Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4483 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם (נערך)

אל תבהל כל כך מהר מהפסימים כאן.

דרוש הרבה מאד חוסר מזל על מנת "לפול" על רכב שצריך להחליף את כל החלקים.

רובם תקינים בגדול, ורק דרוש יישור קו ראשוני.

אני מחזיק גולף טורבו דיזל (TDI), אומנם בהתחלה היה יישור קו רציני,

ובאמת כמו שנעמד כאן, שמתי 6-7K. (סה"כ השקעה כולל קניה, טסט, טיפולים קרוב ל- 30K~)

והרכב עובד בצורה מושלמת. חסכון, אמין ובאמת רכב מעולה.

עריכה אחרונה על ידי HenzTDI

Golf MK4 TDI 1999

• תגובות 40
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם (נערך)
תתחדש, הולך להיות לך מינוס בבנק.

כל מי שקנה רכב דיזל קנה אותו כדי לנסוע הרבה. לפני שהוא מתקלקל בתקלות זוועה של אלפי שקלים (ובלי עין הרע, יכולות להיות כאלה בלי סוף, גם בלי טורבו) - מוכרים אותו לפראייר שחושב שהוא יחסוך כסף.

כל אחד והחוויה שלו.

אני עם גולף SDI יד חמישית, 309,000 ק"מ, וממש לא מבין על מה אתה מדבר.

מהנסיון שלי של שנה ו 32,000 ק"מ הטיפולים שהיו לי:

בעת הרכישה -

תותבים(בוקסות) למשולשים.

כמה חודשים אח"כ החלפתי רביעיית צמיגים.

החודש לפני הטסט - קולר מנוע שהתחיל ליזול (עניין של כמה מאות שקלים), תפוחי פרונט וברקסים.

בנוסף, טיפול בבעיית חשמל שנגרמה עקב התקנת רמקולים לקויה וגרמה לתקלה בחלונות חשמל.

אמנם החלפתי רביעיית בולמי זעזועים אך גם במכון הפרונט וגם מוסך רון טענו שהם עדיין שמישים. הסיבה שהחלפתי - מפדנטיות יתר וגם זה שאופי הנסיעה שלי מאתגר (נסיעה באזור הררי עתיר סיבובים) ורציתי למצות את הפוטניצאל של התנהגות הרכב.

זה נחשב לים של הוצאות? לדעתי זה סביר ביותר.

אדם שרוכש סופר מיני בת שלש שנים, לא יצטרך בשלב מסויים לרענן את הצמיגים? להחליף ברקסים?

כמה יפניות אתה מכיר עם 300KM ועדיין הבולמ"ז שלהם תקינים? לא הרבה... בסיוויק של אבא שלי הבולמים המקוריים נזלו אחרי 120KM

פשוט אסור לרכוש את הדיזל הראשון שרואים, צריך להכיר, לנסות ולדעת להרגיש את הרכב.

עריכה אחרונה על ידי דור--
פורסם
כל אחד והחוויה שלו.

אני עם גולף SDI יד חמישית, 309,000 ק"מ, וממש לא מבין על מה אתה מדבר.

מהנסיון שלי של שנה ו 32,000 ק"מ הטיפולים שהיו לי:

בעת הרכישה -

תותבים(בוקסות) למשולשים.

כמה חודשים אח"כ החלפתי רביעיית צמיגים.

החודש לפני הטסט - קולר מנוע שהתחיל ליזול (עניין של כמה מאות שקלים), תפוחי פרונט וברקסים.

בנוסף, טיפול בבעיית חשמל שנגרמה עקב התקנת רמקולים לקויה וגרמה לתקלה בחלונות חשמל.

אמנם החלפתי רביעיית בולמי זעזועים אך גם במכון הפרונט וגם מוסך רון טענו שהם עדיין שמישים. הסיבה שהחלפתי - מפדנטיות יתר וגם זה שאופי הנסיעה שלי מאתגר (נסיעה באזור הררי עתיר סיבובים) ורציתי למצות את הפוטניצאל של התנהגות הרכב.

זה נחשב לים של הוצאות? לדעתי זה סביר ביותר.

אדם שרוכש סופר מיני בת שלש שנים, לא יצטרך בשלב מסויים לרענן את הצמיגים? להחליף ברקסים?

כמה יפניות אתה מכיר עם 300KM ועדיין הבולמ"ז שלהם תקינים? לא הרבה... בסיוויק של אבא שלי הבולמים המקוריים נזלו אחרי 120KM

פשוט אסור לרכוש את הדיזל הראשון שרואים, צריך להכיר, לנסות ולדעת להרגיש את הרכב.

חביבי, הטענות הן לא נגד הדיזל עצמו - אלא נגד רכישה של מכונית שעברה כמות פסיכית של ק"מ.

אין שום סיבה לקנות מכונית עם 300 אלף ק"מ כשמוכרים היום מכוניות בתנאי תשלומים נוחים שיאפשרו לך לחסוך כסף על מוסכים.

מה לעשות, זו עובדה - רכב ישן זה רכב לעשירים.

נכון, תמיד יש את ההוא עם סוזוקי סוויפט 89 שמשנע בה ציוד של אינסטלטור והיא לא מתקלקלת אף פעם ואם כן אז הוא שם איזוליבנד בשקל והיא ממשיכה הלאה, אבל לכל מי שלא רוצה לנסוע באסלה עם גלגלים יש אפשרות כלכלית היום למנוע מעצמו את עוגמת הנפש של המוסכים ולרכוש רכב משומש בן 3-4 וליהנות מנסיעה חלקה ונעימה, בין טיפול 10 אלף לטיפול 10 אלף. זה לא כזה מסובך ואני נהנה מהשיטה הזו כבר 4 שנים בלי להיכנס סתם ככה למוסכים.

פורסם

דוגמה לבעיות עקב גיל הרכב ולאו דווקא בגלל הנסועה שלו- צינורות בלם.

ברכב של אבי, פולו סטיישן דיזל, במהלך הטסט אובחן שיש צורך להחליף צינורות בלם עקב יובש.

מחיר החלק הוא מעל לאלף ש"ח. במקרה שלנו היה תורם מפירוק עם צנרת חדשה, דבר שחסך לנו את עלות החלק.

עוד דבר שהלך, חלק ששכחתי את שמו, שנמצא בסביבת המשולשים ועשוי מגומי ושגם התייבש והוחלף בעלות יחסית לא זולה.

האוטו של אבי עשה פחות מ220 אלף ק"מ. מאז 2001, והוא יד 2.

מחלות? סה"כ האוטו אמין, אך יש בעיה בגיר שקשורה לסנכרון של ההילוך השני, והבנתי שזו מחלה של הדגם המדובר.

עוד אפשרות- חפש גם סיאט קורדובה סטיישן דיזל, בדגש על הדגם שללא המסך המולטימדיה המרכזי המקורי. הוא יותר מוצלח והגיר שלו גם כן.

סה"כ אי אפשר לדעת מה יהיה ומה יתקלקל, וברכב ישן יש הרבה דברים שיכולים ללכת עקב הגיל, אז אתה צריך להיות ערוך לכך.

עוד לא נולדה המלחמה שגבר יכול לנצח בה אישה, ולא לשלם מחיר יקר יותר בטווח הארוך.

פורסם
עוד דבר שהלך, חלק ששכחתי את שמו, שנמצא בסביבת המשולשים ועשוי מגומי ושגם התייבש והוחלף בעלות יחסית לא זולה.

.

אתה מתכוון לתותבים, גם אצלי היה צורך להחליף, תותבים איכותיים עולים 300 ש"ח לזוג+עבודה

אני באמת מתקשה להבין את הדיון שחוזר על עצמו... גם רכב עם קילומטראז' מכובד יכול לתפקד היטב בתנאי שטופל ביד אוהבת. הבעיה היא תרבות הטיפול ברכב, כל אחד מנסה לרכוש במצב טוב, להשקיע מינימום ולגלגל את הרכב הלאה כשמתחילים הבעיות...

רכב זקוק לטיפול, ואם לא מזניחים אז ההוצאות סבירות בהחלט, כמה מאות שקלים שמתווספים לטיפול השנתי (נניח החלפת גומיה/צינור שמתיישן וכד') לא באמת מעיקים בכיס כשהעלות של הרכב עצמו 15,000 ש"ח.

שיהיה ברור, אני בעד רכב משנתון חדש, אבל קשה למצוא רכב שהוא גם מרווח מסופר מיני, עם צריכת דלק טובה ובמחיר שמתאים לסטודנטים/לחוצי תקציב.

כל העניין הוא לחפש בסבלנות ובאורך רוח. מה שלא תמיד קיים אצל רוכשי רכבים...

פורסם

טוב תודה רבה לכולם, נראה לי שאני אלך על הפולו סטיישן. אני מעדיף להשאיר ביד הגורל את ההוצאות על תיקונים ומקווה שהיא תתחשב.

אני גם לא מתכוון להחליף אותו בשנים הקרובות ולא מצפה לקבל עליו סכום משמעותי כשאמכור אותו בעתיד. חבל לי לספוג ירידת ערך גדולה של רכב חדש יותר שגם יהיה משמעותית פחות חסכוני בדלק.

פורסם

חפש בסבלנות, אל תנסה לשכנע את עצמך למה הרכב בסדר. תהיה ביקורתי, אל תתרגש מאלה שאומרים שיש להם עוד 10 קונים שרוצים לסגור הרגע...

אם הרכב באזור המרכז - ממומלץ להביא אותו לבדיקה אצל רון בתל אביב.

בהצלחה

פורסם

אתה צודק בהחלט

נזכרתי, מישהו מכיר מוסך מומלץ בחיפה/נשר שאוכל לקחת אליו את הרכב לבדיקה?

פורסם

אני אישית רכשתי לפני כשנה פולו סטיישן sdi מחבר פורום.

אצרף בזאת את הפולמוס שהיה אז:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?468739-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%92%D7%9F-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%95-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C-%D7%9E%D7%95%D7%9C-%D7%A8%D7%9B%D7%91-%D7%93%D7%95%D7%9E%D7%94-%D7%91%D7%A0%D7%96%D7%99%D7%9F-%D7%A2%D7%9C%D7%95%D7%99%D7%95%D7%AA-%D7%90%D7%97%D7%96%D7%A7%D7%94

וקישור נוסף:

http://www.carsforum.co.il/vb/showthread.php?468154-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%A7%D7%A1%D7%95%D7%95%D7%92%D7%9F-%D7%A4%D7%95%D7%9C%D7%95-%D7%93%D7%99%D7%96%D7%9C-2001

כיום, שנה אחרי, אני יכול לומר שאני מאוד מרוצה מהרכישה.

בע"ה בקרוב אפרסם שרשור ובו פירוט ההוצאות וכו'.

ציטוט

יבגניפ כתב:

אוף. למה אני מגיב פה? 

פורסם
כיום, שנה אחרי, אני יכול לומר שאני מאוד מרוצה מהרכישה.

בע"ה בקרוב אפרסם שרשור ובו פירוט ההוצאות וכו'.

זוכר את הפולמוס.... נשמח להתעדכן :)

• תוכן חדש...