Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4671 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 48
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

תמונות שפורסמו בשרשור

פורסם

נמרוד, אני שמח שנהנית ואני מצטער שלא יצא לי לעזור עם אנטרפרייז, העבודה חונקת אותי, לפחות נסעת לLAX כמו שהצעתי.

נהנתי לקרוא ובאמת שעשית אחלה מסלול.

לגביי מהירות, הכל תלוי איפה נוסעים ומתי, קצב הנסיעה שלי הוא תמיד באיזור ה80 מייל לשעה בכבישים עם תנועה ערה, כשיחסית ריק אין בעיה לנסוע +100 גם בקטעים ארוכים.

הענישה פה על מהירות היא דו"ח, רכב מחרימים על נהיגה בשכרות בנוסף ללילה במעצר.

אין מצלמות מהירות, גלאי רדאר או טנל"ז עושים אחלה עבודה.

אם אתה עוד באיזור, אתה מוזמן לקפה.

haters will hate

פורסם
נמרוד, אני שמח שנהנית ואני מצטער שלא יצא לי לעזור עם אנטרפרייז, העבודה חונקת אותי, לפחות נסעת לLAX כמו שהצעתי.

נהנתי לקרוא ובאמת שעשית אחלה מסלול.

לגביי מהירות, הכל תלוי איפה נוסעים ומתי, קצב הנסיעה שלי הוא תמיד באיזור ה80 מייל לשעה בכבישים עם תנועה ערה, כשיחסית ריק אין בעיה לנסוע +100 גם בקטעים ארוכים.

הענישה פה על מהירות היא דו"ח, רכב מחרימים על נהיגה בשכרות בנוסף ללילה במעצר.

אין מצלמות מהירות, גלאי רדאר או טנל"ז עושים אחלה עבודה.

אם אתה עוד באיזור, אתה מוזמן לקפה.

דיי נו אני יודע שזה בגלל שאשתך מקנאה שאתה מסתובב עם בחורים יפים :)

בנתיים חזרתי ארצה,אבל בשמחה כשאחזור תראה לי איפה קונים קפה שחור במדינה הזאת.

Porsche 944 turbo

פורסם

לא יודע לגבי BC, אבל קרוב שמתגורר בטורונטו הסביר לי את הכללים באונטריו: המהירות המותרת (גם בכבישים המהירים) - 100 קמ"ש. עד 110 עוצמים עין. מעל זה ענשיה מדורגת, מעל 150 זה החרמת הרכב למספר חודשים, פסילת רשיון וקנס של $5000.

המהירות המותרת שנתקלתי בה ב-BC וב-AB (הטיול שלי לקח אותי עד קלגרי) הייתה לעיתים הזויה לחלוטין.

אוטוסטרדות - בין 80 ל-110 (נדיר) ולפעמים 70 (בלי שום סיבה ברורה)

כבישים עירוניים מהירים - בין 50 ל-80.

נסיבות מיוחדות (כבישים עירוניים, פיתולים וכו') - בין 20 (עשרים!) ל-50. לאורך הפיתולים (המדהימים) של כביש 99 באיזור שבין לילואט לוויסלר המהירות המותרת היא 40 קמ"ש. ארבעים קילומטרים לשעה בקטע כביש בעל אורך לא מבוטל כלל ועיקר.

על הכביש המהיר והמדהים בין ג'ספר לבאנף יש קטע שהמהירות המותרת יורדת פתאום ובלי שום סיבה ל-70, כ-300 מטרים אחרי השלט, בישורת מושלמת ומוסתרים לאחר ירידה קלה, יש מארב משטרתי די קבוע (שמעתי עליו גם מעוד אנשים) שמוריד מכוניות מהכביש באופן סיטוני. במובן הזה הם יותר גרועים ממשטרת ישראל. איזה שוטרת עמדה באמצע הכביש ופשוט הורידה מכונית אחרי מכונית לנתיב הנגדי (שם עמד המארב). למזלי הייתי ילד טוב והורדתי ל-75 אחרי השלט...

עוד עניין הוא העבודות בכביש שיש שם בלי סוף בקיץ. המהירות המותרת מופחתת באופן דרמטי קילומטרים לפני אתר העבודות וחוזרת לנורמה לעיתים רק 2-3 ק"מ לאחריהם. למרות אין-סוף העבודות בכביש, האספלט הוא לא משהו. נדיר למצוא קטעי כביש משובחים באמת.

מי שחושב למהר בכבישים שכוחי האל שמתפרשים ממערב להרי החוף ועד להרי הרוקי, חשוב שיזכור שיש רק שניים-שלושה עורקי תנועה כאלו ומשטרת BC רואה לנכון להוציא הון על מכמונות מהירות מעופפות (מטוסים ומסוקים) בשביל לתפוס את "החוליגן" שדוהר ב-150 בכביש ישר במרחק של יותר מ-50 ק"מ מהישוב הקרוב ביותר.

ותוספת לגבי הקשר בין מהירות להנאה מנהיגה - מעבר למהירות נסיעה מסוימת לא ניתן כבר להנות מהנוף ובשלב מסוים הנוף הוא רק הזווית המאוד צרה שלפני חרטום המכונית שלך. לא יודע מה המצב בקליפורניה. אבל לפחות ברוב הכבישים שנהגתי בהם בקנדה, שום חווית מהירות לא שווה להפסיד את הנוף.

פורסם

לסוע מהר זה הפסד נטו,

עדיף להגיע 3-4-5 שעות אחרי והינות מהנוף ואפילו להיכנס למסעדה באיזה עיירה קטנה.

לסוע שם 170-180 קמ"ש נשמע מלהיב אבל זה לא,אחרי כמה דקות מתרגלים לזה שהכל זז מהר מאוד.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם
על הכביש המהיר והמדהים בין ג'ספר לבאנף יש קטע שהמהירות המותרת יורדת פתאום ובלי שום סיבה ל-70, כ-300 מטרים אחרי השלט, בישורת מושלמת ומוסתרים לאחר ירידה קלה, יש מארב משטרתי די קבוע (שמעתי עליו גם מעוד אנשים) שמוריד מכוניות מהכביש באופן סיטוני. במובן הזה הם יותר גרועים ממשטרת ישראל. איזה שוטרת עמדה באמצע הכביש ופשוט הורידה מכונית אחרי מכונית לנתיב הנגדי (שם עמד המארב). למזלי הייתי ילד טוב והורדתי ל-75 אחרי השלט...

לא נהגתי בקנדה או ארה"ב, אבל באירופה המדיניות דומה וחהסובלנות לחריגה במהירות היא אפס. מסה בזו כאשר אני נוהג באירופה אני יותר קתולי מהאפיפיור, ושיקפצו לי המקומיים שמכירים את הדרך. זכיתי לקבל צפירות מנהגים הולנדיים כיון שהקפדתי על ה-40 קמ"ש המותרים באיזה קטע בעבודות. הגבתי בדיוק כו לנהגים העל-אוריים בישראל: המשכתי לנסוע 39 קמ"ש עד התמרור המתיר מהירות רגילה.

לפני 5 שעות, David32 כתב:

מה שאתה לא מבין זה שאתה מבזבז את הזמן שלך, את תעבורת האינטרנט שלך ואת אורך החיים של סוויצים במקלדת שלך.

פורסם

מדיניות האכיפה באירופה משתנה בין מדינה למדינה. בקנדה יש שוני בין פרובינציות ובארה"ב מדיניות האכיפה יכולה להשתנות בין מחוזות בהתאם לקריזות של השריפים המקומיים.

מי שרוצה למהר בחו"ל, רצוי שיעשה שיעורי בית היטב. תיירים הם טרף קל למכמונות ומתברר שיש בעולם מדינות שיכולות לעשות בי"ס למדיניות אכיפת המהירות שיש בישראל. צריך לרוב להיות מקומי בשביל לדעת איפה אפשר ללחוץ על המצערת ואיפה רצוי לשים את הרגל על הבלם.

אחרי שעשיתי מחקר מקדים ברשת הבנתי שמערב קנדה זה לא המקום לבדוק את המהירות המרבית של הקרייזלר השכורה שלי. כך יצא שעם פורד מונדיאו דיזל נהגתי על האוטוסטרדה הקפואה בפולין מהר יותר מכל מהירות שהגעתי אליה עם 360 הסוסים מדטרויט.

אבל שהנוף הסטדנרטי במרבית הטיול נראה כמו בתמונות מצ"ב (ואלו עוד לא הכי מוצלחות), אין לך שום סיבה למהר...

יחד עם זאת - ואני מקווה שיהיה לי זמן לכתוב על זה בשרשור נפרד - יש הרבה סוגים של רואד-טריפ. יש רואד-טריפ של נופים מהממים וגמיעת קילומטרים בתוך גלויה, יש רואד-טריפ לגיבוש (או כיסוח) חברים או משפחה, יש רואד-טריפ בשביל לברוח מהצרות או מעצמך ויש גם רואד-טריפ של "התגרזנות" בכבישים מעניינים וחדשים ועם רכב ההולם את זה. המוסטנג ששכר ה-OP בהחלט הולמת את זה...

K5II2824.jpg

K5II2355.jpg

פורסם

הכי קרוב שלי לזה היה לנהוג בוולוו s80 מנוע 3000 טורבו TWINS

270 כ"ס :cool:

מיצובישי לנסר מנוע 1.6 ליטר נמכרה.

וולוו s80 מנוע 3.0 ליטר טורבו TWINS של אבא לכיףף 8)

מאזדה 3 ספיריט האצ'באק מנוע 2.0 ליטר בבעלותי :onfire:

פורסם
הכי קרוב שלי לזה היה לנהוג בוולוו s80 מנוע 3000 טורבו TWINS

270 כ"ס :cool:

מנוע עם הרבה מומנט.ורכב מעולה.

תעלה קצת תמונות של הכבישים והנופים,פורד מוסטאנג אנחנו מכירים :D

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

אחלה רכב, אחלה כתיבה, נהנתי לקרוא!

בקרוב אני יהיה בארה"ב, תכלס הסכום לא זול אבל בטוח שווה את ההנאה.

יש מצב שאקח משהו דומה לכמה ימים :)

אני אוהב אותך.

סע לאט, סע לאט.

פורסם
אחלה רכב, אחלה כתיבה, נהנתי לקרוא!

בקרוב אני יהיה בארה"ב, תכלס הסכום לא זול אבל בטוח שווה את ההנאה.

יש מצב שאקח משהו דומה לכמה ימים :)

ממליץ ביותר.שווה לגמרי את הכסף! במיוחד כאשר מדובר במנועי V8 ודלק זול.

Porsche 944 turbo

פורסם

רק עכשיו נזדמן לי לקרוא את החוויה.

תודה על השיתוף, מדליק ביותר.

אגב, מנהיגה של שבוע בקליפורניה ב-2006, אני זוכר תנועה שזורמת בקצב מהיר מהמותר, סביב ה-75 עד 80 מיל"ש.

שאלה; ציינת שההיגוי איטי - וזה קצת מוזר, מאחר ובל מבחן מדברים על כך שהפניית המוסטנג לפניות(turn-in) דווקא סבירה מאד. מה הוא יחס ההעברה של ההגה/סבובים בין הנעילות?

עם רגל בחוץ... :beerchug:

• תוכן חדש...