Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

פולו זה רכב קטן, לא מבינה איפה השדרוג פה מבחינת מרחב.

אם אתה ממש רוצה להחליף את הבלנו, הייתי הולכת לראות את המגאן שצירפת בקישור.

אם יש אופציה לעלות בתקציב, כדאי לבדוק את המגאן דיזל משנת 2007+ אומרים שמתיחת פנים תרמה לאמינות הרכב.

תעשה חיפוש על הרכב בפורום. יש חבר פורום בשם lesles שמחזיק מגאן דיזל 2007 כמובן ידנית והוא מרוצה ממנה.

Mini Cooper S R56 - לכיף

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם
קצת יותר טוב מהבלנו - אבל לא בהרבה.

קנגו 1.5 טורבו דיזל מגיעה ללא שום מאמץ לצריכת דלק משולבת של 1 ל 17, כולל מזגן פועל קבוע ונסיעות עירונוית ופקקים ב 30-40% מהזמן.

מרווח פנימי - בערך כמי בלנו ופולו ביחד.

אבל זה לא בדיוק רכב זול לאחזקה או כזה שאפשר לאמור שהוא אמין מאוד.

פורסם
פולו זה רכב קטן, לא מבינה איפה השדרוג פה מבחינת מרחב.

אם אתה ממש רוצה להחליף את הבלנו, הייתי הולכת לראות את המגאן שצירפת בקישור.

אם יש אופציה לעלות בתקציב, כדאי לבדוק את המגאן דיזל משנת 2007+ אומרים שמתיחת פנים תרמה לאמינות הרכב.

תעשה חיפוש על הרכב בפורום. יש חבר פורום בשם lesles שמחזיק מגאן דיזל 2007 כמובן ידנית והוא מרוצה ממנה.

estate2.jpg

זו הפולו המדוברת, לא קטנה בכלל.

מסתבר שלמגאן מהקישור יש תקלה שהמנוע נכבה מדי פעם.

פורסם

הבעיה שלמצוא פולו כזאת במצב לא שחוט במחיר מתאים - פשוט כמעט בלתי אפשרי. כשקונים רכב משומש צריך להתרכז במצוי. (כי הרצוי לא תמיד שם)

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם (נערך)

בזמנו חרשתי היטב את הנושא של כדאיות דיזל, והדגמים בתקציב דומה לשלך.

המסקנות:

1. רק בקילומטראז' ממוצע ומעלה - פחות מזה לא שווה להכנס להרפתקה אם החיסכון החודשי יהיה ממילא מזערי

2. רק תוצרת VAG - אז נכון שרנו מגאן DCI זולה, מרווחת, נוחה וחסכונית. אך הבעיה שלה היא עם המזרקים, תופעה דיי נפוצה שעלותם גבוהה. בניגוד למערכת שמותקנת בוואגיות מאותם השנים שהיא מתוצרת בוש - ברנו מותקנת מערכת עדינה יותר של דלפי הרגישה לסולר לא איכותי. מעבר לכך, המגאן עד 2007 לא היו שיא האמינות.

בתקציב שלך אתה יכול לרכוש פולו SDI, גולף SDI (האוטו יחסית מרווח למעט תא המטען), גולף TDI, בורה TDI, טולדו TDI תלוי בשנתונים ובמצב הקילומטראז'.

אצלי הגולף עם 300KM+ מייצרת עלות של 1:17.5 מדודה מדי תדלוק, ואני עוד נמצא בפקקים וכן גר באזור הררי שגורם לנסיעה קצת פחות חסכונית.

נסיעה לצפון וחזרה דרך כביש 6 הניבה 1:19.8

בנוסף למרות הדעה הרווחת, חלקי החילוף לא יקרים באופן חריג.

חסרונות? בהחלט.

העיקרי, אתה צריך להתאזר בהמווווון סבלנות ע"מ לאתר אקזמפלר שטופל היטב וקילומטראז' שפוי. לי לקח קרוב לשנה, אבל כל אחד והמזל שלו :)

לסיכום: למרות הסיטגמה "דיזל ישן לא משתלם" מניסיון אישי של שנה עם הגולף ו 32KM אני חושב שאתה בהחלט יכול לשקול את האופציה. אך שוב - המון סבלנות!

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם

זו הפולו המדוברת, לא קטנה בכלל.

מסתבר שלמגאן מהקישור יש תקלה שהמנוע נכבה מדי פעם.

איזה מרווח אתה מחפש? הפולו המדוברת אומנם סטיישן אבל זה עדיין רכב סופר מיני. היא צרה מהבלנו שלך בכ-30 ס"מ.

אם כבר VAG, אז לצערי עם פאסאט ובורה TDI אוטומטיות לא הגענו לצריכה של דור, אבל בהחלט מדובר ברכבים גדולים ומרווחים שנותנים צריכת דלק טובה יותר מרכבי בנזין מקבילים.

בקשר למגאן, זה מסביר את המחיר שבו היא מפורסמת.

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

מרווח, דיזל, זול, זה מגאן.

בתקציב שלך אתה תביא את הדגמים שלפני 2007, הם פחות מומלצים עקב ריבוי תקלות חשמל.

אני עם 2007, ויכול רק לשבח את הרכב הזה.

בממוצע יוצא לי לתדלק 40 ליטר כל 750-800 ק"מ(כשלושת רבעי מיכל), בנהיגה לא רגועה בכלל.

פורסם

בתור חובב דיזלים מושבע שתמיד אומר לאנשים לקפוץ על הדיזל, הפעם דווקא לא אמליץ על כל דגמי הטורבו דיזל. אם כבר דיזל, רק גיזל אטמוספרי כמו פולו/קורדובה/גולף SDI. מנוע SDI מאוד חסכוני ואמין, מנוע TDI גם אבל בתקציב כזה עלולות להיות תקלות יקרות שלא בטוח מי שקונה רכב בתקציב כזה יש לו להשקיע סכומים כאלה. אם פותח השרשור היה אומר על 30K+, הייתי אומר לחפש טורבו דיזל.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם (נערך)

תודה לכולם. כנראה שאתביית על הפולו סטיישן SDI

מצאתי אחת רלוונטית, כאן.

מה דעתכם?

דרך אגב, יש למישהו המלצה למוסך שאוכל לקחת אותה לבדיקה באיזור נשר/חיפה. משהו אמין במחיר סביר?

תודה שוב!

עריכה אחרונה על ידי orsh99
תוספת
פורסם

תתחדש, הולך להיות לך מינוס בבנק.

תגדיל קצת את התקציב ותקנה סופר מיני ידנית. אם יש לך אפשרות לקחת משהו בתשלומים, תעשה את זה - הכסף שתבזבז על החזר הלוואה מתקזז אל מול החיסכון בדלק והחיסכון בתיקונים שהולכים להיות לך עם הדיזלית העתיקה.

כל מי שקנה רכב דיזל קנה אותו כדי לנסוע הרבה. לפני שהוא מתקלקל בתקלות זוועה של אלפי שקלים (ובלי עין הרע, יכולות להיות כאלה בלי סוף, גם בלי טורבו) - מוכרים אותו לפראייר שחושב שהוא יחסוך כסף.

פורסם

ד"ר סובארו היקר, תודה על הרצון הטוב לעזור אבל הייתי שמח אם היית קורא את הדרישות שלי קודם.

כרגע אני עם סוזוקי בלנו שצפופה מדי בשבילי. סופר מיני לא תפתור לי את הבעיה אלא רק תחמיר אותה.

דבר שני, אשמח אם תפרט לי על תקלות אפשריות יקרות לתיקון בפולו sdi, אני באמת לא יודע ולכן אני שואל.

ככל הידוע לי הרכב הזה (פולו קלאסיק) והמנוע הזה (sdi) הם סוסי עבודה שעוברים גם את החמש מאות אלף ק"מ שלהם בלי להתלונן יותר מדי. אני לא לחוץ במזומנים ואני יכול להרשות לעצמי לתקן תקלות שיצוצו (טפו טפו) פה ושם, אבל אני לא רואה סיבה להשקיע סכום גדול ברכב.

במקרה הפחות טוב, אני אשקיע עכשיו 15 אלף ועוד קצת בתיקונים לכשיהיו, במקום לקנות עכשיו רכב ב40 אלף נניח (שגם בו כמובן שיכולות לצוץ תקלות כאלה ואחרות, ובגלל שהוא חדש יותר כנראה גם יותר יקרות לתיקון).

ושוב אבקש המלצה למוסך אם מישהו מכיר

פורסם

כמעט רכשתי פולו כזו והיא צפופה גם ביחס ל306 שנרכשה במקומה (1.4 ידנית רכב חסכוני, נוח ומרווח) אז אם אתה מחפש מרווח לא תמצא בפולו.

פורסם

תסלח לי, אבל אם הבאלנו צפופה לך, אז אין לך מה לחפש בפולו. זו מכונית סופר מיני שהלבישו עליה בגאז' או מרכב סטיישן.

מאוד שימושי, אבל בטח לא מרווח.

ובשבילך, הנה רשימה של דברים, סופר חלקית, שיכולה להתקלקל בסוס עבודה עוד בזמן שהמנוע בריא ומתקתק:

בולמי זעזועים, משאבת סולר, מנוע מגבים, משאבת מים, רדיאטור, מאוורר רדיאטור, לוח שעונים, משאבת הגה כוח, צינורות מכל סוג.

אתה באמת רואה את עצמך מתקן כל חודש אחד מאלה?

ברכב של 40 אלף שקל, בטח כזה שעבר 100 אלף ק"מ, לא תמצא תקלות בסגנון הנ"ל.

תלך תחפש לך רכב מרווח, משהו בסגנון של קיה פורטה - ופשוט תשלם בתשלומים. חיסכון גדול לא יהיה לך, אבל תהנה לפחות מרכב מרווח על אמת.

(וזה בלי קשר לכמות הכסף הפסיכית שתחסוך על תיקונים).

פורסם

זה הכל עניין של מזל.

בנוסף,לא משנה כמה כסף תשקיע בתיקונים לא תצליח למכור אותה אחרי כמה שנים איתה.

פורטה תקנה ב45 תיסע כמה שנים ותמכור ב25,הפסד של 20 אלף.

את הפולו תקנה ב15, תזרוק עוד עשירייה על תיקונים ובדלב כלשהו יבוא תיקון שישבור אותך מנטלית ותעיף אותה ל5-6 אלף.

יוצא שהפורטה יותר משתלמת.

Infiniti G37-Sold

Toyota Corolla 2014-חזרה לאלבר

Ford Focus 1.5 2016

פורסם

אז ככה. לגבי הצפיפות, אני לא מתכוון שצפוף לשבת באוטו, אני מדבר בעיקר מבחינת תא המטען, לכן הסטיישן מושלמת בשבילי. בדקתי גם את המידות שלה ומסתבר שהרוחב ובסיס הגלגלים כמעט זהים למה שיש לי כרגע בסוזוקי.

ד"ר, לגבי כל התיקונים שרשמת אתה באמת חושב שכל חודש אני אצטרך לתקן משהו כזה? אולי אתה צודק אבל זה נשמע לי קצת מוגזם...אם זה באמת צפוי להיות ככה אז באמת זאת קנייה לא חכמה.

Applez, מה שאתה כותב בהחלט מעניין. לא חשבתי על זה ככה ☺

• תוכן חדש...