Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

אוודי A6 או סובארו B4

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4394 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

היי

למי ששם לב ולמי שלא - הסובארו B4 2008 2.0 האהובה שלי הלכה טוטאלוס לפני כמה ימים :cry:

הרכב נרכש לאחר שיקולים רבים ובידיעה שזה הרכב שעונה לי על כל הדרישות - מטרה לא פשוטה כלכך! כפי שתראו בהמשך.

אני אקבל כ60 אלף ש"ח מהביטוח +-.

הדרישות שלי הן כאלו:

1) הרכב צריך להיות גדול - מעמיס בו רמקולים וציוד לארועים. במשפחתית רגילה למשל נכנס לי רמקול אחד בלבד בבגז', בB4 נכנסים 2, במאליבו שהיתה לי נכנסו 2 + העמודים שלהם.

2) צריך להיות יפה ומרשים - כזה שאוכל גם לצאת איתו לפגישות ובילויים וישאיר רושם.

3) צריך להיות מהנה לנהיגה - אני מאוד אוהב לנהוג. מבחינתי כל יציאה מהבית זאת הזדמנות להינות, ועם הסובארו העסק הפך לחגיגה של ממש. השילוב של האחיזה המעולה עם ה4*4 וההגה המתקשר היה פאן טהור בשבילי. כל סיבוב ופניה עם שטח כביש קצת ריק והחיוך ישר עולה הפנים.

4) צריך להיות אמין ומחברה עם שם טוב - לא מדברות אלי קוראניות וכל מני קשקושים בסגנון שברולט-דייהו/קיה וזבל מוטורי בסגנון. בטח שלא צרפתיות.

5) צריך להיות מאובזר - אוהב רכבים שמאובזרים בכל טוב ומפנקים. בB4 היה לי סאן רוף שמאז נכנס תחת תחום החובה לרכב הבא, היה GPS מובנה עם מצלמת רוורס שגם נכנסה לאזור המאסט (למרות שאותה אפשר להתקין בנפרד, עדיף שהמסך יהיה מקורי בילט אין ברכב).

אז כמו שאתם מבינים לא נשארתי עם יותר מידי אופציות שעונות על כל הדרישות הנ"ל. למעשה אחרי חפירות ארוכות הבנתי שהרכב היחידי כנראה שיוכל להביא אותי לסיפוקי מלבד הסובארו, ואפילו ירים את הרף עוד הרבה למעלה, זה האוודי A6. תחילה שקלתי להוסיף עוד כמה עשרות אלפי שקלים וללכת על 2009-10, אבל לבסוף ירדתי מהעץ וכרגע אני מכוון לאיזור הסכום שאקבל (60K~), עם אופציה להוסיף קצת. זה מוביל אותי אל הA6 שנתונים 2005-6 עם הצורה היפייפיה הזאת:

zszd.jpg

הדגמים המבוקשים הם דגמי הקוואטרו: ה3 ליטר דיזל או ה3.2 בנזין. עדיפות לדיזל כמובן שחסכונית קצת יותר בדלק, למרות שחסכונות בדלק אף פעם לא היתה גורם משמעותי בשבילי.

ועכשיו השאלות:

עד כמה עלויות האחזקה יהיו גבוהות ביחס לסובארו? כל כניסה למוסך אשלם פחות או יותר כפול?

האם הביטוח אמור לעלות יותר אף על פי אותו שווי?

האם הרכב אמין, או ידוע בבעיות מסוימות?

כל מידע בכללי על הרכב יתקבל בברכה-התנהגות/נוחות/ביצועים וכו'

לגבי הB4 - האפשרות היא או לרכוש אחת זהה, או לעבור לדגם 2.5 ליטר שמגיע מאובזר קצת יותר, ועם בקרות אחיזה שלא היו בדגם שלי. אני לא מכיר את הדגם הנ"ל אז למי שיש מידע לגביו גם, אשמח לקבל.

תודה רבה לכל מי שיגיב, כל עזרה תתקבל בברכה :-)

יקי

עריכה אחרונה על ידי djyakini

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

• תגובות 43
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

בתור אחד שיש לו את הדגם הנ"ל (3.0TDI Quattro) כבר קרוב ל4 שנים כמעט (אעשה סיכום בקרוב) אני יכול להגיד לך כמה דברים:

הרכב מאובזר בכבדות:

סאנרוף, וילון אחורי חשמלי + וילונות צד, מערכת MMI עם צג צבעוני (בדגמים הפחות מאובזרים בשנים הללו המסך היה רק עם 2 צבעים, אדום - שחור) בקרת שיוט, שליטה מההגה, פתחי איוורור אחורים + צדדים אחוריים, חיישני חניה קדמיים + אחוריים מקוריים - ניתן גם לשנות את סוג הצליל שלהם, מחשב דרך, פדלים מאחורי ההגה להעברת הילוכים, כיסאות חשמליים וכיסא נהג עם 2 זכרונות, והרשימה עוד ארוכה..

צריכת דלק: 1-8 בערך בתוך העיר, 1-14 מחוץ לעיר, צריכה משולבת של 1-10 (נהיגה רגועה כמובן, אם תשים את הידית על S ותתגרזן על האוטו הוא יעשה לך 1-5)

הנאה מנהיגה: עם מומנט של 45 קג"מ שמתחיל מ1400 סל"ד אני מבטיח לך שכל יציאה מהרמזור תהיה מהנה, בכביש הררי לחיצה הגונה תעלה לך חיוך על הפנים והאוטו לא מרגיש מתאמץ אף פעם, כמובן שסיבובים בכביש רטוב לא יזיזו לו ואתה תרגיש שאתה על מסילה, אבל זו כבר הרגשה שבטח מוכרת לך מהסובארו.

מה שכן הוא אולי ירגיש לך כבד יותר מהסובארו וזה ברור, הדיזל שוקלת קרוב ל1.8 טון..

עלויות ואחזקה:

ביטוח צד ג' + חובה ומקיף עולים לי בערך 8000 שקל לשנה.

אם תמצא אחת אמינה שטופלה טוב זה מצויין, לא עשתה לי בעיות מיוחדות חוץ מתחזוקה שוטפת שדי יקרה כי החלקים יקרים מאוד (ציינתי פעם, תושבות מנוע ממחושבות, עולה כמעט 2500 שקל לאחת)

קח את הזמן והסבלנות למצוא דיזל שלא נסעה הרבה! אני חיפשתי אחת במשך 4 חודשים וזה היה מתיש כי עד שמצאת אחת עם ק"מ נורמלי הסתבר שעשתה תאונה, אחרות מצאתי עם מינימום 200K ק"מ כשהמצב בפנים היה זוועה.

אם תרצה אוכל להעלות תמונות אבל זה יהיה בערב כי אני בעבודה עם הלפטופ..

שיהיה בהצלחה ותעדכן! ^_^

Audi A6 3.0TDI quattro - Because you don't need high revs whan driving up hill

Volvo 850 2.5GLT (MY 1994) - SOLD

VW Passat 1.8T(MY 2000) - SOLD

פורסם

זה מה שגם אני שאלתי כשהחלפתי אותם, לפי מה שהבנתי זה מחובר למחשב ניהול מנוע ומתכוונן בהתאם לעומס שיש באותו רגע נתון.

אבל יש כאן חכמים ומנוסים ממני, אני בטוח שהם יתנו הסבר מפורט (ונכון אם טעיתי) יותר.

פורסם

אוקטביה אופציה מענינת מאוד מבחינת תא מטען - ענק. אם אוקטביה באה בחשבון, אני דווקא ממליץ לחפש לא RS, אלא דיזל בגירסא 2.0 וגיר DSG6 - חזק מאוד וחסכוני.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

חיים, המון תודה על המידע. עזרת לי להעריך את סדר גודל העלויות - כמו שחשבתי כפולות מהסובארו (או אפילו פי 3 בחלקים?).

האוקטביה מעולה ועם בגאז' מהגדולים שבפרייבט, אבל לא עונה על סעיף היפה ומרשים לצערי.

הבמוו סדרה 5 מאוד מאוד יקרה מול הA6 - החל מ95 אלף ל2006 לעומת 60. נוסיף את עלויות האחזקה שבטח אפילו יותר גבוהות מהאוודי וקיבלנו מתכון לאסון כלכלי (:

אימפרזה 4*4 04 נמכרה :|

סובארו בי4 08 לימיטד ז"ל :cry:

סובארו בי4 09 גפ"מ :-)

BMW E92 8)

פורסם

שמחתי לעזור :)

אגב יש גם סדרה 5 דיזל, אך שוב.. עלויות אחזקה לא הכי זולות ומחירון משום מה יקר הרבה יותר.

אצטרף גם להמלצה על האוקטביה, 1.9TDI עם DSG6 יעשו את העבודה מעולה לדעתי.

אמנם לא נראית מרשים אבל יש לה נוכחות מסויימת ואני אישית אוהב את העיצוב של הדגמים האלה מ2006 עד לפני שהתחלפו השנה.

פורסם

אם היית בוחר להגדיל את התקציב אז סקודה סופרב יכלה להיות אפשרות. אני אישית לא מצאתי שם יותר מדי הנאה מנהיגה אז שם היא נופלת.

אם תוותר על אותה הנאה מנהיגה תוכל לקנות שברולט מאליבו 2009, היא לא מהנה במיוחד אבל לי אישית לחיצה על הדוושה, הדחף בגב והגירגור הנחמד עושים את זה.

מה עם האצ'בקים? תוכל לקפל את הכיסאות ולהכניס את הציוד שלך.

מאזדה 3 ספיריט למשל מתאימה לדרישות שלך, גם הונדה סיויק האצ'בק אבל היא יקרה יותר.

פורסם

המנוע 3 ליטר TDI של אודי הוא פנינה אמיתית.

אבל אל תצפה לצריכת דלק טובה ... 1-10 ממוצע, זה אמיתי. אם לוחצים, הוא שותה והרבה.

51 קג"מ :shock::lol:

פורסם

אם כבר B4 אז חפש את הזו עם המנוע 3.

אני אישית לא סובל את הרכבים שלהם אבל ביואיק גדולות ומרווחות ומאובזרות ואתה יכול להכניס 08-10 לדעתי.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

• תוכן חדש...