Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4487 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
אהבתי!

וכמו שאקסטרים כתב בהמשך, אתה יכול להתעסק בתוכנה בדברים מעניינים ומטורפים, תלוי בחברה

הסימן שאלה נמצא שם בטעות.

לדעתי בדיקות זה משעמם.

הנה''ח לא ניסיתי

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

• תגובות 46
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
איך היא בעולם המחשוב?

קורס QA (ג'ון ברייס, היי טק או מכללות אחרות) נמשך חצי שנה ואז יש לא מעט משרות עם שכר נחמד והרבה לחץ ואחריות.

אין צורך בהבנה מעמיקה, לרוב צריכים להבין מה הדרישות ממערכת כלשהי, איך מתפעלים אותה ולהריץ בדיקות

טעות טעות ושוב טעות. אני עובד ב QA כבר כמה שנים טובות. יש צורך בהרבה שכל בקודקוד, יש צורך בהבנה מעמיקה של מערכות מורכבות כדי להבין איך לבדוק, יש צורך באנגלית מעל הממוצע, אפילו מעולה, יש צורך ביכולת טכנית גבוהה, צריך יכולת של עבודת צוות ושיתוף. אלו רק חלק מהדברים.

מי שחושב ש QA זו דרך קלה להכנס לתחום ההיי טק ולהרוויח הרבה כסף, טועה בגדול. גם אם איכשהו תצליח לסיים קורס QA ולמצוא עבודה, בלי יכולות טובות מהר מאוד יפלטו אותה / אותו החוצה.

פורסם
אהבתי!

וכמו שאקסטרים כתב בהמשך, אתה יכול להתעסק בתוכנה בדברים מעניינים ומטורפים, תלוי בחברה

:wink:

הסימן שאלה נמצא שם בטעות.

לדעתי בדיקות זה משעמם.

הנה''ח לא ניסיתי

הכל תלוי מה אתה בודק, בדיקת מערכת טלפוניה לא דומה לבדיקה של "כיפת ברזל".

הנה"ח זה טוב למי שאוהב מספרים וחשבון.

טעות טעות ושוב טעות. אני עובד ב QA כבר כמה שנים טובות. יש צורך בהרבה שכל בקודקוד, יש צורך בהבנה מעמיקה של מערכות מורכבות כדי להבין איך לבדוק, יש צורך באנגלית מעל הממוצע, אפילו מעולה, יש צורך ביכולת טכנית גבוהה, צריך יכולת של עבודת צוות ושיתוף. אלו רק חלק מהדברים.

מי שחושב ש QA זו דרך קלה להכנס לתחום ההיי טק ולהרוויח הרבה כסף, טועה בגדול. גם אם איכשהו תצליח לסיים קורס QA ולמצוא עבודה, בלי יכולות טובות מהר מאוד יפלטו אותה / אותו החוצה.

יכול להגיד לך שהיו לי בזמן הצבא 2 בודקי תוכנה חרדים, עם אנגלית מתחת לממוצע, עם חוסר הבנה לחלוטין בתחום, עם יכולות מחשב בסיסיות לחלוטין, והם מצאו באגים שרק בנאדם שמגיע כל כך מנותק מעולם התוכן של הפרויקט יכול למצוא.

מסכים איתך ב-100% שצריך יכולות טכניות, לפחות מעל הממוצע, וגם יכולת עבודה בצוות, אוסיף גם שצריך יכולת התבטאות גבוהה בכתב ובעל פה, זה אולי הכי חשוב ב-QA טוב.

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם

אני יודע על מה אני מדבר כי אני עובד כבר מספר שנים בתחום ומקווה שתוך כמה חודשים בודדים חברה שלי תקודם לראש צוות QA.

אני לא אומר שלא צריך להיות חכם, ממש לא

אני אומר שאין צורך בידע בפירמוט מחשב, כתיבת shell scripts והבנה מהי תמונת הזיכרון בכל רגע.

בנוסף, יש המון מקרים שדווקא משתמש מתקדם לא ימצא והמשתמש הפשוט ימצא (כמו התגובה מעליי)

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

ממבט על המחלקת QA אצלנו במשרד.

QA זאת עבודה שיכולה לעיתים להיות מעניינת ומגוונת, אך לעיתים חד גונית וחוזרת על עצמה. מה שכן כמעט תמיד תחת לחץ, ותמיד יבואו בטענות לאיש ה QA למה משהו יצא החוצה כשהוא לא 100% עובד כמו שצריך.

פורסם

אולי בחברות שלא מבינים שאין בעולם התוכנה דבר כזה 100% בטוח.

בכל תוכנה יש באגים, כל תוכנה תצא עם באגים, והם יתוקנו בגרסאות מתקדמות.

תוכנה שאין בא באגים היא אולי תוכנה טריוויאלית.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם
אני יודע על מה אני מדבר כי אני עובד כבר מספר שנים בתחום ומקווה שתוך כמה חודשים בודדים חברה שלי תקודם לראש צוות QA.

אני לא אומר שלא צריך להיות חכם, ממש לא

אני אומר שאין צורך בידע בפירמוט מחשב, כתיבת shell scripts והבנה מהי תמונת הזיכרון בכל רגע.

בנוסף, יש המון מקרים שדווקא משתמש מתקדם לא ימצא והמשתמש הפשוט ימצא (כמו התגובה מעליי)

כמו בכל עבודה, אתה יכול להיות עובד בינוני ומטה אם יש לך מעט ידע, או שאתה יכול להיות עובד מעולה אם יש לך הרבה ידע. "ידע זה כח", וצדק מי שאמר.

• חברי המעגל הראשון
פורסם

מה הטעות?

דיברו על עבודות שכן דורשות יכולות אבל לא דורשות תואר, וQA מתאים כמו כפפה.

מה שכן, מהכמה שנים שעבדתי בתפקידQA לפני שהיה לי תואר- הרוב באמת משעמם.

כמובן שזה תלוי בתחום וכ"ו וכ"ו, אבל רוב מהנדסי הQA שאני מכיר השתמשו בתפקיד הזה כמקפצה לתכנות, אני לא מכיר אף אחד שנשאר בתפקיד הזה לכל החיים.

פורסם

ראשית, תודה לכולם על התגובות. כמה התייחסויות.

בכל מקרה, אם לבחורה אין ניסיון והתמחות ספציפית בתחום מסוים (או לחילופין משהו שהיא ממש טובה בו) והיא לא מעוניינת ללמוד, הייתי ממליץ לה לחפש בעל עשיר. כי אחרת כל תחומי ההתעסקות מוגבלים לשכר נמוך, תחום העיסוק עצמו לא יהיה מעניין (לדעתי) והיא פשוט תהיה תקועה ככה לכל חייה.

בא לה להיות מזכירה? אם לא, שתילך ללמוד. אם לחילופין שתלך למשטרה.

זה לא שהיא לא מעוניינת ללמוד, היא פשוט במצב שהיא לא יודעת מה היא רוצה שזה לגיטימי ואני מאמין שכמעט כל מי שלמד לתואר עבר כזאת תקופה.

ולגבי הבעל העשיר, בעיה...

בכל אופן היא לא אחת שמתפנקת אבל כן רוצה לעשות משהו מאתגר בעבודה (כרגע לצורך העניין היא התקבלה למשרה במשרד, שכר של 5000 שזה לא בשמיים בלי ספק אבל 5 שעות ביום היא בוהה בקירות ובגלל זה היא עוזבת את המקום ).

האם היא בנויה להיות עצמאית לחלוטין?

כרגע לפחות לא.

לגבי ה QA ותחום המחשוב, היא לא רואה את עצמה עושה כאלו דברים.

אבל לצורך העניין אני סטודנט למדעי המחשב ( שנה א' ) ואם יש משהו מעניין לסטודנטים רק תגידו :lol::lol: לפחות שיהיה עבודה שקשורה בתחום כלשהו למקפצה בעתיד.

לגבי חברות השילוח, אני חושב שמבחינת משרה זה יכול להתאים לה, בעבודה היא התעסקה הרבה עם תעודות משלוח וכל מני שטויות שמאחורי הקלעים, הקטע זה שהעבודות בנתב"ג והיא כרגע מנסה למצוא משרה בלי שבתות ( למרות שבסוף כניראה היא תבין שאין הרבה ברירות לזמן הזה ).

זה גם משהו שאני הצעתי לה ( ידידה שלי עובדת ב DHL ) אבל היא סירבה מהסיבות שרשמתי למעלה...

פורסם

ו. את כמות האנדרנלין שאני עברתי בתור מתכנת אני לא חושב שאתה יכול למדוד בכלל.

עמדתי לצחוק על applez על כך שלהגיד ש-QA זה משעמם זה כמו להגיד שטלוויזיה זה לא מעניין, או משהו. אבל אתה הרמת להנחתה טובה יותר. ספר לנו בבקשה איפה קיבלת יותר אדרנלין, בשנייה שלחצת F5 והכל התקמפל ורץ כמו שצריך, או בשניה שסוף-סוף מצאת את הבאג המעצבן שהרס לך את הסופ"ש, שנגרם כשהחלפת משתנה X במשתנה Y בטעות? :wink:

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם
עמדתי לצחוק על applez על כך שלהגיד ש-QA זה משעמם זה כמו להגיד שטלוויזיה זה לא מעניין, או משהו. אבל אתה הרמת להנחתה טובה יותר. ספר לנו בבקשה איפה קיבלת יותר אדרנלין, בשנייה שלחצת F5 והכל התקמפל ורץ כמו שצריך, או בשניה שסוף-סוף מצאת את הבאג המעצבן שהרס לך את הסופ"ש, שנגרם כשהחלפת משתנה X במשתנה Y בטעות? :wink:

האמת היא שאני מעדיף את הראשון.

השני מתסכל.

אני אוהב לחשוב ולנסות דברים חדשים,אבל לחפש בעיות בתוך משהונקיים?-תהרוג אותי!

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

בתור מישהו שבא מאותו התחום אני יכול להגיד לך בוודאות שעולם התוכן שונה מאוד ואתה באמת רואה את התוצאות והאדרנלין.

זאת אחת הסיבות שאני לא מוצא את עצמי ממשיך הרבה בחברה (אתה יודע איפה אני עובד).

Renault Clio RS EDC 200

רכב ספורטיבי זה כמו קונדום. עדיף שיהיה לך ולא תרצה להשתמש בו, מאשר שתרצה להשתמש בו ולא יהיה לך.
פורסם

יותר כמו לתכנת מערכת לוחמה אלקטרונית בתוך רק"מ על גבול עזה...

או נניח לעזור למשטרת פלורידה (יש כזה דבר!) או משטרת ישראל בפתרון פשעים בתפקידי הנוכחי.

ליאור

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

פורסם (נערך)

רוצה עבודה מאתגרת. שונה מיום ליום ושכר שעתי גבוה.

ואני באמת לא צוחק.

מנקה בתים. שכר סביב ה35-50 לשעה! תלוי ביכולות ומהירות העבודה.

ואחרי תקופה שמכרים אותך. המצב משתפר.

ידידה שלי עבדה בזה בגבעתיים. לזקנים היא לקחה 30 שקל לשעה לנקות את הבית. (זה היה בשבילה שליחות)

ולבתים פרטיים היא לקחה 45-55 שקל.

בנוסף היא הייתה נותנת אופציה לביקורי ערב של שעה (לעשות כלים/ כביסה / סדר במטבח ) או עזרה בארוחות גדולות ולעשות כלים בסוף. ב50-60 שקל לשעה תלוי ביום (שישי / שבת צהריים / לילה / מה יש לעשות.)

היא סיפרה לי שהיו לפעמים ערבים שהיא הייתה הולכת מ19 בערב ועד 23 ל 3 בתים שונים. וכל אחד 50-60 שקל.

היא עבדה כך 3 שנים . סיימה תואר. + החזיקה דירה + הצליחה לחסוך קצת כסף כל חודש.

עריכה אחרונה על ידי Soundman

גלגלצ: דיווחי תנועה ביציאה ממצרים. עומס תנועה ענקי ממחלף סיני עד מחלף ים סוף, משה תיזמן 40 שנה. תודה לך משה.

מודעת מכירה ................ פרויקט איטום על הרכב שלי

פורסם
בשנייה שלחצת F5 והכל התקמפל

אתה צוחק, אבל אני לא יכול לתאר לך את הרגשה כש-solution שמכיל 130 פרוייקטים מתקמפל אחרי 3 ימים של עבודה.

וqa ידני זה משמעם, לא יעזור כלום.

• תוכן חדש...