Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

נזק אחרי טיפול במוסח מרכזי

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4658 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

לפני כחצי שנה עשיתי טיפול תקופתי 45000 במוסח מרכזי של חברה ידועה. לפני כמה ימים התחילה תקלה בגיר אוטומטי. פתחתי מכסה מנוע לראשונה מאז הטיפול כי הסתמכתי על המוסח המרכזי. גיליתי סימנים מסיביים [חלודה, ירידת צבע] של נזילת מי מצבר לתוך כל השטח הגדול מתחת למצבר כולל גיר אוטומטי וכל מיני חיבורים וחיישנים - אני לא מומחה בזה. במוסח הסכימו שמשהאו בזמן הטיפול שפח בטעות מי מצבר ולא ניקה והתקלה קרתה בגלל נזילת שמן בגיר אוטומטי. הם תקנו את נזילת השמן בגיר אוטומטי בחינם וחושבים שעניין סגור בזה. כעת גיר אוטומטי עובד בסדר. רכב שלי יחסית חדש -3.5 שנים, אבל בפנים הוא נראה כמו אוטו ישן עם חלודה ושינוי צבע - לא נראה שאפשר למכור אותו במצב כזה. מצד אחר האם תקלה קרתה חצי שנה אחרי הטיפול - לא ברור מה

יהיה מחר? מה אני יכול לדרוש מהם? להחליף כל החלקים המכוסים במי מצבר למרות שהם היום עובדים? לדרוש מהחברה לקנות אותו שלי חזרה במחיר מחירון? אשמח לכל עצה!

פורסם

היי, האותו חדש יחסית [3.5 שנים]. טיפול תקופתי של 3 שנים היה לפני חצי שנה במוסח מרכזי. עכשיו אחרי חצי שנה מאז הטיפול הזה התחלו בעיות עם גיר אוטומטי בהעברת מהילוך ראשון לשני ואחרי יום הופיעו סימן של מנוע ו-AT על הלוח. פתחתי מכסה המנוע פעם ראשונה מאז הטיפול וראיתי סימני נזילה נרחבים ממי המצבר על גיר אוטומטי וכל סביבו [חלודה, שינוי צבע]. פניתי מיד למוסח מרכזי [איפה עשיתי הטיפול] והם הסכימו שהם שפכו הרבה מי המצבר בטעות בזמן מילוי של מצבר ולא ניקו בכלל. הם הציעו תיקון בחינם ואחרי התיקון אמרו שהייתה נזילת שמן מגיר אוטומטי. בשבילם הסיפור נגמר. עכשיו אותו נוסע בסדר. אבל תחת מכסה המנוע הוא נראה גרוע, עם חלודה ושינוי צבע - לא נראה שאפשר למכור אותו במצב כזה וגם אי אפשר לדעת מה יהיה עם יתר החיישנים וחיבורים שמכוסים במי המצבר. מה אני יכול לעשות עכשיו ?

פורסם

אני מניח שמדובר על מים מזוקקים ולא על אלקטרוליט :lol: .

אני בספק מאוד גדול שהם יכולים לעשות נזק, ואת האמת עדיין לא הבנתי איפה יש חלודה. תמונה אולי תעזור, או שתפרט קצת יותר באיזה חלקים ישנה חלודה.

פורסם

איזה רכב זה? יש באפשרותך לצלם ולהעלות כאן את התמונה?

אני הייתי ממליץ לתבוע את המוסך על הטיפול המרושל והנזק שנגרם לך

פורסם
לפני כחצי שנה עשיתי טיפול תקופתי ... לפני כמה ימים ... פתחתי מכסה מנוע לראשונה מאז הטיפול ... רכב שלי יחסית חדש -3.5 שנים... אשמח לכל עצה!

בלי קשר למקרה, אני מבין שבמשך חצי שנה לא בדקת שמן ומים ברכב בן 3. זה כמובן לא התנהלות תקינה. אם היית בודק כמו שצריך אולי היית יכול למנוע את מה שקרה. ואני רק אבהיר שלא אמרתי שהמוסך לא אשם. רק נתתי עצה.

מתנדב בארגון ידידים

פורסם

חצי שנה לא לפתוח מכסה מנוע?

את החומצה שמים רק כשמרכיבים את המצבר בפעם הראשונה, אחרי זה רק מוסיפים מים מזוקקים לפי הצורך.

אולי אחד הפקקים של המצבר נפתח והחומצה נשפכה, אם הייתה מרים את המכסה מנוע לא רק אחרי שהופיעו הבעיות, יכולתה למנוע את כל הנזק, כנראה בטיפול הוסיפו לך מים מזוקקים ולא סגרו את הפקקים או לא סגרו מספיק ומהויברציאות אחד הפקקים השתחרר.

לא משנה איך כל הסיפור של החומצה יגמר הצעה שלי לא לפתוח את המכסה רק כשקורה משהו או חצי שנה, בלי קשר לכמה שאתה סומך על המוסך.

פורסם

...הייתי חייב: לאף אחד לא מפריע השימוש האינסופי במילה "מוסח"? לפחות אפשר בהזדמנות זו ללמד אנשים איך לכתוב נכון...

מצטער אם פגעתי בפותח השרשור.

הכלכלה הישראלית אלצה אותי לעלות לארבעה גלגלים.

פורסם

האוטו הקודם שלי שהיה אצלי 13 שנים, טיפלתי בו רק במוסח מרכזי וגם לא פתחתי מכסה מנוע - אם הכל עשוי לפי ספר היצרן לא צריך להיות שום בעיה. אם לחזור לשאלה שלי, האם אני יכול לדרוש מהמוסח להחליף כל החלקים חשמליים שהיו במגע עם מי מילוי המצבר אפילו הם היום נראים תקנים ? אני חושש שעלולות להיות בעיות נוספות. עכשיו מחזיק מצבר וכל חלקי מברזל תחת המצבר בחלודה או בצבע צהוב - אוטו שלי קודם בן 13 שנים מעולם לא היה במצב כזה - האם מוסח צריך לעשות משהו עם זה אפילו זה עניין קוסמטי כי אף אחד לא ירצה לקנות אוטו כזה?

פורסם

יש חומצה במים מזוקקים למילוי מצבר - אמרו במוסך. מי שתפל אוטו שפך הרבה מים מזוקקים בלי לנקות. לא היה משהו מהמצבר עצמו. האם פתחתי מכסה המנוע היה כבר מאוחר.

פורסם

לגבי הנזק מחומצת המצבר- ניתן להבין כי הוא נגרם מסגירה לא טובה של אחד או יותר מפקקי המים במצבר ולא ממילא מים מזוקקים כפי שציינו מעלי.

לגבי הנזילה של השמן מתיבת ההילוכים- לא ברור, האם הוחלף שמן גיר של התיבה בזמן הטיפול ואולי לא סגרו טוב את פקק המילוי? נא הסבר משלים שלך.

בכל אופן קח חוות דעת משמאי רכב על הנזקים הקיימים והעתידיים שאולי צפויים לרבות התייחסות לסוגיית ירידת ערך של הרכב.

אינך חייב בפועל לתקן את הנזקים, מספיק שהם קיימים ואתה זכאי לפיצוי.

פנה אל המוסך במכתב ובקש פיצוי. אם לא יענו אתה יכול להגיש כנגדם תביעה לביהמ״ש.

באיזה רכב מדובר ובאיזה מוסך?

בתאריך 12.1.2025 בשעה 14:51, Shmelov כתב:

בשורה התחתונה כנראה שגם אתה תקנה טסלה בשלב מסוים ותתאהב.

כרגע אתה משחק אותה קשה להשגה אבל ככה זה בתחילת כל קשר טוב וארוך טווח.

פורסם

בדקתי חשבונית של הטיפול האחרון - לא כתוב שהם עשו משהו עם תיבת ההילוכים. בקבלה של התיקון כתוב שנזילה קרתה בגלל ציריה משוחררת והם עשו פירוק והרכבת ציריה והשלמת שמן גיר. מאוד מוזר. תחת המצבר יש המון מלח צהוב - זה נראה כאילו משהו נשפך - אני לא חושב שכזה כמות יכול להיות מהמצבר... יכול להיות שהמים האלה עשו נזק לגומיות של תיבת ההילוכים ?

פורסם

ומה יעשה העו"ד יתקן לו את הרכב ?

קודם חוזרים למוסך ודורשים תיקון כמו שצריך רוב הסיכויים שלא יעשו בעיות ויבצעו את התיקון

• תוכן חדש...