Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• אחראי פורום
פורסם

עשיתי עבודה קטנה (ראשונה) על האוטו וחשבתי לשתף, בעיקר כי עלו לי כמה תהיות לגבי העבודה עם הפלסטלינה.

מאחר ואני חדש בתחום ולא יודע כמה אעמיק, רכשתי קודם מוצרים מהסקאלה הזולה. לבדוק בעיקר את עצמי וכמה אתמיד.

ולכן, פלסטלינה זולה (לא הכי אבל מאוד, בערך 11 ₪ לזוג, אחפש לינק אם אתבקש) ומגבות ירוקות של ATOP עשו דרכן לביתי.

באוטם השקעתי קצת, בעיקר בגלל קלות העבודה - אופטיסיל.

העניין עם הפלסטלינה הוא שאחרי חצי אוטו, היא התחילה ממש להתעייף, להתפרק ובכלליות להיות לא נוחה ואפקטיבית.

האם זו היא או אני? האם השפרצתי יותר מדי חומר סיכוך (שמפו דופון מדולל)? לא לשתי אותה כמו שצריך? דיברתי אליה לא יפה?

הפיסה שהתעייפה היתה חצי ממוצר שלם, החצי השני תפקד יותר טוב, אולי פחות ריססתי עליו ישירות אלא רק על האוטו.

עניין נוסף הוא שבניגוד לתמונות בפורום ובסרטונים ברשת, היא לא ממש התלכלכה ממשקעים וזאת למרות שבוודאות "נתנה עבודה",

כי הצבע חלק בצורה משמעותית וירדו המון טינופות (וזה רכב שלא עבר שום טיפול צבע מעודו).

מזל שיש לי חניה סגורה, כי אם היו רואים את כמות הליטופים וקריאות ההתפעלות שהאוטו קיבל ממני, היו מזכים אותי בנידוי חברתי.

מאחר והיא כבר לא שמישה כ"כ, עברתי להוריד איתה משקעים מהג'אנטים ורובם ירדו עם ממש מעט מאמץ.

4d3i.jpg

מניח שמישהו פה התנסה עם זולה ויקרה, הייתי שמח לשמוע אם נתקלתם בתופעות האלה.

לגבי המגבות, סבירות, לא מייבשות לחלוטין במעבר ראשון אבל סופגות יפה. אין לי ניסיון ע"מ להשוות לאחרות.

האופטיסיל: מגוחך כמה קל ליישם אותו. עמידותו תיבחן, אבל קלות העבודה הופכת את התהליך לזניח.

ובכל זאת, גם ההבדל הוויזואלי נראה די בבירור:

לפני:

f8sz.jpg

אחרי:

bsmp.jpg

ביחד:

ordx.jpg

לפני, רכב שטוף עם דופון בלבד:

5v7d.jpg

אחרי:

mo4g.jpg

axzm.jpg

0t06.jpg

zk7o.jpg

ראש ידית הילוכים ישנה:

8rh6.JPG

חדש:

(מומו עאלק)

5h9z.jpg

השלב הבא: פוליש ידני. מתישהו עד 2017.

תודה :wave:

עברנו את פתח תקווה, נעבור גם את זה.

פורסם

שלום,

האם השתמשת בכל הגוש או שחילקת תחילה את הגוש לכמה חלקים והשתמשת בכמה מהם(כי לא קל ללוש 200 גרם)?

האם הקפדת ללוש טוב את הפלסטלינה אחרי פאנל או 2 ברכב?

אין דבר כזה יותר מדי חומר סיכוך...אבל יש דבר כזה חוסר בחומר סיכוך, אם יש חוסר יכולות להיות מריחות של פלסטלינה על הצבע ויכולות להיווצר שריטות.

עודף חומר סיכוך ימנע את התופעות הנ"ל ביתר קלות.

If you can't see the bright side of life, just polish the dull side

פורסם

בפעמים הראשונות שלי עם פלסטלינה (דאז, אי שם לפני כמה שנים טובות...) השתמשתי בכל ה-200 גרם. היא לא הגיע למצב בו נמצאת זו שמציג איתי. גם אחרי שימוש כבד במיוחד, ללא חומר סיכוך יעודי. היא לא התפוררה, רק לא היה הכי נוח לעבוד עם כל גוש הפלסטלינה.

איתי, נראה לי שכדי שתשקיע ותקנה לעצמך פלסטלינה טובה יותר. אני רכשתי שני סטים של Mothers (לפני כ-6 שנים) בארה"ב, כולל ווקס קרנובה (שהיה מאוד נוח לשימוש) וחומר סיכוך. סט אחד הלך לעולמו לפני כשנה (ז"א - הפלסטלינה הייתה היחידה ששרדה. השאר נגמר תוך שנה בערך) ולפני כמה חודשים פתחתי את הסט הנוסף שנשאר. היה שווה את ה-40$ (ל-2 סטים).

Renault Megane RS 300 Trophy 2021

Renault Catpur 155 2021 

פורסם

האוטו נראה מצויין אבל זועק לפוליש (לא הגעת לערב קרניבורים עם בראבו ?).

הראש ידית הילוכים הקודם הוא המקורי ?

לגבי הפלסטלינה, זה מה שקרה גם לי, אני חושב גם שזה בגלל שחותכים אותה (אבל אין סיכוי לעבד עם 200 גרם).

אני ממליץ על הפלסטלינה של מגס' (הלבנה שמגיעה עם הקיט) לפי מה שהבנתי היא אמורה להגיע גם לבד אבל לא מצאתי כזאת בשום מקום.

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

• אחראי פורום
פורסם

שארקי - חילקתי לשתיים, גם חצי היה מאוד קשה ללוש אבל הוא התרכך די מהר.

דאגתי ללוש ולקפל אותו בערך כל פאנל.

החשש שלי מעודף סיכוך זה שדי הספגתי אותו. תוך כדי לישה הוא ממש טיפטף נוזל.

את המשטח ריססתי בנדיבות והעבודה הלכה חלק.

אני מבין שכנראה עבדתי נכון ואיכות המוצר היא שגרמה לו להתפרק ככה.

אוראל, קניתי זולה פשוט כי רציתי להתנסות על זול ולא להשאיר על המדף מוצרים במאות ש״ח.

לאט לאט אבין איפה אני צריך להשקיע יותר (פלסטלינה) ואיפה אפשר פחות (מגבות למשל).

רופני - הבראבו של אשתי. הידית הקודמת לא מקורית, הגיעה מהבעלים הקודם.

היא גם היתה מכוערת וגם לוהטת בקיץ. מקורית אין למצוא אז חיפשתי את הסולידית יותר כמחליפה.

מסכים איתך שהצבע בריא בסה״כ אבל פוליש טוב הוא בהחלט בגדר חובה, זה השלב הבא כאמור.

לגבי הפלסטלינה, גם לי היה נראה שעקב החיתוך היא נחלשה, פעם הבאה אחתוך עם יפנית ולא ביד.

תודה.

פורסם

זה בדיוק מה שקרה לי איתי (הספיגה, המראה וההיעלמות), גם אני חשבתי שזה בגלל החיתוך אבל זה אמור להיות עמיד כי אי אפשר לעבוד עם 200 גרם (ועוד הסינים עם הידיים הקטנות שלהם בכלל).

Renault Clio sport 2001 - Sold

תקשיב מה דניקס אומר לך.

פורסם

קודם כל - פלסטלינה, גם לא הזולות, לא אמורה להיראות כך.

אישית אני משתמש המון בזולות ("Magic" הסיניות) והן מתפקדות לא פחות טוב מהמוכרות יותר.

לגבי הבידינג שהופיע על הרכב:

חייב לשאול אותך, האם דאגת להוריד כיאות את שאריות חומר הסיכוך מהרכב?

ניגבת כמו שצריך לאחר מכן ולפני האוטם?

באיזו טמפרטורת משטח יישמת את החומר?

כמה שכבות?

אני שואל משום שהבידינג שצילמת הוא למען האמת לא מדהים בכלל. הוא לא אחיד כלל, הוא לא יוצר טיפות גבוהות ויפות. אצלי הבידינג הזה משמש בתור התראת אוטם בסוף ימיו דווקא, ולא אוטם חדש. וכן - גם אני משתמש הרבה בOpti-Seal. דווקא התמונת לפני מציגה בידינג דיי ראוי \:

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

• אחראי פורום
פורסם

תודה על התשובות.

האמת שהבידינג עניין אותי וקיוויתי להתייחסות. הוא באמת שונה ממה שראיתי אצל אחרים.

לא רק שניגבתי ישר אחרי הפלסטלינה, גם שטפתי את האוטו יסודי, אך לא ניקיתי עם ipa. כל התהליך היה על פח קר.

יישמתי שכבה אחת של אוטם כי ככה ראיתי במדריכים שעושים.

לדעתך צריך יותר? אולי יישמתי דק מדי?

פורסם

אתה השפרצת את האופטי-סיל על הפח ואז ניגבת, או שהשפרצת על ספוגית ואז מרחת עם הספוגית? הדרך הנכונה זה שפריץ אחד-שתיים על הספוגית, ולמרוח. כיסוי לא אחיד יכול לגרום לאפקט בידינג פחות מרשים. (וגם הגנה לא מלאה!)

פורסם

ההכנה שלך הייתה סבירה לגמרי.

כנראה תצטרך לבצע מספר נסיונות עם האופטי-סיל על הרכב עד שתמצא את הדרך האופטימלית ליישם אותו (טמפרטורה, אופן יישום, שכבות וכו').

זה חומר עדין מאוד וכל שינוי קל בתנאי היישום ייצור תוצאה שונה, לטובה או לרעה.

גם לי לקח זמן עד שמצאתי את הדרך לעבוד עמו, אל תתרגש.

המדריך המלא לכניסה לעולם הדיטיילינג

HU: Pioneer AVH2750BT | Midbass: Morel Virtus MW6 | Tweeters: Morel MT230 | Amp: Sundown SAX100.4 | SW: DLS Nordica 12" | SoundDeadener: Stinger Roadkill

פורסם

יצא לי לעבוד עם פלסטלינה סינית זולה (אומנם הכחולה יענו 3M) וגם חתכתי אותה ל 3 חלקים , והוחמר תפקד בסדר גמור, לא התפורר וכדומה.

כפי ש SHARKI ציין הרבה חומר סיכוך , גם על הרכב וגם על החומר עצמו, אני מניח שהחומר שהשתמשת בו פגום או פג תוקפו אם יש כזה דבר

hu: eclipse cd5030

spk: hertz hi-enrgy hsk165

amp: audison lrx 4.1k

sub: hertz es200

פורסם

אני דווקא השתמשתי בפלסטלינה סינית עם הסבון שאיתו שטפתי את הרכב ולא הייתה לי שום בעיה.

אולי החתיכה שהוא קיבל הייתה דפוקה, אולי פג תוקף, אולי נחשפה לחומר מסויים, אולי הייתה בשמש, אי אפשר לדעת.

• תוכן חדש...