Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4689 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום לכולם

אני עומד בפני בחירת רכב ליסינג תפעולי (אני משלם על הדלק בעצמי, עושה כ-25,000 ק"מ בשנה) ואני מתלבט מאד האם לקחת את הפלואנס דיזל או רכב בנזין אחר באותה קטגוריה. שאר ההוצאות מלבד דלק לא רלוונטיות כי הן על חברת הליסינג.

מצד אחד דלק הוא הוצאה משמעותית באחזקת הרכב והפלואנס דיזל אמורה להיות חסכונית מאד. מצד שני הממשלה מתעללת לאחרונה ברכבי הדיזל הפרטיים, מעלה את המיסים הן על הרכב עצמו והן על הסולר ולכו תדעו אם אין עוד גזירות בדרך.

באתרים שונים אומרים דברים שונים: חלקם אומרים שהיא מאד חסכונית וכדאית, ומצד שני יש מקומות שאומרים שהיא מתחילה להשתלם רק מ-40 אלף ק"מ לשנה ומעלה. וכמובן שהתשלום החודשי שחברת הליסינג רוצה על רכב דיזל גבוה בכ-400 שקל ממה שהיא רוצה על רכב בנזין מקביל.

מחישוב שערכתי אז עדיין הדיזל יצא לי יותר זול באיזה 100 שקל לחודש, אבל אני לא בטוח שזה מדוייק (הסתמכתי על מידע מאתרים שונים שלא ברורה לי אמינותם).

בקיצור, האם בתנאים שלי מכונית דיזל משתלמת יותר ממכונית בנזין ?

תודה

פורסם

לפ הנתונים שלך כלכלית נטו הדיזל יצא לך יותר זול בכ 100 ש"ח לחודש אבל זה רק צד אחד של המשוואה.

הצד השני הוא שהפלואנס נוחה מאוד ונעימה לנסיעות ארוכות. אם אתה משווה אותה לגרסאות הבנזין אז הדיזל עדיפה בהרבה על ה 1.6 ליטר גם מבחינת זמינות כוח וגם צריכת דלק. ה 2 ליטר יותר נעימה אבל יותר יקרה וצורכת יותר דלק.

תודה לשרת התחבורה מירי רגב על קירוב הפריפריה למרכז.

פורסם

נחשב ביחד -

משפחתית 1,600 סמ"ק אוטומטית סנטדרטית צורכת משהו כמו 10-11 קילומטרים לליטר. נלך על הממוצע, 10.5 קילומטרים לליטר. סה"כ ליטרים שתצטרך לתדלק בשנה: 2380.9 ליטרים. נכפיל ב-8 ש"ח לליטר ונקבל עלות דלק שנתית של 19,047 ש"ח שזה בערך 1587.3 ש"ח לחודש.

רנו פלואנס דיזל עושה משהו כמו 17 קילומטרים לליטר. סה"כ ליטרים בשנה: 1470 ליטרים. נכפיל ב-8 ש"ח לליטר (למרות שיש גם זול יותר) ונקבל עלות דלק שנתית של 11,764 ש"ח שזה בערך 980.4 ש"ח לחודש.

כך שלפי מה שאני רואה, ההפרש בין אופציית הדיזל לאופצית הבנזין גדול מ-400 ש"ח לחודש. החיסכון לא יהיה ענק, אבל גם 100 ש"ח בחודש זה משהו.

מחפש סוזוקי ג'ימני סטיישן 1,600 סמ"ק אוטומט

פורסם

לגבי החישוב הכלכלי - כנראה שאין מה להוסיף.

אבל כמו שאמר Night Driver - יש עוד דברים מלבד הדלק. הפלואנס דיזל מכונית נפלאה

פורסם

בדוק אפשרות לג'טה דיזל,מכונית מעולה.

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

תודה רבה. אני כנראה אמשיך להתלבט עוד כמה ימים.

שתי הפיינליסטיות שלי כרגע הן הפלואנס דיזל שמציעים לי ב-3150 שקל לחודש (כולל מע"מ), והסיטרואן C4 בנזין שמציעים לי ב-2600 שקל לחודש (כולל מע"מ).

אני בכלל לא בטוח שהפלואנס, למרות חסכנותה, משתלמת יותר.

פורסם
תודה רבה. אני כנראה אמשיך להתלבט עוד כמה ימים.

שתי הפיינליסטיות שלי כרגע הן הפלואנס דיזל שמציעים לי ב-3150 שקל לחודש (כולל מע"מ), והסיטרואן C4 בנזין שמציעים לי ב-2600 שקל לחודש (כולל מע"מ).

אני בכלל לא בטוח שהפלואנס, למרות חסכנותה, משתלמת יותר.

אתה מדבר על הפרשי "שווי שמוש" בכסף זה (3150-2600)X 20% = שזה 110 שקל. בהתחשב בייתר היתרונות שמנו לך כאן, ברור שהפלואנס עדיפה.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

3150 ש"ח בחודש לרכב ליסינג לא כולל דלקן?:shock:

לפי מה שאני יודע, אלה המחירים פחות או יותר כולל דלקן.

בלי להיכנס לך לכיס חלילה, אבל איפה ההיגיון להוציא כמעט אותו סכום של לקנות את הרכב בתשלומים, ולהישאר בסוף בלי רכב?

פורסם

חברים, לא הבנתם. אני לא שכיר אלא עצמאי. פרילאנס שאמור לדאוג לרכב בעצמו. אין אף חברה שמממנת לי דלקן, ואין שווי שימוש. הכל יוצא מהכיס שלי (יש כמובן החזרי מע"מ וכל זה).

פורסם
חברים, לא הבנתם. אני לא שכיר אלא עצמאי. פרילאנס שאמור לדאוג לרכב בעצמו. אין אף חברה שמממנת לי דלקן, ואין שווי שימוש. הכל יוצא מהכיס שלי (יש כמובן החזרי מע"מ וכל זה).

תקנה רכב!

אני מנסה לחשוב על תשובה שלא תוציא אותי גייז, לא תגרום לי לתאר לך את הג'ונסון שלי ולא תזכה אותי בהתראה. אין כזו.
פורסם

חשבתי על זה, אבל:

1. אני חייב להתארגן על רכב עד סוף החודש, כך שיש דדליין די מלחיץ לקניה.

2. אין לי כרגע כסף לקנות רכב חדש במזומן.

3. לא מתאים לי ההתרוצצויות האינסופיות כדי לקנות רכב משומש (אנשים, מגרשים, מכוני בדיקה וכ"ו)

4. לא מתאים לי אבדן ימי עבודה וכסף במוסכים.

בקיצור, אולי אני מפונק אבל בינתיים החלטתי ללכת על ליסינג.

השאלה היא האם החיסכון בדלק של הפלואנס דיזל (25K בשנה) מתקזז עם העלות שלה שגבוהה ב-550 שקל בחודש מחברתה ה-C4 ?

פורסם

מיותר לציין שחווית הנהיגה בטורבו דיזל כפול מצמדים ביחס למנוע 1.6 בנזין אטמוספרי הוא הבדל של שמיים וארץ לטובת הטורבו דיזל.

אולי תעשה נסיעת מבחן על הפיינליסטיות שלך ותחליט ?

איציק

Deepal S05 MAX MY26 272Hp 
   Citroen Berlingo XTR MY17
 1.6
HDi 100Hp Automatic

פורסם

וגם ברור לך שאין החזר מע"מ על הרכב..

הימים האלה עברו מן העולם

אלא אם אתה קונה רכב מעל 3.5 טון (יש עוד כמה יוצאי מהכלל אבל לא רלוונטים)

בגדול בסכומים שאתם מדבר אכן משתלם יותר לרכוש את הרכב מאשר לקחת בליסינג תפעולי

וממליץ לך להתייעץ עם יועץ מס שכן גם אם אתה עצמאי ורושם אתה הרכב של שם העסק אתה מחוייב בשווי שימוש

עריכה*

ישנה אפשרות לקחת בליסינג מימוני או בתשלומים . עדיין ע"פ דעתי משתלם יותר מליסינג תפעולי

פלואנס דיזל,רכב נפלא וחסכוני מאד

פורסם

לדעתי אתה עושה טעות חמורה בכך שאתה מכוון לליסינג במקום קניה, שוק הרכב רך היום וניתן להוציא דילים לא רעים, אתה יכול לקבל מימון בחברות הליסינג לרכישה כמו גם אצל יבואני הרכב.

בליסינג הפרטי אתה משלם את הרכב בשלוש השנים ומוסר אותו לחברת הליסינג חזרה...

Hyundai Tucson Prime 2.0– הבחירה של האישה..

Kia Niro Plug In - כי שומרים על הסביבה

• תוכן חדש...