Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

התשובה לדעתי פשוטה. אמאזון שומרת על רמת שירות גבוהה (ובזכותה לקוחות נאמנים ממשיכים לקנות שם במחירים שאינם הזולים בשוק) גם אם במקרים ספציפיים הרווח נפגע או אפילו נשחק. איחוד חבילות עולה בזמן וגם בכסף. אני סומך על אמאזון שהם עושים את השיקולים הנכונים.

• אהבתי 1
:turn-l:
פורסם (נערך)

כבר כתבתי על המידע האלקטרוני שעלי מעבירים לדואר ישראל ולמכס לגבי תוכן החבילות ושווין.

נראה שהמידע בסיסי בלבד. הבן שלי הזמין רחפן. באותה המכירה קיימת אופציה עם/בלי מצלמה. בחרנו כמובן בלי מצלמה כדי להמנע מאישור משרד התשקורת (מכוון), ולמרות זאת החבילה יורטה וממתינה, יחד עם הדג, לבדיקה.

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם

אם היה עם מצלמה, לפחות הייתם יכולים להסתכל מה שלום הדג

• מצחיק 1

ליאור

מאזדה 3 2.0 "ספיריט" 2020

בתאריך 12.5.2021 בשעה 13:54, יבגניפ כתב:

באמת. אני אוהב אותך כמו שאתה.

יבגני כבר לא אוהב אותי 😭

• חודש מאוחר יותר...
פורסם

מחייה את הנושא לטובת טרנד חדש ומרגיז ברמות שלא ניתן לתאר. תשלום עמלה על בדיקת מכס.

החודש דואר ישראל דרש ממני כ"כופר" תשלום של 36 שקלים על שחרור חבילה שנשלחה לטענתם בEMS (על אף שלא ביקשתי או צויין בשום מקום) חבילה שהעלות שלה היא 20 דולר מסין.

כאשר שאלתי את הבחור בדואר על המה העמלה, ציין כי החבילה נבדקה על ידי המכס ושוחררה וכי זה לא תלו בדואר ישראל.

נשאלות השאלות הבאות :

1) האם אגף המכס הוא אגף פרטי או ממשלתי, כי אם הוא פרטי הוא רשאי לגבות תשלום על הפעולה, אם הוא ממשלתי, משמע אנחנו משלמים לו והוא מחוייב לתת לי שירות.

2)על אף שלא ביקשתי EMS או בדרך לא דרך החבילה הגיע לאגף המכס, נבדקה על ידי אנשים שאני משלם להם את המשכורת מהמיסים שלי, אותו "עובד מכס" בדק את החבילה, לא מצא עליה כלום, כי היא לא עומדת בתנאים לאכיפה (פחות מ75 דולר, כולה משחק הוקי מעץ) מחייבים אותי בעלות בדיקה וטיפול בסך 36 ש"ח, לא מצליח להבין על מה? על זה שהוא עשה את העבודה שלו ? הוא הרי כבר במשמרת, עובד, מקבל משכורת. על מה אני צריך לשלם לו את 36 שקל? אם לצורך העיניין הוא בדק את החבילה, גילה שהיא שווה יותר מ75 דולר, אהלן וסהלן תחייבו אותי, אבל אין כאן שום עבירה ואני וגם אחרים כלקוחות שובים בנושא הבא, כי אם לא נשלם את העמלה המוצר שכבר בארץ ישלח בחזרה לשולח.

3) היום הייתה כתבה (די לומר לא מובנת והוזיה,אבל ככה זה תוכנית החסכון) בנושא עמלות/שיטת המצליח של דואר ישראל ואגף המכס, ממציאים עמלות "טיפול באשראי",שמירת מוצר ועוד.

4) אני רוצה להבין איך ניתן להילחם בגוף הזה או לדרוש הסברים על מה אני משלם עמלה כאשר אין צורך בה.

5)גועל נפש.

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

פורסם

זה מכעיס אבל ככה זה EMS.

36 אלו דמי העמילות המינימלים שלהם גם אם אין מיסים. תגיד תודה שזה לא נשלח עם DHL או FEDEX שם תשלם הרבה יותר.

פעם הבא ודא עם השולח שזה לא נשלח בEMS אלא דואר רגיל.

לפני 8 שעות, זבובון כתב:

המוסכניק שלי באמת נראה שעובד בניסוי והטעיה

פורסם

1) אתה לא משלם עמלה אתה משלם אגרה. לא כל מה שהמדינה מספקת לך בא בחינם. הפקיד במשרד הרישוי הממשלתי רומה ממך כסף אם אתה רוצה להוציא רשיון נהיגה, למה? אתה כבר שילמת את המשכורת שלו. וכנ״ל למשרד הפנים שמוציא לך דרכון ויש עוד הרבה דוגמאות. אז הוא לא מחוייב לתת לך שרות אלא אם כן שילמת את האגרה.

2) פשלה של השולח שאולי רצה לעשות לך טובה, בפעם הבאה תתעקש על דואר רגיל. לצורך העניין אתה משלם על זה שהוא יבדוק את החבילה ללא תלות בתוצאות הבדיקה.

3) בחברות שילוח מהיר (פדקס יו.פי.אס) יש עוד הרבה עמלות חלקן מונפצות וחלקן נתונות למו״מ.

4) אתה לא יכול זה חוקי לגמרי - בפעם הבאה דואר רגיל.

יש צורך רק בחמש אצבעות כדי לנהל את הגלקסיה, ורק בשלוש־עשרה אצבעות על מנת לשלוט ביקום. -- דוד אבידן

פורסם (נערך)
לפני 20 דקות, borsood כתב:

1) אתה לא משלם עמלה אתה משלם אגרה. לא כל מה שהמדינה מספקת לך בא בחינם. הפקיד במשרד הרישוי הממשלתי רומה ממך כסף אם אתה רוצה להוציא רשיון נהיגה, למה? אתה כבר שילמת את המשכורת שלו. וכנ״ל למשרד הפנים שמוציא לך דרכון ויש עוד הרבה דוגמאות. אז הוא לא מחוייב לתת לך שרות אלא אם כן שילמת את האגרה.

2) פשלה של השולח שאולי רצה לעשות לך טובה, בפעם הבאה תתעקש על דואר רגיל. לצורך העניין אתה משלם על זה שהוא יבדוק את החבילה ללא תלות בתוצאות הבדיקה.

3) בחברות שילוח מהיר (פדקס יו.פי.אס) יש עוד הרבה עמלות חלקן מונפצות וחלקן נתונות למו״מ.

4) אתה לא יכול זה חוקי לגמרי - בפעם הבאה דואר רגיל.

1) אני משלם על שירות, קבלת דרכוןף קבל רישיון ושות'. כאן אני מדבר על כך שהחבילה מגיעה/עוברת במכס, והבחור בודק אותה, הרי מה הוא בדוק בה? הוא בדוק שהיא מתומחרת נכון, שאין בה דברים אסורים להכנסה לישראל ועוד, ואם אין "הרווחתי", בדיוק כמו במסלול הירוק והאדום בכניסה לנתב"ג , הם עושים בדיוק אקראיות, אם תופסים, קונסים את האנשים, אם לא ,בודקים ומשחררים לדרכם. אותו הדבר גם כאן צריך להיות, אם החבילה עומדת בהנחיות ובדרישות, למה אני צריך לשלם "עמלה" אגרה, הרי במילים אחרות, ברגע שהחבילה עוברת במכס אתה הופך ללקוח שבוי והמטרה שלך לצאת במינימום נזק, נשאלת השאלה למה? זה כמו לדוגמא אתה גר בביניין ויעבור שם טכנאי של חברת הגז, ידפוק לך על הדלת ויגיד "שלום אני טכנאי גז, אני עושה סיור בביניין ובדוק שאין דליפות, אני מועניין לבצע אצלך בדיקה, הוא מבצע לך את הבדיקה, ואומר "יופי", מזל טוב אין לך כלום, עכשיו תשלם על הבדיקה 200 שקל", אבל זה לא משהו שאני יזמתי אפילו, אם גילית אשלם,אם לא, אז מדוע ולמה?

2) החבילה הייתה אמורה להישלח בדואר רגיל(AliExpress Standard Shipping) , לא יודע איך היא הפכה לEMS של סינגפור בעל אל כורחי.

3)מכיר, נמנע כמה שיותר מהגופים הללו

4)אולי זה חוקי אבל זה מאוד מאוד מסריח, מרגע ההפרטה של דואר ישראל לבעלים אחרים, מנסים בכל דרך לשאוב מאיתנו עוד ועוד כספים שלא בצדק, רוצים לתת שירות, תסבירו על מה ולא להתחבא מאחורי "אגרות/עמלות".

עריכה אחרונה על ידי ac cobra

2001 Renault clio b sport (RS) 172 out:roll:

2001 Audi a3 8L 1.8 out:lol:

2001 Mercedes benz w203 240 IN8)

פורסם (נערך)

אם תחפש בגוגל או בפורום תגלה ש-ems גובים עמלה כמו שתיארת כבר עשור לפחות. בעצם יותר.

זאת בכלל בעיה בינך לבין המוכר בנוגע לשקיפות של איזה שירות דואר יבצע את המשלוח.

לא ידעתי וגו'... נו, אתה גולש ותיק.

יש פיתרון פשוט - אם אתה לא בטוח במאה אחוז כיצד המוכר ישלח לך את החבילה, עבור למוכר אחר שכן מציין במפורש באיזה שירות הוא משתמש, או לחלופין, חפש את אותו מוצר בעלי ושלם את אותו מחיר או דולר וחצי יותר עבור חבילה שתעבור בוודאות דרך הצינור המיוחד של דואר ישראל / עליאקספרס שגובה אפס עמלות.

עריכה אחרונה על ידי hans

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

על בדיקה של איש מכס, אם יש, אתה אכן לא משלם, גם לא על מומחה תעבורה במכס שבודק את חלק החילוף, אתה כן תשלם למכס אגרות כמו אגרת מחשוב ואגרת ביטחון. כל השאר הולך לחברות המטענים (יש רק 2 כאלו, ממן ושל רשות שדות התעופה) והשירות של חברת השילוח. 

• רעיון טוב! 1
פורסם

זה אחד הדברים המעצבנים ביותר בשליחות עם ems..

אני אישית שולח הודעה למוכר שלא ישלח בשום אופן עם ems ואם הוא שולח אני מבטל את ההזמנה..

ע"פ רוב זה עוזר.

• רעיון טוב! 1

אין עוד מלבדו!!!

אבא תודה על הכל!!!

פורסם

כמוך, כמוני, ככה זה עובד. כשיום אחד תהיה פה ממשלה יציבה, שבאה לטובת האזרח ולא לטובת הלוביסטים ....
סליחה, נרדמתי והיה לי חלום ורוד...

• שבועיים מאוחר יותר ...
פורסם (נערך)

הדואר מכה שוב. חבילה יקרה בדואר רשום מאנגליה. לא מופיעה במעקב. מופיעה לראשונה היום - בתהליך החזרה לשולח. שימו לב שגם לפי רישומי הדואר - לא נשלחה הודעה.
זה כבר קרה לי בעבר - ואני לא מבין למה הדואר מחזיר חבילה לנמען כי "לא נדרש", אם לא ניסו אפילו לשלוח הודעה בודדת.

נזכרתי שקראתי שדואר ישראל פתח שירות לקוחות בווצאפ

https://www.ynet.co.il/economy/article/rkoqkqbl5

משעשע - הלינק בווצאפ מגיע למלונות דן. למישהו בדואר ישראל יש הומור?

image.thumb.png.35b39ca7345a4b581c97e817ad902b92.png

עריכה אחרונה על ידי yuvk
פורסם

בגלל זה צריך להתעקש על שני דברים: 

1. שהשולח ירשום מספר סלולרי על החבילה.

2. שהשולח יכתוב לך במייל מספר מעקב.

ככה אתה מכניס את זה למעקב באפליקציה של הדואר ועוקב מידי יום ביומו.

אם אתה תחכה לפתר מהדואר שיש עבורך החבילה, הוא יגיע לתיבה שלך שנה אחרי שהחבילה חזרה לשולח בחו"ל.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

1. מספר סלולרי היה רשום על החבילה.
2. היה לי מספר מעקב אבל הוא הופיע לראשונה באפליקציה של הדואר היום. כל המידע נמסר היום בדיעבד.

אבל סוף טוב, פקיד הדואר הנחמד שלי הצליח ליירט את החבילה והיא נמסרה לאשתי היום.

אבל מוסר ההשכל זה שאני צריך לבדוק את האפליקציה יום יום ולרוץ לסניף במקרה כזה.

• תוכן חדש...