Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4465 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אותי רק מאוד מרגיז שהגרסאות הידניות מגיעות כמעט תמיד בדגם הכי חלש שיש ליצרן, וברמת הגימור הכי נמוכה שיש.

מסכים איתך.

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

• תגובות 44
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
אני נוהג גם במהלך יום עבודה ולא רק לעבודה וחזרה, מבלה כמה שעות בפקקים כל יום. ועדיין לא הבנתי.

אני גם לא חובב נהיגה ספורטיבית ולא מעניינת אותי תקשורת עם הכרב ודברים כאלה. פשוט גיר אוטומטי זה מבחינתי מנגנון מיותר שלא תורם כלום אבל עולה יותר בקניה ותחזוקה, ובמקרה של פלנטרי גם בצריכת דלק.

יצרניות רכב משקיעות מיליארדים בפיתוח תיבות אוטומטיות כי זו המגמה בשוק הרכב העולמי.

פורסם

עזבו רכבי מיני וסופר מיני. ברגע שגולף Gti לרוב נמכרת בארץ בתצורה האוטומטית ולא הידנית זה אומר לנו משהו על השוק שלנו. תחקרו את שוק הספורטיביות ותראו שהרוב בוחר באוטומטת/רובוטי. אנחנו שוק בעייתי.

הייתי לי איביזה 1.4 ידנית, Ibiza Fr 2010 Dsg ותודה לאל שחזרתי לרכב ידני. GOLF GTI 2011 ידנית. חוויה אחרת לגמריי

פורסם

כנ"ל הפונטו והמיקרה. נהגתי על גרסאות שונות של שני הרכבים. האוטומט פשוט לא תחרותי בהשוואה לידני בדגמים האלה ובהרבה אחרים.

אוהב את המיקרה, אבל רוצה ראב 4

פורסם

באירופה כל המכוניות כולל רכבי היוקרה הן ידניות .

עם כל הצער שבדבר , בישראל האנשים עצלנים ולא מבינים הרבה בנהיגה .

קונים רכב אוטומטי במיטב כספם וחושבים שקנו את הרכב המושלם .

מי שאוהב לנהוג ומבין דבר או שניים בנהיגה קונה רק גיר רגיל .

חויית נהיגה אמיתית ובנוסף , צריכת דלק מופחתת ואין איבודי כח .

פורסם

התגובות פה הן בדיוק מהמקרים שכתבתי עליהן בעמוד הקודם.

גם בפורום רכב, שמי שכותב בו הוא אדם עם זיקה לתחום הרכב ולא עוד אחד שרואה רכב כמעבר בין A ל-B, יש אנשים שלא יכולים לתפוס את עצם הרעיון שלחלק מהאנשים תיבה ידנית עדיפה ונוחה יותר על אוטומטית. זה מדהים שזו צורת החשיבה המקובעת בארץ.

מצטרף Buki בעמוד הקודם- ידני הרבה יותר נוח לי אישית ביומיום ובכלל.

אם הייתי יכול הייתי מזדווג עם הרכב הזה ומרבה אותו.

פורסם

מזל שיש בעלי אינטרסים בעולם... אחרת כבר מזמן האירופאים ואנחנו היינו נוסעים עם מנועים/תמסורות יעילים בהרבה, בעלי יחסי העברה בודדים.

אחד קדימה ועוד אחד אחורה, כך שלא היה יותר מדי עם מה לשחק.

פורסם
באירופה כל המכוניות כולל רכבי היוקרה הן ידניות .

עם כל הצער שבדבר , בישראל האנשים עצלנים ולא מבינים הרבה בנהיגה .

קונים רכב אוטומטי במיטב כספם וחושבים שקנו את הרכב המושלם .

מי שאוהב לנהוג ומבין דבר או שניים בנהיגה קונה רק גיר רגיל .

חויית נהיגה אמיתית ובנוסף , צריכת דלק מופחתת ואין איבודי כח .

לא נכון.

כל מכוניות היוקרה האירופאיות מזמן אינן מוצעות עם תיבה ידנית, וגם כשהוצעו הן היוו אחוז קטן מאד מהמכירות.

אין שום קשר בין סוג התיבה להבנה ברכב.

גם פרארי מוצעת היום אך ורק עם תיבה רובוטית כפולת מצמדים, אז זה הופך את הרוכשים שלה לעצלנים ולא מבינים בנהיגה ?

תיבה ידנית לא הופכת מכונית למהנה יותר, בדיוק כפי שהנעה אחורית לא הופכת מכונית למהנה יותר.

איבוד כוח וביצועים חדלו להיות רלוונטיים ביום בו הוצגו התיבות הרובוטיות הדו מצמדיות.

בשום פרמטר הן לא נופלות מהתיבה הידנית, כולל בצריכת הדלק.

אגב באירופה, זו שכולם כל כך סוגדים לה, לא ניתן היה לקנות מכוניות עממיות שצויידו במזגן, לפחות עד לפני 12-13 שנה.

בשביל כמה ימי חום בשנה צריך להוציא כל כך הרבה כסף ולשרוף אנרגיה ?!

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם

אני לא לקוח של מכוניות יוקרה וגם לא של פרארי. ולמען האמת לא כ"כ מעניין אותי איזה גיר יש למכוניות האלו, כמו שלא מעניין אותי איזה גיר יש למזחלת שלג או לקטר רכבת משא לדוגמא.

אני גם לא סוגד לאירופה, אבל לפי דעתי ולפי העדפות שלי התצורה ה"אירואפאית" כלומר סטיישן-טורבו דיזל-ידני זו התצורה הנכונה, ההגיונית והנוחה ביותר למכונית בקבוצות מ B עד D.

כל הנ"ל נכון לשלב התפתחות טכנולוגית בו אנו נמצאים היום. אולי בעתיד דעתי תשתנה.

פורסם

בוקי - צרכים משתנים.

אשתי ואני גדלתו על רכבים עם הילוכים ידניים. נהגנו בכאלה משך כ-25 שנים.

ב-2001 החלפנו את שתי המכוניות לאוטומטיות.

לפני מספר חודשים אשתי החזירה את הליסומטית. עלה הצורך ברכישת רכב חדש. הרכב נועד לשרת אותי (והרכב שבו נהגתי עד לאחרונה - עבר אליה). אני רציתי רכב ידני, ולו בגלל החסכון בעלות הרכישה, שכן היינו בתקופה לחוצה מאד של שיפוץ דירה בהיקף עצום שהיה בור ללא תחתית. לא עזר כלום. הגברת הודיעה שהרכב עשוי לשרת גם אותה מדי פעם (ואכן היא נוהגת בו, בממוצע פעם בחודש), והיא לא מוכנה לחזור לידני. הקיעה היתה חד משמעית, הוספתי 12,000 ש"ח לטובת תיבה אוטומטית.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

ציטוט: תיבה ידנית לא הופכת מכונית למהנה יותר, בדיוק כפי שהנעה אחורית לא הופכת מכונית למהנה יותר.

סוף ציטוט.

אולי.

מה שבטוח, הנעה קדמית ותיבה אוטומטית הופכים מכונית לפחות טובה ומהנה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מה שבטוח, הנעה קדמית ותיבה אוטומטית הופכים מכונית לפחות טובה ומהנה.

גם לא מדוייק.

הפורד פוקוס MK1 היתה מכונית טובה ומהנה גם עם תיבה אוטומטית.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

• חברי המעגל הראשון
פורסם

אולי, אבל עם תיבה ידנית היא כנראה תהיה יותר טובה ומהנה.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תוכן חדש...