Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4517 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

מעוניין להחליף את הפוקוס 2006 שלי ברכב שיתאים קצת יותר לדרישות שלי, וגם קצת להתחדש :-)

התקציב די גמיש, חשוב לי לא לאבד הרבה ערך אחרי כמה שנים (מתכנן להחזיק את הרכב כ-3 שנים).

אנחנו זוג צעיר, ללא ילדים בינתיים (ברוך השם :-) )

מה חשוב לי ומה לא?

- מאוד חשוב לי לא להכנס למוסך כל שבועיים. ואם להכנס - חלפים זולים, עבודה קלה וזולה (בניגוד לפורד שיש לי עכשיו).

- חשובה לי בטיחות, אבל לא בפנאטיות

- נחמד שתיהיה מאובזרת. נניח רכבים סופר-זולים עם חלונות ידניים - No go, אבל אם אין לחצני שליטה מההגה זה בסדר גמור, ממש לא לחוץ על זה.

- עדיפות גדולה לאוטומטית, אבל מוכן לשקול ידנית. לגבי רובוטית - לא ניסיתי, אבל שמעתי כל מיני דברים, לא מספיק חשוב לי כדי ללכת ולבדוק איך זה באמת.

- צריכת דלק - חשוב אבל שוב לא בפנאטיות. מבחינת נסיעה מדובר ביום יום על נסיעה קצרה לעבודה (כ-4-5 ק"מ לכל כיוון), ולפעמים נסיעות קצת יותר ארוכות - נניח 150 ק"מ לשבוע.

- גודל - לא חשוב לי תא מטען גדול וכאלה, מצד שני שלא תרגיש לנוסעים (לפחות מקדימה) צפופה - לנוסעים מאחורה - אין בעיה שיהיה צפוף, רוב הזמן אני נוסע לבד לעבודה.

- משמעותית מעדיף לבצע Trade-In באחד ממגרשי חברות הליסינג, משיקולי נוחות (אם זה משפיע על היצע הרכבים)

חיפשתי כבר קצת בפורום וראיתי כמה רכבים מעניינים: פיאט איבו - לא מכיר טוב את המותג, האם החלפים זולים? לא מתקלקלת?

גם על סוזוקי סוויפט היו כמה פוסטים נחמדים, קצת יותר יקרה - האם שווה? האם מתקלקלת, מחיר חלפים?

כל היונדאיות למינהן - מי מומלצת? i20/i10 ?

דגמים אחרים מומלצים?

למרות שיהיו פה אנשים שיגידו "אל תשפוט מותגים של צרפתיות ככאלו שכל הזמן במוסך" אני לעולם לא אצליח להתנער מזה, ולכן לא חושב שאקנה כזאת.

תודה רבה!

פורסם

נוסיף לקלחת גם את קיה פיקנטו - שנת 2012 מחירון 54,000, נשמע זול ביחס לתמורה. האם אפשר יהיה למצוא אותה במגרשים של סוכניות הליסינג? איך היא מבחינת אחזקה וטיפולים?

פורסם

אנו מציעם את הפיאסטה החדשה בדגם ידני ברמת גימור "טרנד" עם שלל האיבזורים עם אפשרות לטרייד אין

על רככם מסוג פוקוס וזאת בתנאי מימון אטרקטיביים .

פרטים נוספים נשמח לתת.

פורסם

הפיקנטו אכן נותנת תמורה טובה למחיר.

אפשר למצוא אותו במגרשים של חברות הליסינג. אין הרבה, אבל יש.

היא די אמינה ובכל מקרה רכב מ-2012 יהיה באחריות יצרן מלאה עד 2015 כך שלא צפויות בעיות משמעותיות בסעיף הזה. לאחר מכן יש לך עוד 4 שנים של אחריות על מנוע גיר וציריות, ככה שגם כאן אפשר להיות רגועים.

עלות האחזקה לא נמוכה. חפש קצת בפורום, מסתבר שלאחרונה המוסכים המורשים של קיה הפכו ליקרים יחסית. גם צריכת הדלק לא משהו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

הרכבים שהתמקדת בהם הם מסגמנטים שונים - מיני (פיקנטו ו-I10) וסופר מיני (סוויפט, פונטו, I20) - אז תרשה לי להציע משהו מקטגוריית ביניים - סוזוקי ספלאש - יותר קטנה מסופר מיני, עם מנוע של סופר מיני אבל חסכונית כמו מיני, וצפוייה להיות אמינה מאוד.

האופציה הידנית עדיפה, אבל יותר נדירה (וגם אין לה חלונות חשמל אחוריים).

במגרשי ליסינג תמצא אוטומטיות.

.We apologise for the inconvenience

פורסם

אהלן,

תודה על התגובה.

אני מודע לעניין הסגמנטים השונים - אני פשוט לא סגור. גם על דגם ספציפי אני לא סגור, אני רוצה שיהיה לי בראש את כלל השיקולים וכשאני אגש לחפש מציאות בדמות רכבים בקילומטרז נמוך ומחיר סביר - אוכל להפעיל את השיקול הנכון.

לגבי הספלאש - לא ראיתי אותה בעיניים אבל על פניו לפי תגובות של אנשים בפורומים, היא מרגישה זולה ובשאלה הישירה של "i20 או ספלאש" אנשים העדיפו את היונדאי.

מכל התגובות בפורום התכנסתי ל-3 דגמים:

סוזוקי סוויפט

מזדה 2

יונדאי i20

למיטב הבנתי שלושתן מבחינת אמינות ועלות תיקונים שקולות, יש יתרונות וחסרונות באבזור, בביצועים, במרווח ובצריכת הדלק.

האם יש פה מנצחת ברורה מה-3 או שעדיף ללכת לפי איך שירגיש לי לנהוג בהן \ העסקה הספציפית שאוכל לקבל?

אגב, אנשים התלוננו על מזגן מאוד חלש ביונדאי. האם יש בזה אמת? מדובר גם על הדגמים האוטומטיים מ-2012 ואילך?

תודה!

פורסם

המזגן בכל הרכבים של יונדאי שנסעתי בהם היה מצוין, כמובן למעט מקרים של תקלה נקודתית.

אין מנצחת ברורה וכל שלושת הרכבים שציינת טובים בדרכם - ה-i20 באבזור, המאזדה 2 בזריזות והסוויפט באמינות ובזריזות. תתחיל לעשות קצת נסיעות מבחן ותראה איזה רכב מתאים לך ולבת הזוג שלך יותר (לפעמים הן רואות דברים שאנחנו הגברים לא רואים). אם תבחר באחת משלושת המכוניות האלו, ליפול אתה לא תיפול.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

כבל סויפט מזה כחצי שנה - כמה הארות:

1. המכונית נעימה מאד לנהיגה.

2. בגרסאות הבסיסיות (ידנית ואוטומטית GLS) חלונות אחוריים ידניים. לי זה לא מפריע, כיון שנדיר שנוסעים ברכב יותר מנהג ונוסע אחד, ובדרך כלל גם אם יש נוסעים מאחור אני מבקש מהם לסגור את החלונות כיון שאני לא סובל את רעשי הרוח. אני קניתי את הגרסה האוטומטית הבסיסית (רציתי ידנית - האשה לא הסכימה. קניתי את הרכב בדיוק בשלב של מעבר דירה, כך שהתקציב היה מוגבל, וממילא האבזור לא קריטי מבחינתי).

3. תא מטען קטן יחסית (200 ליטר, כאשר בדגמים היותר מרווחים בקטגוריה יש כ-100 ליטר נוספים). מספיק בהחלט לזוג, אבל עלול להיות קטן כאשר תהפכו למשפחה.

4. לדסי אמינות - קשה לי לומר משהו אחרי חצי שנה, אבל מדובר בסוזוקי החמישי אצלי, כך שאתה יכול להבין מה היה ניסיוני עם היצרן.

6. חלקי החילוף של סוזוקי לא זולים.

7. צריכת הדלק אצלי, בשימוש מעורב (חיפה-קריות-עכו) - סביב 13 קמ"ל.

8. הוזכר הספלאש - בגרסה האוטומטית זו למעשה וריאציה על נושא הסויפט - אותו מנוע ואותה תיבת הילוכים (פלנטרית סטנדרטית, 4 הילוכים, תגובה טובה), בגרסה הידנית תיבת ההילוכים מעט שונה. היתרון - המכונית יותר זולה, ובהרש משמעותי. החסרון - עיצוב פחות מצודד, תא מטען טיפה יותר קטן. מבחינת האורך הכולל ההפרש הוא כ-2 ס"מ, למרות שבגלל הגובה הפרופורציות נראות שונות לחלוטין. בכל מקרה המתחרה של ה-i20 היא הסויפט, לא הספלאש הממוצבת חצי קבוצה מתחתיה וגם זולה בהתאם.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

• תוכן חדש...