Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 3345 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• חברי המעגל הראשון
פורסם

זה מה שאני טוען, אשמח לשמוע על "סתם" מכוניות חדשות שמהנות כמו הישנות, לא ספורטיביות או גרסאות מיוחדות.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

• תגובות 65
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם

השרשור הזה מתקשר לשרשור אחר שפתחתי וממנו עולה ש״נהיגה ספורטיבית״ בכביש ציבורי רגיל הינה נהיגה שהיא רחוקה מאד מנהיגה ספורטיבית במסלול.

למעשה בכביש ציבורי מדובר יותר בהנאה מנהיגה מאשר בתוצר של מהירות לקטע דרך.

לכן בתנאים אמיתיים כאלו, אולי ניתן להגיע למסקנה הגורפת שככל שמדובר ברכב ספורט בעל יכולות גבוהות יותר, כך הוא פחות יהנה, בדיוק כמו בדוגמה של המסלול בכוכב יאיר שלא דיגדג את קצה היכולות של המגאן.

ומהכלל אל הפרט, אם אקח דוגמא שעלתה לאחרונה בשרשור על הפוקוס st, אולי האוקטביה 1.8 tsi תהיה מהנה יותר מאוקטביה rs או הפוקוס st, דווקא בגלל הכיול הלא ספורטיבי שלה, בשעה שהיא מציעה ביצועים קרובים לנ״ל?

אולי בכביש ציבורי, לא צריך כלל את הגרסאות הספורטיביות ודווקא הגרסאות הרגילות יהנו יותר (אל תצלבו אותי :-) השאלה היא לצורך הדיון). לצורך חידוד הסוגייה נשאלת השאלה והיא שאולי בתנאי כביש ציבורי הפרמטר של הביצועים חשוב יותר כדי להנות מנהיגה בעוד הפרמטר של כיול ספורטיבי צריך להיות פחות ממושלם כדי לקבל הנעה מנהיגה?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

לא, כי בשל השוני במתלים האוקטביה הרגילה תרגיש רופסת ביחס ל-RS. לא הכל זה מנוע.

I feel like I'm missing pieces of sleep
A memory fades to a pale landscape
You were an extinction, a desert heat
A blind illness of my anxiety

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
לא, כי בשל השוני במתלים האוקטביה הרגילה תרגיש רופסת ביחס ל-RS. לא הכל זה מנוע.

ומי אמר שרופסות פחות מהנה מנוקשות/ מוצקות הרי מטרת הנוקשות/ מוצקות היא להשיג ביצועים טובים יותר ללא קשר להנאה מנהיגה דווקא.

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

כשרופס בא בחבילה עם משקל גבוה וחוסר תקשורת, מהנה זה לא. התגובות יהיו איטיות מאוד, הרכב ימרח ובקיצור זה ממש לא זה.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

בדיוק. האוקטביה RS היא לא בדיוק מגאן R26.R או GT3RS, אבל בניגוד למכוניות כמו ה-156, 159 או ב.מ.וו. 3, האוקטביה הרגילה מכוילת ללא יומרות דינאמיות ולכן בהחלט תהיה רופסת ונמרחת.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אמנון, אתה חייב לנהוג בשתי המכוניות בכדי להבין עד כמה התזה הזאת לא בכיוון.

זה נכון שלכאורה מכונית עם יכולות נמוכות יותר מאפשרת לך להגיע למגבלות ביותר קלות.

אבל ההבדל בכיף במקרה הזה לא נובע מההבדל בגובה המגבלות.

הגה טוב לא קשור חד ערכית למגבלות אחיזה או כוח מנוע. גם שילדה ובוודאי כיול הבקרות.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

לא יודע מה איתכם, אבל מעדיף רכב ספורטיבי בן ימינו או בן סבתינו על כל רכב אחר. אז מה אם האחיזה גבוהה, עדיין נוסעים ברכב ספורטיבי, שנראה קרבי יותר מהגירסה העממית, סאונד משיכת המנוע הturn in הבלמים המשודרגים כל זה כל כך מהנה. אתם רוצים להגיד לי שתהנו מאלטו או שברולט אופטרה יותר מגולף Gti או אפילו איביזה קופרה כי בשברולט או באלטו תגיעו למגבלות האחיזה ותמרחו בכיכר בתת היגוי היסטרי ?

איפה התחושות מההגה, איפה הישיבה הקרבית עם מקום של הדוושה המתה, איפה המושבים התומכים, איפה לוח המחוונים האדום, ההגה עם התפירה האדומה. זה לדעתי מה שמבדיל אוהבי רכב מכל השאר, ההנאה מהדברים הקטנים שעושים רכב ספורטיבי לכזה.

פורסם

קראת את השרשור?

ZC6 | JB43 | 932

פורסם
נכון, לא מדוייק.

ראשית, כל מכוניות הסופר מיני הפכו ללא מהנות.

תראה לי סופר מיני בת ימינו שמהנה את נהגה כמו הסיטרואן AX, פיג'ו 205, מיני מטרו או אפילו פיאט 127.

מיני מטרו?!

מיני מטרו???!!!

אחת המכוניות הגרועות שהיו לי.

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם
306GTI6 או מגאן 2 ספורט? הפיג'ו. אבל כבר אמרתי שהיא ובודדות כמותה יוצאת דופן.

אבל המגאן היא הטובה מסוגה, לא?!

נמשיך?

156 או ג'ולייטה?

פיאט קופה או שירוקו?

328 קופה E36 או הגירסא החדשה?

106GTI או 500 אבארט?

...

uʍop ǝpısdn sı ɹǝʇndɯoɔ ɹnoʎ sıɥʇ pɐǝɹ uɐɔ noʎ ɟı

פורסם

falou, אתה כל הזמן שופט את הדברים מנקודת מבט של מישהו שנהג במה שהיה פעם ועכשיו נאלץ להתרגל למה שיש היום.

אני לא בטוח שמישהו כמוני, ש"נולד" אל תוך הרכבים היותר חדשים, בהכרח יהנה מנהיגה ב106 (ואני מאוד נהנה לנהוג ב500).

הכל עניין של דברים שאתה מכיר, סטנדטרים שאתה מתרגל אליהם וכו'. כוכב יאיר זו אולי לא הדוגמא הטובה ביותר שיש, אבל יצא לי לנהוג שם במקביל לחבר'ה עם רכבים צרפתים ישנים יותר. מעבר לזה שחלקם היו במצב כמעט מתפרק, הם גם היו משמעותית איטיים יותר. אני לא אומר שההנאה בהכרח נמדדת במהירות, אבל בסופו של דבר, זה גם פקטור. בדיוק כמו שכיף לנהוג בקארט 4 פעימות, אבל לפעמים הקצב פשוט לא מהיר מספיק. גם אתה לא הנהג הכי טוב בעולם ולא שובר שיאים באף מסלול גם עם רכב איטי יותר.

תודה יבגני. הרסת לי את באטמן לתמיד.
פורסם

יבגניפ - אבל זו בדיוק נקודת המוצא של השרשור - הייתי מהיר, מאד, אבל לא נהנתי. לכן ההבדלה בין המושגים. אם תשים לב לשרשורים קודמים בהם השתתפתי, תמיד טענתי שהרכבים החדשים יהיו טובים יותר (ומהירים יותר). הנקודה היא שהם פחות מערבים (כתוצאה מריבוי פילטרים ומגבלות גבוהות בהרבה) ופחות מהנים.

ZC6 | JB43 | 932

פורסם

אוקיי, אז אני חושב שיש לי את השניקל לתרום פה.

לפני כמה חודשים עשיתי את המעבר מ-156 TS ידנית למגאן 225.

ואני לגמרי יכול להבין על מה מדבר פותח השרשור ולהזדהות איתו.

אין ספק שהמגאן היא פשוט ליגה אחרת מכל הבחינות. אבל יש כמה פרמטרים שחלק מהאנשים יקשרו אותם להנאה מנהיגה, שבהם ה-156 לוקחת ובגדול, כמו פידבק מההגה (ההגה של האלפא פשוט מדהים) וצליל מנוע (אין מה להשוות, למרות השריקה של הטורבו).

חוץ מזה שלאלפא יותר התחברתי מבחינת מראה (היא אחד הרכבים היפים ביותר שיוצרו אי פעם לטעמי).

האם אני מצטער שעשיתי את המעבר? ממש לא. המגאן זו התקדמות מטאורית מבחינת ספורטיביות ומודרניות הרכב.

האם חבל לי שלא יכולתי להרשות לעצמי להשאיר את ה-156 כרכב נוסף בבית שייתן לי מדי פעם חוויה מסוג שונה? בהחלט כן.

• תוכן חדש...