Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4573 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

היי,

מתלבטת בקניית רכב :

פיאט פונטו ספייס,כפי שהמליצו לי חברי הפורום.

שנת 2004 אוטומט. (עשה 15 קילומטרז' לשנה)

תת דגם Dynamic Spice כתוב שהוא 80 כוח סוס.

לסיטרואן C3 שנת 2003 אוטומט.

תת דגם Sx Pack. (עשה 16.9 קילומטרז' לשנה)

מה עדיף ?

הפרמטרים הם חיסכון בדלק,שהאוטו לא יכנס לי כל שבוע למוסך וכמה שפחות בעיות(עד כמה שאפשר בשנים האלו)

אם יש לכם ניסיון אם אחד הרכבים או עם שניהם אשמח שתמליצו/לא תמליצו על הרכבים.

**אם תוכלו להוסיף גם למה בדיוק כדי לי לשים לב בקניית הרכבים הספציפיים האלה אני אשמח,קראתי כל מיני דברים מבלבלים בייחוד על הפיאט פונטו אז אני אשמח לעזרה.(הבנתי ש80 כוח סוס זה עדיף,ושעדיף תת דגם ELX בגלל שהוא גיר רציף )

בקיצור אני ממש התבלבלתי ואני רוצה כבר ללכת לראות את האוטו ולדעת אם שווה לי בכלל ללכת:?:

התקציב הוא 15K .

תודה לעוזרים ♥

פורסם

שכחתי לציין התלבטות נוספת אבל צולעת לכן שכחתי אותה :)

פיג'ו 206 לא בדקתי מכונית ספציפית אבל בין השני 2001-2003 כמובן עם קילומטרז' נמוך.

פורסם

לגבי הפונטו ,לELX לא מיוחד הגיר הרציף .יש גם בדגם היותר חלש של ה60 כ"ס גם רציף .

העניין בדגמים הוא כ"ס ואיבזור .

וזה הולך S ,SX ELX,HLX,HGT

פורסם

אוקיי ומה ההצעה שלך לגבי ההתלבטות ?

ולגבי הפיאט פונטו איזה תת דגם הכי מומלץ מבחינת גיר רציף ואיבזור ? ממש מבלבל העניין הזה.:x

פורסם
לגבי הפונטו ,לELX לא מיוחד הגיר הרציף .יש גם בדגם היותר חלש של ה60 כ"ס גם רציף .

העניין בדגמים הוא כ"ס ואיבזור .

וזה הולך S ,SX ELX,HLX,HGT

זה פשוט לא נכון.

יש את הספייס לפני מתיחת הפנים 2001-2004 אז היו דגמים: elx, sx,s. בשנים האלה דגם הelx היה היחיד עם מנוע 80 כ"ס 16v כאשר הוא הגיע עם תיבה ידנית או אוטומטית רציפה. לא היה דגם אחר עם הגיר הרציף.

בשנים 2004-2006 הספייס עברה מתיחת פנים (הפנסים הגדולים יותר בחזית mk2b) וקיבלה שמות חדשים לרמות האיבזור. הelx הפך להיות דיינמיק עם אותו המנוע ואותו הגיר הרציף. (סימני זיהוי קלים: משענות ראש מלאות ודשבורד בשילוב שני צבעים לבן-אפור) וגם הגיע דגם אקטיב עם מנוע 60 כ"ס 8v וגיר אוטומטי אבל רובוטי. הדגם הנ"ל פחות ממולץ מבין השניים.

כשתיגשי לראות את הרכב, רצוי שלא תעשי את זה לבד. לא משנה כמה את בקיעה תמיד כשרואים בחורה מנסים לערבב אותה בסיפורים (מניסיון לצערי). הכי חשוב לשים דגש על היסטוריית טיפולים מסודרת. לוודא שהשתמשו בנוזל קירור פרפלאו ולא שמו מים ברדיאטור. לבדוק שמנגנון ההגה והגה סיטי (הופך את ההגה לממש רך-כפתור מימין להגה) עובדים כמו שצריך בסיבוב הגה מלא. בגדול אלה שתי המחלות הידועות של הרכב. כמובן שתבדקי באופן כללי שהכל עובד. אם האוטו כבר אחרי פתיחת ראש מנוע, הייתי מוותרת עליו. לא לוותר על בדיקה במכון/מוסך!

Mini Cooper S R56 - לכיף

פורסם

שלושת הבחירות הן טובות במידה והרכבים תקינים יחסית וללא תאונות משמעותיות. בסכום הזה גם אני הייתי מתלבט כנראה בין שלושת הרכבים האלו (אולי הייתי מנסה למצוא גם פיאט פנדה).

אל תפסלי בשום אופן את הפונטו אם "עברה פתיחת ראש מנוע". זה די טבעי לפונטו בת 11 ואם הנזק והגורם לנזק תוקנו אז אין כל בעיה עם זה, אדרבא זה כבר תוקן ולא על חשבונך.

הייתי ניגש לבדוק במוסך את הרכבים ולא במכוני בדיקה כי גם חבל על הכסף וגם יתכן ולא תקבלי תשובות טובות ומלאות. אם את מאזור המרכז, את הסיטרואן (או הפז'ו) הייתי בודק אצל אורן שרותי רכב בחולון, הוא זמין, מזמין ויעשה זאת בכייף ובמקצועיות.

את הפיאט הייתי בודק אצל חיים או יהודה במוסך שמשון ביהוד, שוב מדובר באנשים מקצועיים, מזמינים ונכונים לעזור.

כמו כן, במידה וקנית את אחד מהדגמים הנ"ל, הייתי משאיר במוסך הרלוונטי ליישור קו, אפילו ראשוני. שתצאי לדרך בראש שקט לעתיד הקרוב לפחות.

כמובן שאין לי כל אינטרס עם השניים, הם פשוט נותני שרות מקצועיים ואדיבים שאני מכיר והתנסיתי בעצמי אתם, ולטובה כמובן.

בהצלחה.

שמרנות היא עצלנות מחשבתית

• תוכן חדש...