Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4562 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

בבעלותי סיאט טולדו TDI 1.9 2004 ,

טוב אז קראתי כל כך הרבה אשכולות על מנועי הטורבו בדיזל והבנתי שאפשר ואי אפשר ואפשר ואיאפשר לשים שיפורים מסויימים וזה תיסבך לי את החיים.

אבקש ממישהו שמבין בזה ברצינות לענות לי על השאלה, מה אפשר לשפר במנוע דיזל טורבו 1900 סמ״ק של סיאט טולדו 2004?

בנוסף , אני יודע שהצ׳יפ הוא הדבר המשמעותי ביותר , אך אבא שלי אמר לי שלא כדאי מאחר שזה עושה בלאי למנוע בצורה משמעותית ותצרוכת הדלק עולה , פילטר פתוח עושה ביק פיירים והורס את המנוע , פורק לחץ יש כאלה שאומרים שאי אפשר לשים כי אין וואקום אבל לתדהמתי בדקתי את זה ויש ועוד איך וואקום וגם מצערת (יש כאלה שאמרו שלא)

סליחה על החפירה חיב עזרה , הכוחות סוס של המנוע נימצאות על 110 פחות או יותר מאחר הבלאי של המנוע עם השנים, אני מחפש לתת לו עוד כוח ושתהיה שמיעה קצת של יותר בשביל ההרגשה העצמית שלי.

תודה רבה!

פורסם
היי,

בבעלותי סיאט טולדו TDI 1.9 2004 ,

טוב אז קראתי כל כך הרבה אשכולות על מנועי הטורבו בדיזל והבנתי שאפשר ואי אפשר ואפשר ואיאפשר לשים שיפורים מסויימים וזה תיסבך לי את החיים,

אבקש ממישו שמבין בזה ברצינות לענות לי על השאלה מה אפשר לשפר במנוע דיזל טורבו 1900 סמ״ק של סיאט טולדו 2004.

בנוסף , אני יודע שהצ׳יפ הוא הדבר המשמעותי ביותר , אך אבא שלי אמר לי שלא כדאי מאחר שזה עושה בלאי למנוע בצורה משמעותית ותצרוכת הדלק עולה

אכן בלאי מואץ יותר אבל בצורה ממש לא משמעותית. ממש לא סיבה לא לעשות.

פילטר פתוח עושה ביק פיירים והורס את המנוע

אין שום קשר בין בקפייר לפילטר פתוח...

גם לא הורס את המנוע אבל יש שיגידו שעדיף פילטר אינבוקס.

פורק לחץ יש כאלה שאומרים שאי אפשר לשים כי אין וואקום אבל לתדהמתי בדקתי את זה ויש ועוד איך וואקום וגם מצערת (יש כאלה שאמרו שלא)

פורק לחץ לא קשור להספק, לא מוסיף כ"ס בשום צורה שהיא.

סליחה על החפירה חיב עזרה , הכוחות סוס של המנוע נימצאות על 110 פחות או יותר מאחר הבלאי של המנוע עם השנים, אני מחפש לתת לו עוד כוח ושתהיה שמיעה קצת של יותר בשביל ההרגשה העצמית שלי.

בשביל השמיעה - מכשיר שמיעה... :shock:

תודה רבה!

תשובות באדום.

פורסם
אכן בלאי מואץ יותר אבל בצורה ממש לא משמעותית. ממש לא סיבה לא לעשות.

אין לנו נתון פתיחה לגבי הרכב המדובר. אולי הוא כבר עבר 600Kק"מ ותוחזק לא ברמה הכי גבוהה שיש. במקרה כזה שיפור יהיה הדרך המהירה לגמור את המנוע.

NirTDI, מספר שאלות:

1. הרכב שלך מונית לשעבר?

2. כמה ק"מ עבר הרכב?

3. כיצד מתוחזק הרכב?

לפני שמתחילים בשיפורים, כדאי להתחיל במקצה יישר קו וביקורת כללית במוסך כדי לוודא שהרכב במצב מצויין ומוכן לשיפורים.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם
אין לנו נתון פתיחה לגבי הרכב המדובר. אולי הוא כבר עבר 600Kק"מ ותוחזק לא ברמה הכי גבוהה שיש. במקרה כזה שיפור יהיה הדרך המהירה לגמור את המנוע.

צודק לגמרי.

הכל בהנחה שהרכב תוחזק ברמה נאותה ובוצע יישור קו.

פורסם

200,000 קילומטר,

האוטו נימצא במצב מכני מעולה מטופל במוסכים מורשים, יד ראשונה לא היה מעולם מונית.

עשיתי לו בדיקה בפס ישר הוא סגר לי מ0-100 ה- 9 שניות , רשום בspec של הרכב 11 שניות..

העניין הוא שאבא אומר שהצ׳יפ יעשה בלאי למנוע וגם ככה המנוע ישן, אז השאלה שלי אם שווה

דבר שני התכוונתי שהפורק לחץ הוא רק לשמיעה ולאיכות השמיעה הכיפית של עצמי בתוך האוטו

את הציפ הציעו לי לעשות זה יעלה לי כ35 כוח סוס אבל כל המוסכים שהציעו לי לעשות את זה

אמרו שזה מפחית את תצרוכת הדלק , ובינינו??! אנלא מאמין לזה..

פורסם

לפי מה שאתה רושם, למנוע הזה נשמע שיש פוטנציאל בריאותי לצ'יפ. ממליץ להתיעץ עם אחת הסדנאות שמשווקות צ'יפים כאלה כדי לקבל חוות דעת מקצועית.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

שאלתי ובסוף אמרו לי שלא כדאי עשות זאת ב200,000 קילומטר כי זה יכול לגרום לבלאי של המנוע תוך שנתיים שלוש , עד היום במשך 10 שנים בדיוק האוטו תיפקד כראוי אז ניראלי אוותר על הצ׳יפ

יש לך דרכים שונות לשפר את מנוע הרכב בלי לדפוק אותו לפי הקילומטראג׳?

פורסם

היתה לי טולדו כזאת ואין שום סיכוי שמדדת איתה 9 שניות ל-100.

שלי היתה גם עם צ'יפ קאסטום בשלב מאוחר יותר וצריכת הדלק לא היתה גבוהה יותר. הביצועים השתפרו פלאים.

פורסם

מנוע עם פוטנציאל שיפורים אדיר! אנשים בחו'ל מגיעים איתם גם ל600 700 כ''ס...

המנוע שלך מאוד אמין, הצ'יפ לא יאיץ לך את הבלאי למנוע! והצ'יפ כן יחסוך לך בסולר.

פילטר פטוח לא מזיק, לא עושה בקפייר ובטח שלא לדיזל!:?

פורק לא אתן לך כלום, חוץ מרעש וכן יש פורק ייעודי לדיזל שעובד על הפדל של הגז במקום וואקום.

אם אתה נשאר מרובע ולא רוצה לשים צ'יפ, אז אתה יכל לשים צנרת, פלטר, וקולר חזית ובתקווה שתוציא מכל זה עוד 10 כ''ס

(הרכב גיר רגיל?)

(>200 סוסונים) :wink:ibiza tdi

פורסם

הרכב גיר רגיל כן , אני כל כך מכור לאוטו הזה ולא הרבה מכירים אותו לצערי,

העניין עם הצ׳יפ זה שאבא לא נותן לשים, פילטר פתוח אני יודע בוודאות שמכניס חול וליכלוכים למנוע (אחרי הכל הוא פתוח)

ויכול לדפוק אותו, העניין עם הציפ לא אמרתי שהוא לא טוב, אני בעד אבל בגלל שהמנוע זקן יחסית הוא יכול לדפוק אותו רק מהסיבה הזאתי,צנרת אני ישאל , קולר מזה ?

פורסם

הייתי שוקל את הצ'יפ מאוד לחיוב.

אם זאת, בטרם תתקינו מומלץ לעשות יישור קו כללי לרכב כדי למנוע מצב בו שיפור הביצועים "יעיר" צינור עייף או בעיה אחרת.

בהצלחה,

עידן

צרפתיה שגורמת לך לחייך :-D

סקס סמים ואריה שאוהב סולר

פורסם

אולי יותר פשוט יהיה אם תשאל קודם את אבא מה הוא מרשה לעשות. :wink:

מחפש חלפים יעודיים לאימפרצה סטיישן ניו אייג'.

אשמח לדעת אם מישהוא מכיר אחת בפירוקיה.

• תוכן חדש...