Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

(ייעוץ לגבי) רעיון עסקי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4386 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
~

יש לי תחושה שאם תבקש לראות רשיון עסק, הם יתקשו להמציא אותו. יש הרבה עמימות באתר הזה - "הסניף שלנו בתל אביב" (יש לכם עוד סניפים?), מספר הטלפון הנייד, ההתנסחות הסחבקית בכל חלקי האתר... נראה כמו עוד אופרציה של איש אחד, שאולי משלם מיסים כחוק (אולי) אבל לא ברור תחת איזה סיווג של עסק, אם בכלל.

הבנתי את הראש :)

תודה רבה על העזרה והייעוץ!

פורסם

אגב, קח בחשבון שסטודנטים לא עוברים כל הזמן, אלא בתקופות מאוד מוגבלות בשנה. תצטרך קהלי יעד נוספים בשביל התכנות כלכלית

לפני 22 שעות, hans כתב:

שטיפה, אגב, מעולם לא עזרה לי מי יודע מה. גם לא מים רותחים. אין תחליף לחיטוט עד שמשתחרר

פורסם
אגב, קח בחשבון שסטודנטים לא עוברים כל הזמן, אלא בתקופות מאוד מוגבלות בשנה. תצטרך קהלי יעד נוספים בשביל התכנות כלכלית

זה ברור.

שוב - אני לא בונה על זה בתור עסק לחיות ממנו.

יותר בתור עסק קטן להתחיל ממנו ובזמן שהאוטו לא בשימוש לעשות בו שימוש עצמי.

זה הכל - משהו באמת בקטנה.

סוג של עבודת סטודנטים.

חוצמזה - עם מחירי ההובלות שיש בעיר באר שבע - אני בטוח שיהיה לזה ביקוש, גם אם קטן, אצל אנשים שהם אינם סטודנטים.

פורסם

~

בזמנו שקלתי רעיון דומה. למה שלא תקנה איזו דוקאטו מסחרית עם מליון ק"מ, תביא אותה למצב קוסמטי סביר ותחלטר בהובלות מזדמנות לאנשי הקמפוס? לא רק מעברי דירה, גם נגיד להביא מכונת כביסה מהחנות או לשנע צב"ד מהמעבדה לשטח. שהם יטפלו בסחיבה, אתה רק תנהג. נראה לי שבמחיר הנכון זה יכול להיות משתלם לכולם, ועלויות האחזקה בשימוש מזדמן לא אמורות להיות גבוהות מדי.

פורסם
~

בזמנו שקלתי רעיון דומה. למה שלא תקנה איזו דוקאטו מסחרית עם מליון ק"מ, תביא אותה למצב קוסמטי סביר ותחלטר בהובלות מזדמנות לאנשי הקמפוס? לא רק מעברי דירה, גם נגיד להביא מכונת כביסה מהחנות או לשנע צב"ד מהמעבדה לשטח. שהם יטפלו בסחיבה, אתה רק תנהג. נראה לי שבמחיר הנכון זה יכול להיות משתלם לכולם, ועלויות האחזקה בשימוש מזדמן לא אמורות להיות גבוהות מדי.

היות וזה לא הולך להיות משהו שיכניס לכיס מליונים (לצערי), השימוש לא יהיה כל כך רב.

לכן חשבתי לקנות איזו ברלינגו או קונקט משומשת.

להביא אותה למצב מעולה.

לקנות עגלה (סדר גודל של 5-10 אלף) עם פרסום, להחנות ברחוב ראשי, ואז מדיי פעם כשיש עבודה לעשות גרושים.

מעדיף לא דוקאטו כי זה רכב שלא יהיה נוח להתנהל איתו ברמת היום יום. ובנוסף העגלה לא כזו יקרה, אז עדיף אותה.

הנקודה היא שאני לא רוצה להתעסק עם כסף בשחור - אם אני אלך על זה, אז זה יהיה משהו רשמי.

השאלה היא - כמה כבר אני אצליח להרוויח מזה? האם אני אצליח לסגור את העלויות לפחות?

שאלה שצריך לשקול..

במידה ויש סיכוי שאני אצליח לסגור עלויות - נראה לי שווה את ההשקעה. גם אם זה יגיע למצב שיהיה לי רכב שאני אשתמש בו ואשלם עליו מינימום הוצאות - זה מספיק טוב לי. אני בכל זאת סטודנט עדיין.

פורסם

~

מדינת ישראל לא מעודדת בעלי עסקים קטנים, בלשון המעטה. אתה יכול לעשות את זה "שחור" או "אפור" (עסק רשום תחת סיווג אחר שעליו משלמים פחות מס), אבל להיות אדם הגון זה לא ממש משתלם בארץ נכון להיום. מההכנסות המעטות שתייצר המדינה תיקח את ליטרת הבשר שלה, לא תיתן לך שום תמיכה או רשת בטחון בתמורה, ועוד תאלץ אותך לעשות לעצמך ביטוח ושאר עניינים ביורוקרטיים שמהר מאד ישאירו אותך ללא רווח וללא מוטיבציה.

הרעיונות שלך טובים והגיוניים על הנייר, אך לצערי אינם מתאימים למציאות הישראלית.

פורסם
~

מדינת ישראל לא מעודדת בעלי עסקים קטנים, בלשון המעטה. אתה יכול לעשות את זה "שחור" או "אפור" (עסק רשום תחת סיווג אחר שעליו משלמים פחות מס), אבל להיות אדם הגון זה לא ממש משתלם בארץ נכון להיום. מההכנסות המעטות שתייצר המדינה תיקח את ליטרת הבשר שלה, לא תיתן לך שום תמיכה או רשת בטחון בתמורה, ועוד תאלץ אותך לעשות לעצמך ביטוח ושאר עניינים ביורוקרטיים שמהר מאד ישאירו אותך ללא רווח וללא מוטיבציה.

הרעיונות שלך טובים והגיוניים על הנייר, אך לצערי אינם מתאימים למציאות הישראלית.

טוב נו - היו לי 24 שעות של התלהבות להתנסות בעסק שירדו לטמיון :)

עד לעסק הבא!

• תוכן חדש...