Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4397 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לאחרונה, לאחר שבע שנים עם רכב בנזין, אני בוחן אפשרות לרכוש שוב רכב דיזל.

היתרון הכספי ברכבי דיזל כידוע הוא חיסכון בעלויות הדלק.

הסיבה שמרתיעה הרבה אנשים מרכבי דיזל, הינה עלויות יקרות מאוד של רכיבים מסוימים. מטרת השרשור לבחון האם היו שינויים בשנים האחרונות ולשתף אנשים בתקלות יקרות מאוד שקרו להם ברכבי הדיזל, על מנת לבחון אם הן מצדיקות את החיסכון בדלק: (נ.ב. זה לא אומר שברכבי בנזין אין תקלות יקרות, כן?? רק כאן מתבקשים להתמקד ברכבי דיזל)

אני אתחיל:

אופל אסטרה דיזל מודל 00:

תקלה 1: הלכה משאבת סולר אחרי 190000 ק"מ ו 6 שנים, עלות 10,055 ש"ח.

תקלה 2: משאבה בגיר התקלקלה אחרי 200,000 ק"מ, עלות 5,000 ש"ח,

תקלה 3: חיישן גל ארכובה, אחרי 180,000 ק"מ עלות 1,050 ש"ח.

נמכרה ב 2007 עם 220,000 ק"מ, אחרי סדרת התקלות האלו ואולי עוד דברים ששכחתי.

אגב, מוזמנים להגיב גם כאלו שחוו אמינות יוצאת דופן, לדוגמא נסיעה של מאות אלפי ק"מ ללא תקלה משמעותית מעבר לטיפולים השוטפים.

אני מאמין שהמידע העצום, הצבור אצל אנשי הפורום יכול לתת לי ולאחרים כלי לקבלת החלטה כלכלית האם כדאי לרכוש רכב דיזל.

נוסע בפריוס 2008

• תגובות 33
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

מגאן 2007 DCI ידנית:

1: ביישור קו- הוחלף מעבה מזגן 1200 ש"ח.

2: דפקתי עקב עצות של "חכמים" סנכרון בגיר- 800 ש"ח.

נקנתה בספטמבר עם 269K, כרגע על 290K.

פורסם

LESLES, אלו תקלות שהיית נתקל בהן גם בגיר ידני.

מה הכוונה דפקת? מה היו עצות החכמים?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

תקלות יקרות בדיזל המודרני מצוייות במערכת הדלק -משאבה ואינג'קטורים,טורבו ומסנן חלקיקים.כל תקלה ברכיבים אלו יכולה לעבור 10K ש"ח ולכן לא תמיד החיסכון בדלק יוצא זול יותר מרכב בנזין ,כמובן שגם מחיר הקניה ,טיפולים ,חלקים ואחזקה יקרים יותר.כל זה נכון רק לישראל באירופה הדיזל נפוץ יותר.

פורסם

זה היה בזמנו מחיר של משאבת הזרקה חדשה לאופל אסטרה דיזל.

זה המקום לציין, שבמכוניות טורבו בנזין שהופכות יותר ויותר נפוצות בשנים האחרונות, עלות התיקונים תהיה גם כן גבוהה מאוד כשהן יגיעו למאות אלפי ק"מ.

במערעת הזרקת בנזין ישירה גם כן קיימת משאבת לחץ גבוה שכנראה תעלה אלפי שקלים, כנ"ל מזרקים לא זולים, טורבו הוא אותו טורבו ועוד.

בגלל התפתחות טכנולוגית מהירה יותר של הדיזל, קיים היום מצב בו אנו משווים מנוע דיזל עם טכנולוגיה מודרנית ויקרה למנע בנזין פשוט.

זה הולך להשתנות ממש בשנים הקרובות.

פורסם

+ 1 לבוקי, טכנולוגיית ה-TSI במנועי הבנזין של VAG מבוסס על מנועי ה-TDI שלהם - הזרקה ישירה + משאבת בלחץ גבוה (עדיין בדיזל הלחץ גבוה בסדר גודל לעומת הבנזין, לכן עדיין משאבת דלק בדיזל צפויה להיות יקרה יותר) + טורבו.

Subaru BRZ 2.4 6MT | Ford Focus 1.5 ST_Line  

פורסם (נערך)

ואיך בדיוק אפשר לשלוט בזה?

במשפחה יש לנו לנד קרוזר אחד, אני לא מזמן מכרתי את הפראדו שלי, מנוע זהה.

רכבים בעלי אינג'קטורים מאוד רגישים לסולר באיכות ירודה.

בנוסף לזה אני מחליף פילטר סולר שמאוד לא זול כל טיפול 10K.

אחרי הסופה בדצבמר, הגעתי לאשדוד, אני נכנס לתחנה ומסמנים לי שאין סולר, עובר לתחנה מימול וגם שם אין סולר.

חזרתי לביתי בשרון ותידלקתי.

שבוע אחרי שוב יצא לי להיות באשדוד, נכנסתי לתחנה ושאלתי למה לא היה סולר לפני איזה שבוע?

המוכרת הנחמדה שבחנות שרות אמרה בתום לב שנכנסו להם בגשמים הרבה מים למיכל של הסולר, אבל אין מה "לדאוג" כבר טיפלו בזה.

כמובן שעברתי לתחנה הבאה, אם כי אף אחד לא מבטיח ששם המצב טוב יותר.

אף אחד לא מבטיח לך איפה יש סולר נקי, את הנזקים אתה לא רואה באותו יום.

עריכה אחרונה על ידי פלג_
פורסם

על הפילטר אתה יכול לשלוט ? מעולה

לגב תדלוק להקפיד רק בתחנות מסודרות ושלמור קבלות לא אצל הפירטים או ממיכליי סולר לא מזוהים

אולי אין פה שליטה מאה אחוז אבל אתה מצמצם את הנזק האפשרי ובמכל מקרה אם יש בעיה ומצאת סולר לא תקין יש לך תיעוד איפה תדלקת פעם אחרונה

פורסם
אדון ספרינג,

ממה עשויה משאבת הסולר ברכבך?

מזהב?

בכסף הזה אני עם הפה יוביל סולר למנוע.

אתה דורך לי על הפצעים? עברו 7 שנים ואני עדיין בטראומה. מדהים שאין לנושא פתרונות זולים, חלקים תחליפים, מפירוק וכו׳

נוסע בפריוס 2008

פורסם

פרטנר 2.0HDI מודל 2007 שהיום בבעלות אחי אבל אני ממשיך לטפל בה.

310,000 ק"מ

0 תקלות מערכת הזרקה או מנוע.

משאבת ה"כ הוחלפה (בהיסטוריה המלאה שיש לרכב) באיזור 180K ק"מ במוסך המרכזי. הוחלפה במשפצת.

אחרי 300K ק"מ:

1. פולי אלטרנטור התפרק (הוחלף אלטנרטור קומפלט מפירוק)

2. צינור למזגן נקרע כתוצאה ממגע בנקודה מסויימת בפח התחתון (מגן אבנים) שכנראה ספג מכה בעבר ובגלל זה נגע בצינור - תיקנתי בעלות אפסית לבד.

באיזור 260K ק"מ החלפתי נגד מהירויות למאוורר מנוע כי מהירות ראשונה לא עבדה. עלה כ 50 ש"ח (מקורי).

אין כמו מנועי ה 2.0HDI של PSA.

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם (נערך)

פולקסוואגן ג'טטה 1900 טורבו דיזל גיר ידני!

אצלי מ0 קילומטר היום השעון מראה על 348000 קילומטר

בממוצע כל 40 או 50 אלף קילומטר מייסבי הגלגלים קדימה מרעישים ,ז"א שצריך להחליף את כל הנאבה (כי אין אפשרות לחלוץ את המיסב לבד

רפידות בממוצע כל 60 או 70 אלף קדימה ו100 בע' מאחורה

טורבו באזור ה60000 הוחלף באחריות החברה

קארטר שמן 3 פעמים (בגלל היות הרכב נמוך והנהג היה בר מזל!

220000 הוחלף מסרק הגה קומפלט (למרות שרק המשאבה החשמלית נתקלה)

250000 כוסיות בראש המנוע (המנוע הרעיש בצורה יוצאת דופן ,הוחלף מחזירי שמן של המנוע והגיר ,הוחלף קלאץ מקורי (למרות שעדיין סחב!)

255000 נקרע טיימניג במהלך נסיעה!:-( הוחלף משאבת מים ,טיימינג וכל האביזרים וכמובן לצערי שיפוץ ראש מנוע קומפלט

275000 זוג בולמים קדימה של מונרו (שעושים עבודה גרועה לאומת המקוריים!

300000 שבק חיים הגיר (רעשים חזקים מאזור הביקקס ) הוחלף גיר מיבוא!

הוחלפו 4 אינג'קטורים שהורדו ממנוע שבא מיבוא (למרות שהמחשב לא הראה שכולם תקולים ,הסבירו לי שלא כדאי להתחיל להתעסק באחדים!

פשוט הרכב היה רועד בעיקר בסרק ועובד כאילו על 3 צלינדרים ,והורגש חוסר בסחיבה

יש לציין: הרכב טופל במרווח של כל 20000 קילומטר טיפול שגרתי

ועוד דבר חשוב :תרבות הנהיגה היתה מאד ירודה ולא שמרנית ,אומנם הרוב המוחלט בינעירוני ,אבל תמיד במאמץ:-P תודלק תמיד בסולר מהערבים שזול יותר משקל וחצי שאיכותו שנויה במחלוקת!

חוץ מיזה ,הוא אחד הרכבים הנוחים החזקים (כח התפרצות נדיר) היציבים(אחיזת כביש כמו שרק הגרמניים ימח"ש יודעים) והחסכוניים (ממוצע רוב בינעירוני של 18 קילומטר לליטר )שנתקלתי!

כיום מחפש משהו עם כוח נוחות וחיסכון דומה ובעיקר המון אמינות! אני נוסע ממוצע של 10000 קילומטר בחודש!!!

רעיונות???

עריכה אחרונה על ידי rami.v
פורסם (נערך)

סוחר רכבים נתת סקירה יפה, המידע שהעלת תורם המון. יש אפשרות להוסיף מחירים ? אפילו בערך ?

כמה עלה שיפוץ ראש מנוע ? כמה עלה טיימינג+משאבת מיים ? כמה עלה גיר ? קלאץ ? מסרק הגה?

איזה שנה האוטו ?

רשמת שהנסועה בעיקרה בינעירונית, באיזה אזור אתה נוסע ?

עריכה אחרונה על ידי spring

נוסע בפריוס 2008

• תוכן חדש...