Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

פוסטים מומלצים

פורסם

מישהו מכיר חברת שליחויות בשם "איפו"?

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, shilo_v כתב:

אז ככה, 

אתמול לא יצא לי לשלם והתכוונתי לשלם היום, 

במקרה בדקתי שוב היכן עומד המשלוח והתברר שהוא פשוט מחכה לי בדואר ביישוב בו אני גר (אין אצלנו גביית כספים ביחידת הדואר).

האם יגבו ממני בעתיד או לא, זאת הזמן יגיד.

אעדכן אם כן בשביל הידע.

לא הבנתי למה מתייחס לזה כאל הגרלה.

נקבע שחלים מיסים על המשלוח, לא ימסרו לך אותו עד שתשלם. זה מאוד פשוט.

• אהבתי 1

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אוקיי, ככל הידוע לי, מניסיון שלי (יצא לי לקבל חבילה בעלות שגבוה מ-75$ ללא לשלם כל מס) ושל אחרים סביבי ומה שיצא לי לקרוא, לא כל דואר עובר דרך המכס בהכרח ולמה אני מתכוון?

ראשית, תלוי איזה סוג דואר ומי הגורם המשלח.

אם מדובר בחברות שילוח כגון: UPS, FEDEX וכו', או שירות EMS שהוא הדואר המהיר של דואר ישראל, במקרים אלו כל משלוח הגבוה מ-75$ בהכרח יעבור דרך המכס (אני מתייחס רק לעניין המסים ולא באישורים מיוחדים כמו לחלק חלפי רכב מסויימים ועוד..).

אם זה נשלח כדואר רשום רגיל המטופל ע"י דואר ישראל אז לא תמיד יעבור דרך המכס, הם יקחו מדגמים ויבדקו אותם פרטנית אך לא את כולם וגם לא הגיוני שיבדקו את כולם, תחשוב שמאות אלפי חבילות נשלחות ומגיעות ארצה ביום רגיל, אם יבדקו את כולם נקבל את הדואר שלנו בתוך 5 או 7 שנים בממוצע.

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

פורסם

תלוי גם מהיכן נשלח. מתברר שלעליאקספרס הסכם עם הדואר שמזרז מאוד את המעבר של המוצרים מרגע שמגיעים לידי דואר ישראל. המחיר הוא שעלי מדווחים על מחיר וסיווג המוצר, כך שהוא לא מחליק במקרה של צורך בתשלום מיסים או אישור של משרד ממשלתי. 

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם
לפני 11 שעות, shilo_v כתב:

אם זה נשלח כדואר רשום רגיל המטופל ע"י דואר ישראל אז לא תמיד יעבור דרך המכס, הם יקחו מדגמים ויבדקו אותם פרטנית

לדעתי בודקים מדגמית את מה שרשום כפחות מ-75 דולר. כל אחד יספר לך סיפור אחר, אבל מהניסיון של ב-20 שנה של קניות ברשת, המכס פיספס בערך חבילה אחת שהיה רשום עליה מעל ל-75 דולר. מזל ביש? אה.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם
לפני 19 שעות, shilo_v כתב:

אוקיי, ככל הידוע לי, מניסיון שלי (יצא לי לקבל חבילה בעלות שגבוה מ-75$ ללא לשלם כל מס) ושל אחרים סביבי ומה שיצא לי לקרוא, לא כל דואר עובר דרך המכס בהכרח ולמה אני מתכוון?

ראשית, תלוי איזה סוג דואר ומי הגורם המשלח.

אם מדובר בחברות שילוח כגון: UPS, FEDEX וכו', או שירות EMS שהוא הדואר המהיר של דואר ישראל, במקרים אלו כל משלוח הגבוה מ-75$ בהכרח יעבור דרך המכס (אני מתייחס רק לעניין המסים ולא באישורים מיוחדים כמו לחלק חלפי רכב מסויימים ועוד..).

אם זה נשלח כדואר רשום רגיל המטופל ע"י דואר ישראל אז לא תמיד יעבור דרך המכס, הם יקחו מדגמים ויבדקו אותם פרטנית אך לא את כולם וגם לא הגיוני שיבדקו את כולם, תחשוב שמאות אלפי חבילות נשלחות ומגיעות ארצה ביום רגיל, אם יבדקו את כולם נקבל את הדואר שלנו בתוך 5 או 7 שנים בממוצע.

יש הרבה חבילות שהיו חיבות במיסים ולא חויב. יש אכן מימד של הגרלה.

אבל החבילה הזאת ספציפית כבר חויבה, נגמר סיפור.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

אז הבנת למה התייחסתי לזה כאל הגרלה 😉

מה שהיה חדש לי במקרה הזה הוא שהחבילה בכל זאת נשלחה והגיעה אליי למרות שבאפליקציה (בניגוד למעקב באתר דואר ישראל ששם לא היה כל אזכור לדרישת תשלום) מופיעה דרישת תשלום המס, ולא קבלת הודעה בדרישה לתשלום המס כתנאי קודם לשחרור הדואר כמו במקרי העבר.

נסתרות הן דרכי דואר ישראל.

"Dust in the wind, All we are is dust in the wind"

The first love - Peugeot 205> Citroen Saxo> Fiat uno> Hyundai Lantra> Suzuki Belano> Peugeot 306> Volkswagen Polo> Seat Cordoba> Honda Accord> Subaru Impreza>Mazda 3 Spirit>VOLVO V40 KINETIC PLUS

• 3 חודשים מאוחר יותר...
פורסם

למרות שניתבתי לנקודת מסירה לחנות מסויימת דואר ישראל החליטו אחרי חודש שהחבילה הגיעה לארץ לנתב לסניף דואר.

הוזמן מאמזון  מתחת לרף המכס.

מנסה לקבוע תור לסניף שנותב. אין תורים זמינים.

מה עושים?

פורסם

מה שאני עשיתי. הגיעו 4 חבילות ואין תורים אחהצ כלל בניגוד לרישיון הדואר אשר מחייב לפתוח אחר הצהריים. 

הזמנתי ארבע שליחיות במחיר של 25₪ לשליחות. וזאת למרות שהסניף שלי נמצא במינוס אחת במעלית. 

ואז תבעתי אותם על הכסף , זה היה בינואר, לפני שבוע קיבלתי מאה חמישים שח מהם (4 שליחויות ואגרה)

אוהד. 

פורסם
בתאריך 25.3.2023 בשעה 07:35, sperial כתב:

תלוי גם מהיכן נשלח. מתברר שלעליאקספרס הסכם עם הדואר שמזרז מאוד את המעבר של המוצרים מרגע שמגיעים לידי דואר ישראל. המחיר הוא שעלי מדווחים על מחיר וסיווג המוצר, כך שהוא לא מחליק במקרה של צורך בתשלום מיסים או אישור של משרד ממשלתי. 

אהמממ...

משתי הזמנות מעלי, ממש לאחרונה (שדווקא הגיעו דיי מהר), נתבקשתי (פעמיים) ע"י חברת "צ'יטה" דווקא (המפיצה), לבחור מקום אספקה.

נקודות האספקה בעירי - היו רק שתיים במספר לבחירה - ובחרתי באחת מהן (בכל פעם).

בסוף - שלחו לעיר שכנה (פעמיים).

הם כמובן לא התחייבו לקבל את בקשתי לבחור נקודת חלוקה ועשו מה הם רוצים (כמו כ"א במדינה הזו בערך...).

alfa 156 2.5.

פורסם

תלוי  באיזה שיטת משלוח בחרת. אם זכרוני אינו מטעני אני התייחסתי ל--standard shipping (אבל מזמן לא קניתי בעלי).

פורסם

השימוש ב-standard shipping לא מבטיח בשום צורה שהחבילה תעבור דרך דואר ישראל.

אצלי לאחרונה זה מתנדנד בין צ'יטה לדואר ישראל.

צ'יטה די עושים מה שבא להם או שיש להם תקלות מוזרות, אבל לפחות הם מגיבים בצ'ט.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

פורסם

מאז שהופיע בעליאקספרס העניין של משלוח ב-15/11 ימים עם "on time guarantee" הזמנות שלא נשלחות בשיטה הזאת פשוט נעלמות ברגע שמגיעות לארץ.

הזמנות שכן נשלחות עם הבטחת זמנים באמת מגיעות תוך כשבוע וחצי דרך דואר ישראל, צ'יטה או EPOST (הכי גרועים).

פורסם
לפני 3 שעות, o_prime כתב:

מה שאני עשיתי. הגיעו 4 חבילות ואין תורים אחהצ כלל בניגוד לרישיון הדואר אשר מחייב לפתוח אחר הצהריים. 

הזמנתי ארבע שליחיות במחיר של 25₪ לשליחות. וזאת למרות שהסניף שלי נמצא במינוס אחת במעלית. 

ואז תבעתי אותם על הכסף , זה היה בינואר, לפני שבוע קיבלתי מאה חמישים שח מהם (4 שליחויות ואגרה)

אוהד. 

אצלי אני מקבל הודעה שאין תורים זמינים...

פורסם

אין לכם אפשרות לנתב את המסירה למרכז מסירה שפועל ללא תורים?

אני תמיד עושה כך.

עמוס

• תוכן חדש...