Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4395 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שאלה בינתיים תיאורטית.

יש לי חתולה סיאמית יפהפיה בת כ3.5 שנים. יש לה אופי מאוד נוח, ז"א היא בחיים לא תתקוף אותך, היא אוהבת לשחק, לא שוברת דברים בבית (טוב, יש לה קטע נגד מוצרים דמויי עור), לא גונבת אוכל, אוהבת אנשים (היא תעדיף לבוא לחדר שבו יושב מישהו, וכשאתה בא מהעבודה, היא באה לפגוש אותך, ממש כמו כלב, ואם מישהו מבני הבית יחסר לתקופה ארוכה, היא תסתובב בבית בחוסר מנוחה ותיילל). החתולה מעוקרת.

מצד שני, היא קנאית (הבנתי שזה קטע של חתולים סיאמיים בכללי), ופחדנית, ז"א, אם נכנס מישהו זר הביתה, או שסתם יש רעש חזק, היא רצה להתחבא באיזו פינה או ארון.

עכשיו אחד המכרים של הוריי כנראה (לא בטוח) הולך למסור חתול סקוטיש פולד זכר בן כ-7 חודשים. החתול גם הולך לעבור עיקור (בואו נשאיר בצד את הדיון אם זה מוסרי או לא, בואו נגיד ככה שאתם לא רוצים להיות בבית עם חתול זכר מתוסכל מינית). היות ולחתולה שלי משעמם בבית לבד, אני חושב ברצינות לקחת את החתול הזה.

כל נושא החתולים הוא יחסית חדש לי, החתולה שיש לי, זאת החתול הראשון שלי, אפילו שהיא יותר משנתיים אצלי, אבל היו לי כלבים עד אז.

עכשיו השאלה היא כזאת.

אך אני גורם לשני החתולים להסתדר יחד, ולא לריב? איך אני מרגיל את החתולה הוותיקה (והקנאית) לחתול חדש? איך אני מטפל בלוגיסטיקה של הנושא? האם צריך לשים להם קערות וארגזי חול נפרדים?

תמונה של החתולה להמחשה:

yge5y6as.jpg

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

לפני שאכביר במילים אומר לך את השורה התחתונה- לאט ובסבלנות.

פער הגילאים משחק לטובתך כי חתולים צעירים מסתגלים הרבה יותר מהר וחתולים בוגרים פחות רואים בחתולים צעירים איום.

אם תקרא ברשת יש המון מדריכים, גם בעברית וגם באנגלית לגבי איך משדכים ביניהם.

בהתחלה תפריד חדרים.

אח״כ תחליף בין החדרים כדי שיכירו את הריחות (או שתחליף חפצים כמו עץ גירוד או איזה סמרטוט שהם יושבים עליו.

אח״כ אפשר להם הצצה חטופה אחד על השני.

אח"כ תאכיל אותם יחד באותו חדר.

אח״כ תן להם לשהות יחד באותו אזור, לפרקי זמן הולכים וגדלים כשאתה נמצא לשמור.

התהליך יכול לקחת בין כמה ימים לשבוע או יותר. צריך הרבה סבלנות. ואל תתרגש אם הם קצת נוהמים אחד על השני.

צלוחיות ושירותים יכולים להיות משותפים.

זה על קצה המזלג.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

טוב, בסופו של דבר לקחתי את החתול אתמול :multi:

לא יכולתי שלא - לבעלים הקודם לא היה ממש כסף וזמן לטפל בו ולהאכיל אותו אוכל איכותי, כך שהיה די מוזנח, אז אני חושב שעשיתי את הדבר הנכון.

לפני שאכביר במילים אומר לך את השורה התחתונה- לאט ובסבלנות.

פער הגילאים משחק לטובתך כי חתולים צעירים מסתגלים הרבה יותר מהר וחתולים בוגרים פחות רואים בחתולים צעירים איום.בינתיים החלולה המבוגרת כן רואה בו איום, נוהמת עליו, לא נותנת לו להתקרב לקערה או לארגז חול (אני צריך להרחיק אותה בכח כדי שהוא יוכל לאכול ולעשות את הצרכים שלו.

אם תקרא ברשת יש המון מדריכים, גם בעברית וגם באנגלית לגבי איך משדכים ביניהם.

בהתחלה תפריד חדרים.לצערי לא אפשרי, איך אני אסגור חתול בחדר, שגם נמצא בשימוש?

אח״כ תחליף בין החדרים כדי שיכירו את הריחות (או שתחליף חפצים כמו עץ גירוד או איזה סמרטוט שהם יושבים עליו. הם כן יושבים על חפצים אחד של השני (אם כי החתולה המבוגרת מנסה בכח להשתלט על החפצים של החתול הצעיר), אבל עדיין לא מוכנים להתקרב אחד לשני. אם היא מתקרבת אליו, הוא נוהם עליה, מצד שני היא כבר כמה פעמים ניסתה להרביץ לו, אז אפשר להבין אותו). כשאני מקרב בינהם בכח, הם נוהמים אחד על השני.

אח״כ אפשר להם הצצה חטופה אחד על השני.זה בדיוק הבעיה - לחתולה המבוגרת יש את המנהג לשבת ולבהות בחתול הצעיר, וזה מלחיץ אותו.

אח"כ תאכיל אותם יחד באותו חדר.

אח״כ תן להם לשהות יחד באותו אזור, לפרקי זמן הולכים וגדלים כשאתה נמצא לשמור.

התהליך יכול לקחת בין כמה ימים לשבוע או יותר. צריך הרבה סבלנות. ואל תתרגש אם הם קצת נוהמים אחד על השני.

צלוחיות ושירותים יכולים להיות משותפים.

זה על קצה המזלג.

הבעיה המרכזית, זה שבזמן הזה שהחתולים עסוקים במשחקי כח שלהם, הם כמעט ולא אוכלים ולא שותים.

יש עוד רעיונות?

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

תן להם זמן. הם יתרגלו בסופו של דבר.

לא יזיק להוסיף ארגז חול אחד הבייתה, לחדר אחר.

אצלי זה לקח כשבועיים עד שנהייתה "הפסקת אש" וזמן נוסף עד ל"איחוד כוחות" והצגת חזית אחידה. אל תחסום אותם זה מזו, תן להם לראות אחד את השנייה, להתרגל לאט לאט. רק תקפיד לתת לשניהם תשומת לב וזהו זה.

ערוץ היוטיוב שלי: BuildiT - DIY Israel.

אם הייתי טוב במתמטיקה, לא הייתי דופק חשבון כל הזמן.

בתאריך 7.5.2025 בשעה 12:58, Night Driver כתב:

ברווז זה עוף ימי. גם מוח של ציפור וגם זיכרון של דג.

פורסם (נערך)
סליחה שאני לא עוזר, אבל תוכל לשים את התמונה של החתול החדש? :-D

זה החבר החדש:

ute5ujyp.jpg

ete6yjen.jpg

e4a7a7e7.jpg

5ybu4eju.jpg

עריכה אחרונה על ידי vadim6385

פורסם

יפיוף! איך אפשר להזניח כזה דבר?!

צמד חתולים מקסימים.

האופי של הסיאמית נשמע מאוד דומה לסיאמיים שאני מכיר, חתולים חכמים ועצמאיים ולא חובבי זרים.

לא מכיר את הסקוטיש. יאללה לעקר :-)

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

זמן ותשומת לב שווה,זה העיקר

גם הכלבה שלי זצ"ל עשתה את המוות לחתולה מבוגרת שהבאנו,רבו כמעט חודש ובסוף הכירו במציאות והסתדרו מצוין (אחד אוכל מאצל השני,מטיילים,מה לא)

GTI

I'm not insane,My mother had me tested

סאאמק כולכם.

:lol:

פורסם
סקוטיש פולד/מעורב?

סקוטיש גזעי בלי תעודות (לי אישית לא משנה, העיקר שיהיה חתול טוב).

אגב, הם כבר אוכלים אצלי מאותן קערות, ולימדתי כבר את החתול החדש ללכת לשירותים המשותפים (אם כי לא ממש מצליח להסתדר עם הדלת, אז הייתי צריך לדחוף אותו דרכה כדי להראות איך העסק עובד).

פורסם

בנוגע ללוגיסטיקה, לי יש שני חתולים שלמרות שהובאו ביחד , הם מאוד קנאים אחד לשני בייחוד באוכל ובתשומת לב.

ארז חול , קנינו ענק שמשותף לשניהם, קעריות אוכל , כל אחד לבד ומקבלים אותה כמות , הם מסתדרים עם זה יפה. צעצועים ומיטה , משותפים.

כשאתם מחפשים את המקומות המעניינים באמת!

👈 היסטוריה על המפה | :wave: פרוייקט טיגארט

פורסם
סקוטיש גזעי בלי תעודות (לי אישית לא משנה, העיקר שיהיה חתול טוב).

אגב, הם כבר אוכלים אצלי מאותן קערות, ולימדתי כבר את החתול החדש ללכת לשירותים המשותפים (אם כי לא ממש מצליח להסתדר עם הדלת, אז הייתי צריך לדחוף אותו דרכה כדי להראות איך העסק עובד).

השאלה סתם מסקרנות, באמת שלא איכפת לי מתעודות או גזע "נחשב" כזה או אחר. אני מגדל בעצמי חתולת רחוב שנולדה לי בגינה, ולדעתי היא יפה יותר בערך מכל חתול גזעי שראיתי. את הפולדים אני מחבב כי יש להם התנהגות מצחיקה, כמו השינה בישיבה עם רגליים קדמיות על הבטן.

אם הם כבר אוכלים מאותן קערות בלי לריב, הדרך כבר די קצרה.

• תוכן חדש...