Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4478 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום ידידים!

אני שקוע בשאלה מדוע ראשי מנוע 'הולכים' כלכך הרבה היום?!

כל מי שאני מדבר איתו על רכבו המשומש מספר תוך כדי תיאור ההיסטוריה של הרכב על ראש שהלך לו באיזה שלב.

הבעיה היא שמתוך נסיוני תיקון הראש לא כל כך מצליח ובסוף מגיעים לתיקון/החלפת מנוע[כפי שקרה לי בשנה האחרונה]

אני רוצה לציין שאני מחזיק מכוניות מזה שלושים שנה, נסעתי לא מעט, נתקלתי בבעיות רבות ומגוונות בזמנו:

בעיות היגוי רבות, מנועים אוכלי שמן ומעשנים, בלאי רינגים, רצועות שנקרעו, משאבת מים שהלכה,בעיות חשמל,אלטרנטור,סטרטר,זיופים בהצתה,דיסטרבוטור,קרבורטור[איך לא?] [אני לא מדבר על קלאטש ,ברקס שזה נחשב בלאי טבעי] אבל לא ראשי מנוע! החזקתי סוסיתא קוביה פורד אסקורט רום כרמל חיפושית פיגו 304 וולבו 144 דלתא סובארו 600 [מקרר] אוטוביאנקי,פיאט אונו סובארו 83 ,88,ועוד מעולם לא הלכו לי ראשי מנוע!

ואילו בשנים האחרונות: (משנות 91 ומעלה)

וולבו 244 855 סובארו גאסטי יונדאי 100 בכל אחד הלך ראש מנוע

בקיצור האם יש דרך להנצל מ'גזירת ראש המנוע' ואם כן מהי?

בתודה

פורסם

בגלל שבלסו לי שעה הלילה, אתן לך את התשובה הקצרה - תחזוקה ישראלית טיפוסית, שזה בגדול אומר הוספת מי ברז (או מים כחולים/ירוקים גנריים) כשהמפלס קצת יורד, אי ביצוע טיפולים בזמן, לרבות רענון נוזל הקירור המקורי של הרכב וזהו בגדול.

אתה, ככל הנראה, כן מקפיד על הדברים האלו. רבים אחרים, לא.

פורסם

באותם שנים 80S,ראשי המנוע גם היו עשויים מאלומניום?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

מצטרף למאור ואלפא, רק מוסיף שהסיבה שזה קורה היום יותר מפעם,

זה גם בגלל שהשימוש באלומיניום במנועים הולך וגודל, עקב הצורך להוריד במשקל הרכב ובעקבות כך להוריד את צריכת הדלק, אלא מה, אלומיניום רגיש יותר למים ולנוזלי קירור לא מתאימים, ובעקבות כך נגרמים נזקים למנוע.

ואני לא מדבר על השמן, לא מחליפים בזמן, שמים שמן בצמיגות לא מתאימה, לדוגמא: רשום בספר רכב שהרכב צריך שמן 5W30 לכל היותר, וששמן בצמיגות גבוהה יותר לא מומלץ או יכול לגרום לנזקים, ומה המוסכניק הגאון אומר: אל תדאג, בישראל צריך שמן 10:40 כי פה חם יותר, (כלומר: חסר לי עבודה ואני רוצה לראות אותך פה עוד פעם).

subaru grand leone 94 ידנית - נמכרה.

chevrolet spark 2014 1.0 manual רכב נוכחי.

פורסם

השימוש באלומניום בהווה,אם אני לא טועה הוא מוחלט ולא רק הולך וגדל.

אני לא יודע למה הכוונה בהלך ראש מנוע,בראש יש כמה רכיבים אבל אם הכוונה לדליפות אז השיפוץ הכושל נובע מהעסק שמשפץ אותו (או מהמוסך שהרכיב אותו) - מספיק שהשטח נעשה בזווית (מספיק זווית קלה מאוד) ותהיה פריצה של מים,ירידה בדחיסה יו ניים איט!.

עוד סיבה פוטנציאלית היא בדיקה "לפי עין הרנטגן" של המוסך לבלוק הצילינדרים לראש ולחלקים כאלה ואחרים.

בכל אופן בעניין השטח,לעיתים מומלץ לעשות שטח לשני החלקים - ראש ובלוק אבל לאור זה שבורכנו בבעלי מקצוע שעובדים עם ידיים מהתח* כדאי לחשוב 10 פעמים.

פורסם

לכול רכב יצרן ממליץ על נוזל קירור יעודי,כמו כן בספר רכב רשום מה תדירות ההחלפה.

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

לא רק תחזוקה. במנועים של סוזוקי בלנו התכנון של מעברי המים גרוע והמנועים נטו להתחמם ולשרוף ראש.

פורסם
ואני לא מדבר על השמן, לא מחליפים בזמן, שמים שמן בצמיגות לא מתאימה, לדוגמא: רשום בספר רכב שהרכב צריך שמן 5W30 לכל היותר, וששמן בצמיגות גבוהה יותר לא מומלץ או יכול לגרום לנזקים, ומה המוסכניק הגאון אומר: אל תדאג, בישראל צריך שמן 10:40 כי פה חם יותר, (כלומר: חסר לי עבודה ואני רוצה לראות אותך פה עוד פעם).

איזה נזק יגרם למנוע אם נשתמש ב 10W-40 בתנאי האקלים של ישראל .

אייל .

עצמאי בשטח - 1 מטר מהצד.

פורסם
תודה על התגובה על אף זמנך הדחוק עקב הבליסה התוקפנית.

על איזה נוזל קירור אתה ממליץ? ובאיזו תדירות מומלץ להחליפו?

תודה

אך ורק נוזל הקירור הנדרש ע"י יצרן הרכב. בחלק מהמקרים ישנו צורך במהילה של נוזל הקירור עם מים מזוקקים (בטח לא מי ברז), גם כן, ע"פי הנחיה של יצרן הרכב.

רענון של נוזל הקירור נדרש לבצע אחת למס' שנים, גם על זה חשוב להקפיד וגם לזה יש התייחסות מהיצרן.

פורסם
לכול רכב יצרן ממליץ על נוזל קירור יעודי,כמו כן בספר רכב רשום מה תדירות ההחלפה.

לא בהכרח שיש לזה הצדקה אחרת מאשר אינטרס של היצרן.

פורסם

ראש מנוע הולך בגלל סיבות הבאות:

1. עם הזמן בתחזוקה ישראלית טיפוסית יעילות מערכת קירור יורדת, ממלאים מים במקום נוזל קירור, מערכת קירור מתמלא בבוצה, מים אוכלים אלומיניום והולך ראש מנוע כתוצאה מהתחממות, עיכול מעברים ועוד.

2. בארץ מאוד חם, עייפות חומרים, אטמים שנשרפים, מנועים שעובדים בתנאים קשים. מנועים מודרניים נמצאים הרבה יותר קרוב לסף חוזק חומרים מאשר המנועים הישנים: הם מפיקים יותר כוח מפחות נפח תוך כדי שהם שוקלים פחות, מערכות זיהום אויר לא מוסיפות בריאות.

3. עם השנים יצרנים יותר משקעים בזה שרכבים שלהם לא יהיו עמידים לאורך שנים, כדי שאחרי 5~7 שנים יהיה צריך להחליף רכב. VAG למשל הלכו מצד אחד קיצוני של רכב סופר אמין חיפושית לתוצר שלהם בשנים האחרונות.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
לא בהכרח שיש לזה הצדקה אחרת מאשר אינטרס של היצרן.

אולי,אבל אם ניקח בחשבון שזה מוחלף פעם בכמה שנים עדיף כבר לקנות אותו.

• תוכן חדש...