Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4696 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

• תגובות 32
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

פורסם
מייצרים היום רכבים (סופר מיני ולא מיני לצורך העניין) עם מנוע קטן (נניח 900) וטורבו.

האם בעצם גוזרים עליהן מראש בלאי מואץ, אלא אם כן הם יהיו בשימוש עירוני מתון ברוב הזמן?

רגע, למה שתקנה רכב קטן עם מנוע פיצפון בשביל לנסוע רחוק?

זה כמו שתקנה לילד בן 4 עגלה שמתאימה לתינוק שנולד שלשום!

או מזווית גברית יותר - כמה לדעתך תחזיק מברגה סינית ב150 שקל אצל שיפוצניק שמתקין קירות גבס כל היום?

אם אתה נוסע נסיעות רחוקות, קנה רכב גדול עם מנוע חזק, אם אתה רווק\זוג צעיר שחי בעיר - קנה 107. יש סיבה שהרכבים היום באים בגדלים שונים והיא כדי שתוכל לקנות את מה שמתאים לצרכיך!

יש אנשים שלא רק פספסו את זה שתם עידן ה"יעלה לירושלים?".. הם עדיין תקועים בעידן המודל T של פורד "אוטו אחד לכולם" וכו'..

אגב - לחבר יש אלטו, הייתי בטוח שהלכה לו תושבת מנוע או שהוא תדלק דלק מהול מרוב רעידות, פשוט גרוטעה האלטו הזאת!

אגב יש הקבלה דומה מעולם הקטנועים לכל העניין:

קטנועי 125 סמ"ק עושים ראש מנוע בערך ב40K ק"מ, וזה בגלל הסיבה שהמהירות הסופית שלהם היא כ100 קמ"ש והם נסחתים במהלך רוב חייהם.

לעומתם - אופנועים בעלי מנועים גדולים 600+ שורדים מאות אלפי ק"מ (לא מדבר על סופרספורט, למרות שיש גם כאלה).

לנסוע נסיעות ארוכות בסל"ד גבוהה מז**ן את המנוע, הדרך להימנע מזה היא לקנות רכב עם מנוע גדול ויחסי העברה בהתאם שיעשה את הנסיעות הארוכות ללא מאמץ.

בתאריך 13.7.2020 בשעה 17:22, pl7410 כתב:

זו בכל זאת מדינה שמסתמכת על טמטום כמשאב לאומי

לפני 5 שעות, HybridBoy כתב:

תיבה טובה סטייל DSG

פורסם

לא רק מיני. יש גם רכבי סופר-מיני שלא הייתי מעז לעלות איתם על דרכים מהירות כדרך קבע ובמהירויות של 120~ קמ"ש וצפונה.

לראיה - הגרנדה פונטוטה, שב 120 קמ"ש, רעשי רוח (ככל הנראה מהאיטום ההולך ונעלם של החלון הקדמי) ו 3,800 סל"ד מתקבלת התחושה שאחד הפיסטונים יוטח בגבה השמאלית. היא וכביש 6 לא חברים טובים.

פורסם

מנוע בעל 3 בוכנות הוצג לראשונה ע"י D.K.W הגרמנית בסוף שנות ה 50', וממנו פותח מנוע הסאאב 95\96, והיה בעל 2 פעימות.

מנוע ה 3 בוכנות המודרני הראשון הוצג בדייהטסו שרייד ב 77', ומבנה דומה מאד לזה של מנועי 3 הבוכנות באלטו\מיקרה ושות.

לכל מנועי ה 3 בוכנות יש צליל מיוחד, מעין טרטור, שלא כולם אוהבים.

VOLVO 144 73'- 82 (!) HP.

15.7 קג"מ ב 2300 סל"ד נשמע טוב יותר.:-)

פורסם
לא רק מיני. יש גם רכבי סופר-מיני שלא הייתי מעז לעלות איתם על דרכים מהירות כדרך קבע ובמהירויות של 120~ קמ"ש וצפונה.

לראיה - הגרנדה פונטוטה, שב 120 קמ"ש, רעשי רוח (ככל הנראה מהאיטום ההולך ונעלם של החלון הקדמי) ו 3,800 סל"ד מתקבלת התחושה שאחד הפיסטונים יוטח בגבה השמאלית. היא וכביש 6 לא חברים טובים.

נוווו באמת .... הגזמת לגמרי.

נסעתי עם סוזוקי אלטו בכביש 6 יום יום לעבודה וחזרה, ב 120 +- משך כמעט 3 שנים, בלי בעייה מיוחדת. שום פיסטון לא עף, הרכב נסע מצויין ויכל היה לעלות במהירות מעבר לזה, רק שלא בדקתי עד כמה הוא מגיע כי זה אף פעם לא עניין אותי.

פורסם

השבוע עשיתי נסיעת מבחן ברנו קליאו 0.9 טורבו ולא היו ויברציות.

למעשה המנוע כל כך חלק שיש לך נורה בשביל להתריע שאתה צריך להעלות או להוריד הילוך כי לא מרגישים אותו בכלל.

לא מרגישים שם שום ויברציה. זה כמעט ברמה של Creepy.

פורסם

תוסיף גם את הפיקנטו 1.0 ידנית אין כמעט וברציות בסרק והרכב משייט יפה ב120 קמ"ש לערך

(אל תצפה לתאוצות במהירויות האלו אבל לדעתי הוא יכול לשרוד שנים בנסיעה בין עירונית ללא בעיות

ולראיה 7 שנות אחריות לא היו ניתנות אם הם לא היו מאמינים במנוע).

פורסם
השבוע עשיתי נסיעת מבחן ברנו קליאו 0.9 טורבו ולא היו ויברציות.

למעשה המנוע כל כך חלק שיש לך נורה בשביל להתריע שאתה צריך להעלות או להוריד הילוך כי לא מרגישים אותו בכלל.

לא מרגישים שם שום ויברציה. זה כמעט ברמה של Creepy.

אתה מתכנן לעשות איתו גם נסיעות בינעירוניות, או שהטורבו נותן יותר מחץ לנסיעות עירוניות, שהם היעוד שלו?

ברור לי שניתן לעשות נסיעות ארוכות ברכבים הללו, השאלה האם במצב כזה (גם אם זה פעם או פעמיים בשבוע),

עדיף מנוע 4 צילינדרים 1400 אטמוספרי, או מנוע קטן 3 צילינדרים עם טורבו?

פורסם

אני עדיין לא יודע אם אני מקבל 0.9 טורבו או 1.2 עם 4 צילינדרים.

זה כבר תלוי בכמה מימון הבנק מאשר לי.

מעדיף 0.9.

אני מתכנן לעשות בעיקר בינעירוני על 90 קמ"ש, שכרגע עם אלפא עם מנוע 2.0 זה קצת דבילי כי אני כמעט צריך להיות בהילוך 4 בשביל להרגיש בנוח במהירות הזו.

העניין בטורבו הזה הוא שאתה לא באמת מרגיש שהוא שם.

הכוח ניתן בצורה די ליניארית.

באיזשהו רגע המוכר של רנו אמר לי "אתה יכול להרביץ קצת גז" אז הסתכלתי על מד המהירות ואמרתי לו "אני כבר על 120".

פשוט לא שומעים את המנוע. זה ממש הזוי.

המסלול היה בכביש עוקף קריות וקצת בתוך העיר אז היה חלק לא קצר של כביש מהיר וגם התעסקות עם רמזורים וקצת פקק.

פורסם
אני עדיין לא יודע אם אני מקבל 0.9 טורבו או 1.2 עם 4 צילינדרים.

זה כבר תלוי בכמה מימון הבנק מאשר לי.

מעדיף 0.9.

ה0.9 יותר זול, אז אם אתה מעדיף אותו איך זה תלוי במימון?

למה בכל זאת אתה שוקל את ה1.2, בגלל הגיר או שהמנוע יותר חזק ו4 צילינדרים?

פורסם

עכשיו הבנתי, חשבתי שאתה מדבר באמת על ה1.2 טורבו.

אז אם אתה עוד שוקל את ה1.2 האטמוספרי, אני יכול להסיק שה0.9 היה חזק מספיק

ולא הרגשת שתהיה בעיה לעשות איתו נסיעות בינעירוניות? אתה לא חושש ממנוע 3 צילינדרים?

פורסם

קודם כל היה לי ג'אסטי אז אני יודע איך פועל מנוע 3 צילינדרים.

הוא היה סופג פעמיים בשבוע נסיעות חיפה-תל אביב על מהירויות לגמרי לא הגיוניות (לא היו מצלמות מהירות באותה תקופה) ושאר הזמן היה נאבק בהצלחה עם העליות של חיפה לאוניברסיטה פעם-פעמיים ביום.

סה"כ הייתי עושה עליו 42000 ק"מ לשנה בלי תקלות.

ולא, ה0.9 ממש לא מפחיד.

זו טכנולוגיה מודרנית שאין לה סיבה להכשל.

הסטיגמות המפגרות שיש לאנשים בארץ זה לא יאומן.

3 צילינדרים זה אמין כמו כל מנוע אחר ברמת העיקרון.

פורסם

הסטיגמות המפגרות שיש לאנשים בארץ זה לא יאומן.

3 צילינדרים זה אמין כמו כל מנוע אחר ברמת העיקרון.

יפה שיש לך עוד כוח להיאבק על זה...

חושש ממנוע? חושש?!?

לא הייתי מעז?

בלאי מואץ?

אללה יוסתור.

אוכל את הכובע שהגיש לי avergel ומודה קבל עם ועדה שלפעמים מחשבים של אסוס מחזיקים מעמד אפילו מעל לשנה שלמה - אם נזכרים לעדכן את ה-bios.

• תוכן חדש...