Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בקיצור, בשביל מצפון נקי אנחנו יכולים לבחור בין "סברה" ל-"סוסיתא".

מאזדה מיאטה 2008 משופרת לנפש

פורד פיאסטה 2016 למבצעים מיוחדים

• תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אני חושב שיש הבדל בין "סתם" מותג גרמני לגרמני עם היסטוריה. הזכרתי קודם את באייר (אי גה פארבן) ממציאת הציקלון בי, ומנאשמי משפטי נירנברג. נוסיף גם את קרופ (מפעלי קרופס), שגם הוא נשפט. וכן, אני קונה גם תוצרת גרמנית, אבל השמות הללו מעוררים בי צמרמורת ואמנע מלרכוש אותם.

:turn-l:
פורסם

אין לי בעייה עם גרמנים ואין לי בעייה עם תוצרת גרמנית אבל בכלפעם כשאני מגיע לגרמניה יש לי תחושה לא טובה.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

• חברי המעגל הראשון
פורסם (נערך)

אולי פשוט הטיסה לא עושה לך טוב :-)

לדעתי אין היגיון בלהחרים כל חברה שאי פעם במהלך ההיסטוריה התלכלכה באנטישמיות ומעשים נגד האנושות. אם זו מדיניות החברה העדכנית כמובן שזה לא נחשב.

עריכה אחרונה על ידי SlowRide

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

יוב, הידעת שפיאט ייצרה מטוסים ומנועי מטוסים עבור חיל האוויר האיטלקי? אלו שימשו משימות הפצצה למען מאמץ המלחמה של מעצמות הציר ובין השאר אחראים להפצצת תל אביב:

http://he.wikipedia.org/wiki/%D7%94%D7%A4%D7%A6%D7%A6%D7%AA_%D7%97%D7%99%D7%9C_%D7%94%D7%90%D7%95%D7%95%D7%99%D7%A8_%D7%94%D7%90%D7%99%D7%98%D7%9C%D7%A7%D7%99_%D7%A2%D7%9C_%D7%AA%D7%9C_%D7%90%D7%91%D7%99%D7%91

לדעתי האישית, מטופש להימנע מלרכוש מוצרים על בסיס זה. אין לי שום בעיה לרכוש מוצר גרמני, נהפוכו. יש להם מסורת ייצור ותרבות תעשייתית מפוארת. בקיצור, הבעיה היא לא בגרמנים, באיטלקים או ביפנים. הבעיה היא באדם וטבעו.

:idea:
פורסם
מה דעתך על באייר (בקישור שנתתי) ש"מצניעה" / "מוחקת" מההסטוריה שלה את תרומתה למכונת ההשמדה?

מה אתה מצפה שהם יעשו? זה לא משהו להתגאות בו אז מצניעים. מה הטעם בהלתעסק מה עשתה חברה כזו או אחרת לפני 60 שנה? כפי שנאמר כאן, זורם בחברות דם חדש, האנשים הם לא אותם אנשים, אז מה הטעם לנבור כל הזמן בעבר ולחפש מי עוד שיתף פעולה עם השלטון הנאצי אז? הדבר היחיד שעיצבן אותי בהקשר הזה, זה שהיבואנית של פורד בארץ שמה שלט חוצות ענק בכניסה לתל אביב, עם איזה חזון של הנרי פורד. זה, בעיניי, כבר ממש חוסר טקט. אבל לא כי איכפת לי מהחברה, אלא כי פורד עצמו, כפי שצוין כאן, לא היה בדיוק החבר הכי טוב שלנו.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

ציקלון בי פותח ע"י פריץ האבר כימאי ויהודי מומר שפיתח את הלוחמה הכימית של גרמניה במלחמת העולם הראשונה,

זה כמובן לא עזר לו, הוא נס על נפשו ומת בבאזל בדרך לפלסטינה למשרה באוניברסיטה העברית שקמה לא מזמן בעזרת חברו אלברט איינשטיין

פורסם
סיטרואן היה יהודי.

וגם מרצדס שעל שמה נקרא מותג הרכב שהכי מזוהה עם הנאצים

אלבום התמוונות של המוסטנג 1966 והפלקון 1960 ושני אוטובוסי הטייגר 1965 ו-1975, ראו כאן:

http://www.flickr.com/photos/benihasp/

פורסם
קצת מטרידה הלוגיקה שלך, זו לפיה "דגל שחור" הוא כנראה מושג ארכאי ולא רלבנטי עוד. בכל מקרה אתה לא נוגע בנקודה העיקרית שהרי אין טענה שאודי, ב.מ.וו, מרצדס, או כל חברה תעשייתית אחרת חטאו לחוק הבינלאומי או לערכי מוסר אוניברסליים בסיסיים בכך שסיפקו ציוד לצבא הנאצי, אלא באופן ובתנאים שבהם העסיקו עובדי כפייה למטרה זו.

חברות לא חוטאות.

אנשים חוטאים.

מה רוצים עכשיו מתאגיד, שכל קשר בינו לבין מה שהיה לפני 70 שנה זה איזשהו קשר משפטי/תאגידי גרידא?

לבסוף, שיטת "הסרט הנע" שפיתח פורד אפשרה לארה"ב לנצח במלחמה ולהפוך למעצמה.

בתקופה ההיא כבר כל התעשייה בעולם עבדה סביב שיטת הסרט הנע, שהיא אחת ההמצאות הגדולות והחשובות בהיסטוריה האנושית, והבסיס של העולם התעשייתי המודרני.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם (נערך)

סיטרואן הוקמה והיתה בבעלות יהודי הולנדי ונקראה על שמו,

מרצדס היתה בסה"כ בתו של אמיל ילניק שהזמין כמות גדולה של מכוניות בתנאי שיקראו על שמה, לא ממש בר השוואה,

את היטלר לא היו רואים נוסע בסיטרואן.

אם לניצול אושויץ כמו אדוארד אטלר לא הפריע לרכוש חיפושיות וכיום להתנייד בפולין על Z3M קופה (אבל לוותר על כספי השילומים) למה זה צריך להפריע למישהו אחר להשתמש בתוצרת גרמניה ?

עריכה אחרונה על ידי proxima
פורסם

אם לניצול אושויץ כמו אדוארד אטלר לא הפריע לרכוש חיפושיות וכיום להתנייד בפולין על Z3M קופה (אבל לוותר על כספי השילומים) למה זה צריך להפריע למישהו אחר להשתמש בתוצרת גרמניה ?

כי יש אנשים כמו אטלר וכמו סבא שלי שיש להם עור של פיל, ויש אנשים אחרים שלהם זה הרבה יותר קשה.

אין פה אף אחד שצודק או טועה, איש איש באמונתו יחיה.

סבא שלי לדוגמא עבר את השואה בצורה קשה (את אשתו והילדים שלח לקרוב ברוסיה והוא היה פרטיזן בפולין) אבל בשום פנים ואופן לא קשה כמו כל משפחתו המורחבת שהושמדה.

אז תסביר לי איך בן אדם שעבר כזה דבר, בסיום המלחמה לקח את אשתו וילדיו (אחד מהם אבי) ומשתקע בוינה! :shock:

ועד יומו האחרון נהג במרצדס!

ונשאר דתי עם כיפה וציציות (היה החזן הראשי של בית הכנסת הגדול בוינה).

כמו שאמרתי, אנשים שונים מתנהגים במצבים זהים בצורה שונה.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם

כולם זוכרים את הגרמנים, את הפולנים, את הצ'כים אפילו... מה לגבי ההולנדים? כן, כן, הולנד, המדינה החביבה, זו שלא ברור מה היא עשתה בתקופת השואה, איש אינו זוכר. ובכן, כ- 95% מיהדות הולנד הושמדה בשואה, הם היו משתפי הפעולה הטובים ביותר שהיו לגרמנים, ועדיין - בתום המלחמה הכל נשכח מן התודעה הציבורית. אז מחר נחרים גם את הולנד? רגע... ומה עם הבולגרים? הצרפתים? הספרדים? כולם תמימים? חלק כן, חלק לא.

בתקופה ההיא, מנהלי מפעלים לא קיבלו את זכות הבחירה, הם קיבלו הודעה שמהיום הם מייצרים מוצר כזה או אחר וזהו. בדיוק בגלל זה בשנת 1933 נחקק "חוק המפלגה היחידה" בגרמניה, ותנועת הנוער הלאומית הייתה "הנוער ההיטלראי". אנשים נוטים לשכוח שבשואה לא נרצחו 6 מיליון אנשים. נרצחו 11 מיליון אנשים: הוגי דיעות ופילוסופים, ליברלים ומתנגדי משטר, הומואים, פגועי נפש, חולים ומצורעים, נכים ומפגרים, ועוד ועוד... חלק ניכר מהם היו גרמנים ארים למהדרין. כמו שאמרו בשיר הידוע - "מילה לא במקום ותגיד שלום"...

לא ניתן לשפוט אירועים היסטוריים על פי הערכים שקיימים אצלנו היום. באותה התקופה לנשים לא היו זכויות, ליהודים לא היו זכויות, לשחורים בארה"ב לא היו זכויות ועוד ועוד... מאוד קל להסתכל אחורה ולהגיד "זה מעוות" כי היום המחשבה שלנו שונה. קשה יותר להבין איך היה לחיות באותה התקופה ולהתחבר לעובדה שדברים שנראים לנו הזויים - הם היו הדברים ה"נורמליים". את זה אני אומר בתור נכד לניצולי שואה, שביקר בכל מחנות ההשמדה, וכתב מחקרים אקדמאיים על פאשיזם. אפשר לשפוט את ההווה בלבד, לא את העבר.

בקיצור, בשביל מצפון נקי אנחנו יכולים לבחור בין "סברה" ל-"סוסיתא".

גם זה נתון לדיון, שהרי מדינת ישראל קמה גם היא על רקע שאינו נקי במאת האחוזים מכל הבחינות... בקיצור, אין באמת מוצר מוסרי כיום.

[FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B][COLOR=#696969]ACTION speaks LOUDER than WORDS[/COLOR][/B][/COLOR][/FONT] [FONT=Comic Sans MS][COLOR=green][B]K[/B]eep [B]m[/B]e [B]c[/B]aged [B]a[/B]nd [B]f[/B]ree [B]t[/B]he [B]b[/B]east[/COLOR][/FONT] [COLOR=#f1f6f8][FONT=Verdana][COLOR=#000000][B]Jin Ba Ii Tai [/B]-[FONT=Book Antiqua] [URL="http://www.youtube.com/watch?v=cVarDBb199M&feature=player_embedded"]Fast[/URL] in, [URL="http://www.youtube.com/watch?v=CyDykQWck74&ob=av3e"]Drift[/URL] out[/FONT][/COLOR][/FONT][/COLOR]

• תוכן חדש...