Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אירופאים הם אנשים פרקטים שחושבים קודם כל על חיסכון בדלק לפני הנוחות של עצמם. הישראלים כידוע לך הם עצלנים ומעדיפים שאחרים יעשו בשבילם את העבודה. בנים האחרונות ישנה כניסה מוגברת של דגמים ידניים וזה בהחלט מומלץ, הן מבחינת צריכת הדלק, הן מבחינת אחזקה וכמובן מבחינת ההנאה שבנהיגה

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

אפשר להלין עליה כמה שרוצים, תיבה אוטומטית נוחה יותר לנהיגה, אין מה לעשות.

הסיבה העיקרית שבגינה רוכשים מכוניות מיני ידניות היא הפרש המחיר בינן לבין הגירסאות האוטומטיות.

לו הפרש המחיר לא היה גדול, לא היו נמכרות כאן מכוניות ידניות.

85% ממכירות הפיקנטו הן בגירסה האוטומטית, לדוגמא.

קומפקטיות ידניות כמעט ולא נמכרות, והאמת שלאור השיפור המתמיד ברמת התיבות האוטומטיות, ההפרש בצריכת הדלק כבר אינו משמעותי כבעבר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
אירופאים הם אנשים פרקטים שחושבים קודם כל על חיסכון בדלק לפני הנוחות של עצמם.(...) מבחינת ההנאה שבנהיגה

אני מקווה שאתה ער לסתירה בדברים שרשמת, מצד אחד - האירופאים מוותרים על נוחות בנהיגה (כלומר ויתור על תיבה אוטומטית) לטובת כמה טיפות דלק, מצד שני אתה טוען להנאה עודפת בנהיגה על ידני.

זו בעיה לוגית לשים זה ליד זה באותה הפסקה.

אגב - שלא תטעה, עקרונית יש לי העדפה לתיבה ידנית אלא בסגמנט המכוניות שאני רוכש אין להשיג את המוצר הזה.

פורסם

טעות, יש סדרה 3 ידנית אפילו במחירון הרשמי.

פורסם

סטיגמת ה"ישראלי לא פראייר" מתאימה מאוד לגירים ידניים- הישראלי הממוצע רואה ברכב בעל גיר ידני תבוסה, למה שאני אתאמץ ואעביר הילוכים בעצמי אם יש רכב עם גיר שעושה בשבילי את העבודה. אני מכיר את זה מחברים. אנשים מסתכלים על רכב, רואים גיר ידני בתוכו ומתחלחלים.

גם היום, עם דריסת הרגל ההולכת וגוברת של גירים ידניים בארץ, עדיין כשרוב האנשים מבינים שיכולתי כלכלית לקנות רכב עם גיר אוטומטי ובחרתי בידני כי זה מה שאני אוהב לנהוג בו, מסתכלים עליי כאילו זכיתי בלוטו קרעתי את כרטיס הזכייה.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

לגיר ידני כמעט ולא נשארו יתרונות על תיבה אוטומטית מודרנית. גיר אוטומט איכותי מחזיק מעמד כמעט כל חיי הרכב ומבחינת צריכת דלק הפערים זניחים. ברגע שעלויות ייצור של גיר אוטומט 6 הילוכים ירדו ונתחיל לראות תיבות מהסוג הזה גם במכוניות מיני וסופר מיני זה יהיה תחילת הסוף של התיבה הידנית.

פורסם
אפשר להלין עליה כמה שרוצים, תיבה אוטומטית נוחה יותר לנהיגה, אין מה לעשות.

כתבתי את זה כבר לא מעט פעמים כאן:

ברגע שאתה מספיק "מתורגל" לתיבה הידנית - אין הבדל בנוחות.

אני עד היום לא הצלחתי להבין איפה אותה "נוחות" באה לידי ביטוי בנהיגה על רכב אוטומטי, ולא הבנתי על מה אני צריך לשלם תוספת של 10.000 - 15.000 ש"ח עבור הגירסה האטומטית של מכונית סופר מיני או משפחתית. מבחינתי זה זריקת כסף לפח.

אני אישית לא מרגיש שום הבדל, בנהיגה על רכב ידני החלפת הילוכים מתבצעת ברמת התת מודע. אתה לא משקיע בזה מאמץ או מחשבה מיוחדים ולכן זה גם לא מעייף.

אני יכול לתת דוגמא נוספת - בשבוע שעבר הייתי בקפריסין ושכרתי רכב ידני. לפני הנסיעה המליצו לי לשכור רכב אוטומטי, בנימוק ש"לא יהיה נוח להחליף הילוכים ביד שמאל".

זה התברר כלא נכון, הגיר הידני לא מפריע ולא מעייף, גם כשנהגים עם הגה ימני ומעבירם הילוכים ביד שמאל, כמובן בתנאי שהרכב הימיומי שלך בארץ הוא ידני.

פורסם

עבורי, רכב עם גיר אוטומטי הוא בעיקר משעמם. הוא מנתק אותי כמעט לחלוטין מהנהיגה ומהדרך. עם גיר ידני אני מרגישה הרבה יותר קשובה למתרחש סביבי בכביש, הרבה יותר מחושבת. ובהקשר לנוחות- בשנה האחרונה אני נוהגת 80% מהזמן באיזורים עירוניים די עמוסים, ולא מרגישה שום מעמסה או געגועים לגיר אוטומטי. כמו שנאמר מעליי, כשמתרגלים לנהיגה בגיר ידני, השימוש בו נעשה ללא מאמץ. רק שהיום הרבה מלומדי הנהיגה מוותרים על המאמץ הראשוני הזה ולומדים נהיגה ישירות על אוטומט.

עזוב שיקולי אמינות, צריכת דלק, מחיר. יש אנשים שבשבילם גיר ידני הוא ההבדל בין לנסוע באוטו ובין לנהוג בו.

מתניידת בפג'ו 206 1.4 ידנית שנת 2004 ( 1 2 3 4 5 )

פורסם
אפשר להלין עליה כמה שרוצים, תיבה אוטומטית נוחה יותר לנהיגה,

לאו דווקא.

אחרי שאתה מתרגל לידני , לא תרגיש בהבדל.

אני אישית יכלתי לרכוש אוטומט ובחרתי לרכוש ידני - הסיבה היא חדוות הנהיגה שיש בידני ותחושה שאתה יותר מחובר לדרך ולרכב.

סיאט מי - בציר 2014

----------------

הבלוג שלי

פורסם

כאשר נהגתי ברכב אוטומטי, אחרי שכל חיי נהגתי על ידני, זה פשוט הרגיש לי איום ונורא. אחרי שעה של נסיעה, נכנעתי ושמתי את המוד הידני והעברתי הילוכים לבד. זה פשוט היה בלתי נסבל איך שאין לי שום שליטה על הכוח של המנוע. האוטו לא עשה את מה שאני רוצה שהוא יעשה. הזמן היחידי שבו האוטומט הרגיש בסדר זה בשיוט, או כשבאמת אפשר לעשות קיקדאון. גם בתוך העיר, זה פשוט היה לי בלתי נסבל. ציפיתי שהעברות ההילוכים יהיו חלקות, אבל הן היו פשוט בום אחר בום.

הדבר היחידי שקל יותר באוטומט בשבילי זה לצאת מהמקום. וזה רק כי פשוט צריך להוריד את הרגל מהברקס!

ברור שאם הייתי מתרגל לתיבה האוטומטית, והייתי מכיר אותה יותר טוב, אז היא לא הייתה מרגישה לי כל כך זרה. אם הייתי רגיל לדעת בדיוק איך ללחוץ על הגז בשביל להעביר אותה להילוך שאני רוצה, וכל זה. אבל בשביל פאקינג מה אני צריך לתת לרכב להגיד לי איך לנהוג כשאני יכול פשוט לנהוג בידני ותמיד להגיד לרכב בדיוק מה לעשות?!

פורסם
כתבתי את זה כבר לא מעט פעמים כאן:

ברגע שאתה מספיק "מתורגל" לתיבה הידנית - אין הבדל בנוחות.

אני עד היום לא הצלחתי להבין איפה אותה "נוחות" באה לידי ביטוי בנהיגה על רכב אוטומטי, ולא הבנתי על מה אני צריך לשלם תוספת של 10.000 - 15.000 ש"ח עבור הגירסה האטומטית של מכונית סופר מיני או משפחתית. מבחינתי זה זריקת כסף לפח.

אני אישית לא מרגיש שום הבדל, בנהיגה על רכב ידני החלפת הילוכים מתבצעת ברמת התת מודע. אתה לא משקיע בזה מאמץ או מחשבה מיוחדים ולכן זה גם לא מעייף.

אני יכול לתת דוגמא נוספת - בשבוע שעבר הייתי בקפריסין ושכרתי רכב ידני. לפני הנסיעה המליצו לי לשכור רכב אוטומטי, בנימוק ש"לא יהיה נוח להחליף הילוכים ביד שמאל".

זה התברר כלא נכון, הגיר הידני לא מפריע ולא מעייף, גם כשנהגים עם הגה ימני ומעבירם הילוכים ביד שמאל, כמובן בתנאי שהרכב הימיומי שלך בארץ הוא ידני.

אם תשב כל יום 4\3 שעה בפקק תנועה, תבין.

קחו גם בחשבון שאת רוב האנשים נהיגה כלל אינה מעניינת, עבורם מכונית היא כלי תחבורה שנועד להעביר אותם ממקום למקום במינימום מאמץ, ואת זה תיבה אוטומטית עושה מעולה, אחרת לא היו ממציאים אותה.

גם בעולם יש עלייה חדה במכירת מכוניות אוטומטיות, וכבר היום אף מכונית סאלון אינה מוצעת בגירסה ידנית, ולאט לאט זה יזלוג לפלחי שוק נמוכים יותר.

ה DSG, אם נתעלם לרגע ממחלות הילדות שלו, מהווה פשרה מושלמת.

ברצונך, היא תיבה אוטומטית מלאה, ברצונך היא תיבה ידנית לכל דבר.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני נוהג גם במהלך יום עבודה ולא רק לעבודה וחזרה, מבלה כמה שעות בפקקים כל יום. ועדיין לא הבנתי.

אני גם לא חובב נהיגה ספורטיבית ולא מעניינת אותי תקשורת עם הכרב ודברים כאלה. פשוט גיר אוטומטי זה מבחינתי מנגנון מיותר שלא תורם כלום אבל עולה יותר בקניה ותחזוקה, ובמקרה של פלנטרי גם בצריכת דלק.

פורסם (נערך)
לא טעות, בסדרה 3 יש ידנית עם מנועי 4 צילינדרים חלשים - בשש צילינדרים אין, ובסדרה 4 אין בכלל.

יצאתי מנקדת הנחה שאם הם בכלל מכניסים גיר ידני למחירון, אז גם בגרסאות הבכירות יותר אם תבקש יפה, לא יתנגדו.

לגיר ידני כמעט ולא נשארו יתרונות על תיבה אוטומטית מודרנית. גיר אוטומט איכותי מחזיק מעמד כמעט כל חיי הרכב ומבחינת צריכת דלק הפערים זניחים. ברגע שעלויות ייצור של גיר אוטומט 6 הילוכים ירדו ונתחיל לראות תיבות מהסוג הזה גם במכוניות מיני וסופר מיני זה יהיה תחילת הסוף של התיבה הידנית.

מה שכתבת נכון לגבי מספר מצומצם מאוד של יצרניות רכב.

עריכה אחרונה על ידי Arco
פורסם
אני נוהג גם במהלך יום עבודה ולא רק לעבודה וחזרה, מבלה כמה שעות בפקקים כל יום. ועדיין לא הבנתי.

בוקי, יש פקק ויש פקק - כשהפקק "זורם" וניתן לשלב לראשון ולזחול במהירות כזו שלא תידרש עצירה כל כמה מטרים (וזה אפשרי, שנים עם תיבות ידניות הביאו אותי למומחיות בתחום הזה) - זה דבר אחד.

כשהפקק תקוע וכל כמה מטרים צריך לעצור, ללחוץ קלאץ' ולזנק שוב - זה דבר אחר ואם נודה על האמת - די לא נסבל.

יצאתי מנקדת הנחה שאם הם בכלל מכניסים גיר ידני למחירון, אז גם בגרסאות הבכירות יותר אם תבקש יפה, לא יתנגדו.

בקשה יפה לא עוזרת - מניסיון... :wink:

הנימוק לכך הוא שיש צורך בתקינה נוספת שככול הנראה מוציאה אותם מסף הכדאיות הכלכלית.

• תוכן חדש...