Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4637 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

בדרך כלל הייתי נוהג לטפל במכוניות הBMW שלי לבד - טיפולים שוטפים. כל עבודה שמעבר לכוחותי - מחוסר בזמן, כלים או ידע אני מביא למוסך הנאמן שלי, נירגד בירושלים. הם בעלי ניסיון עם הרכבים (היו מורשי יבואן BMW עשרות שנים), תמיד קיבלו בשמחה חלקים שקניתי בחו"ל להרכבה ומוכנים לקבל הוראות ספצפיות לטיפול ובקשות מוזרות שלי . למשל: תחליף לי רק את נוזל הבלמים, את שאר הטיפול עשיתי. או שהבאתי להם רכב שפירקתי באופן חלקי והסתבכתי עם המשך העבודה על מנת שייסימו אותה.

רכבי VAG של המשפחה המורחבת לקחתי על פי המלצת הפורום למוסך רון ואף שם הייתי מרוצה מאוד.

לפני מספר חודשים החלפתי את אחת הBMW שלי לפורד גלקסי עקב התרחבות המשפחה. הרכב נקנה מאלבר עם 38000 ק"מ, וטופל אצלם במוסכים מורשי יבואן. עכשיו הגיע מועד הטיפול הראשון. קצת התעצלתי, וגם חששתי מפגיעה באחריות ולכן לקחתי אותו למוסך היבואן בירושלים - תאוצה. הרכבים המודרניים גם מוציאים הרבה מהחשק שבעניין העבודה העצמית (כמו מההנאה מהנהיגה).

השירות היה יעיל, קיבלו אותי בהתראה טלפונית של חצי שעה וטיפלו ברכב תוך שעתיים. בנוסף שטפו את הרכב חיצונית, אך למרבה הצער גנבו ממנו סורק ELM327 שהיה מונח ליד שקע הOBD. מעולם לא נגנב ממני חפץ שהשארתי ברכב בעת טיפול במוסך.

הנציג שקיבל אותי הציע לי להצטרף למועדון תמורת 78 ש"ח על מנת לקבל 10% הנחה קבועה על עבודה ו5% הנחה על חלפים. הוא אמר שההשקעה תחזיר עצמה כבר בטיפול הנוכחי. כנראה שזה היה השלב בו הייתי צריך לברוח משם, אבל לצערי נשארתי וקיבלתי את האלמנט בדמות החשבון המצורף. מזל שנפלתי בפח עם טיפול קטן.

בנוסף ביקשתי להחליף בורג אחד של אחד הג'אנטים שהראש שלו נפגע. הוא אמר לי "עזוב אותך, זה יעלה הרבה כסף". כשהתעקשתי בדקו את המחיר - 146 ש"ח לבורג אחד. אמרתי לו שירשום לי את המק"ט ואקנה את הבורג במקום אחר, והוא אמר שהמחירים בכל הרשת זהים. שלא ידאג, מחיר הבורג האומלל הזה בגרמניה 4.5 אירו.

מחיר השמן 323 ש"ח לפני מע"מ. מחיר של מינימום שמן מירוצים מהקצה העליון. כשהתעקשתי לדעת במה מדובר, התברר שזה שמן פז. אולי זה מסביר את המחיר, שהרי פירוש המילה פז - זהב.

לשאלתי, המוסך לא מוכן להרכיב ברכב חלקים שאני מספק בעצמי.

עכשיו השאלה, איך אמשיך לטפל ברכב הזה בפעם הבאה. ברור לי לחלוטין שבטיפול הבא, שכולל פלאגים, מסנן אבקנים, מסנן דלק - אני לא אכנס למלכודת הזו שוב. את החלקים אקנה בחו"ל ואת השמן ברחוב יצחק שדה בתל אביב.

אם אטפל ברכב בעצמי, אני יודע שהאחריות על הרכב תהיה בספק. היא נמשכת עד ינואר 2015 אבל השאלה כמובן אם חו"ח הולך רכיב יקר אחרי תום תקופת האחריות ואתה נזקק לרצון הטוב של היצרן/יבואן, דבר ראשון תידרש להוכיח טיפולים ברשת היבואן.

מחפש המלצה למוסך ידידותי באיזור ירושלים / תל אביב, רצוי מומחה לפורד, שיסכים לקבל חלקים שאני מספק.

teuza.jpg

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

מדהים איך המוסך דופק בחלקים. פה באירלנד מחיר שעת העבודה מטורף (שילמתי בהונדה 107 יורו כולל מעמ של 23 אחוז) אבל החלקים די סבירים בסך הכל מה שנראה לי יותר הגיוני.

:turn-l:מכונאי וחשמלאי אופנועים מוסמך :turn-l:

פורסם

סליחה, זה היה 84 מההתחלה. טעיתי. אבל בעניין המעמ בהחלט יש כאן הטעיה.

עמוס

וַיִּשְׁמַע אַבְרָם, כִּי נִשְׁבָּה אָחִיו; וַיָּרֶק אֶת-חֲנִיכָיו יְלִידֵי בֵיתוֹ, שְׁמֹנָה עָשָׂר וּשְׁלֹשׁ מֵאוֹת, וַיִּרְדֹּף, עַד-דָּן.

פורסם

איזה כיף להיות יבואן... קורעים אותך במחיר של הרכב בתור חדש, ואחר כך בטיפולים, כי אין לך בררה. ואם לא תטפל אצלם לא יהיה

אחריות. וגם אם יש תקלות או רעשים בתקופת האחריות, מנפנפים אותך עד שממש הרכב מקרטע או לא זז{גירים רובוטיים לדוגמה}

שמן של "פז" מתוך חבית שמן 323+מעם? 382 ש"ח ? 110$ על שמן "פז" עלוב ?

אני לא יודע את כמות השמן שהם הכניסו שם, אבל תעשה סקר שוק על השמן שהם השתמשו {מתוך חבית זה יוצא להם הרבה יותר זול}. אם יש מקרים שצריך לבקש החזר או פיצוי מסויים, גם על הגניבה הקטנה מהרכב {שיסתכלו במצלמות}, הרי שזהו המקרה .

• תוכן חדש...