Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4547 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם
יא אלוהים, איזה חפרנים!

מסבירים לכם שפתיחת עסק כזה היא עבירה פלילית, תוך שבוע העסק סגור והבעלים במעצר (בית).

וכדאי מאוד שיודה לבורא עולם שסגרו לו את העסק לפני שהאידיוט שהיה מגיע אליו (והוא היה מגיע) היה מסדר לבד בלמים בצורה רשלנית, יוצא מהמוסך והורג משפחה.

זאת אומרת שאין בכלל את האפשרות הזאת? אז איך יש דבר כזה באירופה? מה כולם שם מכונאים עם תעודה? והם עושים לבד!!! מה שונה החוק שלהם משלנו? אשמח לציטוט.

רון

החיסכון שלך - ההנאה שלנו ! איפה הקאץ' ?

• תגובות 109
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

חוץ מזה, למה לא עוצרים את אותם ״עבריינים״ שמטפלים ברכב שלהם לבד? ולא חסר כאלה.. אני רק משכיר את המקום, מצדי שיעשו שם על האש!!! הם אחראים לרכב שלהם

רון

פורסם
זאת אומרת שאין בכלל את האפשרות הזאת? לא, אין!

אז איך יש דבר כזה באירופה? לא בטוח שיש, אבל אם יש, זה לא ישראל, החוקים שונים.

מה כולם שם מכונאים עם תעודה? והם עושים לבד!!! מה שונה החוק שלהם משלנו? אשמח לציטוט.

מאיפה אני יודע מה החוק באירופה? וגם אם הוא קיים ואני אשיג ציטוט, מה בכלל הרלונטיות לפה?

אני רק משכיר את המקום, מצדי שיעשו שם על האש!!! הם אחראים לרכב שלהם

בן כמה אתה? 15? 18?

בטח לא יותר מזה!

לא יכול להיות שזו תגובה של אדם בוגר.

מה זה אתה רק משכיר?

של מי המקום? מי בעל העסק? מי מנפיק חשבונית? (או שאולי אתה גם לא מנפיק חשבוניות).

יש רק אחראי אחד במקום והוא אתה.

וזה עוד לפני שדיברנו על זה שבכלל בשביל לפתוח כזה מקום צריך תעודה מקצועית שלא קלה להשגה.

אפשר לשכור כזו תעודה אבל להריץ כזה מקום על תעודה מושכרת ומבלי שיש במקום אף בעל מקצוע אמיתי הופך אותך במקרה תאונה לכ"כ רשלן ולכ"כ אחראי שהעיתונות תעשה ממך קציצות.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם (נערך)

שתי נקודות למחשבה:

חברת השכרת רכב, משכירה רכב רק לנהגים בעלי רשיון תקף. למה? היא יכולה להגיד "שיעשו מה שהם רוצים עם האוטו. מצידי שיעשו על האש לידו ויצטלמו איתו לחבר'ה בלי להזיז אותו".

אבל היא לא עושה את זה.

אתה, כמו חברה להשכרה רכב, אבל במקום רכב משכיר ליפט. אין הבדל.

בוא תחזור אלינו עם תוכנית עסקית מפורטת, שתסביר איך המקום הולך להיות ריווחי, מה ההכנסות הצפויות בשלוש השנים הראשונות ומה ההוצאות הצפויות בשנים הראשונות.

אני מאמין שאחרי שתלך למ"טי ותראה מה יש להם להגיד בנושא, כבר לא תצטרך אותנו.

נ.ב:

מקווה שקראת את סעיף 5 כאן.

http://www.garageyourself.com/#!faqs/c13pu

עריכה אחרונה על ידי GoRide
פורסם

RON אומרים לך מאוד בפירוט שלא תתבלבל שכל התעסקות במכונאות רכב ללא הסמכה הינה פלילית ולכן כל אזרח צפוי עונש על מעשיו, ואתה מתתם ואומר שלך זה לא משנה כלום עם שבוע אחרי שתפתח את העסק שלך יעצרו את הלקוחות שלך. במדינת ישראל יש חוקים (אני לא מסכים עם הכל) ותמיד יש סיכוי שיעכפו אותם, מצד אחד אתה יכול להצליח אבל מצד שני....תחשוב לבד.

פורסם (נערך)

מדינת בננות שתסגור לך את העסק באופן מיידי בגלל הגבלים כאלה ואחרים.

מה שכן, לדעתי חפש פרצה בחוק ועל עסק למכירה של אביזרי רכב כמו שמןנים ונוזלים והשכרה של ציוד. את הליפטים תפריד כמבנה נפרד לכל ליפט או הפרדה חוקים ותערוך עם כל לקוח הסדר/הסכם השכרה לשטח כולל החפצים שיש בו לשימוש אישי והסר אחריותך ממה שהולך שם.

במידה והלקוח רוצה לקנות שמן ... בבקשה ... רוצה להשכיר ממך מברג? בבקשה ... רוצה לשאול ממך נייר טואלט כמו שכן טוב? בבקשה ... מבחינתך אתה משכיר שטח ואת הליפט כמתקן שנמצא בשטח זה.

ברגע שאתה מתחיל לפקח/לעזור/ללמד... אתה לוקח אחריות ושם יתנו לך בראש. מצידך אתה בעל בית קפה שמוכר שמן אביזרים ומשכיר 2 במחסנים בהם ליפט. תתקין שם מצלמות לפיקוח כי אתה בעל הבית ואתה דואג לרכושך.

מישהוא שבר את היד? שיזמין אמבולנס... נפל על מישהו מנוע? בעיה שלו ... שיפנה לביטוח לאומי.

שורה תחתונה, אתה לא מוסך !!! אתה משכיר לאנשים מקום.

מסירח? כן... אבל ממתי הכל רפובליקת הקופים הזו כשר? לפחות משהו מועיל...

עריכה אחרונה על ידי evgeni432

פורסם
מדינת בננות שתסגור לך את העסק באופן מיידי בגלל הגבלים כאלה ואחרים.

מה שכן, לדעתי חפש פרצה בחוק ועל עסק למכירה של אביזרי רכב כמו שמןנים ונוזלים והשכרה של ציוד. את הליפטים תפריד כמבנה נפרד לכל ליפט או הפרדה חוקים ותערוך עם כל לקוח הסדר/הסכם השכרה לשטח כולל החפצים שיש בו לשימוש אישי והסר אחריותך ממה שהולך שם.

במידה והלקוח רוצה לקנות שמן ... בבקשה ... רוצה להשכיר ממך מברג? בבקשה ... רוצה לשאול ממך נייר טואלט כמו שכן טוב? בבקשה ... מבחינתך אתה משכיר שטח ואת הליפט כמתקן שנמצא בשטח זה.

ברגע שאתה מתחיל לפקח/לעזור/ללמד... אתה לוקח אחריות ושם יתנו לך בראש. מצידך אתה בעל בית קפה שמוכר שמן אביזרים ומשכיר 2 במחסנים בהם ליפט. תתקין שם מצלמות לפיקוח כי אתה בעל הבית ואתה דואג לרכושך.

מישהוא שבר את היד? שיזמין אמבולנס... נפל על מישהו מנוע? בעיה שלו ... שיפנה לביטוח לאומי.

שורה תחתונה, אתה לא מוסך !!! אתה משכיר לאנשים מקום.

מסירח? כן... אבל ממתי הכל רפובליקת הקופים הזו כשר? לפחות משהו מועיל...

סוף סוף אדם שמבין את הכוונה שלי.. פירצה בחוק. כל מי שרשם למעלה ותקף... אתם לא הבנתם את העניין... וגם בגלל אנשים כמוכם אין עדיין בארץ הזאת מתקן פעיל כזה. מי שרשם שאני ב18 אז ממש לא... השאלה היא, אם אני משכיר מבנה שנמצא בו ליפט, מה ההשלכות של עבודה במקום כזה? הליפט יאושר לעבודה? איך זה בדיוק הולך?

רון

פורסם

או, עכשיו התחלת לשאול שאלות של אדם בוגר ולא של ילד בן 15.

אז בהמשך לשאלתך:

אם אני משכיר מבנה שנמצא בו ליפט, מה ההשלכות של עבודה במקום כזה?

שום השלכות! זה שיש בו קונדומים לא אומר שיש אישור להפעלת בית זונות, זה שיש מחבט לא אומר שיש אישור למטבח מוסדי

.

הליפט יאושר לעבודה?

כן, במידה ואתה מחזיק תעודה שמאשרת לך לפתוח מוסך ובמידה והליפט יעבור בדיקות טכניות הכרחיות (או שאולי גם הן מוגזמות עבורך), כן, הליפט יאושר לעבודה עבורך ועבור הפועלים שלך, לא עבור סתם מישהוא.

איך זה בדיוק הולך?

אתה חולם בהקיץ, זה לא הולך.

אתה יכול להגיד שבגלל חסרי אמונה כמוני עד היום לא נפתח כזה מקום.

אתה יכול להגיד שבגלל קיטני אמונה קנאביס לא חוקי וגם לא הזנות אבל בסופו של עניין, אין שום קשר לאמונה, יש קשר לחוקים שאו שאתה עובר עליהם או שאתה פועל לשינוי שלהם.

בהצלחה בכל דרך שתבחר.

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

פורסם
או, עכשיו התחלת לשאול שאלות של אדם בוגר ולא של ילד בן 15.

אז בהמשך לשאלתך:

אתה יכול להגיד שבגלל חסרי אמונה כמוני עד היום לא נפתח כזה מקום.

אתה יכול להגיד שבגלל קיטני אמונה קנאביס לא חוקי וגם לא הזנות אבל בסופו של עניין, אין שום קשר לאמונה, יש קשר לחוקים שאו שאתה עובר עליהם או שאתה פועל לשינוי שלהם.

בהצלחה בכל דרך שתבחר.

ב-ס-ד-ר!!! הבנתי!! אני שואל שאלות כדי לדעת, לא כדי שאנשים כמוך יקטלו אותי.. אם יש משו שלא הולך צריך למצוא את הדרך להפוך את זה לתקין, ואם הדרך לא משתלמת או כרוכה בכאבי ראש כאלה ואחרים מפה עד תאילנד אז לא שווה.

רון

פורסם

רון - רעיון מצוין, עסק כזה יכול לשמש כמקום בילוי של שבת כתחליף למתחם בילו. ממליץ לך להתעלם מרוב מה שנרשם כאן בשרשור, אלא רק להבין את הבעייתיות שבעסק. גש עם רשימת הבעיות לעו"ד רציני שייתן לך כיוון. הכמה אלפי שקלים (מקסימום) שתשלם עבור ייעוץ, יאפשרו לך (בתקווה) לפתוח עסק חוקי לחלוטין או שיימנעו ממך להוציא כסף על משהו שחוקית לא יכול לעבור. אגב - בוחן מטעמך שמשגיח ומאשר סופית כל עבודה כתנאי לשחרור הרכב, אולי יפתור את הבעיה החוקית, אבל בכל מיקרה - רק שיחה עם עו"ד תיתן לך כיוון.

פורסם
רון - רעיון מצוין, עסק כזה יכול לשמש כמקום בילוי של שבת כתחליף למתחם בילו. ממליץ לך להתעלם מרוב מה שנרשם כאן בשרשור, אלא רק להבין את הבעייתיות שבעסק. גש עם רשימת הבעיות לעו"ד רציני שייתן לך כיוון. הכמה אלפי שקלים (מקסימום) שתשלם עבור ייעוץ, יאפשרו לך (בתקווה) לפתוח עסק חוקי לחלוטין או שיימנעו ממך להוציא כסף על משהו שחוקית לא יכול לעבור. אגב - בוחן מטעמך שמשגיח ומאשר סופית כל עבודה כתנאי לשחרור הרכב, אולי יפתור את הבעיה החוקית, אבל בכל מיקרה - רק שיחה עם עו"ד תיתן לך כיוון.

תודה על התמיכה, אולי משהוא קטן, יגדל למשהוא גדול?... אני בהחלט יפנה לייעוץ.

רון

פורסם

בזמנו היה פרק של fifth gear על מוסכים דומים באנגליה.

בארץ קשה לראות את זה קורה בגלל נושא הביטוח, אפשר לנסות, אפשר לבדוק, הלוואי ויש פירצה בחוק.

למכור דברים איכותיים כמו אוטוסטור רק במחירים הוגנים יותר? את זה אני לא רואה קורה, המחירים שם נמוכים ואחוזי הרווח נמוכים גם ככה.

כמה חשבת לגבות על שעת השכרה של ליפט עם כלים?

פורסם

רון, התגובות שלך הן כמו של מישהו שלקח רכב למכון בדיקה, גילה שהוא עם שאסי ומנוע גמור ומחפש לשמוע רק דעות תומכות למה כן לרכוש את הרכב למרות שהוא סוס מת.

אני מציע בחום לאמץ את כל ה"לא" והדעות השליליות שקיבלת בשרשור הזה, להתייעץ עם בעלי מקצוע (עורכי דין, סוכני ביטוח, משרד התחבורה), להבין לעומק את משמעות האחריות הכרוכה בפתיחת עסק כזה ולרדת מהעץ במקרה שיתברר שהדבר אינו אפשרי ולא להמשיך להילחם בטחנות רוח.

ישראל היא לא אירופה ולא אמריקה בכל הקשור לאכיפה ולחוקים, לטוב ולרע, וקומבינות בדמות "פרצות" בחוק יכולות לבוא עליך הפוך על הפוך ביום שיקרה משהו. אני לא מאחל לאף אחד לעמוד במצב כזה. אני באמת מציע לך לפעול מהראש ולא מהלב.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

איתמר, אתה לא ממש בכיוון.. זה שאני שואל שאלות ומנסה להתכחם, לא אומר שאני ילד בן 15, כמו שאחד כתב פה.. אני שואל כדי להבין, ולא כדי לשכנע מישהוא שישכנע אותי לעשות משהוא שהוא לא עובד.(לקנות אוטו אם תאונה ומנוע גמור במקרה של).. לגבי כל העלויות... אני אברר הכל.

רון

פורסם
איתמר, אתה לא ממש בכיוון.. זה שאני שואל שאלות ומנסה להתכחם, לא אומר שאני ילד בן 15, כמו שאחד כתב פה.. אני שואל כדי להבין, ולא כדי לשכנע מישהוא שישכנע אותי לעשות משהוא שהוא לא עובד.(לקנות אוטו אם תאונה ומנוע גמור במקרה של).. לגבי כל העלויות... אני אברר הכל.

כנראה שגם 1000 תשובות של "לא" לא יגיעו לאוזניו של מי שכל מה שהוא רוצה לשמוע זה "כן".

שים רגע בצד את העניין החוקי/בטוחי/פריצתי בחוק. בוא נניח שאתה והעו"ד הדביבון שלך תצליחו למצוא רבע פרצה בחוק שבעזרתה נניח תוכל להניח ליפט ולהשכיר אותו.

נניח.

וממה תרויח כסף?

יש לך תוכנית עסקית ברורה שמסבירה איך כל הרעיון הזה הופך לכדאי כלכלית ומצדיק את הקיום של עצמו?

אה...לא?

אז בוא תבדוק, ותחזור עם תשובות.

אני בטוח שאחרי שתגלה את המספרים, החיפוש אחרי פרצה בחוק כבר לא יעניין אותך.

• תוכן חדש...