 ליטר, בנוסף לזה הוא גם גדול יותר ובעל 7 מקומות.

ממה שאני הבנתי השוק שם הוא 80% אמריקאי, 20% טויוטה\ניסן\הונדה.

לפחות כך זה בחלק הדרומי.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
  • תוכן חדש...