Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4414 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

רובכם יגידו שזה בזבוז כסף, הרי מה הקטע של מצלמה קטנה עם עדשה גדולה?

את האמת רובכם צודקים זה בזבוז כסף, אבל זה כיף, כיף לקחת את המצלמה לכל מקום ועדין להנות מהעדשות שיש לכם בבית.

את האמת לא חשבתי שזה יהיה כל כך כיף, המתאם נקרא Mount Adapter EF-EOS M, והוא נקנה בפחות מ80 דולר כולל משלוח למקורי.

החיבור נורא פשוט, להעיף את העדשה מהצלמה לחבר את המתאם ועליו אחת מהעדשות ולצאת להנות, אז למי שיש קנון M ורוצה קצת לגוון מומלץ לקנות את המתאם.

הנה מספר תמונות של המצלמה עם ה100 ממ עליה.

IMG_2927.jpg

IMG_2942.jpg

IMG_2943.jpg

IMG_2961.jpg

2014-05-01 07.26.33.jpg

2014-05-01 07.27.04.jpg

פורסם

אני גם חושב לקנות את המצלמה הזאת. בינתיים מתאפק - ניראה כמה זמן אני יחזיק.

תמונות יפות מאוד.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המתאמים האלו תמיד נראים מגוחכים :)

מצלמה קטנה עם עדשה ענקית. נסה להרכיב עליה 70-200 או 100-400L :lol:

איך מהירות הפוקוס עם המתאם?

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

בהווה:  Tesla Model 3 Highland SR | Hyundai Kona EV LR

פורסם

מהירות הפוקוס ירדה, אבל זה לא מפריע כל כך.

tzvipper אתה יכול להשיג היום יד שניה, עם עדשות ומתאם בסביבות ה1500 שח, זה כלום כסף למצלמה הזאת.

פורסם

מצלמה חדשה דנדשה בחנות עולה 1300ש"ח וזה כמה שאני מבין בא עם מבזק: http://camera.co.il/p23823/canon%20eos%20m%20kit%20ef-m%2018-55mm%20is%20stm

עדיף לקנות חדשה עם אחריות 3 שנים. מתאם אני צריך פחות, כי עבור עצמיות גדולות יש לי גופים אחרים של קנון שמבחינת אורך מוקד מאפשרים לנצל טוב יותר את העצמית (יש לFF וAPS-H).

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

המערכת של קנון די מתה.

אם הייתי צריך לקנות מירורלס אז אולימפוס/פנסוניק או סוני.

לי יש מירורלס של ניקון, שגם היא לא מפותחת וואו, אבל יותר מקנון.

בעבר: Hyundai Getz Fun GLX 1.4 Automatic | Renault Clio MK3 1.2 Manual | Fiat 500 Pop 1.2 Manual | Mazda 3 Sport 2.0 Automatic | Seat Arona FR 1.0TSI DSG7 | Toyota Corolla Hybrid Limited Mitsubishi Space Star Supreme

פורסם

אגב, אתה יודע שלסוני NEX יש מתאם עם תקשורת מלאה בעדשות EF ותמיכה חלקית בEF-S?

(תקשורת מלאה כולל אוטופוקוס)

פורסם (נערך)
המערכת של קנון די מתה.

אם הייתי צריך לקנות מירורלס אז אולימפוס/פנסוניק או סוני.

לי יש מירורלס של ניקון, שגם היא לא מפותחת וואו, אבל יותר מקנון.

אם כבר, אז המירורלס של סוני יותר נפוצה. פנסוניק ואולימפוס זהM43 וזה חיישן קטן יותר.

לגודל חיישן יש יתרון אבסולוטי, גם ברעש בISO גבוה וגם בעומק שדה. לקנון חיישן APS-C במחיר זול מאוד. זה חיישן 18MP כמו ל650D שהיא מצלמה לא רעה בכלל. תוסיף לזה, אם יש לך כבר מערכת קנון, אז עם מתאם אתה יכול להשתמש במרבית העצמיות שלך. עוד יתרון, במיוחד בהתחשב שלקנון יש שוק יד שניה חזק מאוד.

יותר מזה אפילו: אם אתה רוצה גוף טוב במחיר נמוך ולהנות מהאופטיקה המעולה של קנון, שוב יש יתרון לEOS M.

לניקון חיישן קטן, כך שמבחינה הזאת היא נפילה משמעותית לאומת המתחרות.

אני רואה המון יתרונות לEOS M, עם מחיר שלה טכנית אין מה מתחרות ממשיות. בנוסף היא באה על עצמית טובה ומבזק חיצוני (עדיף על הפנימי בעשרות מונים).

עריכה אחרונה על ידי tzvipper

פורסם

לניקון יש חיישן קטן, אבל לשימושים שאני ייעדתי אותה היא מעולה, במצב אוטומטי שההורים ואחותי משתמשים בה היא מעולה, התוצאות אגב - מפתיעות מבחינת ביצועים בISO גבוה. (לא D7100 שיש לי, אבל לא רע).

M43 אכן עם חיישן קטן יותר, אך מוצלחת יותר והיצע עדשות מטורף ביחס לקנון.

לסוני חיישן APS-C, הרבה פעמים חיישנים שאתה יכול למצוא בכל מיני מצלמות ניקון (סוני מייצרת לא מעט מהחיישנים לניקון).

אם יש לך עדשות קנון זה אחלה.

אבל אם יש לך NEX, שהיא מערכת מפותחת יותר מהM של קנון, הביצועים שלה טובים יותר, היצע הדגמים גדול יותר, ויש לך יכולת עבודה עם העדשות שלך - מה רע?

NEX6 כבר מגיעה עם עינית למשל.

פורסם

היצע עדשות מטורף ביחס לקנון.

ביחד עם מתאם מבחר עצמיות עבור הקנון הרבה יותר גדול. נכון שזה הופך אותה לקומפקטית פחות, אבל חיישן גדול עם עצמית טובה - בדברים האלו הגודל כן קובע. היתרון של M43 זה הגודל הפיזי.

פורסם

העניין שהמתאם הזה נחמד עם עדשות פריים,

לא נראה לי סימפטי להסתובב איתו עם איזה 70-200, 100-400 וכו'.

פורסם

אם אתה צריך אורכי מוקד גדולים, אז DSLR הרבה יותר מתאימה מכל מצלמה קטנה. לאורכי מוקד הרגילים, עצמית קיט של EOS M לא פחות ממעולה. ובנוסף לזה, כמו שציינת עצמיות פריים, אז בעיני זה מקובל להשתמש עם מתאם. באופן כללי אני תמיד בעד פריים ומשתמש בעיקר בעצמיות כאלה (למשל 50ממ זו עצמית האהובה עליי - חדה מאוד, קומפקטית יחסית ומפתח צמצם מעולה של 1.4).

פורסם

אתה יודע שזה מה שאני צריך :)

לכן אני לא רואה את עצמי עובר למירורלס בשביל לצלם מטוסים.

חוץ מזה, זה שהיא קטנה זה נחמד, אבל יש לי ידיים גדולות יחסית וזה מציק לי כל המצלמות הקטנות האלו.

בשבילי שילוב של גוף + עדשת פריים זה אחלה, אם אני עדיין רוצה איכות תמונה מאוד גבוהה ומצד שני לא להסחב עם הרבה ציוד.

צריכה להגיע אליי עדשת 35 מ"מ F/2 של ניקון.

• תוכן חדש...