Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4459 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אז אחרי שנולדה לנו תינוקת אני ואשתי התחלנו לחשוב על איך ללמד את הקטנה,

ועל הדרך את אשתי לדבר רוסית ברמה סבירה.

(אני דובר שוטף, וגם קורא וכותב בצורה סבירה יחסית, אבל היא ילידת הארץ ולא רוסיה אז באופן טבעי לא יודעת רוסית).

חשבתי על אפליקציות, על סרטונים ביוטיוב, אבל לא ממש הצלחתי להתפקס על פתרון יעיל.

עדיף שהלימוד יהיה כמה שיותר אקטיבי, ולא משהו "סטטי" של חזרה פעמיים על משפטים וזהו.

וכמובן חשוב שהמשפטים/מילים יהיו כמה שיותר שימושיים לחיי היומיום (לא ספרותי).

אולי סרטונים עם תרגום, אולי משהו סטייל רחוב סומסום, משהו שאשתי תוכל לראות ביחד עם התינוקת.

למישהו יש רעיונות מעניינים, או משהו שבדקתם ועבד?

בברכה!

יונתן.

פורסם

לדבר לדבר לדבר. אין דרך אחרת. לראות תוכניות טלויזיה בלי שיש לה אוצר מילים סביר היא לא תוכל, ותתייאש די מהר לדעתי.

למה שלא תתחיל אתה ללמד אותה מילים\משפטים פשוטים ונפוצים בתור התחלה?

האם יש לכם סביבה (משפחה\חברים) דוברת רוסית?

פורסם

~

אין דבר כזה ללמוד שפה ברמת דיבור בלי להבין את הדקדוק והכללים, זה כמו לבנות בית בלי יסודות. לא צריך להגיע לרמת פרופסור אבל כן צריך ללמוד כמו בן אדם ולהבין שזה יקח זמן והשקעה. בדברים האלה אין קיצורי דרך, ואם תנסו להמציא אז תצא לכם ילדה עילגת שתזכה ליחס מזלזל (ובצדק) מכל הרוסים האחרים ותחשוב פעמיים לפני שתפתח את הפה. זה לא טיול לדרום אמריקה שלומדים בשבילו כמה משפטים. (לא ששם התירוץ הזה מתקבל, אבל ניחא.)

הדרך האופטימלית עוברת כנראה אצל מורה פרטי כלשהו, יש מספיק כאלה בשכבת הגיל של ההורים שלך. לאחר שבונים את הבסיס ולומדים קצת את החוקים אפשר להתחיל לראות תכניות טלוויזיה עם כתוביות (ערוץ 9) ולנסות לדבר פה ושם. בשלב הזה אפשר גם להתחיל להוריד סרטים מצויירים עם דיבוב רוסי וכך להפוך את הלימוד לחווייה משותפת.

מה שחשוב לציין - לא הייתי מנסה לשלב את אשתך בלחץ במעגל הרוסים המשפחתי, סביר להניח שזה סתם יגרום לאי נוחות ותסכול בשני הצדדים. את זה היא יכולה לעשות כשתהיה מוכנה.

בשורה התחתונה, השיטה היחידה לגרום לזה לעבוד היטב ולטווח ארוך היא להתייחס לעניין כאילו לומדים שפה זרה, פורטוגזית למשל. הרקע שלך הוא בונוס, לא הקלה. אני בספק אם מי מהממליצים בפורום יודע או זוכר מה זה להיות אדם בוגר שלומד שפה זרה מאפס, כך שכל העצות של "לדבר לדבר" וכו' זה נחמד אבל ממש לא בכיוון. ככה לא בונים חומה.

פורסם

אני דווקא זוכר טוב מאוד איך זה ללמוד שפה חדשה בתור מבוגר. לדעתי האישית (וכמובן שכל אדם הוא שונה ומעדיף דברים שונים) אין תחליף למורה על מנת ליצור בסיס טוב בשפה חדשה. אני דווקא לא כ״כ אוהב את הרעיון של מורה פרטי (צריך להיות באמת משהו יוצא דופן בתור מורה כדי שזה לא יהפוך לחוויה משעממת די מהר) אלא מעדיף קבוצה. יש הרבה אפשרויות כמו דיאלוג וברליץ. אפשר גם לשאול בקונסוליה הרוסית. אחרי שיש בסיס איתן אפשר להתחיל לראות טלוויזיה ובעיקר לקרוא. אין תחליף לקריאה על מנת לשפר את אוצר המילים וגם להקנות יכולות גרמטיות שהן קצת מעבר ליכולת להרכיב את המשפטים הפשוטים ביותר (I am a boy. This is a cat).

לגבי הילדה (מזל טוב) מכיוון שהיא תינוקת מצבה טוב בהרבה. ככל שהיא תיחשף יותר לשפה ככה היא תדע אותה טוב יותר. היא תשמע מן הסתם אותך מדבר עם ההורים שלך ועם בני משפחה אחרים. אתה יכול גם כשאתה מדבר אליה לעשות את זה ברוסית, וגם אם אתה שם לה תוכניות ילדים אתה יכול לעשות את זה ברוסית. כרגע זה ממש לא ישנה לה אבל זה יכנס לה למוח טוב מאוד.

בהצלחה

פורסם

זה אומנם נדיר - אבל לשם שינוי אני מסכים עם דריש: הרוסית מבחינתה היא שפה זרה לכל דבר, והדרך ללמוד שפה זרה היא עם מורה (פרטי או בקבוצה). דמיין שאתה עכשיו היית צריך ללמוד הולנדית (או צרפתית, או תורכית, או כל שפה אחרת שאתה לא דובר), זה מצבה כיום, וזה שאתה דובר רוסית לא מעלה ולא מוריד - כמובן שזה יתרון כי היא תוכל לדבר איתך ולהעזר בך בשלבים מתקדמים יותר של הלימוד, אבל את הבסיס היא חייבת לעשות בצורה מסודרת.

לגבי הילדה: קשה מאוד לילד ללמוד לדבר שפה שההורים לא מדברים בינם לבין עצמם, כיון ששפת האם של ילד היא השפה שבה ההורים מדברים. אני מעריך שאשתך היא המטפלת העיקרית בילדה, וכיון שהיא אינה דוברת רוסית הסיכוי שהילדה תדע רוסית הוא נמוך מאוד. מה שכן, אם אתה תדבר איתה רוסית ותראה לה בטלויזיה תוכניות ברוסית, משהו מהצליל של השפה יקלט, מה שיקל על לימוד משמעותי של השפה בגיל מאוחר יותר - זה מה שאני עושה לילדים שלי עם אנגלית.

פורסם

דיבור בבית זה יתרון עצום. אם זה לא קיים, אז תיאלצו לבדוק אופציה לכל מיני קלטות לימוד/מורים וכדומה.

"you know how they are, they are babies, their mind is made up before anyone says anything."

South park, S23E07 PC babies.

פורסם

לא קשור ישירות לנושא השרשור. אבל אם אתם במצב שאתה יודע רוסית ואשתך לא. במקום "לבזבז" זמן על לימוד שפה שכנראה לא תתרום דבר לאישתך ו\או לתינוקת. אולי עדיף למשל לדבר עם התינוקת אנגלית. לדעתי, עדיף בהרבה.

פורסם

אנגלית היא תדע בכל מקרה. מעבר לכך - כל שפה היא בונוס.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
אנגלית היא תדע בכל מקרה. מעבר לכך - כל שפה היא בונוס.

אנגלית ואנגלית ברמה גבוהה הן שתי שפות שונות.

לגבי לימוד שפות, זה אמנם לא תקף לרוסית, אבל לשפות רבות עם אלף בית הגיוני יש אפליקציה למובייל\טאבלט בשם Duolingo. אני לומד עם זה איטלקית עכשיו וזה ממכר ונהדר.

למכירה פנסים קדמיים מקוריים חדשים לGTI MKV

My grandfather rode a camel, my father rode a camel, I drive a Mercedes, my son drives a Land Rover, his son will drive a Land Rover, but his son will ride a camel -

Rashid bin Saeed Al Maktoum

פורסם

אני ואישתי דוברי רוסית אבל מדברים בנינו בעברית.

היה חשוב לנו שהילד ידע רוסית גם כן וידענו שזה לא יבוא רק מאיתנו.

מגיל 10 חודשים הוא רשום בגן פרטי רוסי ולכן מדבר שם ועם סבא וסבתא ברוסית ואיתנו בעברית.

כיום, בגיל 2.5, הוא שולט בשתי השפות באופן זהה.

אז זה לא פתרון זול, אבל בהחלט פתרון שעובד.

כבר לא בן 12 ועדיין מאמין באלוהים? מזל טוב, גם לך יש חבר דמיוני.

פורסם
אולי עדיף למשל לדבר עם התינוקת אנגלית.

מי שאנגלית אינה שפת האם שלו, יעשה טעות אם ינסה לדבר עם תינוק (או ינסה ללמד אותו) אנגלית - זה יהיה לא אפקטיבי, ואם התינוק ילמד משהו זה יהיה בעיקר טעויות ומבטא קלוקל.

הילדים היום חשופים לאנגלית מגיל מאוד צעיר, ורובם יקלטו אותה בלי שום בעיה אם יתחילו ללמוד (באופן פרטי או במסגרת בית הספר) החל מכיתה א'-ב'.

פורסם
במקום "לבזבז" זמן על לימוד שפה שכנראה לא תתרום דבר לאישתך ו\או לתינוקת. אולי עדיף למשל לדבר עם התינוקת אנגלית. לדעתי, עדיף בהרבה.

מה מונע ממנה ללמוד שתי שפות? ידיעת שפה נוספת תמיד תתרום, במיוחד אם זו רוסית או ערבית, שיש בארץ אחוזים גבוהים של אנשים דוברי אותן שפות.

לידיעת שפה נוספת יש תמיד פוטנציאל פתיחת דלתות בחיים.

על אנגלית אני לא מדבר - ידיעת אנגלית, שהיא סוג של שפת מסחר בינלאומית, היא דרישת סף בעולם הגלובלי.

ZX 94 > קסנטיה 97 > לנסר 2007 > מונדאו 2007 > קורולה 2013 > קורולה 2015 > איוניק 2018 > סיוויק 2002 > מזדה3 2018

Everybody in the galaxy tries to take over the galaxy. The trick is to be left alone by whoever succeeds

פורסם

כמו שכבר אמרו, צריך להתחיל את הבסיס מ-0. חשבתי אולי כדאי לפנות לבתי ספר של מופ"ת. בתי ספר שמלמדים רוסית גם לבגרות.

אולי יהיו להם חוברות/ספרים בשבילך. אם תצטרך עזרה ביצירת קשר איתם, אתה מוזמן לפנות אלי בהודעה פרטית.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תוכן חדש...