Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

ליסינג תפעולי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4473 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום,

אני אמור להחליף רכב בליסינג.

הרכב אמור לשנע בנוחות ובטיחות משפחה בת 5 נפשות. כרגע יש לי פורד פוקוס סטיישן (החדשה) ואני די מרוצה, פרט לזה שהחליפו פעמיים את הקלאצ' (לאחר 25K ק"מ ו- 50K ק"מ) וכמה גומיות בדלתות שהדביקו. חוץ מזה הרכב מאוד נוח, מאובזר ודי זריז ביחס לפוקוס הקודמת :wink:

מבחינת המרכב, מאוד אהבתי את השימושיות של הסטיישן.

לשלב הגמר הגיעו המועמדות הבאות לפי הסדר שהתרשמתי מהן, כאשר 1 זה הכי גבוה:

1. סקודה אוקטביה החדשה 1.2TSI ברמת גימור אמביינט.

2. אופל ברלינה סטיישן 1.4 טורבו.

3. טויוטה קורולה החדשה.

4. פורד פוקוס סטיישן (שוב, אם כי עכשיו היא מגיעה עם מערכת מולטימדיה המותקנת בארץ).

מה אתם הייתם ממליצים לקחת?

תודה

פורסם

לדעתי אתה חייב לעשות נסיעת מבחן על כולן ורק אז להחליט בעצמך. לכל ארבעת הרכבים הנ"ל יש תיבת הילוכים שונה ואולי אחת מהן דווקא תרגיש לך הכי טוב. גם התחושה כשאתה יושב בכל אחד מהרכבים היא מאוד סובייקטיבית מאדם לאדם. באמת דירגת אותן לטעמי אך אתה חייב לנהוג בכל אחת מהן

יש רק דרך אחת לשחות 100 מטר בשביל להביא מדליה;

אתה מתחיל הכי מהר שלך, ואז לאט לאט אתה מגביר

פורסם

השוואה בין סקודה אוקטביה לטויוטה קורולה תוכל למצוא כאן.

אופל אסטרה סטיישן גם אפשרות נחמדה מאוד, אם כי מבחינת עיצוב תא נוסעים היא פחות "מודרנית" ונקייה מהאחרות. גם מבחינת צריכת דלק היא קצת מאחור (אני לא יודע מה הסדרי התדלוק אצלך בעבודה..).

הפוקוס סטיישן לא שווה אפילו אזכור לאור המתחרות הצעירות, המרווחות, האמינות, המאובזרות והחסכוניות ממנה.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

צביקה צודק וכאשר יש כזה שוני מכני בין הרכבים, נסיעת מבחן מחייבת.

אני הייתי הולך על הסקודה היות והאיבזור שלה עשיר מבעבר גם בגרסת הליסינג, לזה מתווספים תא מטען גדול ונוח.

על האסטרה מלינים על תיבה לא חלקה.

הקורולה מבחינתי (וזה רק מבחינתי) נפסלת בגלל היותה טויוטה.

עם הפוקוס היית כבר, הגיע הזמן לעבור למשהו אחר ומעניין יותר (dsg+tsi)

פורסם

אין אפשרות לרכבים אחרים?

מבין הרכבים הנ"ל ממליץ על הסקודה אוקטביה. מאובזרת, נוחה וזריזה.

במידה ויש אפשרות לחרוג מהרשימה הנ"ל ממליץ לך לבדוק את הסיד סטיישן, גם מרווחת גם מאובזרת מאוד וכמובן גם בעלת שילוב של מנוע וגיר כפול מצמד שמפיקים ביצועים מעולים ביחס למתחרות, תקרא מבחנים והשוואות ותבין.

פורסם

היום עשיתי נסיעת מבחן על האוקטביה, הקורולה והאסטרה.

בקורולה הרגשתי פרווה - די רכה, פחות התחברתי להנדסת אנוש בגלל הדשבורד שקצת לוחץ.

כשמאיצים, היא עושה הרבה רעש, אבל התאוצות לא מדהימות.

באוקטביה ואסטרה ההרגשה הרבה יותר רכב וגם מקבוצה גבוהה יותר.

גם הנדסת אנוש של אסטרה לטעמי לוקה בחסר, בעיקר עקב ריבוי מוגזם של מקשים שאין בהם צורך עמיתי עם מערכת מולטימדיה. גם השליטה על בקרת אקלים מפוצלת בצורה מכנית פשוט לא יעילה, כל שינוי בטמפרטורה צריך לסובב שני פקדים (בפוקוס למשל יש מצב Mono שפותר את הבעיה).

לגבי המנועים, לא הרגשתי הבדל גדול בין האסטרה 1.4T לבין אוקטביה 1.2TSI למרות כמעט 30% הפרש בכ"ס וכ- 20% הפרש במומנט. כנראה שזה בגלל ה- DSG.

לגבי הנוחות, דווקא האסטרה הייתה יותר נוחה לי מהאוקטביה. אבל הכי נוח הרגשתי כשחזרתי לפוקוס :-(

פורסם

אז כמו שאתה כותב ככל הנראה פוקוס סטיישן מנוע 2 ליטר תסגור לך את הפינה

פורסם
אז כמו שאתה כותב ככל הנראה פוקוס סטיישן מנוע 2 ליטר תסגור לך את הפינה

אתה צודק, אבל אצלנו בחברה יש רק פוקוס 1.6.

נכון לעכשיו הפוקוס ירדה מהתחרות וגם הקורולה החדשה.

נשארו שתי מועמדות - האוקטביה החדשה 1.2TSI ואסטרה סטיישן 1.4.

מה אתם אומרים?

פורסם

לעניות דעתי תעשה נסיעת מבחן בשתי המכוניות - ותחליט.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם
אתה צודק, אבל אצלנו בחברה יש רק פוקוס 1.6.

נכון לעכשיו הפוקוס ירדה מהתחרות וגם הקורולה החדשה.

נשארו שתי מועמדות - האוקטביה החדשה 1.2TSI ואסטרה סטיישן 1.4.

מה אתם אומרים?

לדעתי האוקטביה עדיפה בגלל יציאות המיזוג לאחור שממש מצויינות לקיץ שלנו ותיבת ההילוכים שהרבה כותבים שהיא היותר יעילה. חייב להודות שיש לי אוקטביה ושלא נהגתי על האסטרה

• 4 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

שלום לכולם,

כפי שכתבתי הזמנתי בדצמבר את האוקטביה החדשה עם צפי לקבל אותה במאי.

אלא שעכשיו הודיעו לי שהרכב לא במלאי ויגיע רק בספטמבר-אוקטובר.

יש לי שתי אופציות - להזמין רכב אחר מתוך הרשימה המקורית או להמשיך לחכות לאוקטביה.

שתי שאלות:

1. האם אוקטביה באמת שווה את ההמתנה.

2. לדעתי הצפי שקיבלתי מחברת הליסינג פסימי. האם מישהו יכול להגיד מתוך ידע כמובן מהו הצפי האמיתי להגעת האוקטביה לארץ?

תודה

פורסם

1. במצב הנתון נראה שהייתי הולך על הקורולה.

2. לכל חברת ליסינג ההקצאות שלה וההזמנות שלה - אין לזה שום קשר לאספקת הדגם הספיציפי ללקוחות אחרים. יתכן שזאת דרכם (העקיפה) לומר שהם לא מעוניינים להחכיר אוקטביה.

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

נסה לפנות לספונסר של צ׳מפיון מוטורס בפורום, אולי הם יוכלו לענות לך על שאלת זמני האספקה. או לחילופין, ציין את שמה של חברת הליסינג, אולי גם להם יש ספונסר בפורום שיוכל לעזור לך.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

• תוכן חדש...