Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4692 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם.

לכבוד החג החלטתי לשלוח את הרנו לקופת חולים למכוניות. או לפחות כך זה הזכיר לי. המוסך המרכזי של קרסו בראשון לציון.

הטורים לא יציבים בסרק, הדלק מתבזבז כמים והעיקר שהמדינה מרוצה ואני מבואס.

יום חמישי מתקשר לקבוע תור. בתור חייל בצהל כבר שנתיים הפעם האחרונה שנתנו לי שעה ושמו של נציג הייתה לפני שנתיים.

מגיע למקום. מוסך מרכזי בפעם הראשונה בחיי. בתור בעלים של פונטו לשעבר ורנו היום. ובתור ילד להורים שתמיד היו בעלי רכב. אף פעם לא יצא לי להכיר רכב של המשפחה שטופל במרכזי או במורשה כלשהוא והורגלתי שמוסך הוא מוסך מדרכה. אמין ושירותי ככל שיהיה.

מקבלת את פניי מעבר לשער חניה מסודרת. אבני מרצפת נקיות ועמדות מסודרות. בחור בשם יוסי מתפנה אליי בדיוק נופתי בשעה שנקבעה לי, מברך לשלום, שואל אותי על פשר הבעיה ומודיע שכנראה לא ייתבצע תיקון גדול אלא רק בדיקה. מכיוון שמדובר בחג ומכיוון שיש לערוך בדיקה ראשונית. בעיקר מכיוון שחג האמת.

אני מסכים. מקבל הצעת מחיר ראשונית ומשאיר את הבובה הארוכה והנוחה שלי בידי זרים גמורים.

אחרי שנודע לי כי חבר שאמור לחלץ אותי מהאזור מבריז אני מחפש איפה ממתינים במרכז השירות הגדול של קרסו. מגיע לאולם המצוייד בעמדות מחשב, טלויזיה, קפה וקרואסונים ומתיישב להעביר רבע שעה. עוד חצי שעה על ארוחת בוקר והטלפון מצלצל.

"אתה בחדר ההמתנה? הרכב מוכן" ויוסי נציג השירות האדיב מחכה למטה עם מפתחות. אני מצפה למחיר תשלום והסתלקות אך יוסי מתיישב ומסביר לי לפרטים מה נעשה ברכב ומה עשויה להיות התקלה.

בוצע פתרון זמני ומהיר כדי לבדוק, ניקוי בית מצערת ועוד כמה דברים שאני לא זוכר. בדיקה ונורות שעון חדשות. נאמר לי כי אם הדבר לא עוזר ייתכן ומדובר בבעיה במנוע צעדים. עלות החלפתו יקרה אך אין ברירה. מוצע לי לסוע. להתרשם ולחזור בקרוב אם אמצא לנכון.

המחיר נע בין "נו, מה אתה רוצה.. זה מרכזי" לבין סביר בהחלט. 600 שקליםת כאשר מראש נאמר לי שבמוסכים מורשים מתחילים עם בדיקה שעלותה 300. והודות לשר האוצר שלנו חלק לא מבוטל מהחשבון עובר לזכותה של המדינה, שתחיה.

רגע אחד לפני שאני הולך נציגת שירות נחמדה שניהלתי איתה שיחה נותת לי תיק מתנה, כזה ששומר על קור עם הדפס של קרסו.

את הרכב מביאים עד אליי. כולם מאחלים חג שמח ואני יוצא לדרכי.

כמובן בעת מסירת הרכב אני רואה שהוא נעטף היטב בהגה, במושב ואפילו ברצפה. אני מעריך את השמירה על ציודו של האחר. במוסך האחרון שהייתי השאירו שאריות מהביקור בתוך הרכב

בסה"כ הבעיה לא תוקנה. ניקוי בית מצערת הוא מה שהרבה הציעו כפתרון לבעיה כך שאני לא מאוכזב מקרסו.

כמו כן נתנו לי כיוון כללי על עלויות טיפולים לרכב. בהחלט משביע רצון. עלותם כמו במוסך לא מורשה וסה"כ חווית השירות מעולה. בדיוק כזו שעל הנייר הם מצארים שיש להם.

בכלליות, אני מוצא שיש הבדל בין "מרכז שירות" למוסך. ומאמין שזו דרך טובה לגרום ללקוח להאמין במוצר ובמי שעומד מאחוריו

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

אין על מרכזי שירות...בקיה "צמרת" טבריה תמיד אני ואבא שלי מקבלים יחס מעולה (כמו כל לקוח שם). זה מתחיל בשטיפה של הרכב סתם ככה,כיסוי המושבים והרצפה,הזמנת פיצה למקרה שתהיה רעב,כל כמה דקות נכנס עובד אחד ויושב לך על הראש (בקטע טוב) שתשתה משהו. לאחר סוף העבודה העובד מסביר לך מה הוא עשה וגורם לך להרגיש מבין ברכבים :lol: .

אין ספק שהם לא רוצים לבייש את הפירמה,עוד לא איכזבו אותנו פעם אחת.

כמו כן מה שאני אוהב במוסך הספציפי שהבעלים ובנו עובדים כמו כולם ודואגים לתת לך תשומת לב בכל מה שתרצה ותשאל.

במקרה יש לי חבר שמטפל במרכז שירות רנו-ניסאן טבריה וגם הוא לא מפסיק לשבח את המוסך...כנראה ישנו הבדל מהותי בין שרות של מוסך יבואן (מרכז שירות) למוסך רגיל.

שברולט אופטרה 07 > קיה פורטה 10 > קיה פורטה 11 > ניסאן סנטרה 17 > קיה ריו 18 > סיאט איביזה 12 > סיאט ארונה 21

פורסם

שורה תחתונה , שילמת 600 שקל על תיק שומר קור , מיזוג אוויר והרבה חיוכים. לא עדיף לך מלכתחילה ללכת למקום מקצועי והרבה יותר זול כמו כל המומלצים פה ? שאפט, אורן שירותי רכב, גבע, ורבים וטובים ? באמת שאני לא מוצא איזה שהוא הגיון חוץ מעודף כסף בלגשת לטיפול במוסך מרכזי. אם זה רכב שעדיין באחריות אז אין ברירה.

בשלב זה של חיי, אצהיר ללא התחייבות שלעולם לא אעבור לאוטומט כל עוד גופי מתפקד וגפיי נעות כמתוכנן

פורסם

אני שמח שאתה מרוצה.

שילמת הרבה מאוד כסף על שירות נהדר (שזה גם לא מעט, דרך אגב, במדינתנו הנפלאה).

בסופו של דבר שילמת 600 ש"ח על ניקוי בית מצערת. בנוסף, מילא אם הבעיה הייתה נפתרת אז ניחא

ושילמת על מקצועיות, אך לא כך הדבר.

לא ביצעו נסיעת מבחן על הרכב לאחר הטיפול?

גם אני מאוד מרוצה כשאני נתקל בשירות טוב בארץ, אך במקרה שלך השירות היה טוב אך הפגינו חוסר מקצועיות.

בנוסף, אם תיאמו לך טיפול ליום ושעה מסויימת ולא נחתת עליהם מהשמים, היו צריכים להועיל לאתר ולפתור את

התקלה - הרי בשביל זה באת אליהם מלכתחילה וביזבזת בוקר חופשי.

חג שמח ושנה טובה!

פורסם

אני רק רוצה להזהיר מהתלהבות של שטיפת רכב. באחד ממרכזי השרות שאני פוקד המכונה נמצאת ליד הקיר שמפריד בינה לבין מפעל מלט. קצת אבק מלט על מכונת שטיפה ויש לך אחלה בטון על מברשות.

פורסם

אני באמת חייב ג ם לציין את קרסו לפחות מה שנוגע לשירות,רוצה נסיעתמבחן? אין שום בעיה,תמיד מתי שנוח,מכונת קפה חינם,

בקשר לתקלה אולי יש כמה גורמים לבעיה זו,הם אמרו אם הם יקזזו חלק מהמחיר במידה והתיקון שלהם לא הצליח?

היום: סיטרואן c3 2026 / סיטרואן c3 2024

פעם: פיאט דובלו 2002, פיאט פנדה 2011, רנו קליאו 2012, סיטרואן קקטוס 2016, מיצובישי ספייס סטאר 2014, רנו קליאו 2022.

פורסם

נשמע בדיוק כמו השירות שאני מקבל ב-250 ש"ח במוסך הירוק בפ"ת או בסכום דומה במוסך רון בת"א.

אמנם במוסכים שלי אין קרואסונים, אבל ב-350 שקל הנותרים אפשר לקנות הרבה כאלה במאפיה הקרובה.

פורסם
עדיף מוסך ללא בורקסים פינת המתנה ומיזוג, אבל אחד שיוציא את הרכב שלך תקין.

תוסיף לרשימה גם את אמ-הדרך.

לרשימה של היקרים אתה מתכוון, ככה לפחות טוען בפה מלא בעל המוסך.

פות"ש, אתה מזכיר לי בדיחה על בית בושת חדש שנפתח במרכז אירופה, נכנס בחור לחדר כניסה מפואר שנראה ומריח כמו מליון דולר, בקבלה שואלים אותו על העדפותיו: בלונדיניות - קומה ראשונה, ברונטיות קומה שנייה וכו'.

הבחור מגיע לקומה חמישית, שואל אותו פקיד: חזה גדול פנה לכאן, חזה קטן תמתיו.

מהון להון הבחור נשאל הרבה שאלות, מקבל שירות מצויין עד שמוצא את עצמו עובר דרך שמובילה אל הרחוב, שם פוגש פקיד נוסף שמבקש ממנו למלא טופס על השירות.

"איזה שירות? לא באתי על סיפוקי!" מתלונן הבחור באוזנו של הפקיד.

"תראה, אנחנו חדשים" עונה הפקיד, "זונות עוד אין לנו, אבל אנחנו עמלים רבות לשפר את השירות".

פורסם

כולכם כל כך קטנוניים: הבחור קיבל שירות אדיב, וזו התחלה מעולה. אמרו לו שלא יפתרו את הבעיה אלא ינסו משהו כי ערב חג, ואני בהחלט מאמין שעליו לבקש קיזוז של ה 600 ש"ח (או חלקם לפחות) מהטיפול שכן יפתור את הבעיה - אבל בימנו שירות טוב במוסך זה משהו לא טריויאלי לצערי.

והנה הניסיון שלי עם קרסו בריב"ל: שירות חרא, חלקים יקרים. "נציגי השירות" שם נראים כמו חבורה של ילדים אחרי צבא שמעניין אותם בעיקר לדבר בטלפון (עם חברים, לא משהו מקצועי) ולא להתיחס ללקוחות שמולם, כשהם כבר מתפנים הם אחלה בלעשות פרצוף של "אתה מפריע לי", וכשהם כבר מציעים משהו זה רק חלפים מקוריים במחירים מפולפלים פלוס, ורק אחרי לחץ מצד הלקוח אומרים שיבדקו אם יש גם תחליפי. בקיצור: תבואו, אף אחד לא יתיחס אליכם, תשלמו הון, ויעשו לכם טובה שיתקנו את הרכב.

לא, לא תיקנתי שם, תודה ששאלתם... :-)

פורסם
כולכם כל כך קטנוניים: הבחור קיבל שירות אדיב, וזו התחלה מעולה. אמרו לו שלא יפתרו את הבעיה אלא ינסו משהו כי ערב חג, ואני בהחלט מאמין שעליו לבקש קיזוז של ה 600 ש"ח (או חלקם לפחות) מהטיפול שכן יפתור את הבעיה - אבל בימנו שירות טוב במוסך זה משהו לא טריויאלי לצערי.

אנחנו לא קטנוניים אלא דואגים לכסף שהבחור מפזר.

תשמ'ע, מוסך זה לא מועדון לילה באיזור הבורסה ברמת-גן שכול הבחורות מחייכות אלייך ואתה מקבל גם מצXXה וזורק כסף באוויר :-).

הבחור שילם 600 שקלים עבור ניקוי בית מצערת ! אתה יודע כמה זמן לוקח לנקות בית מצערת ? מרססים ספריי לבית המצערת ושמים קצת גז ושלום על ישראל - 10-15 דקות עבודה ורבע מיכל של ספריי לניקוי קרבורטורים/מצערות שעולה 35 שקלים.

איזה כייף לי :)

פורסם
לרשימה של היקרים אתה מתכוון, ככה לפחות טוען בפה מלא בעל המוסך.

פות"ש, אתה מזכיר לי בדיחה על בית בושת חדש שנפתח במרכז אירופה, נכנס בחור לחדר כניסה מפואר שנראה ומריח כמו מליון דולר, בקבלה שואלים אותו על העדפותיו: בלונדיניות - קומה ראשונה, ברונטיות קומה שנייה וכו'.

הבחור מגיע לקומה חמישית, שואל אותו פקיד: חזה גדול פנה לכאן, חזה קטן תמתיו.

מהון להון הבחור נשאל הרבה שאלות, מקבל שירות מצויין עד שמוצא את עצמו עובר דרך שמובילה אל הרחוב, שם פוגש פקיד נוסף שמבקש ממנו למלא טופס על השירות.

"איזה שירות? לא באתי על סיפוקי!" מתלונן הבחור באוזנו של הפקיד.

"תראה, אנחנו חדשים" עונה הפקיד, "זונות עוד אין לנו, אבל אנחנו עמלים רבות לשפר את השירות".

איני יודע אם לרשימה של היקרים.

חשבתי שלרשימה של אילו שיוציאו את הרכב שלך תקין.

alfa 156 2.5.

פורסם

לפי דעתי:

ניקוי מצערת ללא פירוק זה עבודה של 5 דקות בדיוק ופחית ספריי קרבורטורים(ואני בספק רב אם הורידו שם פחית שלמה).

אתה שילמת 600 שקל על כלום, וזה היופי שבדבר כי אתה מעל הכל מרוצה, והכי חשוב שהלקוח מרוצה. חג שמייח.

כולם לומדים,יש כאלה בדרך הקשה ויש כאלה בדרך הקלה, בסוף כולם מגיעים לאותה המסקנה.

• תוכן חדש...