Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4698 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

אני לא יודע מה הוראות היצרן כיום.

כמעט כל הרכבים שהיו לי בשנים האחרונות היו ישנים (חוץ מהאלפא, שבה אני גם מטפל כראוי) אז תמיד הייתי לוקח אותם לטיפול במרווח קצר יחסית.

לרכב הבא שלי (שיהיה חדש מהניילונים) אתייחס באותה צורה פדנטית אבל לפי הוראות היצרן.

• תגובות 82
  • פורסם
  • תגובה אחרונה

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

המגיבים הפעילים ביותר בשרשור

• חברי המעגל הראשון
פורסם

למיטב ידיעתי מרווחי הטיפולים כיום נעים בין 15K-30K ק"מ. לעשות טיפול "קטן" כל 5K ברכב חדש יחסית זה מוגזם ומיותר.

אומרים שהעתיד הוא אנרגיה סולארית, אז עברתי לסולר.

פורסם

מי שקורה לפנדה , פיקנטו , I10 , מיקרה חסכוני הוא חי בסרט 1:12-15 בלחץ

היחיד שחי בסרט הוא אתה. המכוניות המדוברות עברו מבחני צריכה ע"י גורמים שונים ומגוונים, בארץ ובחו"ל ומראות כולן תוצאות קונסיסטנטיות: האלטו, הסיטיגו\מי וה-107\C1\אייגו נמצאות בראש הרשימה וכולן רושמות צריכה די דומה. הסיטיגו לא פחות חסכונית מהאלטו - בטח לא בהפרש שניתן לקרוא לו יותר מזניח. מיד אחריהן נמצאת הפנדה (מהצורה החדשה) כאשר זו הישנה לא נופלת מהקודמות בהרבה, אם בכלל. בהפרש ניכר אח"כ נמצאות הקוריאניות למיניהן (לא מפתיע שכולן קוריאניות, הא..).

אז תסלח לי אם אני אדחה את הדיווחים שלך לטובת אלו שהגיעו מצד גורמים "קצת" יותר מקצועיים, ישרים וכמובן רבים במספרם.

:idea:
  • חברי המעגל הראשון
פורסם

התוצאות הגרועות שהוא רשם מתקבלות רק בנהיגה אגרסיבית מאד עם רגל כבדה על הגז. הוא גם רשם שהוא מדד את זה ברכבי השכרה, מה שמעלה את הסיכוי שהנהיגה היתה בהתאם :)

מן הסתם.

ברכב ישן זה פשוט אפשרי (ורצוי) להקפיד ולהחמיר בטיפולים.

זה תלוי במצב המנוע. גם ברכב ישן מומלץ לטפל לפי הוראות היצרן, למרות שבתקופה בה יוצר הרכב איכות השמנים היתה שונה, לא היו שמנים סינתטיים מלאים, ולכן מרווחי הטיפולים פעם היו קטנים יותר - בהתאמה לתכונות השמנים של אז.

ברכב שלי אני מרשה לעצמי לדחות את הטיפול קצת מעבר ל10K שזה הוראות היצרן מאחר ואני משתמש רק בשמן סינטתי מלא. עד כה אין בעיות וצריכת שמן. מי שמשתמש בשמנים זולים ופשוטים רצוי שיקצר את המרווחים בין מועדי ההחלפה.

פורסם
כל רכב עם 4 גלגלים נוסע זה קטע כזה , אבל אם מחפשים רכב חסכוני לצערי חוץ מהאלטו יש חול מדבר סהרה

מי שקורה לפנדה , פיקנטו , I10 , מיקרה חסכוני הוא חי בסרט 1:12-15 בלחץ גם צריכת דלק עלובה וגם רכבים עם ביצועים מוגבלים כבר עדיף אולי לחשוב על כיוון של מזדה 2008-9 , אם כבר לבזבז דלק לפחות להנות עם מנוע 1600 נמרץ

ראיתי רכבים כאלו עם תצרוכת דלק ממש טובה שמתקרבת מאוד להצהרת היצרן.

אפילו בטווינגו שהייתה לי הייתי עושה 1:12 כשהייתי נוסע בעיר כמו חוליגאן (חיפה) ותמיד עם מזגן אבל בנסיעה רגועה יחסית לאילת בלי מזגן סחטתי 21:1.

מהג'אסטי הצלחתי להוציא 1:17 כדרך קבע בנסיעה בין עירונית.

רכב חדש אולי שוקל יותר אבל יש לו יעילות מנוע יותר גבוהה, כלומר הוא יכול להיות הרבה יותר חסכוני בלי יותר מדי מאמץ.

אם אתה כל היום קורע את הרכב בתנאים שלא מתאימים לצריכת דלק נמוכה, ברור שהוא יצרוך המון.

אם יודעים לנהוג ברכבים האלו בצורה נכונה, הם יכולים להיות חסכוניים.

רק תסתכל על המבחן של טופ גיר של BMW M3 מול טויוטה פריוס. על המסלול, הM3 לא התאמצה אז תצרוכת הדלק שלה הייתה נמוכה. מנגד, הפריוס התאמצה מאוד בשביל לנסוע באותם תנאים אז הייתה לה תצרוכת מחפירה של 5:1.

ובלי קשר, מנוע 1.6 הוא לא נמרץ, אלא הוא עגלה כשהוא מחובר לרכב מודרני גדול יחסית (קורולה, מאזדה 3, פוקוס וכו') וגיר אוטומטי.

פורסם
הספארק גם תתאים.

בתקציב שלך אתה יכול למצוא מודל 2012 עם קילומטרג' נמוך.

או למתוח מעט ולרכוש חדשה.

וואלה הייתי מתדרדר עם בימבה ולא נוסע על ספארק חחח.. קופסת פח שצריך להכחיד מעולם הרכב.

אולי עוד מעט גם לה יהיה איזה Recall נחמד?

פורסם

הייתי בחברת השכרה הרץ I10 שנת 2011 עולה 54K מחירון אוטומט על מחירון ידני יש ירידה של 14% וזה 46,100 ובחברת השכרה אמרו לי 41,900 סיבה : " באג בתוכנה של לוי יצחק באתר " .

עם הפחתה השכרה 22% לערך צריך להיות באתר של לוי יצחק 36,600 והם רצו בהתחלה 41K ואחרי זה הורידו לי ל 39.5K דרך מנהל ולא רוצים להוריד לי שקל .

הסיבה שלהם שבאתר של לוי יצחק יש " באגים " והם הולכים לפי הספר , אמרתי להם שאם אני אקבל אישור מלוי יצחק על המחיר שאין באג הם אמרו שהם לא יכולים להוריד יותר אפילו בשקל ושזה לא משתלם להם .

השאלה אם שווה לקנות בסכום כזה או שעדיף לוותר ?

• חברי המעגל הראשון
פורסם

לדעתי האישית לא מומלץ בעליל לרכוש רכב ששימש כרכב השכרה, אולי רק במחיר זנות רציני.

פורסם

בדקתי את הרכב במכון בדיקה וחוץ ממכות קלות בפח הוא במצב טוב מנוע גיר וכו' אין בעיה ברכב

הבעיה שבמחירון לוי יצחק על השכרה זה נע בין 34K - 38.5K והם רצו 41K וירדו ל 39.5K ולא מוכנים לרדת בשקל

ואני מרוצה מהרכב ולא יודע מה לעשות ממש מתלבט אם לוותר .

פורסם

אני לא מבין מה המטרה בלפתוח שרשור של 4 עמודים של בקשה ל-"יעוץ" , אם היחיד שאתה מתייעץ איתו זה עם עצמך?

המחיר שהציעו לך הוא טוב או לא? זה לא משנה

קילומטראז'? זה לא משנה

לקחת לבדיקה? כבר לקחת

לקחת את הרכב? כן, למה לא. תתחדש.

• תוכן חדש...