Jump to content
  • הצטרפו למשפחה

היי, היי אתה (או את) שם!

אנחנו יודעים, נחמד להיות אנונימי, ולמי בכלל יש כוח להירשם או להיות עכשיו "החדשים האלה".

אבל בתור חברי פורום רשומים תוכלו להנות ממערכת הודעות פרטיות, לנהל מעקב אחרי כל הנושאים בהם הייתם פעילים, ובכלל, להיות חלק מקהילת הרכב הכי גדולה, הכי מגניבה, וכן - גם הכי שרוטה, באינטרנט הישראלי. 

אז קדימה, למה אתם מחכים? בואו והצטרפו ותהיו חלק מהמשפחה הקצת דפוקה שלנו.

מנועי דיזל ללא טורבו

dir="rtl" style="text-align:right;"> שימו לב! השרשור הזה בן 4681 ימים, שזה ממש ממש הרבה ולכן הוא ננעל.

אם אתם פותחי השרשור ו/או יש לכם עדכון רלוונטי לנושא - פנו לאחד המנהלים ונפתח את השרשור חזרה לתגובות.

פוסטים מומלצים

פורסם

שלום.

לאחרונה החלפתי את הרכב. המנוע גדל ל1600 והוצאות הדלק גדלו בהתאמה. גדלו מדי.

כבר הרבה זמן אני מעוניין במנוע דיזל ואיכשהו מצאתי את עצמי מחליף שוב לבנזין. ומקלל את המנוע הזה.

עלתה במוחי המחשבה להחליף בעתיד הקרוב למנוע דיזל חסכוני. לחסוך בהוצאות הדלק ולהיות מאושר. מפאת התקציב הנמוך יחסית יתכן ואחפש רכב עם מנוע דיזל ללא טורבו. פחות מכלולים יקרים. יותר כיף.

רציתי לדעת איך ירגיש לי מנוע כזה מבחינת סחיבה. לרוב המנועים האלה (sdi למשל) יש בערך 70 כ"ס ועפ"י הידוע הרבה מומנט.

מהיכרותכם. איך הוא יסחוב? אני לא מחפש פתיחות ברמזורים ולהיות האוטו הכי מהיר על הכביש. מצד שני אני מחפש מנוע שישייט בנוחות על 1-130 מבלי שארגיש שהרכב מתחנן שאפסיק. רכב כזה צריך לעשות נסיעות לאילת כמה פעמים בשנה ובמהירות 100 במשך זמן ממושך והיייתי שמח אם בבין עירוני הרכב לא יודיע לי בדרכו שלא מתאים לו.

עזרה?

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם
לרוב המנועים האלה (sdi למשל) יש בערך 70 כ"ס ועפ"י הידוע הרבה מומנט.

לא ממש, יש להם מומנט כמו למנוע 1.3-1.4 אטמוספרי מודרני (כ-13 קג"מ).

פורסם

אין הרבה מומנט במנועי דיזל אטמוספריים.

הרכבים האלו עגלות. ביצועים משמעותית פחות טובים מרכב סופר מיני 1.3-1.4. אפילו שנתון המומנט דומה.

אולי אלו בעלי מנוע SDI מקבוצת פולקסווגן טיפה יותר זריזים מרנו/פי'זו.

ברכב כזה אתה כמעט בכל האצה ובכל עליה לוחץ גז עד הסוף, צובר תנופה לפני עליות, מתפעל הרבה את הגיר כדי תמיד להיות בהילוך מתאים.

ברור שאפשר להגיע לכל מקום ואפשר גם לשייט על 130. רק שזו נסיעה רועשת ולא חסכונית. חסכון יחסי אפשא לקבל אם לא עוברים את 100-110 קמ"ש. במהירות זו אפשר לנסוע כמה זמן שאתה רוצה, בשקט ונוחות יחסית.

וכמובן, בפעם המי יודע כמה:

אין שום חסכון ברכב דיזל ישן. כל מה שתחסוך על דלק (אם לא יותר) תוציא על אחזקה ותיקונים.

פורסם

היתה לנו גולף SDI בזמנו. המנוע חלש לא משנה איך תסתכל על זה. עקיפות הססניות ולרוב אין מנוס מהורדת הילוך. תוסיף לזה פעולת מזגן\רכב עמוס נוסעים\עליה ותקבל רכב שמתקשה לשמור על קצב אלא אם תנעץ את הדוושה ברצפה. מצד שני האמינות היתה מופתית וכך גם צריכת הסולר.

פורסם

מנהיגה לא מעטה לפני שנים על ברלינגו דיזל ללא טורבו,המנועים רועשים מאד,בשנתונים האלו וברכבים שאתה מחפש בידוד הרעשים גרוע,הורדת הילוך לא תמיד עוזרת כי גם ככה למנוע איו אוויר,בקיצור אם רעש לא מטריד אותך וביצועים סבירים לא בראש מעיינך,אולי זה יתאים לך.אני לא ממליץ.

סעו בצד ימין!!

306XT,307XS,Mito155 HP בעבר

,Giulietta QV. היום

פורסם

רכב פרטי (נגיד מגאן, קסארה) זה לא ברלינגו, המנוע מתמודד טוב יותר עם רכב קל ונמוך יותר ובעל מקדם גרר קטן יותר, כמו כן הילוכים ארוכים יותר תורמים לשקט יחסי בשיוט מהיר. עדיין, הביצועים חלשים אבל קצת פרופרוציה.

יש מכוניות חלשות יותר - כל מיני דגמי 1300 אוטומטיים מהעבר הלא רחוק.

פורסם

לא יתאים לי. מהר מאוד אני לא אהיה מרוצה. ירדתי מהרעיון. תודה לכולם.

אז: פיאט פונטו 1999 1.2 כ"ס (אוטו זה מטוס)

אז פחות ישן: רנו מגאן 1.6 16V (מכירים אותי במוסך)

אז הרבה יותר קרוב להיום: אופל אסטרה 1.4 טורבו ENJOY PLUS (מה זה סחירות?)

היום: בעיקר רכבת תחתית אבל גם קצת טראם.

פורסם

SuperBamba

נהגת על רכב כזה?

גם אני צחקתי מהרעיון של מנוע חלש עם 68 כ"ס. נסעתי על רכב של חבר נסיעה ארוכה לצפון ושניתי את דעתי. לחלוטין.

המנוע הזה בהחלט לא מהיר וקצבי ביחס למנועי 1,600 מודרניים, אבל מכאן ועד עגלות?!?

אני גר באזור הררי, הנסיעה היומית שלי היא 100 ק"מ בתנאי דרך יותר מאתגרים מכביש החוף, ואני אומר לך בהחלט האוטו נוסע יפה, גם עם מזגן. בעיניי הביצועים משתווים פחות או יותר למכונית סופר מיני 1.4 ליטר. מספר כ"ס הוא נתון עיקרי אבל לא מלא. חשוב לא פחות היכן בסל"ד מגיעים אותם כ"ס. אם למשל לרכב יש 100 כ"ס בסל"ד 5,500 ושיא מומנט בסל"ד 4,600 (סתם זרקתי נתון ממוצע למנועי בנזין אטמוספריים) אז בנסיעה רגילה כשההילוכים מוחלפים ב 3,000-3,500 סל"ד אתה מבין לבד שאתה לא באמת מפיק 100 כ"ס.

בדיזל, שיא ההספק מגיע בסביבות 2,800-3,000 ככה שאם אתה מחליף הילוכים בסל"ד הזה אתה מקבל את רוב ההספק של המנוע. ההבדל מורגש בעיקר בפתיחות מרמזור וכד' וכן במהירות של מעל 130.

הכי טוב שתנסה לבדוק בעצמך ולראות אם הכוח מספק אותך או לא. דעות של אחרים הם חשובות ומועילות אך רק אתה באמת יודע מה טוב בשבילך.

וכשתקבל צריכת דלק של 1:18 לא תבין איך נסעת במנוע שצורך 1:10...

פורסם

מסכים לחלוטין עם מה שכתבת, אבל עדיין המכוניות האלו עגילת.

ברור שהרכב עולה את כל העליות שיש בארץ, מגיע לצפון, לאילת ולאן שאתה רוצה. 100 קילומטר ביום וגם 300 או 400.

אין עם זה שום בעיה.

אבל עדיין, הביצועים לא משתווים וגם לא מתקרבים לביצועים של מכונית 1.4 ידנית כמו גטס, קליאו, ואפילו לא פיאט אונו (אולי רק לדגם 45).

פולו SDI סוחבת פחות טוב מפולו בנזין 75 כ"ס, למורת שעל הנייר הנתונים קרובים.

רכב כזה דורש גם צורת נהיגה קצת שונה - יותר מחושבת, עם התסכלות רחוקה יותר קדימה, עם יותר תכנון מוקדם, יותר הקפדה על בחירת הילוך נכון ולדעתי באיזשהו מקום זה גורם לך להיות נהג טוב יותר.

פורסם
SuperBamba

נהגת על רכב כזה?

הכי טוב שתנסה לבדוק בעצמך ולראות אם הכוח מספק אותך או לא. דעות של אחרים הם חשובות ומועילות אך רק אתה באמת יודע מה טוב בשבילך.

איך בדיוק יבדוק? יבקש ממוכר פוטנציאלי את הרכב לשבועיים ניסיון? זה ריאלי?.

נהג מנוסה
:roll:
פורסם

נהגתי בערך שנתיים על פאביה sdi נפח 1900 סמ״ק

באותה תקופה בה הייתי סוכן מכירות בחברה מסוימת ונסעתי 60,000 ק״מ בשנה.

הרכב היה ״ אריה״ . לא הרגשתי לרגע בחוסר כוח או שהייתי צריך לשחק עם ההילוכים. היה מהיר ( גם בפתיחות ברמזור) וחזק וסחב יפה מאוד גם בעליות ,עם מזגן, ורדיו בפול ווליום :-D אפילו בהשוואה למנועי בנזין .

זה שקנה את הרכב מהטרייד אין התקשר אליי לוודא אם באמת ברכב עשה את כל הטיפולים ( הייתי מאוד פדנט אפילו שהרכב לא שלי) וסיפר לי שהוא נסע עם הרכב לצפון עם כל המשפחה והמון ציוד והוא לא הפסיק להתפעל כמה הרכב חזק.

אני לא הייתי שולל כזה רכב אם היה לי צורך

בו בטח ליבי ונעזרתי

פורסם

לדעתי הנקודה היא בכלל לא הביצועים.

רכבי דיזל נטולי טורבו כבר לא נמכרים במחוזותינו די הרבה שנים מה שאומר שרכישת רכב פירושה אחזקת רכב בגיל מתקדם שיכולה להיות די יקרה.

מה זה די יקרה? - עד כדי שחיקת כל החיסכון בצריכת הדלק ואף יותר...

וולוו XC40 T3 Momentum (נמכרה)

סקודה קודיאק 1.5 STYLE

טויוטה יאריס קרוס הברידית

פורסם

למען הדיוק - sdi 1.9 למינהם נמכרו עד שנת 2005. לאחר מכן פולקסווגן הוציאו מנוע אטמוספרי חדש sdi 2.0, חזק יותר מ 1.9. הוא היה זמין בגולף, אבל לא נראה לי שנמכרו בארץ יותר מכמה יחידות בודדות.

קסארה 1.9 אטמוספרית קיימת עד 2004. ברלינגו עד 2007.

רנו מגאן 1.9 אטמוספרית עד 2003. קנגו עד 2006.

לאחר מכן כולם עם טורבו.

• תוכן חדש...