Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

http://www.auto.co.il/כתבה-30351-האם-כדאי-לרכוש-צמיג-יקר-ממותג-מוכ.aspx

אז החליטו באוטו להשוות צמיג סיני לעומת מישלין (שידוע בארץ בתור צמיג יקר לעומת המתחרות).

רק חבל שהם שכחו לציין שבשני המקרים מדובר בצמיגים ירוקים שנותנים חסכון בדלק, אבל בפרמטרים אחרים הם פחות טובים.

חוץ מזה אם כבר כתבה מקצועית ומהימנה על חסכון בדלק, היה כדאי להוסיף עוד כמה צמיגים סיניים ירוקים, ועוד כמה צמיגים ירוקים מפירמות מוכרות כמו הנקוק קינרג'י וקונטיננטל אקו-קונטק.

קאליפרים צהובים בגודל של הטוסטר שיש לאמא שלי במטבח

ודיסקים בגודל של מגש פיצה .

פורסם

מבחן שטח כזה שווה לקליפת השום, עם כל הרצון הטוב. טווח הנסיעה קצר מדי ומדובר בשני כלי רכב ונהגים שונים.

הדרך היחידה לבדוק "יעילות אנרגטית" של צמיג היא במעבדה, שם ניתן להשוות נתונים אבסולוטיים ואובייקטיביים ומוציאים את המשתנים הסובייקטיבים מהמשוואה.

איתמר

"מדינה מפותחת היא לא מדינה בה העניים נוסעים ברכב פרטי אלא מדינה בה העשירים נוסעים בתחבורה ציבורית"

פורסם

כמו שכתבתי להם בפייסבוק, אם כבר עושים מבחן והשוואה שכזו, שיעשו כתבה מפורטת עם פירוט בחינות גדול ומקיף יותר ולא "כללי". זה כאילו לבוא לקהל שקונה צמיגים סינים באופן קבוע ולומר להם "תקנו צמיג מחברה מוכרת כי זה יותר איכותי".

על סמך מי? מה? למה?

רעיון טוב עם תוצאה קלושה וסתמית. חבל

Opel Adam S 2017

פורסם

אני לא חושב שהוא שווה לקליפת השום. הרכבים נסעו באותה מהירות, באותו תוואי אחד אחרי השני, ושני הנהגים

כיוונו לנהיגה חסכונית. הוריאציה האפשרית היא לא גדולה בתנאים האלה.

את ההבדל בין כלי הרכבים ניטרלו כשעשו הצלבה בין הרכבים בחזור.

זה שיש עוד צמיגים חסכוניים ויותר זולים - זה לא קשור, הם הראו שיש היגיון, ולו כלכלי בלבד, להשקיע בצמיגים יקרים

יותר. יש להניח שגם הביצועים שלהם יהיו עדיפים בבדיקות שיתפרסמו בהמשך.

Tesla model Y RWD

Mazda Miata NC1 2008

פורסם
מבחן שטח כזה שווה לקליפת השום, עם כל הרצון הטוב. טווח הנסיעה קצר מדי ומדובר בשני כלי רכב ונהגים שונים.

הדרך היחידה לבדוק "יעילות אנרגטית" של צמיג היא במעבדה, שם ניתן להשוות נתונים אבסולוטיים ואובייקטיביים ומוציאים את המשתנים הסובייקטיבים מהמשוואה.

איתמר

מסכים אבל גם בזה יש בעייתיות, התקנים אינם דומים אצל כל היצרנים.

המבחן הינו בעל משתנים רבים והפער הסופי נמוך מדי בשביל להעיד על מגמה. כמובן שכשמכפילים את התוצאה ב-12 חודשים פתאום זה נראה הרבה.

אם עוקפים אותך מימין את/ה כנראה בנתיב הלא נכון.

(lancia delta turbo mk3 (844

fiat x1/9

HU: ECLIPSE CD5000   AMP: NAKAMICHI PA1004   SUB: ROCKFORD FOSGATE rfz3412    FRONT: RAINBOW CS 3/160

פורסם

חובבנות. איך אפשר לבדוק עם שני רכבים? אותו מסלול באותם תנאים בדיוק היה צריך לעשות עם אותו רכב. מסלול היה צריך להיות סגור ובלתי תלוי בתנועה המשתנה. ועוד נהגים שונים. חובבנות כבר אמרתי?

אני חוזר ליקרוא ביקורות במגאזין שאני כן קורה. שם עושים השוואה אמיתית!

אגב, צריכת דלק מרשימה לסוניק.

כיצד לחסוך דלק? להאיץ לאט, לצבור תנופה לקראת עליות, לחזות מהלכים של נהגים אחרים בכביש, לא לעבור על המהירות המותרת, להמנע מגז-ברקס אלא לגלוש כמה שיותר ולהתאים נסיעה לתנאים

פורסם

בנסיעה בין עירונית רגועה, הסוניק חסכונית מאד, בעיקר בשל יחס העברה גבוה בהילוך השישי.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
חובבנות. איך אפשר לבדוק עם שני רכבים? אותו מסלול באותם תנאים בדיוק היה צריך לעשות עם אותו רכב. מסלול היה צריך להיות סגור ובלתי תלוי בתנועה המשתנה. ועוד נהגים שונים. חובבנות כבר אמרתי?

אני חוזר ליקרוא ביקורות במגאזין שאני כן קורה. שם עושים השוואה אמיתית!

הם הצליבו צמיגים אחרי הקטע הראשון.

כלומר, אם בהתחלה המישלין היו ברכב 1 עם נהג א' והסיניים ברכב 2 עם נהג ב', בדרך חזור הסיניים היו ברכב 1 עם נהג א' והמישלין היו ברכב 2 עם נהג ב'. התוצאה עדיין נשארה לטובת המישלין.

התחלתי מאוד להילחץ, יש לי גם וילונות שחורים באוטו והראייה עוד יותר נמוכה, גם אורות דמוי קסנון של פיליפס שלא מאירים שום דבר בגשם כמעט) והיה די מפחיד. סעו בזהירות !
פורסם

הפרשים של אחוזים בודדים יכולים להגרם מהרבה מאוד סיבות מלבד הצמיגים. אופי הנהיגה ומצב המכוניות מייצרים הפרשים כאלו. גם על אותו מסלול כששתי מכוניות צמודות, עדיין יכולים להיות הפרשים מסוג זה בגלל הגורמים הנ"ל.

יתכן ובארץ מאוד קשה למגזין רכב להגיע לבדיקות מעבדה שיתנו את ההבדלים האמיתיים בין הצמיגים.

הממצאים בדבר האחיזה וכושר הבלימה שהם מבטיחים בהמשך יהיו גם מעניינים לבחינה.

יחד עם זאת, מניסיון, ההבדלים בין צמיג משובח לסיני זול הם כל כך בולטים שלא צריך שום מעבדה בשביל להבחין בהם. ואני לא מתכוון לצריכת דלק.

וְאָהַבְתָּ לְרֵעֲךָ כָּמוֹךָ

מָה שֶׁשָּׂנוּא עָלֶיךָ אַל תַּעֲשֶׂה לַחֲבֵרְךָ

Don't know what I want ; But I know how to get it

פורסם

ברור שזו פרסומת. החלק הכי בוטה הוא המסקנה שלהם שההשקעה כדאית - לדעתם אם זה מכסה עצמו אחרי שנתיים אז זה כדאי. אבל מה לעשות שחלק הארי בהוצאות הוא לא צריכת הדלק אלא כמה זמן מחזיק הצמיג, ואת זה לא בדקו בכלל. הניסיון שלי עם מישלין הוא שהם מאד סובלים מהשמש ואחרי שנתיים יש כבר סדקים בצדדים. העירו לי על זה במכון רישוי. חוצמזה, כאשר מתייחסים למוצר יקר "שמחזיר את עצמו" יש לקחת בחשבון הוצאות מימון לרכישת היקר יותר.

ספציפית לגבי מישלין אנרג'י גרין - היתה לי רביעיה כזו ב- C5 הישנה. האוטו "זרק תחת" בעקומות כמו צמיג סיני מהסוג הרע ביותר. אז התייעצתי פה עם אנשים בפורום וקניתי קלבר (סוג של חברת בת של מישלין) שעלו הרבה פחות וסיפקו אחיזה טובה בהרבה. הסתבר שאני לא היחיד שסבל מהאחיזה הצידית הרעה שלהם. זה מחיר החיכוך הנמוך. את זה לא תיקראו במגזין אוטו.

פורסם

בפונטו הקודמת שלי היו לי מישלין. צמיג מעולה אין ספק בכלל, אבל הוא לא מתאים לאקלים הישראלי ואחרי שנתיים היו סדקים קטנים בדופן, אחרי 3 שנים זה כבר נראה ממש רע ובטסט העירו לי שהצמיג כבר לא משהו.

לעומת זאת, הקונטיננטל בפונטו של אחותי, נראים כמו חדשים גם אחרי 3 שנים, למרות שעלו 300 ש"ח פחות מהמישלין שאני קניתי.

פורסם

לא אתייחס להשוואה עצמה, כי הדברים די נאמרו.

מה שלא הסתדר לי זה המשפט הבא:

אלא שכבר כאשר עמדו לפנינו שתי ערמות הצמיגים, שמנו לב למשהו מוזר – למרות המידות הזהות, היה הבדל משמעותי בגובה של שתי הערמות, ואכן – בהמשך התברר כי יש סטייה של 1.2% במדידת המרחק בין שתי המכוניות בגלל ההבדל בקוטר הצמיגים.

המשפט לווה בתמונה של ערימת צמיגים שוכבים אחד על השני, כאשר מן הסתם מה שמשפיע על הגובה שלה הוא רוחב הצמיג ולא קוטרו.

אם כל הדרכים מובילות לרומא, הדרך שלי מובילה אל הים

ר. פרסקי

• תוכן חדש...