Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ריטלין או לא ריטלין?

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4507 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני שהתחלתי ללמוד באקדמיה עשיתי אבחון כדי לקבל הקלות (כי כולם עשו. שיהיה), ורשום שם שיש לי בעיות של קשב וריכוז.

ה"בעיה" היא שאני כן יכול לשבת שעות בלמידה במבחנים וכן להיות מרוכז ולהבין - גם לבד וגם עם עוד אנשים. אם זה בפתירת תרגילים וגם אם זה בחומר מילולי שצריך לשנן ולהבין.

לא היו לי בעיות במבחנים בגלל בעיות של ריכוז.

עם זאת, הרבה בכיתה לוקחים את הריטלין הזה, חשבתי לנסות גם כדי לראות מה יקרה... אולי אני אהיה עוד יותר מרוכז? זה רעיון טוב? אני יכול לבקש ממישהו כמה כדורים...

• תגובות 38
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

ימים פופולרים

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
לפני שהתחלתי ללמוד באקדמיה עשיתי אבחון כדי לקבל הקלות (כי כולם עשו. שיהיה), ורשום שם שיש לי בעיות של קשב וריכוז.

ה"בעיה" היא שאני כן יכול לשבת שעות בלמידה במבחנים וכן להיות מרוכז ולהבין - גם לבד וגם עם עוד אנשים. אם זה בפתירת תרגילים וגם אם זה בחומר מילולי שצריך לשנן ולהבין.

לא היו לי בעיות במבחנים בגלל בעיות של ריכוז.

עם זאת, הרבה בכיתה לוקחים את הריטלין הזה, חשבתי לנסות גם כדי לראות מה יקרה... אולי אני אהיה עוד יותר מרוכז? זה רעיון טוב? אני יכול לבקש ממישהו כמה כדורים...

מאוד מומלץ שנירולוג יקבע לך את המינון מכיוון שהם בודקים גם מצב רפואי לפני שהם נותנים מרשם לריטלין (אחד מתופעות הלוואי של ריטלין קונצרטה וכו' זה שהם מגבירים את קצב הלב לכן הוא לא מתאים לכולם ולא בכל מינון) .

ולמרות מה שרשמתי בסעיף בשורה הראשונה ממה שאני ראיתי על עצמי לאחר שהם ראו שאני יכול מבחינה רפואית לקחת ריטלין וקונצרטה אז הם "ניחשו" את המינון ככה עד שהגענו למינון שמשפיע עלי בצורה מיטבית.

הנושא הזה נוגע גם אלי.

אני לא הובחנתי אבל כל הסימנים מראים שיש לי בעיה מאוד חמורה.

אני לא סטודנט וגם כנראה לא יהיה בעתיד, אבל זה פוגע בי בחיי יום יום.

אני לא מרוכז בכלל ושוכח דברים, לא מסוגל לדבר עם בן אדם מבלי להסתכל ימין ושמאל במקרים שיש איזשהי הפרעה וזה על קצה המזלג. לא הצלחתי לגמור לקראו ספר בחיים שלי וניסיתי הרבה. פשוט לא מסוגל לשבת כמה דקות ולקראו. ישר מתחיל לדפדף או ליגלוש לעמוד הבא.

בכל מקרה אני נרשמתי לרופא משפחה שישלח אותי לבדיקה אז לכן ברשותכם אשאל גם שאלה.

מה אני אמור להגיד לרופא כדי שישלח אותי לאיבחון?

שתיים, איפה הכי טוב לעשות אותו?

תודה לעונים.

אני מבין ללבך חבר זה חלק קטן מהדברים שאנחנו האנשים בעלי הפרעות קשב וריכוז חווים .המלצה שלי לעולם אל תתיאש ואל תתן להפרעת קשב וריכוז למנוע ממך לימודים(במידה ואתה רוצה ללמוד מקצוע מסוים) אני באמת ממליץ לך לעשות איבחון רציני ומקיף גם ללקויות למידה וגם להפרעות קשב וריכוז. ולהתיעץ עם נירולוג שיתאים לך את התרופה שתעזור לך. כמו כן אם אתה רוצה המלצות למקומות מומלצים לפסיכומטרי ללקויות למידה או יעוץ בעניין בחירת אבחון מתאים או בעניין הגשת בקשות להקלות לפסיכומטרי או למקום הלימודים אשמח לעזור(יש לי לצערי המון ניסיון ). עכשיו לשאלות ששאלת.

שאלה ראשונה- אני מבין שעברת את גיל 18 לכן קופות החולים לא תממן את האיבחון שלך אבל אולי היא כן תממן חלק ממנו תבדוק עם קופת החולים שלך האם הם ממנים או לא.

שאלה שניה- זה תלוי באזור מגורים שאתה גר. ובאיזה אבחון אתה מעוניין.

פורסם

תודה על התשובה המפורטת. אני מאשקלון ואין לי בעיה לנסוע למרכז או דרום, אשמח לשם של מכון טוב.

אני בגיל 30 ובכוח סיימנתי הנדסאי לפני הצבא אך כאשר ניסיתי ללמוד להנדסה לפני כמה שנים, היה לי מאוד קשה. בכל מקרה כמו שכתבתי אני רוצה לשפר את רמת החיים שלי גם פרטיים וגם כעצמאי היום אני מרגיש שכאשר אני מגיע בבוקר למשרד אני מפוזר וזה פוגע ישירות בניהול העסק שלי.

אני מאמין שאם קצת עזרה חיצונית כגון תרופה או טיפול אני יוכל לעשות את מה שאני מצפה מעצמי.

החיים הם כמו....

פורסם

v.michael אם אתה לא מעוניין בלימודים אלה רק באבחון לקשב וריכוז אני ממליץ לך לקבוע תור לנירולוג מקופת חולים שלך ובאותו זמן לברר מול המזכירות אם אתה זכאי לסבסוד של האבחוןץ האבחון שבדרך כלל עושים זה אבחון "TOVA" לכן לא באמת משנה היכן תעשה אותו באיזה מכון כי זה רק תוכנת מחשב שבודקת אותך. ואם זה מסובסד על ידי הקופת חולים תלך למכון שהם ישלחו אותך. כמו כן אל תשכח שיכול להיות שיש בעיה בנהיגה תחת השפעת ריטלין מכיוון שהוא סוג של "סם".

פורסם

השאלה הבסיסית היא אם זה מפריע לך באמת או לא.

כשהלכתי עם הגדולה לאבחון הייתי לקראת סיום התואר השני וכשמילאנו את השאלון שמתי לב שאני עונה כמעט לכל הסעיפים. כשהמאבחן שאל אותנו אם יש עוד מישהו מאובחן עניתי שלא אבל שאני עונה כמעט על כל הסעיפים ובאבחון שעשה לי התברר שאני "סובל" מהפרעת קשב וריכוז די חמורה (ה"סובל" במרכאות כי אני חי עם זה טוב מאוד). אני החלטתי שאם סיימתי את התארים ואני מסתדר טוב בעבודה ובחיים עם זה אז אין לי מה להתחיל לקחת תרופות אבל אם זה מפריע למישהו אז למה לא ללכת לאבחון מסודר ולקבל את הטיפוך הנכון?

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

בזמן הלימודים בשנה השניה עשיתי מבחן טובה והתחלתי לקחת קונצרטה. אני חייב להגיד שבזכות זה שרדתי יפה את תקופת המבחנים

פורסם

אצלי לאחרונה זה התחיל להפריע מאוד, אני מאוד רוצה להצליח בלימודי יג׳ יד׳ שכלית אני יכול, לא סתם התקבלתי, אבל קשה לי להישאר מרוכז יותר משעתיים, ואם אני מתרכז, אחרי זה, זהו אין מצב שאני יכול להתרכז בשיעור ואני סתם לא שקט מפריע לסביבה.

ישלי נטייה לשיכחון אין יום שאני לא שוכח משהו, אומנם זה טבעי אבל לפעמים זה מעצבן ברמות.

אני מפחד לנסות גלולה מבלי לעשות אבחון או לקבל מרשם.

אני בן 19 עוד חודש, למי אני ניגש ראשונה?

Renault Clio MK2 ph1 1.4RT

Renault Clio Sport 172RS 2.0

FRANCE

פורסם

הנושא הזה מדבר אלי מאוד, אני מגיע אחרי עבודה ללימודי ערב ומרגיש לפעמים שאני הולך לאיבוד, שוכח דברים מהר ובורחות לי מילים או רעיונות.

האם אפשר לעשות בדיקה ישירות אצל רופא משפחה? דרך מכבי משהו?

Opel Adam S 2017

פורסם

דניקס אני כבר כמה פעמים יצאתי להקלטה בלי מכשירים או כמעט אין מצב שאני לא שוכח משהו. עד כדי כך זה מרגיז אותי שלפעמים אני מקלל את עצמי כל הדרך בחזרה. אשתי גם רבה איתי על בסיס יומי עם הבעיה של אי ריכוז טוטלי. מחר אני אברר לגבי מכון "טובה" וארשם לנוירולוג.

החיים הם כמו....

פורסם
אתה לא רופא, אל תגיד לו איזה מינון הוא צריך.

.....מש בו.

רגע רגע רגע, מי אמר לך שאני רופא, איך הבנת שאני ממליץ על 20 מ"ג, או שיש לך בעיות בהבנת הנקרא או שאני לא הסברתי את עצמי טוב.

בשום אופן לא המלצתי על כלום. לא לפות"ש ולא לאף בן אדם אחר !

ועוד פעם אני חוזר ואומר, אבחון ואז ייעוץ עם רופא.

בהצלחה לכולם במבחנים :)

SOLD  Manual Black Seat IBIZA 2012

Manual Toyota Corolla 2010 <----------

פורסם

אני אישית לא מאמין בכל התרופות האלה

אובחנתי בגיל די צעיר כ"סובל" מהפרעות קשב וריכוז ועוד כמה קשיי למידה כאלה ואחרים, היה מדובר בתקופה שלא באמת ידעו איך להתמודד בארץ עם ילדי ADD וADHD ולמרות איבחונים כאלה ואחרים שעברתי חלקי מהמורים בבית ספר תייגו אותי כ"ילד מפריע ולא מרוכז".

פסיכולוגית אחת רצתה לתת לי ריטלין, אך אימי התנגדה מאוד לדחוף לילד בן 10 כדורים.

לומר את האמת, לא יודע עד כמה זה היה משנה משהו, אז היה לי מאוד קשה במהלך הלימודים ולמרות שהייתי משקיע פי 2 מאמץ התוצאה לא הייתה מרשימה.

אבל לא נורא, בגרות יש ולימדתי את עצמי ללמוד ולהתרכז גם בלי עזרים כימיים, אני לא אמור שזה אידיאלי ואני ממש לא יודע מה יקרא ביום שאלך ללימודים גבוהים (אם אלך).

דרך אגב, עם קצת עבודה אפשר לנצל את בעיות הריכוז לדברים אחרים, יש לי פיצול קשב מדהים ויכולת מולטי-טסקינג מעולה.

אני קורא ספרים על גבי ספרים, לוקח לי קצת יותר זמן ממישהו בלי בעיות ריכוז ואני חייב שיהיה משהו נוסף שאני יכול להתרכז בו תוך כדי הקריאה.

יש לי תמיד 10 תוויות פתוחות בדפדן כי אני לא יכול להתרכז באחת (במהלך כתיבת ההודעה הזו עברתי בין 2 מאמרים על אופנועים ומכירה בEBAY)

למרות שיש אנשים שנעלבים כשתוך כדי שאני מדבר איתם אני מאבד קשר עין אחרי חצי דקה ומתחיל לסובב את הראש או מפנה מבט לכל כיוון אחר.

למרות שזה הוביל למצבים מצחיקים בבית ספר, כשהייתי עושה משהו שלא קשור לשיעור והמורה שואלת "מה אמרתי" ואני חוזר מילה במילה על מה שהיא אמרה :twisted:

לגבי בעיות זיכרון....

לא יודע אם באמת יש קשר בין ADD לבעיות זיכרון, אבל הזיכרון שלי מאוד סלקטיבי, הבעיה שאני לא זה שמחליט :oops:

אני לא אומר שריטלין או שאר התרופות לא טובות או לא מומלצות, אני פשוט חושב שאפשר גם בלי.

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם (נערך)

ואז אתה מוותר על תארים שיכלת לעשות , מאבד קשרים חברתיים שיכלו להיות לך , מאבד המון זמן וסובל יותר מללמוד את מה שאתה מחליט ללמוד ולא נשאר לך זמן פנאי, ובסופו של דבר אתה מסיים עם בעיות חברתיות, בלי תואר, ועם בעיות נפשיות כגון מחשבה שאתה חסר יכולות ודרישות נמוכות מעצמך (או דרישות לא ריאליות שזה יכול לגרום לנזקים נפשיים עוד יותר גרועים) ... דוגמא קיצונית אבל 100% ריאליסטית, בוא נגיד שהסיכויים שתעשה לעצמך נזק ותאבד מהפוטנציאל שלך אם אתה סובל מהפרעות קשב קשות ולא לוקח ריטלין , הם פי 1000 לפחות מהסיכוי שיהיה לך נזק בריאותי ארוך טווח מריטלין .

אם יש לך "פיצול קשב מדהים" אין לך הפרעות קשב, אלא אם אתה חושב שהוא מדהים ובעצם אתה מתכוון שאתה יכול לקפוץ בין כמה נושאים שמעניינים אותך מאוד, אבל בתכלס אם אתה תהיה באוניברסיטה בשיעור שלא מעניין אותך בגרוש ואתה צריך להתרכז גם במרצה וגם במחברת וגם להשתיק את כל הרעש רקע שמסביבך אם אתה סובל מהפרעות קשב ... ושוב ממש זה לא מסתכם בבעיות בלימודים, זה בהחלט פוגע בך מהרבה הבטים מעבר לזה.

עריכה אחרונה על ידי Miraz
פורסם

תארים? אני לא מצליח לחשוב על אחד שאני רוצה לעשות אז בטח לא להיכנס לרבים :wink:

לא ברור לי עניין הבעיות החברתיות,איך זה משפיע?

אני דואג להסביר לחברים שאני מקשיב לכל מילה אפילו אם אני לא מביט להם ישר בעיניים, אני מתעסק עם לקוחות באופן יום יומי ודואג לרכז את עצמי כמה שאפשר

כפי שאמרתי, סיגלתי לעצמי את הכלים שצריך בשביל שהADD לא יבלוט ואכן מי שלא אמרתי לו במפורש שיש לי ADD לא האמין לי.

אני חושב שאתה הולך על קיצון עם כל עניין הבעיות חברתיות נפשיות וכ"ו.

הפסיכולוגית בתיכון חשבה בדיוק כמוך וגם ניסתה לשכנעה אותי לקחת ריטלין ואמרה שחבל שהיכולת שלי כל כך נמוכה.

אמרתי לה שהיכולת שלי מתאימה לי בדיוק והיא ממש לא הבן אדם להחליט מה אני יכול או לא יכול לעשות (5 יחידות אלקטרוניקה עם ממוצא בגרויות של 85)

היא הייתה בהלם וניסתה להציק לי מאז (דאגה לשבת בשיעורים ולראות איך אני מתנהג ולשלוח מכתבים להורים אם לא הייתי מרוכז בשיעור)

בסוף אמא שלי אמרה לה שתעזוב אותי בשקט ושתפסיק להציק לה :lol:

טוב לי אם הADD והADHD והOCD ובטח עוד שילובים שיש לי, זה מי שאני וזה מה יש

לא רוצה להיות תלוי בכדורים, אז אני לא מנצל 100% אז מה, זה לא הפריע לי להתקדם עד עכשיו בחיים.

When you're rife with devastation

There's a simple explanation

You're a toymaker's creation

Trapped inside a crystal ball

פורסם
חזרתי מהרופא משפחה שלי,

הפנה אותי ל :

http://www.keshev.net/

מחיר בדיקה כ100 ומשהו דרך כללית.

בינתיים התקשרתי לקבוע תור ויחזרו אלי, יש המלצות ?

המכון עצמו פחות משנה היכן אתה עושה או מה שם המכון אלה מה שיותר חשוב ובמיוחד לך שאני מניח שאתה תרצה לקבל הקלות בעתיד וגם כדי שתוכל לקבל את האישור לריטלין או דומיו זה האבחון שאתה עושה היום בשוק ישנם 2 אבחונים עיקריים(לפחות אלה ה 2 עיקריים שאני מכיר) והם איבחון TOVA ו MOXO. אני עשיתי TOVA לכן אם תרצה יותר פרטים אז רק תשאל.

דניקס אני כבר כמה פעמים יצאתי להקלטה בלי מכשירים או כמעט אין מצב שאני לא שוכח משהו. עד כדי כך זה מרגיז אותי שלפעמים אני מקלל את עצמי כל הדרך בחזרה. אשתי גם רבה איתי על בסיס יומי עם הבעיה של אי ריכוז טוטלי. מחר אני אברר לגבי מכון "טובה" וארשם לנוירולוג.

לא מכון "טובה" אלה אבחון "טובה". אני גם כמוך תמיד שוכח דברים שאני רוצה ולא מרוכז בעליל , יש לי טיפ קטן שעוזר לי הרבה כדי שאני לא ישכח אני תמיד שם בפלאפון שעון מעורר ל 5 דקות לפני היציאה עם רשימה של כל הדברים שאני צריך להביא שם הכול בשקית ניילון של סופר ואז קושר את השקית למפתח של האוטו כדי שבוודאות לא אשכח כלום.

• תוכן חדש...