Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4606 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

קניתי לאחרונה פונטו ספייס 2005.

לפי קריאה פה ושם הבנתי שמערכת הקירור ברכב הנל רגישה,ויש צורך להקפיד על הנוזל המומלץ (פארפלו? משהו בסגנון :roll: )

שאלתי את המוכר לגבי נוזל הקירור,והוא טען שהוא לא החליף מאז שהוא קנה.. (לא להלחץ! עניין של חצי שנה בערך...)

בדקתי לבד ונראה שמדובר במים רגילים (או מזוקקים,את זה כבר אין לי איך לבדוק.)

יצויין שהרכב עובד מעולה,ואין בעיות חימום.

האם יש טעם לרוקן את המיכל ולמלא למרות זאת?

תודה.

פורסם

אם זה מים רגילים מאוד מומלץ להחליף שכן ראש רגיש למי ברז.

אכן נוזל הקירור הוא פארפלו,בדרך כלל הוא מגיע מרוכז ולכן צריך לדלל אותו עם מים מזוקקים ביחס של 50/50.

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם
אם זה מים רגילים מאוד מומלץ להחליף שכן ראש רגיש למי ברז.

אכן נוזל הקירור הוא פארפלו,בדרך כלל הוא מגיע מרוכז ולכן צריך לדלל אותו עם מים מזוקקים ביחס של 50/50.

תודה.

הבנתי בנוסף שיש צבעים (אודם וירוק) יודע אולי איזה מומלץ לדגם הנ"ל?

בנוסף,האם יש משהו שאני צריך לדעת בשביל ההחלפה? ניקוז אוויר וכו?

פורסם

בהחלט מומלץ מאוד להחליף לפראפלו. הפונטו רכב מצויין, אך מאוד רגיש להזנחה

במערכת הקירור (להימנע ממי ברז חד משמעית!).

לדעתי, בשנתון שלך צריך פראפלו אדום (בשנתונים מוקדמים יותר של הספייס משתמשים

בפראפלו כחול). כשאתה קונה תבדוק האם מדובר בנוזל מהול או לא. במידה ולא, עליך למהול

אם הנוזל ביחס של 1:1 עם מים מזוקקים (יש שיטענו כי ניתן גם עם מים מסוננים, אני אמליץ לך

למהול רק עם מים מזוקקים).

ההחלפה לא מסובכת מאוד וישנן 2 נקודות בהן יש לנקז אוויר. תחפש ברשת, אני מניח שיש מדריך

מצולם (קשה להסביר איפה נמצאים הניקוזים בהתכתבות). אם לא תמצא, תעלה תמונות עם מכסה מנוע

פתוח וננסה לעזור לך (לסמן על התמונות).

שים לב - הפונטו ספייס זה רכב מעולה, אך מאוד רגיש לחוסר טיפול.

החלף לפראפלו. הקפד לבצע טיפולים בזמן (אני ממליץ כל 10,000 ק"מ או שנה, המוקדם מביניהם. כך לפחות

אני נוהג לטפל).

תתחדש! :-)

• תוכן חדש...