Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

חיישן חמצן - פונטו 03

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4675 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אהלן,

אני פותח בכוונה אשכול חדש , על מנת לקבל תשובה מהר ,תודה .

בקצרה -

יש לי בעיה של חוסר סחיבה ותצרוכת דלק של "נהג פורמולה" אז הלכתי ועשיתי סבב מוסכים , הייתי אצל בחור שאמר שיכול ליהיות ממיר קטליטי או דוד אחורי סתום ולבסוף אמר לי שהוא לא מתחייב על שזה יפתור את הבעיה ושהוא לא רוצה לדחוף לי סתם והמליץ לי ללכת בכיוון של "חשמל" אז הלכתי ועשיתי בדיקה עם מחשב רכב , ושמה פתאום תפנית, המחשב הראה על חיישן "למדה" - חיישן חמצן !

אז לשאלתי הייתכן שחיישן חמצן יגרום לצריכת דלק גבוהה ממש ? וחוסר סחיבה מורגש ?

כבר ביררתי מחירים רוצים לקחת לי 500 שקל כולל החלק ועבודה , (חלק חליפי - לא מקורי)

אז ביררתי בחנויות נוספות והחלק עולה כ 320 שקל לחלק אמריקאי או אנגלי מתוצרת INTERMOTOR ? איך הם ואם הם אמינים ?

אשמח לתשובות כי אני באמת מת כבר לפתור את הבעיה הזאתי !

פורסם

תשובה בקיצור לשאלה ראשונה :

כן.

החיישן בין היתר אחראי על יחסי חמצן - דלק .

לגבי החיישן החילופי לא יודע לתת חוות דעת על החיישן שציינת.

אני קניתי חיישן מגרמניה בפחות מ 200 ש"ח כולל משלוח

תבדוק מה מחיר בחו"ל של חיישן של בוש שננחשב לאיכותי

אם ההפרש אינו גדול שווה את הכסף.

פורסם

בהחלט שהחיישן חמצן גורם לצריכת דלק גבוהה.

ממליץ לך על חיישן של NTK או דנסו, המחיר שקיבלת מהמוסך בסדר, תבקש חיישן של דנסו או NTK המחיר לפי מה שזכור לי הוא 280ש"ח לחיישן NTK (למעשה NTK זה NGK), ו 320-350ש"ח לחיישן של דנסו.

לאחר החלפת החיישן צריך למחוק את התקלה מהמחשב.

פורסם
בהחלט שהחיישן חמצן גורם לצריכת דלק גבוהה.

ממליץ לך על חיישן של NTK או דנסו, המחיר שקיבלת מהמוסך בסדר, תבקש חיישן של דנסו או NTK המחיר לפי מה שזכור לי הוא 280ש"ח לחיישן NTK (למעשה NTK זה NGK), ו 320-350ש"ח לחיישן של דנסו.

לאחר החלפת החיישן צריך למחוק את התקלה מהמחשב.

מה זאת אומרת למחוק את התקלה מהמחשב ? , אין לי שום נורה דולקת בלוח מכוונים !

פשוט אני רוצה שקרוב משפחה יחליף לי אבל אין עליו מחשב !

זה הכרחי ממש ?

פורסם

הכוונה למחיקת התקלה מהמחשב היא למחיקה ממחשב הרכב כדי שבמידה ויבדקו שוב במחשב התקלה לא תופיע למרות שלמעשה היא כבר לא קיימת.

התיקון יכול להיעשות ללא כל קשר למחיקה מהזכרון.

חשוב מאד שתזהר בתיקון ותודא שהחיישן הישן משתחרר בקלות יחסית כדי שלא יגרם נזק תוך הפעלת כוח בשיחרור .

פורסם
הכוונה למחיקת התקלה מהמחשב היא למחיקה ממחשב הרכב כדי שבמידה ויבדקו שוב במחשב התקלה לא תופיע למרות שלמעשה היא כבר לא קיימת.

התיקון יכול להיעשות ללא כל קשר למחיקה מהזכרון.

חשוב מאד שתזהר בתיקון ותודא שהחיישן הישן משתחרר בקלות יחסית כדי שלא יגרם נזק תוך הפעלת כוח בשיחרור .

כלומר אם אני מחליף עצמאית את הרכיב , הרכב "יחזור לעצמו" ופשוט ההתראה תישאר במחשב למרות שבעצם היא לא קיימת יותר ?

פורסם

יש רכבים שגם אם החלפת חיישן מסויים שהיה תקול, ולא ביצעו מחיקת תקלות הבעיה נשארת משום שהמחשב "מתעלם" מהחיישן למרות שהוא מתפקד ולכן חובה לבצע מחיקת תקלות.

במידה והחיישן לא תקין מיד הייתה נדלקת לך נורת תקלות, במידה והנורה לא דולק כניראה שלא הייתה תקלה בחיישן.

לחיישן יש קשר ישיר לזיהום האוויר ואין סיכוי שיש תקלה רשומה בחיישן חמצן ולא תידלק נורת תקלות, אלא אם כן הנורה בלוח השעונים מישהו בעבר ביצע קומבינה כלשהי שהיא לא תידלק וכד'.

עדיף לבצע את העבודה במוסך למרות שהעבודה פשוטה יחסית ולא מסובכת, משום שאין ברשתוך סורק תקלות שבעזרתו תוכל לבצע את האיפוס המדובר אז אחרי החלפת החיישן שתעלה לך כ320ש"ח כמו שאמרת תצטרך לפנות למוסך שברדך כלל גובים תשלום עבור חיבור סורק תקלות כ150-200ש"ח תלוי באיזה מוסך ובסופו של דבר אתה תגיע כמעט לסכום שדרשו ממך עבור החלק+ עבודה.

בפונטו כדי לפתוח את החיישן צריך בוקסה 22M עם חריץ, ז"א בוקסה ייעודית לחיישן חמצן כי הגישה אליו לא כ"כ קלה ללא הבוקסה.

פורסם
יש רכבים שגם אם החלפת חיישן מסויים שהיה תקול, ולא ביצעו מחיקת תקלות הבעיה נשארת משום שהמחשב "מתעלם" מהחיישן למרות שהוא מתפקד ולכן חובה לבצע מחיקת תקלות.

במידה והחיישן לא תקין מיד הייתה נדלקת לך נורת תקלות, במידה והנורה לא דולק כניראה שלא הייתה תקלה בחיישן.

לחיישן יש קשר ישיר לזיהום האוויר ואין סיכוי שיש תקלה רשומה בחיישן חמצן ולא תידלק נורת תקלות, אלא אם כן הנורה בלוח השעונים מישהו בעבר ביצע קומבינה כלשהי שהיא לא תידלק וכד'.

עדיף לבצע את העבודה במוסך למרות שהעבודה פשוטה יחסית ולא מסובכת, משום שאין ברשתוך סורק תקלות שבעזרתו תוכל לבצע את האיפוס המדובר אז אחרי החלפת החיישן שתעלה לך כ320ש"ח כמו שאמרת תצטרך לפנות למוסך שברדך כלל גובים תשלום עבור חיבור סורק תקלות כ150-200ש"ח תלוי באיזה מוסך ובסופו של דבר אתה תגיע כמעט לסכום שדרשו ממך עבור החלק+ עבודה.

בפונטו כדי לפתוח את החיישן צריך בוקסה 22M עם חריץ, ז"א בוקסה ייעודית לחיישן חמצן כי הגישה אליו לא כ"כ קלה ללא הבוקסה.

תודה על התשובה העיניינית , אבל שום מנורה לא דלקה , ובמחשב מצוין ספציפית החיישן החמצן וגם מופיעים כול התסמינים

פורסם

לא אוכל להתייחס למקרה שלך ללא קוד תקלה, האם ידוע לך מהו מס' קוד התקלה?

יתכן והקוד תקלה הוא על הסליל חימום של חיישן החמצן בזה לעיתים (תלוי בסוד הרכב) לא תידלק נורת תקלות אלא רק קוד תקלה הרשום בזיכרון.

• תוכן חדש...