Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4424 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
^ נכון, הם בסה"כ מילאו פקודות. :shock:

ידידי, כשצעירים העולם נחלק לגוונים של שחור-ולבן והחיים פשוטים, במרוצת השנים אני משוכנע שתתחיל לזהות גם את גווני האפור.
  • תגובות 94
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

לא מפתיע בכלל.

הרבה חברות גרמניות (אם לא כולן) היו שותפות למלחמה. אני אישית נדהמתי שפורד גם הייתה קשורה כששמעתי על כך לראשונה לפני מספר חודשים.

האם זה לא קשה לעזוב את ההרגשה של נסיעה ברכב מוגדש, ולחזור חזרה לשגרת המנוע האטמוספרי?

אצלי כואב לחזור למאזדה 3 גם אחרי שאני נוהג על סוס רתום לכרכרה.

פורסם

להרבה חברות והמצאות יש עבר אפל על איזה מדף שכוח במפעל, אז מה עכשיו נפסיק להשתמש בחצי מהמוצרים בעולם ? סבבה לא רוצים מוצרים גרמניים אז בואו נחרים כל חברה גרמנית כי יש מצב שבעבר היא שיתפה פעולה עם המפלגה הנאצית ואם כבר למה לעצור שם...נחרים גם מוצרים יפניים כי אחרי הכל הם היו בעלות הברית של גרמניה הנאצית בתקופת מלחמת העולם השניה ומיצובישי היה בכלל מטוס לפני שהוא הפך לרכב, נחרים גם את פיאט, סקודה היה בכלל מפעל לייצור נשק שכמה שידוע לי גם שם עבדו הרבה אסירים בתנאים תת אנושיים.

אני לא חושב שיש בזה משהו לא מוסרי לנסוע ברכב תוצרת גרמניה או איטליה או יפן, הרבה מאוד חברות מודעות לעבר שלהן ולא פעם הודו באשמה ופנו גם כמו במקרה של אאודי לניסיון לתקן ולהתנצל על מה שנגרם בגללן.

אני: כמה שתית שוב ?

נהג שיכור: "וואלה לא הרבה, רק בקבוקיים"

(שיחה עמוקה ביני לנהג שיכור)

פורסם
אבא של חבר נפטר בשיבה סופר טובה, ישבנו בשבעה והבן סיפר על מעשי האב במלחמת העולם השנייה.

אמרתי לו שבעיני לא חשוב באיזה צבא הוא נלחם, החשוב הוא שהוא נילחם לטובת המולדת שלו.

וברצינות - מישהו באמת מצפה שיבוא בעלים של חברה תעשייתית ויודיע להנהגת המדינה באמצע המלחמה שהוא לא מספק כלים לצבא כי הוא "פציפיסט וקוסמופוליט" - אחד כזה מעיפים לכל הרוחות - ובצדק.

קצת מטרידה הלוגיקה שלך, זו לפיה "דגל שחור" הוא כנראה מושג ארכאי ולא רלבנטי עוד. בכל מקרה אתה לא נוגע בנקודה העיקרית שהרי אין טענה שאודי, ב.מ.וו, מרצדס, או כל חברה תעשייתית אחרת חטאו לחוק הבינלאומי או לערכי מוסר אוניברסליים בסיסיים בכך שסיפקו ציוד לצבא הנאצי, אלא באופן ובתנאים שבהם העסיקו עובדי כפייה למטרה זו.
פורסם
אבא של חבר נפטר בשיבה סופר טובה, ישבנו בשבעה והבן סיפר על מעשי האב במלחמת העולם השנייה.

אמרתי לו שבעיני לא חשוב באיזה צבא הוא נלחם, החשוב הוא שהוא נילחם לטובת המולדת שלו.

וברצינות - מישהו באמת מצפה שיבוא בעלים של חברה תעשייתית ויודיע להנהגת המדינה באמצע המלחמה שהוא לא מספק כלים לצבא כי הוא "פציפיסט וקוסמופוליט" - אחד כזה מעיפים לכל הרוחות - ובצדק.

הדוגמה הטובה לכך היא טלפונקן. חברה עם עבר עשיר ומשמעותי, שבעלי ומקימי נרצחו על ידי היטלר. בשנות ה-80 היא נמכרה לדיימלר ובשנת ובשנות ה90 לתאגיד וישיי [VISHAY] של פליקס זנדמן, ניצול שואה יהודי. למי שלא ראה את הסרט המדהים "הניצחון הסופי" סיפורו של פליקס זנדמן, מוזמן לעשות זאת באתר של מאקו. זה פחות משעה. אגב, המורה שלי להיסטוריה ביקש את הDVD המקורי של הסרט. הוא שלח מכתב לוישיי שבו תיאר את עיסוקו והרצון שלו להקרין את הסרט לתלמידיו. כמובן שהציע לשלם. למחרת הגיע לדלתו שליח עם העתק של הסרט ללא כל תמורה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

רועי, ואתה יוצא מתוך נקודת הנחה שמי מבין מנהלי החברה יכל למנוע את העסקת עובדי הכפיה.

לדעתי במצב מלחמה הנורמות משתנות, כוח האדם ה"רגיל" מגויס למלחמה ואז מביאים עובדי כפיה כדי למלא את השורות.

המפעל עצמו מגויס למאמץ המלחמתי ככול יכולתו ואתה יודע מה - אילו הייתי מנהל המפעל באותם ימים אני בטוח שהייתי מנסה לעשות את המקסימום כדי להזרים ציוד ללוחמים בחזית.

פורסם
לגבי פולקסווגן גם יש סיפור מענין. במקור רעיון של חיפושית היה של יהודי, אבל היטלר רצה שזה יהיה רכב גרמני ולכן נתן לפתח את הרעיון לפורשה.

אגב, אתם יודעים שלפולקסווגן במפתח חרוט AH?

את החיפושית היטלר ופורשה העתיקו מאיזה יהודי באופן כללי, המכונית לא ממש דומה בעיצוב אלה רק ברעיון של המנוע האחורי.

אחרי שהציגו את החיפושית התחילה המילחמה והם היו צריכים רכבים צבאייים אז יצרו את ה VW type 82 במקום.

אף חיפושית לא יוצרה ע"י הנאצים.

בסוף המלחמה היה קצין בריטי אחראי על האזור שהיה בו המפעל של פולקסווגן שנהרס כליל בשם מייג'ור איוון הירסט.

הוא לקח את מה שנשאר מהמפעל והתחיל לייצר את החיפושית.

אין קשר בין המפעל הנאצי לחברה שאנחנו מכירים ואאדי היא סה"כ מותג של פולקסווגן אז כול הסיפור על אודי לא מעניין.

ב.מ.וו ומרצדס גאים שזאת אותה חברה.

התגובה של ב.מ.וו זה אז מה, זה מה יש.

VW type 82

2012.10_sherborne_04.jpg

Josef Ganz

vw-maybugbyganz.jpg

אייל

פורסם
בגלל זה לא נוגע בגרמניות ומתברר שאני לא היחיד, הרבה רוסים מבוגרים שאני מכיר לא נוגעים בהם. בלי שום קשר למה שהם עכשיו אני עדיין לא נוגע בהם.

איזה תוצרת הרכב שלך? יפן?

ולפי דעתך יפנים היו יותר טובים? הם היו ביחד עם הפשיסטים במלחמת העולם השניה, הם עשו ניסויים בבני אדם, היו להם מחנות ריכוז והשמדה.

הזמן עבר, העולם השתנה, צריך ללמוד את הלקחים ולהמשיך לחיות. הצוללות שלנו תוצרת גרמניה, מנוע של מרכבה MTU. נבחרינו נוסעים על במוו, אודי וכד'.

גרמניה של היום זה לא גרמניה של פעם, יפן של היום זה לא יפן של פעם. דיי לדיעות קדומות, צריך לזכור הכל, אבל צריך גם להבין את המציאות.

לכן זה ליגיטימי לבחור רכב בלי לקחת את השיקולים: "אלה לפני 70 שנה היו ככה וככה" וכד'.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

פורד היה אנטישמי וגזען מובהק. הוא גם המציא את הביטוי המשעשע שהאזרח האמריקאי יוכל לקבל את הפורט מודל T שלו בכל צבע שיבחר בתנאי שהצבע שהוא יבחר יהיה שחור. הוא פרסם ספרים רבים אודות האנטישמיות שלו, כשבמרכזם "הקנוניה היהודית" [תפיסה שקיימת גם באידאולוגיה הנאצית. היטלר מזכיר את פורד ב"מיין קאמפף"]. לבסוף, שיטת "הסרט הנע" שפיתח פורד אפשרה לארה"ב לנצח במלחמה ולהפוך למעצמה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם (נערך)

ולפי דעתך יפנים היו יותר טובים? הם היו ביחד עם הפשיסטים במלחמת העולם השניה, הם עשו ניסויים בבני אדם, היו להם מחנות ריכוז והשמדה.

הזמן עבר, העולם השתנה, צריך ללמוד את הלקחים ולהמשיך לחיות. הצוללות שלנו תוצרת גרמניה, מנוע של מרכבה MTU. נבחרינו נוסעים על במוו, אודי וכד'.

גרמניה של היום זה לא גרמניה של פעם, יפן של היום זה לא יפן של פעם. דיי לדיעות קדומות, צריך לזכור הכל, אבל צריך גם להבין את המציאות.

לכן זה ליגיטימי לבחור רכב בלי לקחת את השיקולים: "אלה לפני 70 שנה היו ככה וככה" וכד'.

לגמרי.

מי שיקרא את השרשור עלול להניח שזורקי האטום על הירושימה ונאגסקי היו צדיקים גמורים וגם ה"ג׳נטלמנים הבריטיים" שהחריבו את דרזדן על אוכלוסייתה האזרחית היו מל"ו הצדיקים.

אבל היי, הם ניצחו את המלחמה ולכן גם יכולים לכתוב את ההסטוריה כפי שניראתה מנקודת מבטם.

למנצח תמיד היו ויהיו צידוקים מוסריים לכל פשעי המלחמה שעשה (למען הסר ספק - מעשים אלה אינם מהווים צידוק למעשי הגרמנים במלחמה).

עריכה אחרונה על ידי dorki
פורסם (נערך)

hold the phone, חברה גרמנית שראשיתה לפני 33' השתמשה בפועלי כפיה???

כל חברה (כמעט) באירופה תחת שליטת הנאצים השתמשה בפועלי כפיה או איכשהו שיתפה פעולה. אם מחרימים את אודי (auto union בשעתו) צריך להחרים את מרצדס, במו, פולקסווגן (ולמבורגיני ובנטלי ו... ו...), אלפא רומיאו (זכור לי משהו על תכנון טנקים) ועוד ועוד.

כמובן, זה מבלי לומר דבר על פורד או על תוצרת יפאנית.

עריכה אחרונה על ידי Keyser

רגל וחצי, 4 כ"ס.

מדוע לא כדאי לקנות פרארי:

אין תא מטען (כן, כן).

פאקינג אביר בסיאט לבנה.
פורסם

לדעתי צריך לצאת במחאה שיקחו את הצוללות, הציוד הצבאי, חלק ממפעל הטקסטיל בדימונה ואת הכסף חזרה לגרמניה.

חלק מהתגובות פה פשוט מדהימות בגזענותן ובורותן.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם

אין לי בעיה שאנשים אחרים קונים מה שבא להם, אני מנסה עד כמה שאפשר להתרחק "מציוד" גרמני במיוחד אם זו חברה שהייתה פעילה באותה תקופה.

פורסם (נערך)
צעד נוסף שאאודי (ולא רק אאודי, כל החברות הגרמניות) יכולה לעשות הוא לבצע עדכון מורגש מטה של מחירי המוצרים אשר משווקים בישראל.

מי שדופק "אותך" היום זה לא הגרמנים, זה דווקא היבואנים, והם כאמור- יהודים טובים, יודיעו מחר היצרניות הגרמניות על מתן "הנחת שואה" בגובה 20% על תוצרתה- היבואנים יפתחו בקבוקי שמפנייה כי זה עוד 20% שיגרפו, איכשהו- לכיסם.

במאמר מוסגר,

מסכים לגמרי עם דורקי, בדיוק כמו שהמשק הישראלי נרתם בעת צורך לטובת הצבא כך גם המשק והתעשייה הגרמנית נרתמו לטובת המדינה והצבא בזמן השואה, זה צעד לגיטימי.

במאמר מוסגר 2,

עברו כבר הרבה שנים מאז, התחלפו מאז 2 דורות, אסור לשכוח מה קרה שם אבל גם לא צריך לחפש "בנרות" למה לפסול תוצרת גרמנית גם כיום, צריך להתקדם באיזשהו שלב.

אני נכד לניצולי שואה שכבר ראו בעיניים את אושוויץ ובכל יום שואה סיפרו לנו בדמעות על תלאותיהם בגטאות ויחד עם זאת- הם ביקרו בגרמניה לא מעט פעמים לאחר השואה, קנו שם מתנות ומזכרות ולא רק שאינם פוסלים תוצרת גרמנית הם בעצמם אף קנו מוצרים חשמל מתוצרת גרמניה (כמובן בידיעה).

אגב, לכל אלה שעדיין כועסים על הגרמנים ופוסלים את תוצרתה, אתם גם פוסלים תוצרת אמריקאית? (הרי הם עצמו עיניים ונתנו לכל זה לקרות).

מה לגבי תוצרת איטלקית? גם שם היו גטאות.

יצא לי להתקל בכמה גרמנים פה כולל חבר גרמני בן 50 (כלומר כזה שהוריו נלחמו במלחמה), הם לא רק שלא גאים בשואה- הם מאוד נבוכים מעצם הזכרת העניין, הם מתביישים בכך.

הגרמנים משלמים עד היום על הפצע הפתוח הזה, הם תורמים רבות לביטחון ישראל ובעיקפין או במישרין- הם דואגים לכך שישראל תיהיה חזקה מספיק כדי שלא תתרחש עוד שואה.

עריכה אחרונה על ידי edan82

ניתן לפנות אלי בה"פ לייעוץ בענייני יהלומים ותכשיטים

http://www.sheynjewellery.com.hk

• תוכן חדש...