Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4650 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

חשבתי לספר לכם קצת על ביקור במוסכים בגולה.

הרכב הוא ניסאן 370Z וצריך לעשות לו טיפול שנתי+הכנה לחורף (אבל חורף חורף, לא כמו בארץ)+תיקון כמה דברים קטנים.

מכיוון שאני לא מכיר פה כלום, החלטתי ללכת לקבל הצעת מחיר בשני מקומות: מוסך יבואן מורשה (הכי גדול פה) ומוסך שפעם היה של היבואן (היום לא) אבל עם מומחיות במכוניות ספורט ומירוץ (יש להם מכוניות מירוץ עם גרסאות של המנוע שלי עם קרוב ל-2000 כ"ס...).

כל המחירים תורגמו לשקלים, לנוחיותכם (בערך 4.7 שקל ליורו)

נתחיל ממוסך היבואן בו ביקרתי היום:

1. מדובר במוסך גדול מאוד שצמודה אליו סוכנות למכירת ניסאן חדשות.

2. נכנסתי, נרשמתי, המפתחות נלקחו ממני ומאז לא ראיתי את הרכב עד הסיום. קצת מטריד.

3. הטיפול עוד לא בוצע, רק ביקשתי הצעת מחיר. עבור החלפת שמן+פילטר+פילטר אוויר - 300 יורו (1400 שקלים). אם ארצה החלפות נוספות (נוזל קירור, שמן גיר, שמן דיפ') - זה מתקרב ל-3000 שקלים.

4. הוצע לי לבחור מבין שמן רגיל (5-40 סינטטי) לשמן "ביצועים" - 10-60.

5. רפידות בלמים קדמיות 450, אחוריות 450 (מקוריות)

6. נטען שיש להחליף את אחד המוטות המתחברים למתלה מאחור עקב בלאי. החלק עולה 450 שקלים.

7. שאלתי אם אפשר לעדכן תוכנה במערכת הניווט. אמרו שיש רק עדכון ל-2012 והוא עולה 60 יורו.

8. השמעתי להם רעש נקישה בפתיחת דלת ימין - חיזקו שם את הבורג ללא תשלום.

9. השמעתי להם רעשי תקתוק מהגלגלים האחוריים, שנשמעים בכל פעם שלוחצים או עוזבים את הגז. טענו שזה נורמלי ושזה נובע מהחיבור עם תיבת ההילוכים.

10. לקחו לי מחיר של שעת עבודה על הכל, בעלות של 190 שקלים.

11. לפני שיצאתי פקיד הקבלה אמר לי שאם אני רוצה, הוא יכול לעזור לי לשפר את האוטו - להביא אותו לסדנה חיצונית ולעשות לו טיונינג. נשבע לכם...

ועכשיו למוסך בו ביקרתי אתמול:

1. מוסך קטן עם שלושה ליפטים.

2. הייתי ליד האוטו לאורך כל הזמן ודיברתי עם המכונאים.

3. גם כאן ביקשתי הצעת מחיר ובדיקה חצי-מקיפה (המקיפה עולה פי 2). שימו לב להבדלים במחירים: שמן מנוע 5-40 עולה 320 שקל. פילטר 40. שמן תיבת הילוכים 300. שמן דיפ' 150, נוזל בלמים 90, נוזל קירור 80, 3.5 שעות עבודה עולות 500 שקלים והסך הכל פחות מ-1500.

4. דיסקים קדמיים עולים 950 שקלים לזוג. רפידות קדמיות 300. זמן עבודה שעתיים - 300 שקלים. בלמים אחוריים - דומה.

5. לא אמרו כלום על מוט מאחור, אבל כשהראיתי להם את הדלת המרעישה אמרו שצריך להחליף את המחבר וזה עולה 300 שקלים.

6. תוכנת ניווט - אמרו שהעדכון יעלה 500 שקלים. מוזר...

7. תקתוקים מהגלגלים האחוריים - אמרו שזה בתוך הגלגל. חשבו שזה הרפידות של בלם היד. פתחו וניסו לחזק - לא הצליחו כי הרעש ממשיך. אמרו שאולי צריך להחליף את הרפידות (250 שקלים). אבל גם הם אמרו שזה רעשים נורמליים ואין מה לדאוג.

8. שאלו אותי אם הרכב היה מתחת למים (:shock: ). הראו לי שהחיבורים התחתונים של האגזוז והדיפרנציאל חלודים. שאלתי אם זו בעיה, אמרו שלא (ראו תמונה מצורפת).

9. לקחו לי מחיר של שעת עבודה - 150 שקלים.

סיכום:

עוד לא החלטתי באיזה מוסך לטפל. מוסך היבואן עושה רושם מקצועי יותר בכמה מובנים (זיהה את המוט שדורש החלפה, סידר את הדלת ללא תשלום, זול יותר בעדכון מערכת הניווט) אבל בעייתי במובנים אחרים (לא זיהה חלודה, משמעותית יותר יקר). בנוסף כל מוסך נתן אבחנה אחרת לגבי הרעשים בגלגלים האחוריים (אם כי מוסך היבואן לא עשה בדיקה מקיפה, להבנתי).

מה דעתכם, במה לבחור?

רוני

attachment.php?attachmentid=353551&stc=1&d=1379441421

2013-09-16 09.35.54_1024.jpg

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

נא לא לבקש ממני גישה לאוף טופיק

פורסם

שאלות והערות:

באיזה מכוניות ראית שמטפלים שני המוסכים? ואיך נראות המכוניות המטופלות במוסך הקטן?

מה אומרים ברשת על המוסכים? היכן מטפלים בעלי ספורטיביות? בשני?

לגבי התקתוקים- לא הייתי ממהר עדיין להסיק לרעה על המוסך השני.[ואולי אינם מכירים הרכב...?]

אישית, אני רוצה להיות ליד הרכב. במיוחד במוסך שאיני מכיר.

בטיפול מסובך יותר- מי שנראה אמין ומבין יותר. ההפרש הכספי פחות חשוב אלא אם הוא אסטרונומי. בכסף, לא באחוזים.

הרי אמרתי לך לרכוש אלפא 33. לא רכשת, עכשיו שא בתוצאות ובהוצאות.

פורסם

מכוניות דומות למדי, לא משהו מיוחד. במוסך הקטן יש גם מכוניות יקרות, לא רק פושטיות.

לא יודע מה אומרים ברשת על המוסכים, קשה למצוא כי זה לא באנגלית.

מניח שבעלי ספורטיביות יותר מטפלים בשני, אבל במקרה שתי ה-Z האחרות מטופלות במוסכי היבואן...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

הרעשים שאתה שומע מאחור הם כנראה תקינים ומגיעים מחופשםי שיש במערכת העברת הכוח בין המנוע לגלגלים

בכל פעם שאתה משנה כוון כניסה של הכוח אז החופשים מתבטלים ויש רעש נקישה קל

לגבי החלודה זה לא נראה משהו חריג כלכך ויש לעקוב וזהו

לגבי המחירים אני לא בטוח כמה עולה טיפול לרכב כזה בארץ אבל זה נשמע לי די זהה

פורסם

לאור המידע שנתת, הייתי ניגש בטיפול הנוכחי למוסך הקטן, משלם פחות, מתרשם מהעובדים ומקשקש עם כמה לקוחות.

לקראת טיפול או תקון מורכב יותר, מנסה עוד להתרשם מהרשת ומבעלי רכב שונים כדי להחליט היכן, בהזדמנות זו גם עדכון הניווט.תוהה מי מהם מעורה יותר במנוע הזה, גם מדגמים אחרים.

למוסכים מורשים יש עדכונים שונים, אך זה מחלחל גם לאחרים, אם הם משתדלים מספיק.

פורסם

באין מידע מיוחד נוסף, מצטרף לדעת פנדה.

לפחות תהנה ממחירים יותר נוחים.

סתם שאלה - אין לך את מי לשאול שם (אולי בכ"ז למישהו יש נסיון טוב/רע עם אחד מהם) ? איך הגעת למוסכים האילו ?

alfa 156 2.5.

פורסם
הרעשים שאתה שומע מאחור הם כנראה תקינים ומגיעים מחופשםי שיש במערכת העברת הכוח בין המנוע לגלגלים

בכל פעם שאתה משנה כוון כניסה של הכוח אז החופשים מתבטלים ויש רעש נקישה קל

לגבי החלודה זה לא נראה משהו חריג כלכך ויש לעקוב וזהו

לגבי המחירים אני לא בטוח כמה עולה טיפול לרכב כזה בארץ אבל זה נשמע לי די זהה

זה מה שחשבתי, אבל הרעש מעצבן במהירות נמוכה, כי הוא מספיק חזק בשביל להישמע גם עם חלונות סגורים.

אני חושב שבמוסך היבואן המחירים דומים לארץ. במוסך השני - נמוכים יותר.

לאור המידע שנתת, הייתי ניגש בטיפול הנוכחי למוסך הקטן, משלם פחות, מתרשם מהעובדים ומקשקש עם כמה לקוחות.

לקראת טיפול או תקון מורכב יותר, מנסה עוד להתרשם מהרשת ומבעלי רכב שונים כדי להחליט היכן, בהזדמנות זו גם עדכון הניווט.תוהה מי מהם מעורה יותר במנוע הזה, גם מדגמים אחרים.

למוסכים מורשים יש עדכונים שונים, אך זה מחלחל גם לאחרים, אם הם משתדלים מספיק.

זה כנראה מה שאעשה.

אני מעריך שהמוסך הקטן יותר מעורה במנוע הזה, כי הם מתעסקים גם בקרביים שלו. למוסך היבואן יש פחות ניסיון (יש 3 מכוניות כאלו פה ועוד כמה עשרות מהדור הקודם, כמו גם כמה מכוניות אינפיניטי עם אותו המנוע).

באין מידע מיוחד נוסף, מצטרף לדעת פנדה.

לפחות תהנה ממחירים יותר נוחים.

סתם שאלה - אין לך את מי לשאול שם (אולי בכ"ז למישהו יש נסיון טוב/רע עם אחד מהם) ? איך הגעת למוסכים האילו ?

למוסך הקטן הגעתי בהמלצה של חובב ניסאנים שעובד איתי.

למוסך הגדול - פשוט בחרתי את מוסך היבואן הכי גדול בטאלין...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• 3 שבועות מאוחר יותר ...
פורסם

מעדכן לאחר ביקור במוסך.

בחרתי את המוסך הקטן יותר. נראה שיש שם מביני עניין, ולא יכול להזיק שיש להם קבוצת מירוצים עם רכב דראג ייעודי שיש לו מנוע דומה לשלי (רק מה-350Z) עם זוג טורבואים מפלצתיים ו-2000 כ"ס...

הם עשו בדיקה מקיפה של הרכב וראו שלא צריך לרענן כמעט אף נוזל ושכל הפילטרים במצב טוב. לכן הוחלף רק שמן מנוע (300 שקלים - שמן 5W40 סינטטי של Bardahl שאמור להיות הכי טוב שיש למכונית ספורט שננהגת בחורף הקשה פה). סה"כ עלות הטיפול כולל עבודה בערך 700 שקלים.

העלות הגבוהה עוד לפניי: חישוקי 18 אינץ' עם צמיגי חורף מתאימים...

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

אם אתה יכול להרחיב מדוע נהוג באירופה לקנות סט ג'אנטים עם צמיגים במיוחד לחורף ולאכסן אותו בקיץ במקום לקנות רק צמיגים לחורף ולעשות החלפה של 4 צמיגים (200~ שח במקרה הרע) כל חילוף עונות?

שיעורי פיסיקה גרעינית באוף טופיק.

את הריתוך יש לבצע כך שהאלקטרודה תמוקם מחוץ למאיץ באופן שיהיה קו ראייה ישיר להיקף הפנימי של הדוד, אחרת המיסוך של המאיץ יפגע אנושות באפקט ההגנה.

פורסם

אם אתה יכול להרחיב מדוע נהוג באירופה לקנות סט ג'אנטים עם צמיגים במיוחד לחורף ולאכסן אותו בקיץ במקום לקנות רק צמיגים לחורף ולעשות החלפה של 4 צמיגים (200~ שח במקרה הרע) כל חילוף עונות?

שני הדברים נהוגים. במובנים מסוימים יותר פשוט להחליף את הג'נטים ולעיתים מדובר במידות שונות לחורף ולכן אנשים קונים ג'נטים פשוטים בשביל החורף.

ספציפית אצלי: המידות הרגילות הן 275/35-19 מאחור ו-245/40-19 מלפנים. המידות האלה לא מתאימות לחורף (צריך צמיגים צרים) ועל הג'נט האחורי (ברוחב 10 אינץ' :roll: ) לא יעלו צמיגי 225 (ואני חושב שגם לא 245).

הפתרון היחיד שמצאתי (בהנחה ואני לא רוצה להשבית את האוטו לחורף - ולא בא לי לעשות את זה) זה לקנות חישוקי 18 אינץ' פשוטים ב-500-600 יורו (קלים, לא מברזל כמובן) וצמיגי חורף במידה שפויה (225/50-18) שיעלו בתקווה לא יותר מ-800 יורו.

רוני

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

פורסם

שמן 300 פילטר נניח 100, כלומר כ300 לפעולת החלפה, אך אם ביצעו שלל בדיקות, נו...בסדר.

בנוגע לחישוקים וצמיגים ברר אם יש איזה קומבו או אפשרות אחרת דרך המוסך שמכיר מישהו ש.. או חבר לעבודה שיברר אינטרנטית למשל.

כדי שלא תשלם מחיר של תייר.

פורסם
שמן 300 פילטר נניח 100, כלומר כ300 לפעולת החלפה, אך אם ביצעו שלל בדיקות, נו...בסדר.

בנוגע לחישוקים וצמיגים ברר אם יש איזה קומבו או אפשרות אחרת דרך המוסך שמכיר מישהו ש.. או חבר לעבודה שיברר אינטרנטית למשל.

כדי שלא תשלם מחיר של תייר.

נסה פילטר 30 שקל...

האמת שגם השלימו לי כמה נוזלים בקטנה וכן, הטיפול עצמו ארך 2.5 שעות כי ביקשתי מהם לעשות בדיקה מקיפה ובנוסף הם בדקו אם ג'נטים 18 בכלל עולים על האוטו. מזל ש-2.5 שעות טיפול כאן עולות איזה 350 שקל...

ואל דאגה, לא משלמים פה מחירי תייר בשום מקום. הם לא מספיק מתוחכמים בשביל זה...

לדוגמא, במרוצי מכוניות פה לרוב יש גזלן שמגיע למקום ומוכר אוכל וחטיפים, רק שהוא לא באמת גזלן - העלות גבוהה אולי ב-10-20 אחוז מבמקום אחר, וגם זה לא תמיד.

BMW 325i E46

שלום, רוכב.

• תוכן חדש...