Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4680 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני יודע שיש מצב סרקולוציה ויש לחצן שמכניס אוויר מבחוץ..

השאלה האם זה צורך יותר דלק? פוגע במהירות של הרכב?ובאופן כללי שאני מפעיל מזגן מה עדיף סרקולציה או אוויר מבחוץ?

מבולבל...:shock:

פורסם

זה מכניס עשן מהאגזוז של הרכב לפניך.

מצד שני, גם לא בריא להשתמש רק בסירקולציה פנימית, צריך לרענן מדי פעם את האויר באוטו, רצוי כמובן לא מאחורי משאית מעשנת.

פורסם

במצב סירקולציה:

1. קירור חלל הרכב יותר מהיר ויותר יעל.

2. צריכת דלק מעט נמוכה יותר, ספק אם ניתן ממש להרגיש בהבדל.

3. בחלק מהרכבים במצב סירקולציה האוויר לא זורם דרך פילטר אוויר של המזגן, ולכן הפילטר לא מתלכלך.

4. עדיין נכנס מעט אוויר חיצוני, אבל רוב האוויר מתמחזר, ולאחר פרק זמן כמות החמצן בו יורדת, במיוחד אם יושבים 4-5 אנשים באוטו.

5. ריחות חיצוניים מורגשים הרבה פחות.

במצב יניקת אוויר חיצוני:

1. קירור פחות יעיל כי המערכת צריכה להתמודד עם האוויר החם שמחוץ לרכב במקום אוויר בתא נוסעים שכבר התקרר לרמה מסויימת.

2. צריכת דלק מעט יותר גבוהה, כי המדחס נדרש לעבוד יותר זמן, עקב מה שרשום בסעיף הקודם.

3. פילטר מזגן תמיד "בפעולה" ותלכלך מהר יותר.

4. הזרמת אוויר טרי עם חמצן טרי כל הזמן.

5. כולל ריחות נעימים ולא נעימים.

לדעתי, אם מפעילים מצב סירקולציה באופן קבוע, מומלץ מפעם לפעם במהלך נסיעה להעביר לכמה דקות למצב אוויר חיצוני.

היבט נוסף: ברכבים עם מדף סירקולציה מכאני, שמופעל על ידי כבל, אם משאירים את הרכב חונה והמדף על מצב סירקולציה - יחידת המזגן לא מתאווררת ומתייבשת יותר לאט, מה שיכול לגרום להיווצרות ריח מהמזגן.

אם המדף ממומע על ידי מנוע חשמלי, אז בעת חניה המנוע פותח את הטריס למצב אוויר חיצוני. (כנראה שהפונקציה הזו קיימת רק בחלק מהדגימים).

פורסם

אוסיף למה שאמר ידידי כאן למעלה.

שבחלק מהרכבים מתבצעת כניסת אוויר מבחוץ לסירוגין בצורה אוטומטית, כאשר הסירקולציה פעילה.

חבר טוב נמדד בכמה השקעה הוא מנער את הרגליים לפני שהוא נכנס לך לאוטו.

פורסם

ברשותכם אני רוצה לנצל את השרשור לשאלה קטנה שקשורה;

האם כשהמזגן פועל, יש הבדל בפעולתו בעוצמות שונות של האוורור ?

השאלה שלי באה מטעמי חסכון בדלק. אם אני יכול להסתפק בעוצמת אוורור 2 או 3, האם המזגן יתאמץ פחות מאשר על עוצמה 4 ?

פורסם

בפיאט ואלפא רומיאו יש למערכת בקרת האקלים האלקטרונית חיישן איכות אויר (AQS), שלפי רמת החמצן בתא הנוסעים והפרשי הטמפ' בתוכו ומחוץ לרכב מחליף אוטומטית בין מצב מחזור אויר למצב אויר צח.

בכלי רכב שאינם מצויידים בחיישן כזה אכן מומלץ בדקות האחרונות של הנסיעה להעביר את המערכת למצב אויר צח, בדיוק מהסיבה שבוקי ציין.

AUTOBIANCHI A112 JUNIOR '84 | FIAT BRAVO SENSATION '11 | RENAULT CLIO ESTATE '14

לא תמצא רוטס HR במחיר זול יותר.

פורסם

השאלה שלי באה מטעמי חסכון בדלק. אם אני יכול להסתפק בעוצמת אוורור 2 או 3, האם המזגן יתאמץ פחות מאשר על עוצמה 4 ?

כן, מהירות מאוורר נמוכה = פחות צריכת דלק. סליחה שלא מפרט יותר, הסברתי את זה לפחות 3-4 פעמים בשירשורים שונים בעבר. למידע נוסף ערוך חיפוש.

פורסם
במצב סירקולציה:

1. קירור חלל הרכב יותר מהיר ויותר יעל.

2. צריכת דלק מעט נמוכה יותר, ספק אם ניתן ממש להרגיש בהבדל.

3. בחלק מהרכבים במצב סירקולציה האוויר לא זורם דרך פילטר אוויר של המזגן, ולכן הפילטר לא מתלכלך.

4. עדיין נכנס מעט אוויר חיצוני, אבל רוב האוויר מתמחזר, ולאחר פרק זמן כמות החמצן בו יורדת, במיוחד אם יושבים 4-5 אנשים באוטו.

5. ריחות חיצוניים מורגשים הרבה פחות.

במצב יניקת אוויר חיצוני:

1. קירור פחות יעיל כי המערכת צריכה להתמודד עם האוויר החם שמחוץ לרכב במקום אוויר בתא נוסעים שכבר התקרר לרמה מסויימת.

2. צריכת דלק מעט יותר גבוהה, כי המדחס נדרש לעבוד יותר זמן, עקב מה שרשום בסעיף הקודם.

3. פילטר מזגן תמיד "בפעולה" ותלכלך מהר יותר.

4. הזרמת אוויר טרי עם חמצן טרי כל הזמן.

5. כולל ריחות נעימים ולא נעימים.

לדעתי, אם מפעילים מצב סירקולציה באופן קבוע, מומלץ מפעם לפעם במהלך נסיעה להעביר לכמה דקות למצב אוויר חיצוני.

היבט נוסף: ברכבים עם מדף סירקולציה מכאני, שמופעל על ידי כבל, אם משאירים את הרכב חונה והמדף על מצב סירקולציה - יחידת המזגן לא מתאווררת ומתייבשת יותר לאט, מה שיכול לגרום להיווצרות ריח מהמזגן.

אם המדף ממומע על ידי מנוע חשמלי, אז בעת חניה המנוע פותח את הטריס למצב אוויר חיצוני. (כנראה שהפונקציה הזו קיימת רק בחלק מהדגימים).

שאלה פשוטה-בהנחה שאני לא מפעיל מזגן בכלל ורוצה רק להכניס אוויר מבחוץ..זה פוגע בצריכה של הדלק?

פורסם

אם אתה לא מפעיל מזגן, אין משמעות למצב סירקולציה/אוויר חיצוני מבחינת צריכת דלק.

צריכת דלק נשארת אותו דבר.

לא בכל הרכבים אפשר להפעיל מצב סירקולציה ללא הפעלת מזגן. ברכבים אלו ללא מזגן המצב הוא כניסת אוויר חיצוני קבוע.

פורסם
אם אתה לא מפעיל מזגן, אין משמעות למצב סירקולציה/אוויר חיצוני מבחינת צריכת דלק.

צריכת דלק נשארת אותו דבר.

לא בכל הרכבים אפשר להפעיל מצב סירקולציה ללא הפעלת מזגן. ברכבים אלו ללא מזגן המצב הוא כניסת אוויר חיצוני קבוע.

מצב "אוויר חיצוני" יכול לפגוע באיזה שהוא פריט מכני? פילטר ?

פורסם

בוא נעזוב רגע את כל מה שכתבתי, נניח שאנו לא יודעים שום דבר.

נראה לך הגיוני שיצרן הרכב מתקין בתא הנהג כפתור שאם לוחצים עליו זה יכול לפגעו ברכב בצורה כלשהיא?

פורסם

אני יודע שאמרת שכבר הסברת את זה בשרשורים אחרים אך אשמח אם לפחות תפרסם קישור לאחד מהשרשורים הללו.

אני לא מצליח להבין למה צריכת הדלק גודלת אם רק משנים את עוצמת המאוורר, כי הרי המדחס מחובר למנוע גם על עוצמה 1 וגם על עוצמה 5.

בגלל הגברת צריכת החשמל מהאלטרנטור? אז אם כן עליית צריכת הדלק אמורה להיות אפסית.

מפתח אפליקציית פרטי רכב

https://play.google.com/store/apps/details?id=com.OMApp.rechev

פורסם

בקצרה:

המזגן צריך להוציא טמפ' X.

כשהמאורר פועל במהירות 1, הוא מזרים מעט אוויר. מעט אוויר מפנה מעט קור מהיחידה הפנימית, המדחס עובד נניח 30 שניות, מפסיק 30 שניות. ועדיין שומר על הקור הנדרש.

במהירות 2 המאוורר מזרים יותר אוויר לכיוון היחידה של המזגן, ומפנה ממנה יותר קור. בשביל לקרר אותה בחזרה, המדחס יעובוד 30 שניות, ויעשה הפסקה של 10 שניות.

במבירות 4 - עוד יותר אוויר זורם, והמדחס יעבוד כמעט רצוף כדי לשמור על הטמפ' הנדרשת.

לסיכום - במהירות נמוכה של האוורר המדחס יעבוד פחות זמן = צריכת דלק נמוכה יותר.

פורסם

תחילת נסיעה שחם בחוץ, פותח חלונות ומפעיל AC על עוצמה בינונית-גבוהה, אוויר מבחוץ!, על מנת להחליף את האוויר החם שברכב לאוויר רענן יותר.

לאחר דקות בודדות, מעביר לסירקולציה פנימית.

בנסיעה מחוץ לעיר, ובנסיעה בשעות הלילה (בעיקר שאתה עייף), להעביר מידי פעם מסריקולציה פנימית, למצב של הכנסת אוויר חיצוני, ופתיחת חלון כלשהו.

זה יתן לך חידוש וריענון של האוויר שבתוך הרכב, ויחד עם זאת, ישמור את רמת החמצן, ככה שלא תתעייף\תקבל בחילה.

בנסיעה מהירה מחוץ לעיר, אני אישית תמיד מפעיל על מצב של אוויר מבחוץ, מהסיבה שהמזגן שלי שובר את האצבעות מרוב קור, וכאשר מכניסים אוויר מבחוץ ולא מסירקולציה, הטמפ' עולה קצת.

לגבי צריכת דלק, לא יודע אם זה משמעותי בכלל. (וגם אם כן, אני בראש שאולי ילך עוד כמה ליטרים בנזין, אבל אני לא יזיע ויסבול)

ברכב שלי, אמריקאית מנוע 2L בן 18, מחוץ לעיר ברוב הזמן עם מזגן, יוצא צריכה של כמעט 1\10 בבינעירוני (מהירות של 130 קמש רוב הזמן). בתוך העיר קבוע 1\8.5 לא משנה עם או בלי מזגן.

בפאביה, 1\15 עם מזגן ברוב הזמן, בבינעירוני, גם כן על 130 קמש ברוב הזמן, בתוך העיר 1\12 בערך, כשהמזגן פועל תמיד חזק, ולא נוהגים חסכוני מאוד.

• תוכן חדש...